Σουγιάδες και Μαχαίρια

Φασόν mora είναι!
Αν το ακονίζεις σωστά (scandi...) θα είναι ξυράφι μια ζωή!
Απλά δεν είναι για πάρα πολύ λεπτές δουλειές...
Ως μαχαίρι γενικής χρήσης είναι άριστο!
Και ααααααν το χάσεις,δε κλαίς!!!

Δεν έχω εμπειρία, αλλά το μαχαίρι ήταν ξυράφι, βέβαια δε ξέρω για πόσο!
Το πριονακι το δούλεψα πιο πολύ, μου άρεσε!
Ωστόσο 35€ πηρα το σετ και πιστεύω τα αξίζει!
Μια χαρά τιμή! Πήρα ένα σπαστό πριονακι σαμουράι ( μάρκα) 16 € και από την νέα ΚΠ θα με συντροφεύει μαζί με ένα βικτορινοξ.

Έχω δύο Σαμουράι 27 και 33 εκ, εξαιρετικά. Σπαστά έχω το Μόρα και 2-3 αλλα.
Samurai σε ψαλίδα (ks-4ebl και ks-8tbl) και πριόνι είτε σπαστό είτε συμβατικό είναι απόλυτα τίμια και αποτελεσματικά.

Σχέδια ίδια η παραπλήσια σχεδιαστικά με αυτά της fiskars, αλλά έχουν πολύ παραπλήσια ποιότητα και ίσως καλύτερη αποτελεσματικότητα με το 1/5 των χρημάτων.. μάλιστα η διάρθρωση των δοντιών στα πριόνια της samourai προστατεύεται από διεθνή πατέντα και για αυτό θέλουν προσοχή στο πώς θα τα τροχισει καποιος

άλλο ένα σημάδι και συνέπεια των καιρών... Η victorinox φεύγει μακριά από τις αξίες της και το τι την έκανε γνωστή... Σταματά την καινοτομία στα μαχαίρια και τα εργαλεία, επενδύει σε άλλους τομείς με έμφαση στο στυλ και στη "θηλυκή" πλευρά των κατόχων... Καταστροφή...

Αυτό δεν ξέρω πως βρέθηκε στα χέρια μου.
Είναι μαχαίρι για ψάρια, η κάνω λάθος;

View attachment 87331
Από το μικρό μέγεθος και την κάπως κυρτή κόψη, νομίζω ότι είναι το κλασσικό μαχαίρι παπαγαλάκι που χρησιμοποιείται για ξεφλούδισμα... Δεν ξέρω να χρησιμοποιείται για ψάρια

Από το μικρό μέγεθος και την κάπως κυρτή κόψη, νομίζω ότι είναι το κλασσικό μαχαίρι παπαγαλάκι που χρησιμοποιείται για ξεφλούδισμα... Δεν ξέρω να χρησιμοποιείται για ψάρια
Μου μπηκαν ιδεες για μπολιασμα...

Μου μπηκαν ιδεες για μπολιασμα...
Η μύτη του βολεύει για να χαραξεις, άλλωστε στην κουζίνα το χρησιμοποιούν για ξεφλούδισματα και διακοσμητικές κοπές ακριβείας σε φρούτα... Όμως δεν έχει πλάτος στη μύτη για να σηκώνεις τη φλούδα...

Για κεντρωμα προσπαθώ να έχω μαχαίρια με κάταληξη sheepsfoot και όχι drop point. Πόσο μάλλον αυτό...

Τράβα στον σκλαβενίτη και πάρε ένα πεντόλιτρο λευκό ξύδι να τό χεις για κάθε χρήση . Βάλε σε ένα δοχείο και βαλε μεσα το τσεκούρι για τουλάχιστον ένα 24ωρο να δεις τι εύκολα που θα καθαρίσει . Μην πεδεύεσαι τώρα και τρίβεις

Back