Σουγιάδες και Μαχαίρια

Τασο καπως ετσι ειναι οι σουγιαδες που μπολιαζουμε τα δεντρα με σταυρο η με σφηνωτο και ξενο μπολι.
Δεν χρειαζεται μυτη αλλα ημιστρογγυλη και πολυ κοφτερη κοψη.
Δεν βρισκεις ευκολα σημερα και πραγματικα θα ηθελα να αποκτησω εναν απο καποιο μπαρμπα,
Θα φτιαξω ομως προς το παρον εναν δικο μου οπως μου ειπε ο Γιαννης πιο πανω.

caricare immagini
Καθαροαιμος σουγιας μπολιασματος sandvik.
Χαραζεις με τη μυτη και ανασηκωνεις με τη στρογγυλή άκρη για το μπολι.
Εχω έναν αλλά ποτέ δεν μπολιασα.

Με παρασυρατε χτες.
εψαχνα ενα καλο δωρο για το κουμπαρο μου κ μου αρεσει να κανω κυνηγετικά δωρα.
πηρα λοιπον εναν οπινελ ειδικό για μανιταρια .
ηταν σαραντα δύο ευρώ κ μου τον αφησαν 34.
Πηρα κ εναν σκέτο νο 9 για μενα, τον πρώτο μου. Ηταν 11 ευρω.
βγηκα λιγο εκτος αλλα τον εκτιμω πολύ κ θα ενθουσιαστεί γιατι ειναι μεγάλος μανιταρας.
εχει καμπυλωτη λαμα κ βουρτσα στο πίσω μέρος για καθαρισμό τους.
φωτο αυριο

Επειδή πολλές φορές κουβαλαω στην τσέπη ελβετικους σουγιαδες που έχουν αισθητο βάρος και όταν ανεβοκατεβαινεις εμπόδια στο κυνήγι γίνονται ενοχλητικοι, σκέφτηκα να τους περάσω μια καλη αλυσιδιτσα με κρικο στην ακρη και να τους κρεμαω από ένα ναυτικό κλειδι περασμένο στη ζώνη. Το μήκος της αλυσίδας είναι τόσο όσο να μην ακουμπάει ο σουγιας στον πάτο της τσέπης αλλά να είναι στον αέρα. Με αυτό τον τρόπο δεν τον αισθανεσαι καθόλου.
Στο ναυτικό κλειδι κρεμαω για ασφάλεια και το κλειδί του αυτοκινήτου.

upload

Last edited:

screen capture windows
Και μαυτους έχω τρέλα αν και δεν είναι καθαροαιμοι σουγιαδες αλλά περνούν ανταλακτικες λεπιδες, για καθημερινή χρήση και εργασιες.
Ωραιο κοπτικο εργαλείο, περιποιημενη και η θήκη του.
Απαραίτητα εργαλεια σε βόρειες ιδίως χώρες
που δουλευουν πολύ μοκετες και ταπετσαρίες.
Αλλά και σε ξυλουργους και όσους πακεταρουν.
Έχω μερικά της Stanley με σταθερή λεπίδα
και πρόσφατα πήρα ένα σπαστο σαν κιαυτό.

Ωραιο κοπτικο εργαλείο, περιποιημενη και η θήκη του.
Απαραίτητα εργαλεια σε βόρειες ιδίως χώρες
που δουλευουν πολύ μοκετες και ταπετσαρίες.
Αλλά και σε ξυλουργους και όσους πακεταρουν.
Έχω μερικά της Stanley με σταθερή λεπίδα
και πρόσφατα πήρα ένα σπαστο σαν κιαυτό.
Εδω τα χρησιμοποιούν πολύ στην οικοδομή για να κόβουν τις γυψοσανιδες, χρειαζουμενο εργαλείο.

• Like
Reactions: jnp
Εδω τα χρησιμοποιούν πολύ στην οικοδομή για να κόβουν τις γυψοσανιδες, χρειαζουμενο εργαλείο.
Δικιο έχεις, εγώ δεν έχω εμπειρία από γυψοσανιδες.
Ειδα και ένα video από usa όπου ένας γουρουνοκυνηγος το χρησιμοποιουσε στο γδαρσιμο και ήταν ευχαριστημένος γιατι βαριοταν να ακονίζει μαχαιρια.

Ναι Γιάννη πολύ πρακτικό εργαλείο αλλάζεις λαμες στο δευτερόλεπτο ότι πρέπει μες τη τσέπη για καθημερινές δουλειές.

• Like
Reactions: jnp
Όντως αυτό το "ξυράφι" είναι για τις δουλειές που είπατε..Το μειονεκτημα είναι ότι σκουριαζουν εύκολα αυτού του είδους η λάμες(καταπληκτικό να κόβεις δολώματα στο ψάρεμα;..αλλά την επομενη βγενει οφ..)

screen capture windows
Και μαυτους έχω τρέλα αν και δεν είναι καθαροαιμοι σουγιαδες αλλά περνούν ανταλακτικες λεπιδες, για καθημερινή χρήση και εργασιες.
Το συγκεκριμένο Κων/νε έχει στρογγυλεμενες άκρες και πρέπει να είναι άνετο στο δούλεμα, γιαυτο μου αρέσουν τα παλιά της Stanley αλλά δεν κλείνουν, ούτε αλλάζουν λεπιδες γρήγορα.Πόσο το βρίσκεις;

Το συγκεκριμένο Κων/νε έχει στρογγυλεμενες άκρες και πρέπει να είναι άνετο στο δούλεμα, γιαυτο μου αρέσουν τα παλιά της Stanley αλλά δεν κλείνουν, ούτε αλλάζουν λεπιδες γρήγορα.Πόσο το βρίσκεις;
Το craftsman είναι αποκλειστικοτητα του sears γύρω στα 20 με $25. Υπάρχουν και ποιο φτηνά με βάση αλουμινίου στο Home Depot με την ονομασία husky γύρω στα $15.

Κολλημενος με τον πρασινο γιγαντα...

Καθαρα κυνηγετικο μαχαιρι (upland hunting) με κλειδι του τσοκ και αντεροβγαλτη (λαγο, περδικα, παπια).
Πολύ ωραίο σουγιαδακι, αν θυμάμαι καλά έχει κλειδί για τσοκ cal12,cal20,cal28.ειναι στο στυλ των σουγιαδων case. http://www.wrcase.com/qr/http://www.wrcase.com/qr/

Το κλειδι του τσοκ ειναι μονο για cal12, cal20. Το μαχαιρι ειναι το Remington Upland Folding Knive

KEY FEATURES:
  • 3 7/8" closed length
  • 440A stainless steel blade
  • 2 3/8" clip blade
  • 12/20-gauge choke tool & screwdriver
  • Gut hook
  • Remington shield on handle

Το κλειδι του τσοκ ειναι μονο για cal12, cal20. Το μαχαιρι ειναι το Remington Upland Folding Knive

KEY FEATURES:
  • 3 7/8" closed length
  • 440A stainless steel blade
  • 2 3/8" clip blade
  • 12/20-gauge choke tool & screwdriver
  • Gut hook
  • Remington shield on handle
Το κατάλαβα ότι είναι από τη remington για το στυλ έγραψα ότι είναι το κλασικό αμερικανικο. http://www.gotknife.com/heritage-usa-knives/?sort=featured&page=2

Back