Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

ένα τεστ διατρησης-συγκέντρωσης μεταξύ kicks vs anaconda long range τουφεκια 45 μετρα!θα ήθελα να δω...επισης τον δραστικο κύκλο αυτής της αποστασης
Διατρησης δεν εχω κανει, μιας κ εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι αν θες να κανεις τεστ διατρησης πρεπει να παρεις το συνολο της τουφεκιας κ οχι μονο ενα κομματι της, ισως να κανω κ λαθος...
Απο εκει κ περα, τα σκαγια στον κυκλο ειναι παρομοια, το Kicks εχει αρκετα πιο εντονο κεντρο, κ ακανονιστη περιφερεια, αρα για μενα πιο στενο δραστικο κυκλο, το Long εχει πιο ηπια κατανομη κ πιο μοιρασμενη, πιο μεγαλο δραστικο κυκλο, καλο για μενα σε οπλα που η περιφερεια εχει δυναμη αρκετη... ;)
Ωστοσο ειναι πολυ συντομη η εμπειρια μου με το Long, κ αυτα αποτελουν μονο την πρωτη εντυπωση που μου εδωσε...

Αν θα ηθελα εγω δυο τσοκ Σαραντο, θα επαιρνε η δυο Anaconda, short k mid, η δυο Kicks, IC και IM... Σιγουρα δεν θα επαιρνα ενα κ ενα, γιατι εχουν διαφορετικη εικονα στην προσκοπευση κ οι πολλες αλλαγες θα σε μπερδευαν κ θα σε εκνευριζαν ισως... Κ τα δυο ειναι πολυ καλα τσοκ, απλα παρτα σετακι κ μαθε τα, εχουν αλλη συμπεριφορα...

επωμενως...τα ανακοντα συμφωνα με τισ διαπιστωσεις σας ...ειναι καθαρα!κυνηγιαρικα....τα κικς !πιο πολυ για σκοπευταρες ...μιας κ την περιφερεια την γραφουν... κανονικα...κ επειδη κυνηγαμε με σκαγια ...και σε στοχο εν κινησει...τα κυνηγιαρικα τσοκ...ειναι προτιμοτερα! ζουβας τελος!

Αν σας έκαναν δώρο 2 τσοκ από Αμερική για μπραουνινγκ Μαξους. Ένα για περπατητο και τουφεκιές μάξιμουμ 35μ και ένα για λαγό κοντά στο 3* σύσφιξη. Ποια θα ήταν και γιατί?
Σταματη,θα ελεγα ενα anaconda mid και για τις δυο περιπτωσεις!
Αφου ομως"τζαμπα ξυδι,γλυκο σαν μελι",anaconda sort για τη πρωτη περιπτωση και kicks lf για την δευτερη.
Με την προυποθεση πως κυνηγας το λαγο με διωξη και καρτερισιος.
Εκει,7 στους 10 χτυπιουνται στασιμοι.;)
Θα σου δωσει μετρα και πολλα σκαγια πανω στο θηραμα.
Αν ειναι πιο "ντυμενο" το μέρος που κυνηγας συνηθως,προτίμησε το mid.

Αν σας έκαναν δώρο 2 τσοκ από Αμερική για μπραουνινγκ Μαξους. Ένα για περπατητο και τουφεκιές μάξιμουμ 35μ και ένα για λαγό κοντά στο 3* σύσφιξη. Ποια θα ήταν και γιατί?
Σταματη προσωπικά στον λαγο δε θα έβαζα φρενου. Δεν με απασχολεί το σκάσιμο αλλά το κρεμασμα στην τσάντα. Αν τα μέρη είναι σφιχτα θα πηγαινα σε Μ carlsons. Αν είναι ανοιχτά σε ΙΜ. Αυτά όσον αφορά τον λαγο.
Τωρα για περπατητό θα επαιρνα ένα ανακοντα που βάση του αυλου μου θα απέδιδε όπως θέλω και για τις αποστασεις που θέλω. Το αν θα λέγεται σορτ πορτ μορτ δεν έχει σημασία. Τέλος, θα κοιτούσα τα τσοκακια μου να μπορούν να ρίχνουν και δραμια και μονοβολα. Στα μέρη σου έχετε γουρουνια είχες πει.
Το ανακοντα δεν ριχνει δραμια και μονοβολα. Για το κικς δεν ξέρω να σου πω. Βάλτα όλα κάτω και δες τι χρειάζεσαι πραγματικά και οχι τι σου προμοταρει το μάρκετινγκ.

Εχω ανακοντα παρηγγειλα κικς λαιτ φουλ αλλά στον λαγο θα παιξω με τα μαμα τσοκακια και ραμμένα φυσιγγια. Παραδοσιακά!

Αν θυμάμαι φίλε και δεν κάνω λάθος έχεις ένα Carloson Ported IM...
Για τον λαγό είναι ότι πρέπει!
Πάρε και ένα LM για τα κοντινά και είσαι άρχοντας!
Αν θέλεις ένα μπαλαντέρ πάρε το Mid Range.Σε αυτές τις κάννες είναι μάνα!

Καλά θυμάσαι φίλε. Έχω ένα im ported carlson. Τα carlson είναι μισό βαθμό ποιο ανοιχτά από ότι αναγράφουν σωστά?

θα διάλεγα kicks,,,ένα LM για περπατητό και ένα M για λαγό με βάση το ότι σαν τσοκ και κατανομές είναι σχεδόν μισό τσοκ πάνω

Παύλο εννοείς ότι ένα κικς που αναγράφει για παράδειγμα M ρίχνει σαν 2.5 άστρα ? Επίσης επειδή έχεις δοκιμάσει διαφορά τσοκ σε μπραουνινγκ με ενδιαφέρει η άποψη σου.

Αυτό που λέει ο Άρης έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Δηλαδή ένα σετακι με 2 τσοκ από την ίδια εταιρεία.

Φίλε κάστορα με δίωξη κυνηγάω αλλά επειδή πάω κοντά στα σκυλιά τους μισούς τους τουφεκαω κάτω από τα 35 μέτρα και πάνε σαν φωτοβολιδα. Όντως έχει γουρούνια η περιοχή και κάθε χρόνο γλυφουμε και κανα κοκαλάκι. Συμφωνώ ότι δεν θέλω σκάσιμο στον λαγό. Τα κικς ρίχνουν δράμια ή μονοβολα?

Last edited:
Καλά θυμάσαι φίλε. Έχω ένα im ported carlson. Τα carlson είναι μισό βαθμό ποιο ανοιχτά από ότι αναγράφουν σωστά?
Σταμάτη μεχρι το Μ ειναι οκ.Απο κει και πανω αρχίζει να αλλάζει φτάνοντας στο XF που αντιστοιχειί σε πραγματική συσφιξη F.
Βέβαια λάβε υποψιν οτι τα inv+ ειναι για αυλούς 18.8 αλλά και για αυλούς 17.7 οπότε εχουμε και αλλον παράγοντα που καθορίζει την πραγματική συσφιξη.

Σταμάτη μεχρι το Μ ειναι οκ.Απο κει και πανω αρχίζει να αλλάζει φτάνοντας στο XF που αντιστοιχειί σε πραγματική συσφιξη F.
Βέβαια λάβε υποψιν οτι τα inv+ ειναι για αυλούς 18.8 αλλά και για αυλούς 17.7 οπότε εχουμε και αλλον παράγοντα που καθορίζει την πραγματική συσφιξη.

Χρήσιμη πληροφορία. Ευχαριστώ

Έχω ένα im ported carlson. Τα carlson είναι μισό βαθμό ποιο ανοιχτά από ότι αναγράφουν σωστά?
με δίωξη κυνηγάω αλλά επειδή πάω κοντά στα σκυλιά τους μισούς τους τουφεκαω κάτω από τα 35 μέτρα και πάνε σαν φωτοβολιδα. Όντως έχει γουρούνια η περιοχή και κάθε χρόνο γλυφουμε και κανα κοκαλάκι. Συμφωνώ ότι δεν θέλω σκάσιμο στον λαγό. Τα κικς ρίχνουν δράμια ή μονοβολα?
Σταματη επιδη εχω το συγγεκρινενο τσοκ για την sx3 κ βγαζει μετρα αμα εχεις καποιο συγκεντροτικο φυσιγγη αλλα στις μεσαιες αποστασεις ειναι οτι πρεπει για μενα πιστευω οτι σε καληπτει ετσι οπως κυνηγας λαγο τωρα για περτπατιτα τσιχλας πρωσοπικα δεν θα επερνα θα δουλευα το εργοστασιακο 3* αλλα μια θα σου κανουν δωρακι κ σε αυτα δε λεμε οχι διαλεξε ενα σετακι απο αυτα ανεφεραν τα παιδια αν κ ενα mix δεν θα ειναι ασχημο μια κ το ενα κυνηγι εχει τουφεκιες εδαφοβιες κ το αλλο γρηγορες κοντικες κ μεσαιες οποτε βαλτα κατω κ βγαλε αποτελεσμα;)
τα φρενατα τσοκ ριχνουν δραμια αρκει να μην εχουν του ιδικους συγγεντροτηρες οπως federal flighcontrol

Χρήσιμη πληροφορία. Ευχαριστώ

Σταμάτη δες ποιο κάτω τον πίνακα με τούς υπολογισμούς που είχα κάνει για calsons -Midas και τις διαφορές 18,8 &18,7
τον είχα βάλει και παλαιότερα αλλά έχει χαθεί μετά τα κόλπα του postimages
pictures upload

Σταματη επιδη εχω το συγγεκρινενο τσοκ για την sx3 κ βγαζει μετρα αμα εχεις καποιο συγκεντροτικο φυσιγγη αλλα στις μεσαιες αποστασεις ειναι οτι πρεπει για μενα πιστευω οτι σε καληπτει ετσι οπως κυνηγας λαγο τωρα για περτπατιτα τσιχλας πρωσοπικα δεν θα επερνα θα δουλευα το εργοστασιακο 3* αλλα μια θα σου κανουν δωρακι κ σε αυτα δε λεμε οχι διαλεξε ενα σετακι απο αυτα ανεφεραν τα παιδια αν κ ενα mix δεν θα ειναι ασχημο μια κ το ενα κυνηγι εχει τουφεκιες εδαφοβιες κ το αλλο γρηγορες κοντικες κ μεσαιες οποτε βαλτα κατω κ βγαλε αποτελεσμα;)
τα φρενατα τσοκ ριχνουν δραμια αρκει να μην εχουν του ιδικους συγγεντροτηρες οπως federal flighcontrol

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Εσύ έχεις το καρλσον 2* ?

Σταμάτη δες ποιο κάτω τον πίνακα με τούς υπολογισμούς που είχα κάνει για calsons -Midas και τις διαφορές 18,8 &18,7
τον είχα βάλει και παλαιότερα αλλά έχει χαθεί μετά τα κόλπα του postimages
pictures upload

Χρήστο ο πίνακας στο M για παράδειγμα λέει απόκλιση 0.41 αυτό σημαίνει ότι ήθελε αλλά 0.09 για να είναι καθαρό ντεμι 0.50 ή κάτι άλλο ?

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Εσύ έχεις το καρλσον 2* ?

Χρήστο ο πίνακας στο M για παράδειγμα λέει απόκλιση 0.41 αυτό σημαίνει ότι ήθελε αλλά 0.09 για να είναι καθαρό ντεμι 0.50 ή κάτι άλλο ?
Όπως σου είπα για το Νικόλας Σταμάτη αυτό σημαίνει.
Να σου πω όμως Πέρα από τα στεγνά μαθηματικά ... στο δικό μου που έχει μαμά το μεγάλο κώνο, πρακτικά η απόδοση είναι κοντά στο κλασικό τριάρι!!

Όπως σου είπα για το Νικόλας Σταμάτη αυτό σημαίνει.
Να σου πω όμως Πέρα από τα στεγνά μαθηματικά ... στο δικό μου που έχει μαμά το μεγάλο κώνο, πρακτικά η απόδοση είναι κοντά στο κλασικό τριάρι!!
Αν εχεις συγκεντρωση απο 55-65%ναι

Αν εχεις συγκεντρωση απο 55-65%ναι
Ναι το έχει το ποσοστό γενικά ! Ανάλογα το φυσίγγια πάντα !
Ο δυστυχώς οι παλαιότερες δοκιμές Που είχα κάνει έχουνε σβήσει, η μόνη που έχει επιβιώσει είναι μία πρόσφατη σκοπευτικά φυσίγγια η οποία βέβαια έγινε λίγο στο πόδι, αλλά αν την παρατηρήσεις βγάζεις άκρη!
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-244#post-292638
Όταν έχω λίγο χρόνο θα βρω καμιά παλιότερη ενδεικτική και θα την ανεβάσω.

Καλησπέρα στην παρέα. Ενδιαφέρομαι για αγορά τσοκακι της Briley. Το όπλο μου είναι franchi affinity 66cm. Είμαι ανάμεσα σε IM κ LF. Για τα είδη κυνηγιου που το θέλω είναι κυρίως τριγωνι, τσίχλα, φασσα και γενικά καρτεριτζιδικο κυνήγι. Υπόψιν μέχρι τώρα αρεσκομουν να κυνηγω με το μαμα 1* αλλά στα λιγότερο κοντινά θηράματα δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

Αν κρίνω από το nickname αν θες να του βάζεις και ατσάλια για παπιά, τότε μέχρι ΙΜ παίρνει (σε ατσάλια θα αντιστοιχεί σε XF σύσφιγξη), από LF και πάνω δεν ρίχνουν ατσάλια.

Αν κρίνω από το nickname αν θες να του βάζεις και ατσάλια για παπιά, τότε μέχρι ΙΜ παίρνει (σε ατσάλια θα αντιστοιχεί σε XF σύσφιγξη), από LF και πάνω δεν ρίχνουν ατσάλια.
Για ατσάλινα έχω το kicks high flyer X FULL. Είναι το στενότερο τσοκαρισμα που δέχεται ατσάλινα σκάγια. Σαν σύσφιξη είναι κοντά στο 2αρι, είναι τσοκ φρενου κ να σου πω την αμαρτία μου δεν το έχω πάρει χαμπάρι τελείως πως λειτουργούν ακριβώς τα τσοκ φρενου. Γι αυτό έλεγα να κοιτάξω απο briley μεριά όχι τόσο για παπί αλλα για τα υπόλοιπα κυνήγια.

Το ΙΜ θα βγαίνει περίπου 6,5/10 σύσφιγξη, θεωρώ ότι θα βγάζει καλύτερες τουφεκιές από το 2* μαμά. Εγώ αυτό θα έπαιρνα για τουφεκιές 35 μέτρων και άνω. Και έχω και το πλεονέκτημα ότι άμα μου την βαρέσει βάζω και ατσάλια μέσα.

Το ΙΜ θα βγαίνει περίπου 6,5/10 σύσφιγξη, θεωρώ ότι θα βγάζει καλύτερες τουφεκιές από το 2* μαμά. Εγώ αυτό θα έπαιρνα για τουφεκιές 35 μέτρων και άνω. Και έχω και το πλεονέκτημα ότι άμα μου την βαρέσει βάζω και ατσάλια μέσα.
Μήπως ξέρεις η αν ξέρει κάποιος συνκυνηγος η αντιστοιχία σύσφιξης στα τσοκ τις briley σε σχέση με τα μαμα τσοκ είναι ίδια η παίζει διαφορά Αμερικής Ευρώπης;

Back