Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Σήμερα παρέλαβα το Kicks smoke skeet η χαρά και η ανυπομονησία έιναι απερίγραπτη να παω σπίτι να το βιδώσω πάνω στην Benelli και να ξημερώσει Κυριακή πρωί να γίνει κάπνισμα σε τσιχλοκότσυφα..
Να ειναι καλά και το παληκάρι που μου το πούλησε και που το ειχε σε κατάσταση βιτρίνας .
Αντε καλα καπνισματα

Σήμερα παρέλαβα το Kicks smoke skeet η χαρά και η ανυπομονησία έιναι απερίγραπτη να παω σπίτι να το βιδώσω πάνω στην Benelli και να ξημερώσει Κυριακή πρωί να γίνει κάπνισμα σε τσιχλοκότσυφα..
Να ειναι καλά και το παληκάρι που μου το πούλησε και που το ειχε σε κατάσταση βιτρίνας .
Καλοντούφεκο Άγγελε.

Άγγελε, καλορίζικο! Καλές τουφεκιές!

Πετρο ο μαγκας της υποθεσης εισαι εσυ που βρισκεσαι πισω απο το κοντακι και οχι το τσοκ αυτο απλα εκανε την δουλεια του εαν δεν εκανες 5 στα 5 αλλα ο τι θα ελεγες οτι ειναι μαπα το τσοκ?
Φίλε marios70,

Μπήκα σε αυτό το thread μετά από καιρό, γι΄αυτό και η ....με υστέρηση φάσης ανάρτησή μου!

Αναμφισβήτητα, πολύ σωστά λες πως μετράει ο κυνηγός που θα κάνει σωστή σκόπευση αλλά...ας μην ισοπεδώνουμε όλα τα άλλα, καθώς η επιτυχία στην σκόπευση είναι πολυπαραγοντικό μέγεθος. Τι θέλω να πω: ο Πέτρος ανέφερε πως τα BRAIN "σκοτώνουν και με πολύ λίγα σκάγια στο θήραμα, σαν να έχουν μεμονωμένα τα σκάγια μεγαλύτερη ενέργεια, ένα μυστήριο πράγμα.." Αυτό σημαίνει πως κάποια πουλιά τα πήρε με την περιφέρεια, παρ' όλα αυτά, τα πουλιά έαπεσαν! Και αυτό γιατί τα BRAIN έχουν την ίδια πυκνότητα στη περιφέρεια με το κέντρο. Αν είχε συμβατικό τσοκ με πυκνό κέντρο (και τα φρένου συμβατικά είναι, υπάρχει αυτή η τεχνική από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μη σας εντυπωσιάζουν σύγχρονες εφαρμογές), θα έπεφταν όλα τα παπιά ή θα έπερνε μόνο αυτά που θα είχε κάνει κεντρική σκόπευση; Με τα BRAIN δεν έχεις εντυπωσιακά "καπνίσματα" ή "σκασίματα" κλπ, έχεις όμως εντυπωσιακά περισσότερα πουλιά από ότι με όλα τα άλλα τσοκ. Όλα τα τσοκ την δουλειά τους κάνουν, καλά λες. Και αυτή είναι να στείλουν τα σκάγια στον στόχο. Μόνο που τα BRAIN την κάνουν καλύτερα!

Φιλικά
Χρήστος Σωτηρόπουλος

Last edited:
Σε ποιο τσοκ αναφέρεσαι συγκεκριμένα ??? Η απόδοση του τσοκ είναι συνάρτηση του αυλου της καννης κ της στενωσης του στομιου του τσοκ... Αν έχουμε ένα τσοκ με έξοδο 18 χιλιοστά, σε αυλο 18,4 θα είναι 4/10 ενώ σε αυλο 18,7 θα είναι 7/10...αυτο ισχύει για όλα τα τσοκ, φρενάτα κ μη...
Φίλε aris_kalamata,

Ισχύει για όλα εκτός από τα BRAIN, τα οποία δεν "ενδιαφέρονται" για το τι αυλό έχει η κάννη. Στα BRAIN, για τον υπολογισμό της σύσφιγξης δεν μετράει η διαφορά του αυλού με το στόμιο αλλά η διαφορά της πρώτης σύσφιγξης μέσα στο BRAIN με την τελική. Γι΄αυτό και είναι δύσκολη η αντιστοίχιση των συμβατικών με τα BRAIN που αποδίδουν η κάθε βαθμίδα σύσφιγξης σε αποστάσεις που με τα συμβατικά χρειάζεσαι δύο βαθμίδες τσοκ.

Φιλικά
Χρήστος Σωτηρόπουλος

Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου...Με το Kicks σήμερα έκανα τις καλύτερες τουφεκιές που έχω κάνει μεχρι στιγμής.Ακαριαία σκοτώματα τα πουλιά ξερά όλα και με πολλά σκάγια επάνω τους και αισθητά μειομένη ανάκρουση..
Φυσικά και έγω φίλησα το όπλο από την πρώτη τουφεκιά..

Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου...Με το Kicks σήμερα έκανα τις καλύτερες τουφεκιές που έχω κάνει μεχρι στιγμής.Ακαριαία σκοτώματα τα πουλιά ξερά όλα και με πολλά σκάγια επάνω τους και αισθητά μειομένη ανάκρουση..
Φυσικά και έγω φίλησα το όπλο από την πρώτη τουφεκιά..
Ειναι τσοκαρα Αγγελε και θα το ευχαριστηθεις παρα πολυ, θα παει το καπνισμα συννεφο!

Λοιπόν έχοντας ως βάση Benelli 61cm, 18,3mm αυλό, mobil σπείρωμα, στο κάτωθι head-to-head τι θα διαλέγατε για τσίχλα (κάτι σε 3,5 άστρα) και γιατί:
1) Carlson's Sporting Clays (2 εκ. εκτός κάννης, χωρίς τρύπες) LM (.710''=18,034mm), τιμή εξωτερικού 36,43 ευρώ, στην Ελλάδα 63,90 ο Καλκαντζάκος, 55,90 must dive
2) Gemini Ported LM (2 εκ. εκτός κάννης, με τρύπες) (0.015''=0,381mm σύσφιγξη, αλλά δεν λέει το επίσημο σάητ αν το υπολογίζει επί του 18,3 ή 18,4) τιμή εξωτερικού 49 ευρώ, στην Ελλάδα Κύργιας 46,20 και Hobbi 44. Εδώ όμως έχουμε την λεπτομέρεια πως το Hobbi δεν έχει LM ούτε και ο Κύργιας το αναφέρει στο επίσημο σάητ του, άρα επόμενη λύση είναι IC>0.010''=0,254mm σύσφιγξη
3) ΑΝ ανέβουμε τιμή έχουμε Kicks Smoke Skeet (0.005'', αλλά νμζ 3,5* βάσει απόδοσης από το επίσημο σάητ) στα 78 ευρώ Ελλάδα νομίζω από τον Πανά, στο εξωτερικό 55,72 ευρώ
4) Carlson's εσωτερικό LM (.710'') 34 ευρώ από Καλκαντζάκο, κάπου στα μισά από εξωτερικό
*όπου λέω εξωτερικό είναι από τα αντίστοιχα e-shop των εταιρειών, το βάζω σα μέτρο σύγκρισης γτ από έξω δεν μπορώ να φέρω

Λοιπόν έχοντας ως βάση Benelli 61cm, 18,3mm αυλό, mobil σπείρωμα, στο κάτωθι head-to-head τι θα διαλέγατε για τσίχλα (κάτι σε 3,5 άστρα) και γιατί:
1) Carlson's Sporting Clays (2 εκ. εκτός κάννης, χωρίς τρύπες) LM (.710''=18,034mm), τιμή εξωτερικού 36,43 ευρώ, στην Ελλάδα 63,90 ο Καλκαντζάκος, 55,90 must dive
2) Gemini Ported LM (2 εκ. εκτός κάννης, με τρύπες) (0.015''=0,381mm σύσφιγξη, αλλά δεν λέει το επίσημο σάητ αν το υπολογίζει επί του 18,3 ή 18,4) τιμή εξωτερικού 49 ευρώ, στην Ελλάδα Κύργιας 46,20 και Hobbi 44. Εδώ όμως έχουμε την λεπτομέρεια πως το Hobbi δεν έχει LM ούτε και ο Κύργιας το αναφέρει στο επίσημο σάητ του, άρα επόμενη λύση είναι IC>0.010''=0,254mm σύσφιγξη
3) ΑΝ ανέβουμε τιμή έχουμε Kicks Smoke Skeet (0.005'', αλλά νμζ 3,5* βάσει απόδοσης από το επίσημο σάητ) στα 78 ευρώ Ελλάδα νομίζω από τον Πανά, στο εξωτερικό 55,72 ευρώ
4) Carlson's εσωτερικό LM (.710'') 34 ευρώ από Καλκαντζάκο, κάπου στα μισά από εξωτερικό
*όπου λέω εξωτερικό είναι από τα αντίστοιχα e-shop των εταιρειών, το βάζω σα μέτρο σύγκρισης γτ από έξω δεν μπορώ να φέρω
Το νο 1doctor γιατί το έχω και το δουλεύω. Αν από 3*kαι κατο δεν αξίζει να ασχολείσαι τόσο πολύ .και τα μαμά μια χαρά δουλεύει σε αυτές τις αποστάσεις μέχρι 30 -35 μ
Κατά την γνώμη μου πάντα.

Το νο 1doctor γιατί το έχω και το δουλεύω. Αν από 3*kαι κατο δεν αξίζει να ασχολείσαι τόσο πολύ .και τα μαμά μια χαρά δουλεύει σε αυτές τις αποστάσεις μέχρι 30 -35 μ
Κατά την γνώμη μου πάντα.
Εγω θα ελεγα να παρει το φρενατο κεφαλοτύρι για να τις καπνίζει κοντα μακρια....

Το gemini το αγοράζεις LM από την ίδια την gemini με 60€ με τα μεταφορικά. Τους έχω ρωτήσει για ακριβώς το ίδιο τσοκ. Που να σε πετύχω αλλιώς αν το αποφασιζες παραγγελναμε 2 και μοιραζομασταν και τα μεταφορικά.

Έχοντας το Gemini έχω να πω ότι είναι το τιμιότερο για τα λεφτά του.
Σε μεγάλη σύσφιξη το σχέδιο στο Porting που έχει λειτουργεί σαν 'ημι-φρένου'.
Θα το διαπιστώσεις στους ριγμένους συγκεντρωτήρες.

Σημερα,με ενα περιεργο αισθημα σιγουργιας αποφασισα το ανακοντα μιντ να μην βγει απο την αμερικανα. Ο συνδυασμος ηταν απιστευτος και δηλωνω για αλλη μια φορα,μιλοντας παντα για μενα και τις εμπειριες μου,πως τετοιες τουφεκιες,τετοια σκοτωματα δεν εχω ξαναδει. Και θα το ξαναπω πως τα πουλια σε εξωφρενικες αποστασεις επεφταν εκει που τραβουσα τη σκανδαλη, επεφταν με δολοφωνικο τροπο... Η μεγαλη εκπληξη για μενα και την παρεα ηταν στην αναμονη πριν τα βραδυνα παπια,οταν σηκωσα για πλακα το οπλο σε ενα κοπαδι καργιες και παρα το υψος,χωρις μεγαλη προσκοπευση,σχεδον καθολου, σε αρκετα μεγαλη αποσταση, η καργια επεσε ξερη στο σημειο που τουφεκιστηκε... Η μεγαλυτερη εκπληξη ηταν πως αυτο εγινε με πριμα νο 8,5!

Τα Gemini μάλλον επί του 18,3 υπολογίζουν τη συσφιγξη και αυτό γτ σκέφτηκα να δω στο φουλ πόσο βγαίνει, αν το πάρουμε με το 18,3 το φουλ τους βγαίνει 17,4 ακριβως [17,399] (κάνει φουλ και για τα δύο) , ενώ αν το πάρουμε επί του 18,4 βγαίνει 17,5 που είναι σαν σφιχτο δυαρι για τον 18,3. Με το σύστημα των kicks δηλαδή επί του 18,36 βγαίνει 17,48 άρα η πρώτη περίπτωση είναι πιο κοντά στα θεωρητικά στάνταρ. Ακόμα πιο ξεκάθαρα υπέρ του 18,3 μου βγήκε για το XF

Το τσοκ θέλω να το κάνω δώρο στον πατέρα μου, με σκοπό να το βιδωσει πάνω και να μην το βγάλει ποτέ
πάρε για την benelli το gemini LM θα το καταευχαριστηθείτε σε όλα τα κυνήγια που κάνετε στην περιοχή σας :)
μιλάω στον πληθυντικό επειδή την παίρνεις κι εσύ κάποια φορά την Ιταλίδα ;)
gemini λοιπόν και μείνε στα ιατρικά άσε τα μαθηματικά(εδώ αστειεύομαι) ha haaa

Και εγώ το Gemini θα σου πρότεινα που είναι πολύ τίμιο και με καλές κατανομές. Σε 18.4 αυλο που το έχω μετρήσει το 3* και το 4* βγαίνει ακριβώς η σύσφιξη που πρέπει.

Back