Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

δώ αρχίζουν τα δύσκολα! Ένας ιδιογομωτης μπορεί να στήσει ένα φυσίγγι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας Χ κάννης που να αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα (συγκέντρωση, κατανομή κτλ). Σε μια κάννη όμως Υ, θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Οπότε, μπορούμε πράγματι να συγκρίνουμε 2 κάννες?!
Αν ρίξεις ίδια ώρα ίδιο εμπορικό φυσίγγι δεν βγάζεις άκρη ... πρέπει να ρίξεις τουλάχιστον 2-3 ιδανικά 5 με το κάθε όπλο.

Ή μια πρόχειρη σύγκριση γίνεται με το ποια χωνεύει καλύτερα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα εμπορικά?!!
Μην ακούς ιστορίες.

Αν ρίξεις ίδια ώρα ίδιο εμπορικό φυσίγγι δεν βγάζεις άκρη ... πρέπει να ρίξεις τουλάχιστον 2-3 ιδανικά 5 με το κάθε όπλο.

Μην ακούς ιστορίες.
1. Σωστά, γιατί υπάρχουν αποκλίσεις και χρειάζεται πλήθος για να βγει σωστός μέσος όρος.
2. Ευτυχώς που δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι και αυτό είναι στα όρια του αστικού μύθου!

Ακριβώς επειδή χρειάζεται πολλές βολές γι'αυτό ισχύουν οι απόψεις περί κάποιων όπλων επειδή έχουν βγει από χιλιάδες κυνηγούς στη πράξη ρίχνοντας κάθε είδους πυρομαχικο.Εγω κυνηγώντας και με μπενελι απλές και με κριο οι κριογενεις έχουν πολύ καλύτερη απόδοση αυτό είναι στάνταρ το ποσό τόσο όσο να το αντιλαμβάνεσαι κυνηγώντας .Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεμίνγκτον και για κάποια συγκεκριμένα μοντέλα όπλων ανά διαστήματα ότι είχαν πολύ ανώτερες αποδώσεις.

Πολύ καλύτερες ντουφεκιες οι κριογενεις κανες από τις απλές είχα σεντρο την μπεκάτσα την πρώτη και 2 ss και το τσοκ της ss να βιδώσεις στη σεντρο που ταιριάζει ντουφεκιες ίδιες δε βγάζει άρα αν δεν βοηθά η κανη τη βοηθά είναι πράγματα που τα έχω δει με δικά μου όπλα αλλά και ο ξάδελφος έχει ss και σέντρο με αυτές κυνηγά.
αλλο οπλο η SS εχει και πορτινγκ στην κανη γενικά βλητικα δεν εχω δει διαφορές τωρα τελευταία που την κοντράρω με τον φιλο την δικια μου black eagle τον εχω ξεσκίσει .yel.. Βλητικά δεν πιστεύω οτι υπερέχουν αλλη δουλειά κανη η crio κατεργασία.

Ακριβώς επειδή χρειάζεται πολλές βολές γι'αυτό ισχύουν οι απόψεις περί κάποιων όπλων επειδή έχουν βγει από χιλιάδες κυνηγούς στη πράξη ρίχνοντας κάθε είδους πυρομαχικο.Εγω κυνηγώντας και με μπενελι απλές και με κριο οι κριογενεις έχουν πολύ καλύτερη απόδοση αυτό είναι στάνταρ το ποσό τόσο όσο να το αντιλαμβάνεσαι κυνηγώντας .Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεμίνγκτον και για κάποια συγκεκριμένα μοντέλα όπλων ανά διαστήματα ότι είχαν πολύ ανώτερες αποδώσεις.
Βγαίνει συμπέρασμα και με ένα φυσίγγι ανά τύπο αν ρίξεις πολλά διαφορετικά.
Γιατί έκατσα και έριξα 15 διαφορετικά με 2 όπλα ;
Δεν μπορεί συνέχεια το πιο άχρηστο φυσίγγι να μπαίνει σε ένα όπλο.
Μ2 συντριπτικά καλύτερη από 1187 .yel.
🤣

🤣
Ήσουν πιό μπροστά με την Μ2, καθαρό οφσάιντ, η δοκιμή ακυρώνεται Screenshot_20230208-203938_Chrome~2.jpg

Κοιτάξτε στα νορμάλ πράγματα και συνθήκες ίσως να μην ξεχωρίζουν οι διαφορές οι οποίες για μένα είναι αισθητές σε ένα κύκλο κυνηγίων με διάφορες συνθήκες και διάφορα φυσιγγια είτε γρ είται νουμ σκαγιων,είναι δεδομένο ότι υπερέχουν οι κριογενεις κάνες.Στις οποίες χωρίς να υπερβάλλω εάν κάτσω σε απόσταση και δύο έχουν μπενελι ο ένας Κριό ο άλλος όχι και παρακολουθήσω ένα καρτεροκυνηγι από τα σκοτωματα που θα δω θα τις ξεχωρίσω ,όπως ξεχωρίζουν και τα σκοτωματα της Ρεμί.Περίεργο μπορεί να το ακούγεται αλλά το ακαριαίο σκότωμα των θηραμάτων ειδικά άνω των 35 μέτρων το κάνουν λίγα όπλα ,πέφτουν από όλα τα όπλα τα θηράματα αν σκοπεύεις αλλά το πώς έχει μεγάλη διαφορά και δείχνει σκοπευτή και όπλο όχι μόνο σκοπευτή και φυσίγγι που πιστεύουν πολλοί.

Κοιτάξτε στα νορμάλ πράγματα και συνθήκες ίσως να μην ξεχωρίζουν οι διαφορές οι οποίες για μένα είναι αισθητές σε ένα κύκλο κυνηγίων με διάφορες συνθήκες και διάφορα φυσιγγια είτε γρ είται νουμ σκαγιων,είναι δεδομένο ότι υπερέχουν οι κριογενεις κάνες.Στις οποίες χωρίς να υπερβάλλω εάν κάτσω σε απόσταση και δύο έχουν μπενελι ο ένας Κριό ο άλλος όχι και παρακολουθήσω ένα καρτεροκυνηγι από τα σκοτωματα που θα δω θα τις ξεχωρίσω ,όπως ξεχωρίζουν και τα σκοτωματα της Ρεμί.Περίεργο μπορεί να το ακούγεται αλλά το ακαριαίο σκότωμα των θηραμάτων ειδικά άνω των 35 μέτρων το κάνουν λίγα όπλα ,πέφτουν από όλα τα όπλα τα θηράματα αν σκοπεύεις αλλά το πώς έχει μεγάλη διαφορά και δείχνει σκοπευτή και όπλο όχι μόνο σκοπευτή και φυσίγγι που πιστεύουν πολλοί.
Θα είχε ενδιαφέρον αν ένας είχε 2 όπλα στο καρτέρι την ίδια μέρα και έριχνε το ίδιο φυσιγγι. Συγκεκριμένα, μια benelli με κρυογενη κάννη και μια με στάνταρ. Όμως στη στάνταρ να είχε ένα πιο σφιχτό τσοκ (πραγματικά και όχι ονομαστικά). Εκεί θα φαινόταν κατά τη γνώμη μου αν υπάρχει διαφορά στα ακαριαία σκοτωματα πέραν των 36,5 μέτρων. Γνώμη μου πάντα.

🤣
Άσε ρε πονηρέ... Είχαμε 100 χρόνια 1187 κ τώρα προσκυνάμε urbino...

Θα έπρεπε να έχουν ίδιες διαμορφωμένες εσωτερικά κανες ,αυλούς ,κώνους και να χρησιμοποιούσαν ίδιο τσοκ τότε θα είχες σωστή εικόνα.
Με τη μόνη διαφορά δηλαδή την κρυογενη κατεργασία?

Άσε ρε πονηρέ... Είχαμε 100 χρόνια 1187 κ τώρα προσκυνάμε urbino...
Με βάλατε στο τρυπάκι ότι δεν σκοτώνουν ... αντί να το πουλήσω και να αγοράσω άλλο έκανα μερικές δοκιμές ... φθηνά ακριβά φυσίγγια και δεν συμαζεύεται ...
Εσείς φταίτε ... για τα ντοκουμέντα ...

Αν μια κάνη διαλέγει φυσίγγια είναι της 1187 (της δικής μου φυσικά ... οι άλλες ακούω ότι γαζώνουν)
.sarcastic.

Περιμένουμε δοκιμές με το όπλο σου .... (ο μικρός όμως προηγείται !!!)
.love.

Με βάλατε στο τρυπάκι ότι δεν σκοτώνουν ... αντί να το πουλήσω και να αγοράσω άλλο έκανα μερικές δοκιμές ... φθηνά ακριβά φυσίγγια και δεν συμαζεύεται ...
Εσείς φταίτε ... για τα ντοκουμέντα ...

Αν μια κάνη διαλέγει φυσίγγια είναι της 1187 (της δικής μου φυσικά ... οι άλλες ακούω ότι γαζώνουν)
.sarcastic.
Ακόμα κ τα ποδήλατα που βγαζει, κ αυτά κάποιο πρόβλημα θα έχουν.
Σου το υπογράφω :cool:

Καλησπέρα! Δοκιμών συνέχεια! Έχει δουλέψει κάποιος αυτά τα τσόκ? Από τα πρώτα Helix έχω 2 , τα οποία τα έχω υποβάλλει σε δοκιμές, από τα Hunter τα οποία είναι καινούργιο μοντέλο, παρέλαβα σήμερα το ανοικτό (βγάζει 3 σε αυτόν τον τύπο). Την Κυριακή μάλλον θα τελειώσω τις δοκιμές και από βδομάδα θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου! Πάντως με αυτά που βλέπω κοντεύει να μου φύγει το τσερβέλο!

Attachments

• 3A3674EE-82B3-4BFA-9F9B-F60A940DA074.jpeg
    3A3674EE-82B3-4BFA-9F9B-F60A940DA074.jpeg
    68,5 KB · Προβολές: 33
  • 06E97FE0-C58E-4DB1-A84A-00A9CC6C4262.jpeg
    06E97FE0-C58E-4DB1-A84A-00A9CC6C4262.jpeg
    82,7 KB · Προβολές: 33
Καλησπέρα! Δοκιμών συνέχεια! Έχει δουλέψει κάποιος αυτά τα τσόκ? Από τα πρώτα Helix έχω 2 , τα οποία τα έχω υποβάλλει σε δοκιμές, από τα Hunter τα οποία είναι καινούργιο μοντέλο, παρέλαβα σήμερα το ανοικτό (βγάζει 3 σε αυτόν τον τύπο).
Ούτε τα έχω δει Μανώλη ...
Την Κυριακή μάλλον θα τελειώσω τις δοκιμές και από βδομάδα θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου! Πάντως με αυτά που βλέπω κοντεύει να μου φύγει το τσερβέλο!
Περιμένουμε ...

Back