Σουγιάδες και Μαχαίρια

Εγώ τον έναν και μοναδικό opinel που είχα παρει, με θήκη και ακονι μαζί, μου μαυριζε η λαμα κ δεν μου άρεσε αυτό. Ήθελα να κόψω να φάω ένα φρούτο ή να κόψω μια φέτα ψωμί και ενοιωθα ότι θα φάω και όλη την μαυρίλα.
Άνοιξα τις κοιλιες από μερικές πάπιες και τον έκανα δώρο στον Κουνο που τον γλυκοσκανταλιαζε από την ώρα που τον είδε.
Είχε λάμα καρμπον γιαυτό. Είναι σαν κιαυτον από πάνω.
Και εγώ δεν τους γουστάρω για τον ίδιο λόγο.
Το μονο καλό που έχουν είναι ότι τροχιζονται πανεύκολα.
Παρατήρηση: ποτέ δεν χρησιμοποιουμε σουγια για καθαρισμα θηραματων αν θέλουμε να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση.

Στον επόμενο Παύλο δεν έκανα κόμπο στοπ στη μέση, αλλά πέρασα απλώς άλλη μια χαντρα κομπολογιου.

free image hosting
Και σχοινακι αλεξιπτωτου ωραία μαγκιά. Να κάνω μια παρατήρηση αν μου επιτρεπεις συναδελφε, γιατί δεν κάνεις μια τρύπα στο ξύλο στη γωνία και από κει να περνάς το δαχτυλίδι.

Είναι θέμα design, μου αρέσει το τελείωμα σε ουρά ψαριού.
Οτιδήποτε άλλο είναι λειτουργικό και αρέσει είναι ΟΚ.

Τον σαπουνιζω βρε Γιάννη μόλις τελειώσω.
Η υγρασία, τα νερα και τα αίματα παγιδευονται μέσα και οξειδωνονται.
Ο σουγιας είναι να τον έχεις μαζί για καταστάσεις ανάγκης, αλλοιως παίρνεις τον inox που θα αντέξει περισσότερο. Αλλά κιαυτος θα χαλάσει.
Η μονη λυση είναι ένα μικρό χασαπομαχαιρο στο οποίο αν θέλουμε φτιάχνουμε και θηκη.
Έχουν καταπληκτική λαβή, λάμα ξυραφι, δεν σκουριαζουν και κάνουν μέχρι είκοσι ευρώ.
Στην πραγματικότητα αυτό ήταν το καουμποικο μαχαιρι στη Δύση.Φτηνό και αποτελεσματικο.
Το κάτω μαχαιρι είναι ξεκοκκαλισματος 13 εκ.
Το πάνω γενικης χρήσεως χασαπομαχαιρο 15 εκ.Αυτό παρτο με κλειστά μάτια.
Αν μου έλεγες να κρατήσω ένα μόνο μαχαιρι για όλες τις δραστηριότητες(κουζίνα, κυνήγι, ψαρεμα, κλπ)από καμμια πενηνταρια που εχω, θα ήταν αυτό η κάτι ανάλογο.

hosting immagini

Last edited:
Για κάνε το λίγο πιο ξεκάθαρο ρε Γιώργο αυτό το σχόλιο γιατί εμείς οι πονηροί σκεφτόμαστε διάφορα! .my man.
Βασιλάκη οποιος θέλει να το έχει ετοιμοπολεμο τον πλενει, ο μπαμπας σου δεν σου έδινε συμβουλές πριν να βγεις στην παραλία;

Η υγρασία, τα νερα και τα αίματα παγιδευονται μέσα και οξειδωνονται.
Ο σουγιας είναι να τον έχεις μαζί για καταστάσεις ανάγκης, αλλοιως παίρνεις τον inox που θα αντέξει περισσότερο. Αλλά κιαυτος θα χαλάσει.
Η μονη λυση είναι ένα μικρό χασαπομαχαιρο στο οποίο αν θέλουμε φτιάχνουμε και θηκη.
Έχουν καταπληκτική λαβή, λάμα ξυραφι, δεν σκουριαζουν και κάνουν μέχρι είκοσι ευρώ.
Στην πραγματικότητα αυτό ήταν το καουμποικο μαχαιρι στη Δύση.
Το κάτω μαχαιρι είναι ξεκοκκαλισματος.
Το πάνω γενικης χρήσεως χασαπομαχαιρο 15 εκ.Αυτό παρτο με κλειστά μάτια.

hosting immagini
Είσαι και πολυ.lazy.

• Like
Reactions: jnp
Κ.Γιαννη μπορείτε να περάσετε μέσα από το κορδόνι που βάλατε στον οπινελ και ένα φελλό κόκκινο από δίχτυα(αν τον περνετε μαζί σας κ στο ψάρεμα)Έτσι σε περίπτωση που πέσει μέσα στη θαλασσα να μπορείτε να τον ψαρεψετε..

Κ.Γιαννη μπορείτε να περάσετε μέσα από το κορδόνι που βάλατε στον οπινελ και ένα φελλό κόκκινο από δίχτυα(αν τον περνετε μαζί σας κ στο ψάρεμα)Έτσι σε περίπτωση που πέσει μέσα στη θαλασσα να μπορείτε να τον ψαρεψετε..
Το έκανα σε ενα ακριβό φινλανδεζικο.

Πολύ κοφτερά μαχαίρια είναι και τα icel Πορτογαλίας,αυτά με την πορτοκαλί λαβή..Πολύ καλή κόψη για μαχαίρι εμπορίου..Έχω ένα και έχω εντυπωσιαστεί μπορώ να σας πω..

Τον σαπουνιζω βρε Γιάννη μόλις τελειώσω.
Για κάνε το λίγο πιο ξεκάθαρο ρε Γιώργο αυτό το σχόλιο γιατί εμείς οι πονηροί σκεφτόμαστε διάφορα! .my man.

Φαντάζεστε να πούμε στην γυναίκα μας. "Στο κυνήγι, τον σαπουνίζω όταν τελειώσω". Άντε μετά να σ΄ αφήσει να ξαναπάς κυνήγι... .vah.
.sarcastic. .off topic..ban.

Πολύ κοφτερά μαχαίρια είναι και τα icel Πορτογαλίας,αυτά με την πορτοκαλί λαβή..Πολύ καλή κόψη για μαχαίρι εμπορίου..Έχω ένα και έχω εντυπωσιαστεί μπορώ να σας πω..
Πολύ καλά για τα λεφτά τους.Αλλά τα γερμανικά Dick που έβαλα παραπάνω δεν παιζονται.
http://www.dimtsas.eu/el/products/είδη-κρεοπωλείου/μαχαίρια-άριστης-ποιότητας/μαχαίρια-κρεοπωλείου/μαχαίρι-γενικής-χρήσης-σφαξίματος-15-εκ
και
http://europaimport.gr/catalog/mahairia-germanias-dick

Το χαλασα το κομπολοι για χάρη του opinel.!!!
Δεν πειράζει θα πάρεις άλλο εκτός θέματος αλλά όταν εφευγα στο Βενιζέλος είχε ένα σταντ από το κομπολογαδικο και μου μπήκε στο μάτι ένα με την Ελληνική σημαία χαραγμενη πάνω του βιαστικος εγώ ο μ $#₩¥£κας δεν το πήρα αλλά που θα πάει δεν θα γυρισω.

Για ολους τους συμφορουμιστες στο παρακάτω σαιτ θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα μαχαίρια και τις ιδιότητες τους, όπως και για το ακονισμα.
http://www.dimtsas.eu/el/products/είδη-κρεοπωλείου/μαχαίρια-άριστης-ποιότητας/μαχαίρια-κρεοπωλείου/μαχαίρι-γενικής-χρήσης-σφαξίματος-15-εκ

Last edited:
Βασιλάκη ο μπαμπας σου δεν σου είπε ότι το Dick δεν είναι για να (το) παίζεις;
Γιάννη όχι δυστυχώς! Τα έμαθα όλα μόνος με την εμπειρία! Όπως ένας σκύλος που την πρώτη φορά θα πηδάει την σκύλα από το αυτί, το μάτι κλπ....yelling.

Back