Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το Victory με διάφορα το πιο μαλακό σκοπευτικό φυσίγγι που έχω ρίξει μέχρι τωρα και η λιστα είναι μεγαλη...μηδενικη ανάκρουση που σε κάνει να απορείς, καθαρές οι κάννες από κατάλοιπα και ωραία σκοτωματα,,,πρέπει να είναι αρκετά συγκεντρωτικό

Το Victory με διάφορα το πιο μαλακό σκοπευτικό φυσίγγι που έχω ρίξει μέχρι τωρα και η λιστα είναι μεγαλη...μηδενικη ανάκρουση που σε κάνει να απορείς, καθαρές οι κάννες από κατάλοιπα και ωραία σκοτωματα,,,πρέπει να είναι αρκετά συγκεντρωτικό
Ριχτο και σε κανα χαρτονι,σε καναν πινακα....:):)

Παυλαρα σκοπευτικά πως το είδες από ταχυτητες?

Σήμερα στο σκοπευτήριο ένα φίλος έριχνε το παρακάτω φυσίγγι, οπότε βρήκα ευκαιρία να του πάρω 2 για εξέταση. Όπως θα φανεί και στις φωτογραφίες, η ονομασία του είναι Dynamic Hi-speed Sporting, No. 7,5 - κατασκευάζεται εδώ στα Χανιά, η εταιρεία είναι η πρώην FLY-TARGET (ή της Ντανιέλας, όπως λένε εδώ συνήθως). Έχουμε και λέμε λοιπόν:
IMG_20181001_202538.jpg
IMG_20181001_202655.jpg
IMG_20181001_202832.jpg
IMG_20181001_203544.jpg
IMG_20181001_203930.jpg

Επειδή στην αρχή είχα ζυγίσει και τα 2 φυσίγγια (γεμάτα) και είδα σημαντική διαφορά, αποφάσισα να σφάξω και το 2ο.
Συνεχίζω στο επόμενο μήνυμα --->

Συνεχίζω, εδώ είναι το 2ο φυσίγγι:
IMG_20181001_205354.jpg
IMG_20181001_205554.jpg

Παρατηρήσεις: Κατ' αρχήν στα θετικά, ο κάλυκας CHEDDITE 12/70/12 - το καψούλι Cx2000 - και ο συγκεντρωτήρας T2 της B&P.
Τα σκάγια, είναι πραγματικό Νο 7,5 - με 12 σκ/γρ. και διάμετρο 2,4 mm - συνολικά 332 και 326 αντίστοιχα στα 2 φυσίγγια. Φαίνονται καλής ποιότητας και ομοιόμορφα. Όπως βλέπουμε όμως, και στα 2 φυσίγγια είναι λιγότερα από 28 γρ. Όχι κάτι τρομερό, περίπου 5 και 10 σκάγια λιγότερα ... αλλά ...
Η πυρίτιδα, όπως φαίνεται από τη μορφολογία αλλά και τη δόση, είναι η AQUILA SV, δηλαδή μια πυρίτιδα x24 ... στα 28 γρ. !!! Προφανώς "σηκώνει" τα 4 επιπλέον γραμμάρια. Το έχω ξαναδεί αυτό με τη συγκεκριμένη, και από βιοτέχνες και από ιδιογομωτές. Όπως και με άλλες 24άρες, όπως η G2000x24 ... Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Ρουμελιώτης που το έκανε αυτό με τη CSB6, που το είχαμε συζητήσει προ καιρού !!! ;) Και εδώ λοιπόν βάζω ένα ... "αλλά" ... κι ένα "γιατί;" ... :rolleyes:
Ο συγκεντρωτήρας Τ2 πολύ καλός, είναι λίγο τσαλακωμένος όμως ... Λίγο λιγότερο από ότι στο Victory που παρουσίασε προχθές ο Paulos, παρόλο που ούτε αυτό δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά κλεισμένο (στα 58 mm) ...
Δεν τα έχω ρίξει, και δεν ξέρω τη συμπεριφορά τους σε ανάκρουση, απόδοση κλπ. από όσο είδα όμως αυτός που τα έριχνε έκανε ωραία σπασίματα, και σε αρκετά μακρινά πιάτα (στα πιο κοντινά έριχνε NSI UNO PRIMA, γιατί δεν είχε πολλά). Επομένως πρέπει νά'ναι καλό φυσίγγι, την κάνει τη δουλειά του μάλλον καλά ...
Προσωπική μου άποψη, με ακριβώς αυτά τα υλικά, νο σκαγιών, και δόση πυρίτιδας, αλλά με 24 γρ. σκάγια, θα έκανε ένα πολύ γαμάτο τραποφύσιγγο !!!
Πριν μερικά χρόνια γέμιζα το ίδιο ακριβώς σετ-απ (Cx 2000 - AQUILA SV - T2 - 1,24 x 24 gr - 6*) αλλά με σκάγια Νο 9 ... Τα είχα δουλέψει, πέρα από το σκοπευτήριο, και όλο το χειμώνα στις τσίχλες, και ήταν φοβερά !!! Ακόμη και η "γρια" Mossberg τα πήγαινε γαζί !!! ;)

Διπλός μποναμας στο σκοπευτήριο σήμερα, είναι ένα φυσιγγι που δοκίμασα πέρσι στα τρυγόνια και με ικανοποίησε πλήρως σε συνδυασμό με α400 και τσοκ briley Lf .
Από καιρό ήθελα να ανοίξω ένα να μας πει υλικά ο ΓΚΟΥΡΟΥ των φυσιγγιων (Στέλιος) και όλο ξεχνουσα να πω του Μάνου να μου δώσει ένα, το βρήκα πεταμένο και ησυχασα.yel..

how to capture screen
Και ο λόγος αυτός το cx 2000 έκανε πάλι το θαύμα του (απορώ πως αυτή η εταιρία δεν φτιάχνει δικά της).

Ο συγκεντρωτηρας μάλλον φωτοδιασπομενος και ποιο μαλακός, οι ενώσεις στα πτερύγια σπάνε με ευκολία υποθέτω ότι θα ανοίγουν σίγουρα με την τουφεκιά.

Βρήκα και ένα piccolino με την ίδια πάθηση αλλά μπροστά στην λακκούβα του άλλου αυτό είναι γρατζουνιά .sarcastic. αν το ξαναπυροδοτουσαν μπορεί να έριχνε κανονικά. Μάλλον πρόκειται για fiocchi την ονομασία VIP την χρησιμοποιεί σε πολλά σκοπευτικα της .
photo hosting software

Status
Not open for further replies.
Back