Σουγιάδες και Μαχαίρια

Εγω παιδια, σκεφτομαι να αγορασω ενα απο τα δυο:
Τι λετε?.xm.
Υ.Γ: το δακτυλο του το εφαγε...με τα tool?.sarcastic.
Έχω το wave πολύ καλό και στιβαρό και με αρκετά εργαλεία, και τα δύο είναι πανομοιότυπα το surge έχει ανταλακτικες λαμες (συρματοκοπτης). Αν θες πολλά εργαλεία και τα δύο είναι καλα, αν θες κάτι ποιο απλό και ελαφρύ θα σου πρότεινα το sidekick η το wingman της ίδιας εταιρειας.

• Like
Reactions: jnp
Όπως ειχα ξαναπεί είχα εγώ πολύ παλιά το wave και το έχασα..μου είχε κανει εντύπωση ότι είχε αρχίσει να πετάει ελαφρές σκουριες..
Έχω ένα παρόμοιο εργαλεία δώρο από ένα παλιό οδηγό αγοράς του έθνος κυνήγι..Μια χαρά είναι..όμως όπως και να το κάνουμε η λαμες του δεν κόβουν σαν το wave..Όμως σκουριά δεν μου πέταξε ποτέ..

Όπως ειχα ξαναπεί είχα εγώ πολύ παλιά το wave και το έχασα..μου είχε κανει εντύπωση ότι είχε αρχίσει να πετάει ελαφρές σκουριες..
Έχω ένα παρόμοιο εργαλεία δώρο από ένα παλιό οδηγό αγοράς του έθνος κυνήγι..Μια χαρά είναι..όμως όπως και να το κάνουμε η λαμες του δεν κόβουν σαν το wave..Όμως σκουριά δεν μου πέταξε ποτέ..
Τασο δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα και λάμα ξυραφι και ανοξείδωτο μαζί.

Προσωπικά ο wave έχει ξεπεράσει τις ανάγκες μου.
Έχω πάρει και έναν fusion που είναι ελαφρυτερος στο ίδιο μέγεθος.

Δεν το γνώριζα αυτό...
Τα φτηνά μαχαιρια στα εστιατόρια με τη μεταλλικη λαβή είναι πρακτικά ανοξειδωτα για ευκολία χρήσης. Έχεις δει κανένα τέτοιο μαχαιρι να κόβει καλά ? Και να το ακονισεις τέλεια πολύ εύκολα χάνει τον αιθερα η λάμα και δεν αξίζει τον κόπο.
Τα πιο ευκολοακονιστα μαχαιρια που είναι ξυραφια και διατηρούν την κοψη τους είναι αυτά με πολύ άνθρακα (carbon steel), αλλά σκουριαζουν εύκολα και μαυρίζει η λάμα.
http://www.dimtsas.eu/el/products/ε...λείου/μαχαίρι-γενικής-χρήσης-σφαξίματος-15-εκ
Εδώ έχει πολλές πληροφορίες.
Δες επίσης και στο σαιτ της spyderco.

το surge ειναι μεγαλυτερο(και..ακριβοτερο) εχει ανταλδενκτικα κοφτη, που μου αεσει αυτο, κατα τα αλλα δεν διαφερει απο το wave....xm.
θελω να κανω την αγορα, απο καταστημα θεσσαλονικη, κσι μετα απο πολυ ψαξιμο, λογω καπιταλ.fiurius. βρηκα μονο το wave.hit.

Εγω παιδια, σκεφτομαι να αγορασω ενα απο τα δυο:
Τι λετε?.xm.
Υ.Γ: το δακτυλο του το εφαγε...με τα tool?.sarcastic.
Φιλε woodman,εχω το leatherman wave και το MUT.
Μπορεις να τα δεις οποτε ερθεις και να δεις ποιο απο τα δυο σε βολευει να αγορασεις!

το surge ειναι μεγαλυτερο(και..ακριβοτερο) εχει ανταλδενκτικα κοφτη, που μου αεσει αυτο, κατα τα αλλα δεν διαφερει απο το wave....xm.
θελω να κανω την αγορα, απο καταστημα θεσσαλονικη, κσι μετα απο πολυ ψαξιμο, λογω καπιταλ.fiurius. βρηκα μονο το wave.hit.
Μην βιάζεσαι γιατί είναι εργαλεια για μια ζωή. Πάρε ότι σου ταιριάζει αφού δεις και τα δύο.

Τα φτηνά μαχαιρια στα εστιατόρια με τη μεταλλικη λαβή είναι πρακτικά ανοξειδωτα για ευκολία χρήσης. Έχεις δει κανένα τέτοιο μαχαιρι να κόβει καλά ? Και να το ακονισεις τέλεια πολύ εύκολα χάνει τον αιθερα η λάμα και δεν αξίζει τον κόπο.
Τα πιο ευκολοακονιστα μαχαιρια που είναι ξυραφια και διατηρούν την κοψη τους είναι αυτά με πολύ άνθρακα (carbon steel), αλλά σκουριαζουν εύκολα και μαυρίζει η λάμα.
http://www.dimtsas.eu/el/products/είδη-κρεοπωλείου/μαχαίρια-άριστης-ποιότητας/μαχαίρια-κρεοπωλείου/μαχαίρι-γενικής-χρήσης-σφαξίματος-15-εκ
Εδώ έχει πολλές πληροφορίες.
Δες επίσης και στο σαιτ της spyderco.
Οντως δεν κρατάνε πολύ και στωμονουν γρήγορα..Τα κλασσικά μικρά μαχαίρια κουζίνας με την άσπρη λαβή της tramontina (που βρισκοντε στα περισσότερα σπίτια)δεν κόβουν νερό..και όμως το τροχισμα τους σε λαδακονο διμηουργει απίστευτη κοψη όμως δεν κρατάει για πολύ..

Μια και είπαμε για ινοξ έχω δυο-τρεις κλασσικούς οπινελν8 και μόνο ινοξ δεν είναι(το γράφει η λάμα).
Αυτός που δεν μου έχει σκουριάζει είναι του φιλεταρισματος(σλιμ) ..(και αυτός γράφει ινοξ)Αλλά μάλλον είναι....και κοβει τελεια..

Μια και είπαμε για ινοξ έχω δυο-τρεις κλασσικούς οπινελν8 και μόνο ινοξ δεν είναι(το γράφει η λάμα).
Αυτός που δεν μου έχει σκουριάζει είναι του φιλεταρισματος(σλιμ) ..(και αυτός γράφει ινοξ)Αλλά μάλλον είναι....και κοβει τελεια..
Το ατσαλι του σλιμ ειναι κλασεις ανωτερο απο των απλων.
Ειναι πιστευω 12c27 της sandvik.
Γιαυτο και ειναι ακριβοτερη σειρα.
Το καλο ατσαλι το ειχε και μια ακριβη σειρα με λαβη απο αφρικανικο ξυλο.
Αυτο το ατσαλι οχι μονο ξυριζει αλλα και γυαλιζεται σαν καθρεπτης.
Θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΟΝΙΣΜΑ.

Last edited:
Back