Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

ερωτηση προς ψαγμενους και γνωστες. τι γνωριζετε για τα τσοκ teague?
Ευριπο εγγλεζικια εταιρεία νομίζω είναι, εμφανισιακα μοιάζουν πολύ με τα Briley δεν ξέρω αν έχουν και την ίδια φιλοσοφία, όπως λέει και ο Γιώργος μόδα ήταν και πέρασε, τα διαφημισαν μερικοί σκοπευτες κυρίως εγγλεζοι αλλά τώρα δεν ακούγονται πολύ.

Προς γνοστες. ξερουμε τη σησφηξη ειναι το Anaconda long range αντηστηχα για 18,6 και 18,4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..xm.
Αρχισαμε παλι......long-sort...xxxfull.yelling.ας μην σου τρεμουν τα μπουτια οταν σου ερχονται τα πλακουτσομητικα γιατι οτι και να κανεις απο τσοκ δεν γλυτωνεις.yelling.ελπιζω να μην εχουν τρυπες γιατι δεν τις γουςταρω και πολυ.my man.

καλο είναι όμως όταν μιλαμε για κανες να μην βαζουμε μεσα και τις κανες των Περαζι , αυτες ειναι σε άλλη κατηγορια παιζουν μονες τους , το γιατι είναι μεγαλο θεμα
Θα ήθελα να συζητήσουμε το γιατί αν ειναι εφικτο..! Σε τι διαφέρουν από άλλα καλά όπλα με αχρωμίετες; Πάντα ως προς την βλητική απόδοση μιλώντας.

Αρχισαμε παλι......long-sort...xxxfull.yelling.ας μην σου τρεμουν τα μπουτια οταν σου ερχονται τα πλακουτσομητικα γιατι οτι και να κανεις απο τσοκ δεν γλυτωνεις.yelling.ελπιζω να μην εχουν τρυπες γιατι δεν τις γουςταρω και πολυ.my man.
Eση θα τα βλεπεις με το κιαλι με αυτα που λες.ΑΣΕ τις τριπες στην ησυχια τους..sarcastic.

Θα ήθελα να συζητήσουμε το γιατί αν ειναι εφικτο..! Σε τι διαφέρουν από άλλα καλά όπλα με αχρωμίετες; Πάντα ως προς την βλητική απόδοση μιλώντας.
θελεις φιλε να αγορασεις τετοιο οπλο ?

θελεις φιλε να αγορασεις τετοιο οπλο ?
Ναι θα ήθελα,αλλά άλλο το θα ήθελα και άλλο το μπορώ...τουλάχιστον με τα τωρινα δεδομένα. Πάντα ήταν στις σκέψεις μου, αν τα καταφέρω, ένα καλό κυνηγετικό poze για συγκεκριμένα κυνήγια. Εκτός αυτού όμως θα με ενδιέφερε να ακούσω απόψεις για τις βλητικές αποδόσεις τέτοιων όπλως και την αιτιολογία τους.

διάβασε λίγο και θα βγάλεις συμπεράσματα ένα άρθρο του κου Αιγινήτη
http://www.greekshooting.gr/208-2/
Σε ευχαριστώ Μάκη αλλά η απορία μου δεν είναι η διαφορά χρωμιώμενης-αχρωμίωτης (αν και το άρθρο είναι πολύ καλό) αλλά γιατί ο συνάδελφος λέει ότι τα perazzi είναι μια κατηγορία μόνα τους στις κάννες. Παράδειγμα τι περισσότερο έχει μια κάννη Perazzi από μια κάννη Blaser πάντα συγκεκριμένα ως προς τη βλητική απόδοση. Το ξέρω ότι οι απόψεις διαφέρουν και το θέμα είναι μεγάλο και μάλλον άλυτο! Απλώς θεωρώ ότι μερικές φορές ακούγοντας αυτές τις διαφορετικές απόψεις μπορείς να βγάλεις χρήσιμα αυμπεράσματα.

Σε ευχαριστώ Μάκη αλλά η απορία μου δεν είναι η διαφορά χρωμιώμενης-αχρωμίωτης (αν και το άρθρο είναι πολύ καλό) αλλά γιατί ο συνάδελφος λέει ότι τα perazzi είναι μια κατηγορία μόνα τους στις κάννες. Παράδειγμα τι περισσότερο έχει μια κάννη Perazzi από μια κάννη Blaser πάντα συγκεκριμένα ως προς τη βλητική απόδοση. Το ξέρω ότι οι απόψεις διαφέρουν και το θέμα είναι μεγάλο και μάλλον άλυτο! Απλώς θεωρώ ότι μερικές φορές ακούγοντας αυτές τις διαφορετικές απόψεις μπορείς να βγάλεις χρήσιμα αυμπεράσματα.
τα perazzi είναι όπλα ανώτερης ποιότητας με άριστα ατσάλια στις κάννες τους που η διαφορά φαίνεται στην υπερθέρμανση όπου δεν αλλοιώνουν το βλητικό αποτέλεσμα όπως άλλα φθηνότερα ατσάλια σε καλά όπλα
σαν μηχανισμός είναι μέσα στους 3 καλύτερους σε λειτουργηκότητα και φοβερή αντοχή
τα blaser είναι κι αυτά άριστα και ποιοτικά όπλα σε αντοχή και λειτουργία και με πολύ καλές κάννες βλητικά
είχα κάποτε ένα κάποιου φίλου για 15 μέρες και πραγματικά με εξέπληξε σε όλα του
βλητικές διαφορές προς το καλύτερο το ένα από το άλλο δεν μπορώ να σου πώ γιατί δεν έχω κάνει
αν είχα τα χρήματα για καινούργιο θα πήγαινα σε blaser κυνηγετικής σειράς γιατί μου άρεσε περισσότερο από τα σκοπευτικά perazzi(4) που έχω κατά καιρούς δοκιμάσει σε σκοπευτήρια
αν είχα τα χρήματα για μεταχειρισμένο πάλι στο blaser θα πήγαινα γιατί πιστεύω ότι ένα perazzi είναι φιαγμένο για τον 1ο ιδιοκτήτη!!!!!!!!!
βλητικά δεν νομίζω ότι οι διαφορές ανάμεσα σ αυτά τα 2 όπλα είναι άξιες έρευνας......είναι και τα 2 άριστα......ούτε μπορεί κάποιος να με πείσει η να σε πείσει δοκιμάζοντας 2 όπλα
αυτό που θα αγοράσω -εις θα είναι άλλο και σίγουρα καλύτερο όταν πέσεις σε κυνήγι και δείς πως πέφτουν τα θηράματα ;)
προσωπικές γνώμες και πιστεύω να βοήθησα
φιλικά Μάκης :)
υ.σ. όταν λέω <αν είχα χρήματα> εννοώ την δικιά μου δύναμη τσέπης

υ.σ. όταν λέω <αν είχα χρήματα> εννοώ την δικιά μου δύναμη τσέπης
Και εγώ αυτό ακριβώς εννοώ Μάκη, για αυτό αυτή την περίοδο θα μιλούσα μόνο για μεταχειρισμένο. Σε ευχαριστώ για την πολύ ωραία απάντηση σου.

μακη ασε τα blaser.πολλα προβληματα στον μηχανισμο σκανδαλης. ενας φιλος το εδωσε γιατι διπλοτουφεκουσε το εστειλε 2 φορες στην αντιπροσωπεια η οποια προς τιμη τους το εφτιαξε εννοειται χωρις χρεωση και μεταφορικα αλλα αμα σπαστεις....... ενταξει θα μου πεις συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες αλλα οταν πληρωνεις ενα f3 δεν τα περιμενεις αυτα. εγω επιμενω σε δικανο οτι αρχιζει απο br. και ber.

γιατί ο συνάδελφος λέει ότι τα perazzi είναι μια κατηγορία μόνα τους στις κάννες.
Εμείς οι κοινοί θνητοί είναι δύσκολο να το αποδείξουμε αυτό με στοιχεία που να μην επιδέχονται αμφισβήτηση όσον αφορά μετρήσεις και αριθμούς για κατασκευαστικα δεδομένα. Σίγουρα αυτές οι εξιδικευμενες εταιρίες δεν απασχολουνται μόνο με την κατασκευή αλλά και με την έρευνα. Είναι βέβαιο ότι κρύβουν ανταγωνιστικα μυστικά και γνώσεις που δεν θα τις δημοσιοποιησουν ποτέ και μόνο εμπειρικά μπορούν να διαπιστωθουν από τους χρήστες που επιλέγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Αν είχαμε την δυνατότητα και τα μέσα να αντιπαραβαλουμε κάποια τέτοια προϊόντα σε ενδελεχη ανάλυση, ίσως να μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε αποδείξεις. Πόσο εύκολο όμως είναι να βάλουμε στο εργαστήριο μια κάννη perazzi, μια beretta της σειράς π.χ. SO, μια κάννη Bro π.χ b25, μια κάννη Grieghoff, να τις κόψουμε σε τομή, να μετρηθουν τα πάχη τους, οι εσωτερικές διαστάσεις τους, τα επίπεδα λείανσης, τα ήδη των ατσαλιων κτλ, κτλ, κτλ; Μάλλον αδύνατον. Οπότε μένουμε στην παρατήρηση μέσα από τα βάθη των χρόνων. Σίγουρα οι μύθοι που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτούς τους κατασκευαστες με το πανάκριβο αντίτιμο ενός τέτοιου όπλου, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την κοστολόγηση της χειροποίητης εργασίας ή την εξαιρετική ποιότητα των ξύλων, όπως θέλουν να παρουσιάζουν οι οπαδοί μιας μηδενιστικης θεωρίας γύρω από την βλητικη, που ακολουθεί το δόγμα "όλα είναι ίδια ".
Όποιος μέσα από την σκοπευτικη και κυνηγητικη ενασχόληση, μπορεί να βγάζει συμπεράσματα και δεν "σκοτώνει" απλά την ώρα του διασκεδαζοντας, τότε σίγουρα μπορεί να καταλάβει την διαφορά των συγκεκριμενων όπλων.
Ένα προσωπικό περιστατικό που μου συνέβη πριν από λίγο καιρό και μου έδωσε τροφή για ανάλογη σκέψη, ήταν το παρακάτω. Μια μέρα εριχνα στο σκοπευτήριο με το φθηνό και ταπεινό όπλο μου. Έτυχε να έχω πολύ καλή απόδοση σε τέτοιο σημείο που στην συγκεκριμένη πούλα, πλησίαζε στο τέλειο. Υπήρχε ένας ταυτογχρονος ντουμπλες που έπρεπε να αποφασίσεις τον τρόπο που θα ρίξεις ώστε να προσεγγίσεις το πιο πιθανό σενάριο επιτυχίας. Επέλεξα να σιγουρέψω την μία επιτυχία, αφήνοντας την έκβαση της δεύτερης βολής να την καθορίσει περισσότερο η δυνατότητα του όπλου, των τσοκ, των φυσιγγιων και φυσικά της τύχης. Ο πρώτος κοντινός δίσκος έσπασε, ο δεύτερος εξαιρετικά μακρινός έπαιξε ένα παιχνίδι που δεν είχα ξαναδεί. Τον χτύπησαν προφανώς σκάγια ή σκαγι, κάνοντας τον να χάσει την ισορροπία της πτήσης του και να συνεχίσει την πορεία του αλλά με έναν "ατσουμπαλο" τρόπο, χωρίς ωστόσο να φύγει κάποιο κομμάτι από πάνω του.
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο σχολές. Οι οπαδοί της μίας θα υποστήριζαν την άποψη ότι ακόμα και ένα perazzi δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο σκορ, ενώ οι οπαδοί της άλλης θα υποστήριζαν ότι ο τελευταίος χαμένος δίσκος με ένα perazzi, θα ήταν σπασμένος.
Αν αυτό το αναγαγουμε σε τσίχλες ή τρυγόνια, όλοι καταλαβαινουμε την ασυμαντη διαφορά π.χ. δέκα πουλιών από εννιά. Αν όμως το μεταφρασουμε π.χ. σε ένα χαμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς.
Για αυτόν τον λόγο, τα συγκεκριμένα όπλα δεν είναι, κατά συντριπτική πλειοψηφία, στα δικά μας χέρια αλλά σε αυτά που πρέπει να είναι.

Γιωργο, και οι 2 σχολες ομως θα εχουν ενα λογικο λαθος, καθως θα βασιζονται στην υποθεση. Πιθανον επισης εσυ να εσπαγες και εκεινο το δισκο οποτε η πουλα θα ηταν τελεια, οποτε η αποδοση σου θα ηταν ιδια (σαν σκορ φυσικα) και με το Perazzi και με το F3. Aυτο ομως που ψαχνει ενας πρωταθλητης και φυσικα τον κανει να κατεβαινει σε αγωνες ειναι και η τελευταια κατασκευαστικη λεπτομερεια, κατι που ισως να μην μπορει να ελεγξει σε ενα οπλο παραγωγης. Γιαυτο θα παει σε ενα Perazzi, ενα Krieghoff, ενα F3 ωστε να ξερει οτι οι αποτυχιες του ειναι καθαρα θεμα ριξιματος και οχι εξοπλισμου. Φυσικα ο ιδιος σκοπευτης θα ηταν εξισου καλος αν του διναμε να ριξει με τα δικα μας ταπεινοτερα οπλα, στα μετρα του φυσικα, μονο που αυτα δεν θα αντεχαν τη χρηση που θα τους εκανε ο συγκεκριμενος σκοπευτης.

Back