Σουγιάδες και Μαχαίρια

Κωστα, τελικα επειδη οντως...τρελος.sarcastic. τελικα το βρηκα χωρις θηκη,σε πολυ καλη τιμη...
http://www.electroshop.gr/p8565/c121/εργαλεία-και-εξαρτήματα/εργαλεία-χειρός/leatherman-surge-πολυεργαλείο-χειρός
Αλλα ουτε αυτοι δεχονται πληρωμη μεσω paypal!!!.hit. ετσι, το παρηγγειλα αντικαταβολη, και...ηρεμησα.goodboy.
Το τελευταίο τους πήρες βρε θηρίο; .what. Γιατί τώρα βλέπω: Εκτός αποθέματος - Μη διαθέσιμο .buy buy..sarcastic.
Καλορίζικο φίλε Διονύση, να το χαίρεσαι! .well done.

Σημερα πηρα το Surge...τα'ει τα...γραμμαριακια του, στιβαρο εργαλειο, με καλη λεπιδα, και serated blade, καλη πενσα(οχι επαναφοας) με ανταλακτικες λεπιδες, πολυ καλη ποιοτητα γενικα,,,
Σε σχεση με το victorinox hunter XT που εχω, το victorinox υπερτερει σε σχεση serated blade/ surge--με τον αρτανοκοφτη του vixtory, και η λεπιδα του victory (γνωμη μου) ειναι καλυτερη, οπως και πολυ μεγαλυτερο πριονι...βεβαια το πριονι του surge ειναι αποσπωμενο, και μπορεις να βαλεις και αλλες λεπιδες...
Το surge ειναι πολυεργαλειο, to victory hunter XT ειναι ενας ωραιος σουγιας.... με μεγλη λεπιδα,πριονι, αρτανοκοφτη, και ανοιχτηρι κραασιων..τιποτα αλλο...
Και τα δυο, ομως...υπεροχα.well done.

Last edited:
Σημερα πηρα το Surge...τα'ει τα...γραμμαιατου, στιβαρο εργαλειο, με καλη λεπιδα, και serated blade, καλη πενσα(οχι επαναφοας) με ανταλακτικες λεπιδες, πολυ καλη ποιοτητα γενικα,,,
Σε σχεση με το victorinox hunter XT που εχω, το victorinox υπερτερει σε σχεση serated blade/ surge--με τον αρτανοκοφτη του vixtory, και η λεπιδα του victory (γνωμη μου) ειναι καλυτερη, οπως και πολυ μεγαλυτερο πριονι...βεβαια το πριονι του surge ειναι αποσπωμενο, και μπορεις να βαλεις και αλλες λεπιδες...
Το surge ειναι πολυεργαλειο, to victory hunter XT ειναι ενας ωραιος σουγιας.... με μεγλη λεπιδα,πριονι, αρτανοκοφτη, και ανοιχτηρι κραασιων..τιποτα αλλο...
Και τα δυο, ομως...υπεροχα.well done.
Βαλε καμια φωτο να δουμε το εργαλειο!

Καλησπερα παιδια... εντυπωσεις απο το leatherman surge...
αρκετα κομψο, για πολυεργαλειο,σε σχεση με αλλα, π.χ gerber... μου αρεσαν οι ανταλακτικες λαμες του κοφτη,σε σχεση με το παλιοτεο μοντελο.
Θα ηθελα να εχει ελατηριο, ωστε να ανοιγοκλεινει μονο του...
Σε σύγκριση με το wave, ειναι πιο μεγαλο( 110 χιλ εναντι 100χιλ), και πιο βαρυ.αλλα δεν εχει ανταλακιτκες λαμε..
εδω, συγκριτικα και των τριων:
https://www.leatherman.com/compare?category=multi-tools
Σε σχεση με τον victory hunter XT σουγια, που εχω, αν και σουγιας, και οχι πολυεργαλειο, ο hunter, εχει μεγαλυτερο πριονι, και ο αρτανοκοφτης του (κατα την γνωμη μου) ειναι πιο κοφτερος...
Διαστασεις hunter: μηκος,110χιλ, παχος,13χιλ,υψος,34χιλ,βαρος135γρ.
Διαστασεις Surge:μηκος,114χιλ,παχος,20χιλ,υψος,34με 42χιλ,βαρος,345γρ.
μερικες φωτο:

:)

Και ακομα καποιες φωτο για ενα μαχαιρι που πηρα με πληστηριασμο απο ebay.de....πριν καπιταλ.sarcastic.
Το πηρα (μαλον ημουν τυχερος, γιατι δεν πλειοδοτησε αλλος) μονο 35 ευρω!!!! μαζι με μεταφορικα...
Μηκος λαμας 17.5 εκ, συνολικο μηκος 32εκ, βαρος γυρω στα 400/450γρ.

Και ακομα καποιες φωτο για ενα μαχαιρι που πηρα με πληστηριασμο απο ebay.de....πριν καπιταλ.sarcastic.
Το πηρα (μαλον ημουν τυχερος, γιατι δεν πλειοδοτησε αλλος) μονο 35 ευρω!!!! μαζι με μεταφορικα...

μμμμμμμ ωραίο κομμάτι ρε φίλε .congrats.

Δαμασκηνο ειναι το μαχαιρι Διονυση?

Επειδή με κάτι φίλους κοιτάμε για μαχαίρια tactical* η νομοθεσία τι προβλέπει ρε παιδιά για να είναι νόμιμο, ισχύει κάποιο ανώτερο όριο μήκος λάμας για να μην θεωρείται επιθετικό όπλο;
*αν έχετε τίποτα προσιτό υπόψιν επίσης δώστε καμιά πληροφορία...

Επειδή με κάτι φίλους κοιτάμε για μαχαίρια tactical* η νομοθεσία τι προβλέπει ρε παιδιά για να είναι νόμιμο, ισχύει κάποιο ανώτερο όριο μήκος λάμας για να μην θεωρείται επιθετικό όπλο;
*αν έχετε τίποτα προσιτό υπόψιν επίσης δώστε καμιά πληροφορία...
Ανωτατο οριο μηκους λαμας δεν υπαρχει.
Αυτο που μετραει στο νομο ειναι η χρηση του.
Κυνηγοι και ψαραδες πχ δικαιολογειται να εχουν μαζι τους μαχαιρι λογικου μηκους, οχι katana.
Tactical πως θα το δικαιολογησεις;Δεν εισαι εν ενεργεια και εν υπηρεσια στρατιωτικος!

Ανωτατο οριο μηκους λαμας δεν υπαρχει.
Αυτο που μετραει στο νομο ειναι η χρηση του.
Κυνηγοι και ψαραδες πχ δικαιολογειται να εχουν μαζι τους μαχαιρι.
Tactical πως θα το δικαιολογησεις;Δεν εισαι εν ενεργεια και εν υπηρεσια στρατιωτικος!
Καλά χαζός νόμος αυτός, με ένα πριονωτό κουζινομάχαιρο μπορείς να σφάξεις ανετότατα, δηλαδή αν με δει ο θηροφύλακας στο κυνήγι με το tactical θα μου πει ότι πάω να σκοτώσω κάποιον; θα εχω στην τσεπη ενα μηλο και αμα μου την πει κανενας, θα πω το εχω να καθαρισω το φρουτο μου...
Προχτες στον ελεγχο του θηροφυλακα στον πατερα μου, νομιζω του εκανε ψιλοπαρατηρηση για εναν σουγια του στρατου που εχει παντα κρεμασμενο ο πατερας μου στη ζωνη... τρελα πραγματα...

Καλά χαζός νόμος αυτός, με ένα πριονωτό κουζινομάχαιρο μπορείς να σφάξεις ανετότατα, δηλαδή αν με δει ο θηροφύλακας στο κυνήγι με το tactical θα μου πει ότι πάω να σκοτώσω κάποιον; θα εχω στην τσεπη ενα μηλο και αμα μου την πει κανενας, θα πω το εχω να καθαρισω το φρουτο μου...
Προχτες στον ελεγχο του θηροφυλακα στον πατερα μου, νομιζω του εκανε ψιλοπαρατηρηση για εναν σουγια του στρατου που εχει παντα κρεμασμενο ο πατερας μου στη ζωνη... τρελα πραγματα...
Επρεπε να τον ρωτησει αν ξερει το νομο περι υπερβασης καθηκοντος και να του ζητησει τα στοιχεια του.

Δεν νομιζω να στελνουν γενικα τα καταστηματα USA εξβτερικο...εδω, ουτε τσοκακια καλα-καλα δεν στελνουν...ουτε πολυεργλεια χειρος...

Να το πολυεργαλειο δώρο του οδηγού αγοράς έθνος κυνήγι που σας έλεγα..Το εχω αρκετά χρόνια κ είναι σκυλί..Το κακό ότι δεν κόβει καλά το μαχαιράκι..Την δουλειά του την κάνει όμως..βάρος 300γρ.

image hosting without registration
Τάσο, αυτό έχω κι εγώ, όπως είχα πει (σελ. 3). Πάντως στο δικό μου, το μαχαίρι του ξυρίζει. Κατά τα άλλα, είναι όπως τα λες! Τα αρνητικά του, για μένα: είναι κάπως βαρύ και ογκώδες κυρίως προς τα πίσω, και επομένως λιγότερο "εργονομικό" σε σχέση με το Leatherman (για το δικό μου χέρι τουλάχιστον).

Back