Σουγιάδες και Μαχαίρια

Δεν πειράζει θα πάρεις άλλο εκτός θέματος αλλά όταν εφευγα στο Βενιζέλος είχε ένα σταντ από το κομπολογαδικο και μου μπήκε στο μάτι ένα με την Ελληνική σημαία χαραγμενη πάνω του βιαστικος εγώ ο μ $#₩¥£κας δεν το πήρα αλλά που θα πάει δεν θα γυρισω.
Το συγκεκριμένο Κων/νε το πουλαγανε οι πλανοδιοι πακιστανοι στα καφενεια δυόμισι ευρώ, όταν άρχισε η κρίση έπεσαν στο ένα ευρώ γιατί κανένας δεν έπαιρνε όπως πριν.

Γιάννη όχι δυστυχώς! Τα έμαθα όλα μόνος με την εμπειρία! Όπως ένας σκύλος που την πρώτη φορά θα πηδάει την σκύλα από το αυτί, το μάτι κλπ....yelling.
Μου φαινεται ότι και το Dick στο avatar σου αυτοδιδακτο είναι στο κελαιδισμα.!.fool.

Η συγκεκριμένη σειρά αν είναι Swiss made κόβει καλά και ακονιζετε εύκολα.
(Υπάρχει άλλη σειρά πορτογαλεζικη χαμηλότερης ποιότητας).
Έχει πλαστική λαβή ασφαλή για τρόφιμα.
Έχει λάμα για ξεκοκκαλισμα.

Έχω 18 χρόνια σουγια Ε.Σ. δεν κόβει βούτυρο αλλά τους ζοχους και τα ραδικια τα σφαζει στο γόνατο... :-)

photos upload
Αυτό το σετ το πήρα από το cabelas σε sale καμία 70νταρα, κινέζικα βέβαια αλλά καλή ποιότητα.
Απλό ανοξείδωτο ατσάλι και σχετικα μέτρια πλαστικα.
Τη δουλειά του θα την κάνει αλλά θέλει συχνό ακονισμα.
Και να το χάσεις δεν θα σκάσεις κιόλας.

Εγω γυρευω ενα μαχαιρακι απο αυτο που εχει στρογγυλεμενη την κοψη μπροστά που χρησιμοποιουσαν οι γέροντες στα μπολιασματα.
μοιαζει πολυ με το σουγια που κραταει στο καθαρισμα τον ορτυκιων ο μπαρμα Νίκος στο ντι βι ντι του χριστογιαννη με ορτυκια στην Μανη οταν δείχνει την διαδικασία παστωματος.
γενικα εχω τρελα με τα μαχαιρια κ τους φακούς.
Επειδη ομως τα κανω χρηση μεγαλη δεν έχω ακριβα παρα μικρα κ βολικα που κ να τα χασω δεν με ενδιαφέρει ....ας πουμε.
δεν τα κραταω σε συλλογη αλλα βρίσκονται παντού στο σπίτι κ στα πραγματα μου.
λατρευω περισσότερο τα παραδοσιακα στυλ αλλα κ τα επιβιωσης μου αρεσουν.
γενικα δεν μπορω να με φανταστω χωρις σουγια στην τσεπη.
τι ιδιο κ για τους φακους.
μαρκες κλπ δεν θυμάμαι ποτε αφου περνω οτι μου αρεσει οπτικα κ με την πείρα μου οτι ακονιζεται ευκολα.
οι μονοι πιυ θυμαμαι ομως επειδη τους προσεχω ειναι ενας μευριου μεγεθους καλος βικτορινοχ δωρο σπ την γυναίκα μου πριν καμιά δεκαρια χρόνια κ ενας κυπριακης κατασκευής δωρο από εναν πρωτο ξαδερφο το νοεμβρη του 2002.
Ο πρωτος είναι παντα στην ζωνη γενικου κηνηγιου κ ο δευτερος στο γιλεκο που χρησιμοποιω στον λαγο.

Εγω γυρευω ενα μαχαιρακι απο αυτο που εχει στρογγυλεμενη την κοψη μπροστά που χρησιμοποιουσαν οι γέροντες στα μπολιασματα
Πάρε ένα μικρό απλό victorinox σαν τον παραπάνω και τροχισε του τη μυτη και διαμορφωσε τον όπως θες. Ο καλύτερος για τα λεφτά του.
Τον μπάρμπα Νίκο τον γνώρισα τυχαία στο ψαρομαγαζο του Σουρη στον Πειραιά αφού είχα δει την ταινία καναδυο χρόνια πριν. Την ταινία την έχω μετατρέψει σε ψηφιακό cd και την βλέπω κάθε καλοκαίρι, είναι ότι καλύτερο σε ορτυκι.

Last edited:
Ειναι η αγαπημενη μου ταινία ορτυκιου.
φετος αν κτυπησω λιγα υα τα κάνω παστα όπως αυτος.
δεν υπάρχει περιπτωση να ξεκινησει η περίοδος ορτυκιου κ να μην δω την ταινία αυτη τις παραμονες.
μου δίνει την ελπιδα οτι ακόμη υπάρχουν παραδοσιακοί κυνηγοι που κυνηγουν πραγματικα κ περνουν τις αξιες του κυνηγιου κ οχι για το κρεας τον ανταγωνισμό κ το να ριξουν σε οτι πετάει.
Σκεφτηκα το τροχισμα αλλα αναρωτηθηκα μηπως δεν ακονιζεται μετα απο αυτό.
Αν το λες εσυ ομως υα το δοκιμασω το συντομοτερο :)

Σκεφτηκα το τροχισμα αλλα αναρωτηθηκα μηπως δεν ακονιζεται μετα απο αυτό.
Αν το λες εσυ ομως υα το δοκιμασω το συντομοτερο :)
Με ενα μαρκαδορο ζωγράφισε στη μύτη το σχήμα που θες.
Στον τροχό τρώμε λίγο μέταλλο κάθε φορά και το κρυωνουμε σε νερό.
Δεν θέλουμε να ανάψει η λάμα γιατί χάνει τις ιδιότητες της.

Ο μπάρμπα Νίκος με τα κουρτσχααρ πολύ ωραίο DVD..και με θεαματικό κυνήγι τρυγονιού..Βασικά για το κυνήγι τρυγονιού την είχα αγοράσει..Θυμάμαι το σουγια που λετε,είχε μια περίεργη πλατιά λάμα..Δεν έχει τυχη να δω κάτι παρόμοιο..

Τασο καπως ετσι ειναι οι σουγιαδες που μπολιαζουμε τα δεντρα με σταυρο η με σφηνωτο και ξενο μπολι.
Δεν χρειαζεται μυτη αλλα ημιστρογγυλη και πολυ κοφτερη κοψη.
Δεν βρισκεις ευκολα σημερα και πραγματικα θα ηθελα να αποκτησω εναν απο καποιο μπαρμπα,
Θα φτιαξω ομως προς το παρον εναν δικο μου οπως μου ειπε ο Γιαννης πιο πανω.

Back