Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

Ρε παιδιά πέρα από την εντυπωσιακή απόδοση που έχουν και τα 2 τσοκ στις δοκιμές του Δημήτρη
75% το Μ
και 93% το ΙΜ
ήθελα να ρωτήσω, ο βαθμός σύσφιξης δεν χαρακτηρίζεται από την απόδοσή του?
στην συγκεκριμένη περίπτωση το τσοκ που έβγαλε
75% στα 35 μέτρα χαρακτηρίζεται ως F
και 93% ως ΧΧF
Όταν παίρνω ένα τσοκ Μ το παίρνω για να μου βγάλει και την ανάλογη απόδοση δηλαδή γύρω στα 65%
Αν ήθελα 75% γιατί να μην πάρω ένα F?
Πάντως πέρα από τις υψηλότατες συγκεντρώσεις ,πιο εντυπωσιακό για μένα είναι η ισοκατανομή των βολών του Δημήτρη.

Στην κανονικη ονοματολογια και οταν το τσοκ αναφερει συσφιξη (F, IM, M,kok) η αστερια εχεις απολυτο δικιο. Στα περισσοτερα καινουργια τσοκ για κυνηγετικη χρηση εχεις ονομασιες οπως short range, mid range, long range η decoy, passing, UFO πχ. Γενικα σε τσοκ φρενου οπωσ πχ Patternmaster, η συσφιξη ειναι σταθερη, αλλα αναλογα πως και που φρεναρεις τον συγκεντρωτηρα πετυχαινεις αποδοσεις απο IC μεχρι XF. To Ανακοντα ειναι ιδιαιτερη περιπτωση ειναι τσοκ συσφιξης και φρενου ταυτοχρονα και οι λιγοι απο μας που το ριχνουν οπως ο εαυτος μου πχ, βλεπουμε πραγματα που δεν συμβαδιζουν με την βλητικη οπως τουλαχιστον την ξερουμε. Οπως εχω ξαναγραψει παρολη την υπερσυγκεντρωτικη τους τουφεκια μακρια εως πολυ μακρια, σκοτωνεις και κοντα σαν να τουφεκας με ΙC! Ακομη προσπαθω να βγαλω συμπερασμα τι παιζει. Επειδη η ολη εικονα του στο κυνηγι ειναι παρα πολυ καλη του συγχωρω να σου πω την αληθεια για την ωρα οτι δεν καταλαβαινω χριστο πως πραγματι λειτουργει αυτο το τσοκ.

Θέλω να κάνω δοκιμές με το UFO στα 50 ώς 70 μέτρα,

Παρε κανενα κουτι μηδενικα μαζι σου για γρηγορο μετρημα σκαγιων. Δοκιμες στα 60 μετρα μετρημενα με rangefinder ειδα προσφατα απο ü4 Ν 7.5 και επαθα πλακα.

Στην κανονικη ονοματολογια και οταν το τσοκ αναφερει συσφιξη (F, IM, M,kok) η αστερια εχεις απολυτο δικιο. Στα περισσοτερα καινουργια τσοκ για κυνηγετικη χρηση εχεις ονομασιες οπως short range, mid range, long range η decoy, passing, UFO πχ. Γενικα σε τσοκ φρενου οπωσ πχ Patternmaster, η συσφιξη ειναι σταθερη, αλλα αναλογα πως και που φρεναρεις τον συγκεντρωτηρα πετυχαινεις αποδοσεις απο IC μεχρι XF. To Ανακοντα ειναι ιδιαιτερη περιπτωση ειναι τσοκ συσφιξης και φρενου ταυτοχρονα και οι λιγοι απο μας που το ριχνουν οπως ο εαυτος μου πχ, βλεπουμε πραγματα που δεν συμβαδιζουν με την βλητικη οπως τουλαχιστον την ξερουμε. Οπως εχω ξαναγραψει παρολη την υπερσυγκεντρωτικη τους τουφεκια μακρια εως πολυ μακρια, σκοτωνεις και κοντα σαν να τουφεκας με ΙC! Ακομη προσπαθω να βγαλω συμπερασμα τι παιζει. Επειδη η ολη εικονα του στο κυνηγι ειναι παρα πολυ καλη του συγχωρω να σου πω την αληθεια για την ωρα οτι δεν καταλαβαινω χριστο πως πραγματι λειτουργει αυτο το τσοκ.
Το ντουφέκισες Παύλο στο χαρτί σε διάφορες αποστάσεις π.χ από 15 μέτρα έως 50 μήπως δεις πως ακριβώς δουλεύει?
Αυτό, το ντουφεκάει και μακρία και κοντά, ήταν το χαρακτηριστικό ενός δίκαννου όπλου που είχε ένας συγγενείς μου την δεκαετία του '70 και το αποκάλεσαν ''μαγικό'' όσοι κυνήγησαν μαζί του, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα μου, δεν γράφω περισσότερα γιατί θα βγώ.off topic.

Το ντουφέκισες Παύλο στο χαρτί σε διάφορες αποστάσεις π.χ από 15 μέτρα έως 50 μήπως δεις πως ακριβώς δουλεύει?
Αυτό, το ντουφεκάει και μακρία και κοντά, ήταν το χαρακτηριστικό ενός δίκαννου όπλου που είχε ένας συγγενείς μου την δεκαετία του '70 και το αποκάλεσαν ''μαγικό'' όσοι κυνήγησαν μαζί του, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα μου, δεν γράφω περισσότερα γιατί θα βγώ.off topic.
Οχι Σπυρο ακομη. Την δοκιμη θα την κανω στο νησι σε καμμια δεκαπεντια μερες που θα κατεβω. Ελπιζω μετα απο αυτη τη δοκιμη να μην αναιρεσω οτι ξερω για το λειοκαννο μεχρι τωρα.

Σπύρο μη φανταστείς ότι στα 15 μέτρα θα δεις και κανέναν κύκλο τεράστιο.Απ ότι θυμάμαι όταν έριχνα στα 15 μ πέρσι για να δω το όπλο αν τραβάει ψηλά ,η ντουφεκιά ήταν όλη μαζεμένη σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 30εκ αν θυμάμαι.

Σπύρο μη φανταστείς ότι στα 15 μέτρα θα δεις και κανέναν κύκλο τεράστιο.Απ ότι θυμάμαι όταν έριχνα στα 15 μ πέρσι για να δω το όπλο αν τραβάει ψηλά ,η ντουφεκιά ήταν όλη μαζεμένη σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 30εκ αν θυμάμαι.
.xm.Αν είναι 30 εκ κύκλος στα 15μ. είναι αρκετά σφιχτή ντουφεκιά για Μod.
λογικά θα έπρεπε να είναι καμιά 10άρια πόντους μεγαλύτερη.
Βέβαια είναι και ανάλογα και το φυσίγγιο...

Οχι Σπυρο ακομη. Την δοκιμη θα την κανω στο νησι σε καμμια δεκαπεντια μερες που θα κατεβω. Ελπιζω μετα απο αυτη τη δοκιμη να μην αναιρεσω οτι ξερω για το λειοκαννο μεχρι τωρα.
''Δια του πειράματος το αποτέλεσμα'' φίλε μου
καθώς και ''πίστευε και μή, ερεύνα'';)

.xm.Αν είναι 30 εκ κύκλος στα 15μ. είναι αρκετά σφιχτή ντουφεκιά για Μod.
λογικά θα έπρεπε να είναι καμιά 10άρια πόντους μεγαλύτερη.
Βέβαια είναι και ανάλογα και το φυσίγγιο...
Aν διάβασες παραπάνω Σπύρο ,το Μid range έχει σύσφιξη 0,715 η οποία σε αυλό 18,8 αντιστοιχεί σε ΙΜ.

Aν διάβασες παραπάνω Σπύρο ,το Μid range έχει σύσφιξη 0,715 η οποία σε αυλό 18,8 αντιστοιχεί σε ΙΜ.
Οκ! έχεις δίκιο λάθος δικό μου,
για ΙΜ-2* δηλαδή πάνω-κάτω τόσο πρέπει να είναι το άνοιγμα στα 15 μ.

Στο ΧF ποσο ειναι σε αυτη την αποσταση?
Δε Ξέρω Παύλο, δεν είχα ποτέ τέτοιο τσόκ, πάντως 2 όπλα με εναλλασσόμενα τσοκ που είχα, με μαμίσια τσοκ 1* μου έβγαζαν γύρω στο 25-30 εκ. με 2* γύρω 30-35 εκ. και 3* 35-40εκ διάμετρο ντουφεκιάς στα 15 μ. ανάλογα με το φυσίγγιο.

Πρωτο,μια τουφεκια ισον καμμια,Δευτερον τη καννη μας τη δοκιμαζουμε με συμβατικα φυσσιγκια και οχι με βελτιωμενα οπως το caccia percorso,Τριτο η μονη ενδεικτικη συμβατικη τουφεκια ειναι αυτη με τα winter,που εχουν συμβατικο κυαθιο θελω να πιστευω,που παρουσιασε ο Στελιος,και μετρησε ο Παυλος,89% στο 1χ1,που ισουται με γυρω στα 70% στο κυκλο των 30'' στα 36 μετρα,καθαρα μεσα στη δυνατοτητα του β.ντεμι,65-70%.

Σαραντο συμφωνω με τα Percorso Caccia που λογω του ειδικου συγκεντρωτηρα με αποσπωμενο πατο ειναι υπερσυγκεντρωτικα. Ομως ολα τα αλλα φυσιγγια που δοκιμασε ο Στελιος της B&P καθως και το Tsihla του Δημητρη ειναι συμβατικα.

Εγω Γιάννη σε ντουφεκιές άνω των 30 μ δεν βάζω 6άρι παρ όλα τα θεωρητικά. 5άρι και οτι έρθει.
Στα ορεινά φασσοκυνηγια έχεις πιθανότητα να ξεπεταξεις και κανένα λαγό στο ποδαρατο πήγαινε-έλα,οπότε καλύτερα να είσαι στην ασφαλή πλευρά του ν5.

Δοκιμες στα 60 μετρα μετρημενα με rangefinder ειδα προσφατα απο ü4 Ν 7.5 και επαθα πλακα.
Και να φανταστείς ότι θεωρητικά τα ψιλά σκάγια το U4 θα έπρεπε να τα σκορπάει ;) Καμιά μέρα στα μπασίματα θα πάρω την καραμπίνα με το UFO να γελάσουμε ... :)

Και να φανταστείς ότι θεωρητικά τα ψιλά σκάγια το U4 θα έπρεπε να τα σκορπάει ;) Καμιά μέρα στα μπασίματα θα πάρω την καραμπίνα με το UFO να γελάσουμε ... :)

Παντα χρειαζεται ενα long range τσοκ στην τσεπη για κατι πονηρεμενα τσιχλοειδη που εχουν κοψει γραμμη στα 50+ μετρα και νομιζουν πως ειναι ασφαλη;).cool.

Εγω δεν νομιζω οτι με το UFO στα ψιλα σκαγια θα παρεις κατι παραπανω απο ενα σωστο ΙΜ... Tα ψιλα σκαγια ειναι πιο πονεμενη ιστορια, θελουν αλλο "δουλεμα"... ;)

Εγω με ιδιογομωση παντως κ πολυ συγκεντρωτικο φυσιγγι στα 28 γραμμαρια, δεν τρελαθηκα καθολου με το UFO... Με κανενα "αντιμονιουχο" ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα... Για τα χοντρα ξερεις οτι εχω μεινει με το στομα ανοιχτο με τον τροπο που καπνιζει τα παπια μετα τα 50 μετρα...
Για το U4 δεν εχω αποψη, ισως να ειναι σχεδιασμενο αλλιως με την προοπτικη οτι προοριζεται για σκοπευτικη χρηση κ ψιλα σκαγια... ;)

To ü4 το προοριζει η κυνηγοπαρεα μου για τις πολυ ψηλωμενες τσιχλες στα μπασιματα . Ειναι δυο ατομα με μια Remington 1100 και μια Remington 870 και τα δυο με μακρεις κωνους προσαρμογης και φυσιγγια ιδιογομωσης με G3000/33 gr. Εγω ριχνω με ετοιμα φυσιγγια 31 η 32 γρ και Anaconda Long Range. Θα γραψω εντυπωσεις οταν κατεβω για τσιχλες

Back