Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

πωλείται μπενελλι με δηλητηριασμενη κάννη βουτηγμένη σε υγρό άζωτο. ειδική τιμή για σένα όσο την είχα αγοράσει. 1750€ .yel.
Κράτα την ... παίρνω 2 με τόσα λεφτά, 10 χρόνια εγγύηση η κάθε μια και τα 200€ ρέστα τα παίρνω δρακουλίνια ...
🤣

https://www.kalkantzakos.com/Product/5911/m1-super-90,-karampina-benelli

Μεσα είσαι ;) κρυογονικες επεξεργασίες στην κάννη και δεν συμμαζεύεται
Αυτή η κατεργασία σκοπό έχει να ανοίξει την τουφεκιά για να χτυπάει κανένας κακομοίρης τίποτα. :cool:
Δεν θυμάσαι οι παλιές πως σκότωναν ?

Αυτή η κατεργασία σκοπό έχει να ανοίξει την τουφεκιά για να χτυπάει κανένας κακομοίρης τίποτα. :cool:
Δεν θυμάσαι οι παλιές πως σκότωναν ?
Η κατεργασία αυτή αυξάνει τη σκληρότητα των τοιχωμάτων του αυλού? Το ρωτάω για τον εξής λόγο: τα αέρια που προωθούν τη γόμωση ασκούν πίεση στα τοιχώματα της κάννης. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκαμψία του αυλού (σταθερά k), τόσο μικρότερη είναι η παραμόρφωση του (στιγμιαία εννοείται) (νόμος του Hooke P=ku). Αποτέλεσμα, μεγαλύτερο φορτίο/πίεση στο βύσμα και τα σκάγια=> μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και παραμορφώσεις σκαγιων. Με απλά λόγια, αυτό το φορτίο κάπου πρέπει να εκτονωθεί, και αφού ο αυλός θα παραλάβει μικρότερο ποσοστό, το υπόλοιπο θα παραληφθεί από το βύσμα και τα σκάγια. Κατεβατο βγήκε, το ξέρω, αλλά περιμένω σχόλια!!

Last edited:
Η κατεργασία αυτή αυξάνει τη σκληρότητα των τοιχωμάτων του αυλού? Το ρωτάω για τον εξής λόγο: τα αέρια που προωθούν τη γόμωση ασκούν πίεση στα τοιχώματα της κάννης. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκαμψία του αυλού (σταθερά k), τόσο μικρότερη είναι η παραμόρφωση του (στιγμιαία εννοείται) (νόμος του Hooke P=ku). Αποτέλεσμα, μεγαλύτερο φορτίο/πίεση στο βύσμα και τα σκάγια=> μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και παραμορφώσεις σκαγιων. Με απλά λόγια, αυτό το φορτίο κάπου πρέπει να εκτονωθεί, και αφού ο αυλός θα παραλάβει μικρότερο ποσοστό, το υπόλοιπο θα παραληφθεί από το βύσμα και τα σκάγια. Κατεβατο βγήκε, το ξέρω, αλλά περιμένω σχόλια!!
Θεωρητικά σωστό .. συγκριτικά και πειραματικά δεν φαίνεται, άρα λάθος.

Πολύ καλύτερες ντουφεκιες οι κριογενεις κανες από τις απλές είχα σεντρο την μπεκάτσα την πρώτη και 2 ss και το τσοκ της ss να βιδώσεις στη σεντρο που ταιριάζει ντουφεκιες ίδιες δε βγάζει άρα αν δεν βοηθά η κανη τη βοηθά είναι πράγματα που τα έχω δει με δικά μου όπλα αλλά και ο ξάδελφος έχει ss και σέντρο με αυτές κυνηγά.

Ναι ρε συ, αυτή την δουλειά θα κάνω αχαχαχα την έχω πάρει εργολαβία 🤣

Remington 1187
Remington 1100
Benelli M2
Benelli Montefeltro
Breda altair lusso
Beretta A300 outlander
Beretta A303
Franchi Black Magic
Browning Maxus I
Browning Gold Hunter
δεν θυμάμαι άλλο ...

Τα μοναδικά όπλα που έχω όρεξη να δοκιμάσω τώρα είναι η V3 σε διάτρηση, η Auto5 σε διάτρηση και συγκέντρωση και η Greystone μόνο σε συγκέντρωση.
Οτιδήποτε άλλο με αφήνει παγερά αδιάφορο 😂
🤪

Θα βρούμε την V3 και την Greystone όταν κατέβω Αθήνα ?
Θα ρίξω εγώ με τα όπλα αχαχαχαχ μόλις τα ακουμπήσω θα χαλάσουν 🤪
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Μα εκτός των τριών όλα τα άλλα δεν έχουν προλάβει να ζεσταθούν, όχι να γράψουν ιστορία! Για αυτό έχεις μπερδευτεί 🤣

Το μελετάω το θέμα γιατί έχει ενδιαφέρον! Σε μολύβδινα σκάγια και κυρίως ημίσκληρα, σίγουρα δεν θα υπάρξει μετρήσιμη διαφορά. ΌΜΩΣ, σε ατσάλινα ή TSS? Θα έχουμε μεγαλύτερες αρχικές με ολόιδια φυσίγγια? Προβληματισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε από την Browning maxus. Συγκεκριμένα στις πρώτες είχαν μεγάλους κώνους συναρμογής (5-6cm) ενώ στις επόμενες μικρότερους (3,2cm) ώστε να πηγαίνουν καλύτερα τα ατσάλινα. Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος πού κολλάει ο κώνος με την σκληρότητα. Η απάντηση είναι απλή: θέλουμε να μειώσουμε τις παραμορφώσεις με όσο το δυνατόν μικρότερο ρυθμο μεταβολής της πίεσης... Δεν το συνεχίζω άλλο γιατί από θέμα βλητικής, θα γίνει αντοχή υλικών και εργαστήρια!😅😅

Το μελετάω το θέμα γιατί έχει ενδιαφέρον! Σε μολύβδινα σκάγια και κυρίως ημίσκληρα, σίγουρα δεν θα υπάρξει μετρήσιμη διαφορά. ΌΜΩΣ, σε ατσάλινα ή TSS? Θα έχουμε μεγαλύτερες αρχικές με ολόιδια φυσίγγια?
Πιθανόν μικρότερες αν ο κώνος μεγαλώσει ... δεν κάνουν όμως την διαφορά.
Προβληματισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε από την Browning maxus. Συγκεκριμένα στις πρώτες είχαν μεγάλους κώνους συναρμογής (5-6cm) ενώ στις επόμενες μικρότερους (3,2cm) ώστε να πηγαίνουν καλύτερα τα ατσάλινα. Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος πού κολλάει ο κώνος με την σκληρότητα. Η απάντηση είναι απλή: θέλουμε να μειώσουμε τις παραμορφώσεις με όσο το δυνατόν μικρότερο ρυθμο μεταβολής της πίεσης... Δεν το συνεχίζω άλλο γιατί από θέμα βλητικής, θα γίνει αντοχή υλικών και εργαστήρια!😅😅
όπως έχω πει παλιότερα αν όλοι ποστάραμε τις δοκιμές μας (καλές και κακές) θα είχε λυθεί το μυστήριο των κανών.
ειδικά η maxus I δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή διαλέγει και αυτή φυσίγγια όπως όλα τα όπλα (για μολύβια μιλάω) ...

Μα εκτός των τριών όλα τα άλλα δεν έχουν προλάβει να ζεσταθούν, όχι να γράψουν ιστορία! Για αυτό έχεις μπερδευτεί 🤣
Ξεκίνησες τις δοκιμές σου ?

Πολύ καλύτερες ντουφεκιες οι κριογενεις κανες
Πόσο % μέσο όρο ?

Last edited:
Πιθανόν μικρότερες αν ο κώνος μεγαλώσει ... δεν κάνουν όμως την διαφορά.

όπως έχω πει παλιότερα αν όλοι ποστάραμε τις δοκιμές μας (καλές και κακές) θα είχε λυθεί το μυστήριο των κανών.
ειδικά η maxus I δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή διαλέγει και αυτή φυσίγγια όπως όλα τα όπλα (για μολύβια μιλάω) ...
1. Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα κώνου
2. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα! Ένας ιδιογομωτης μπορεί να στήσει ένα φυσίγγι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας Χ κάννης που να αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα (συγκέντρωση, κατανομή κτλ). Σε μια κάννη όμως Υ, θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Οπότε, μπορούμε πράγματι να συγκρίνουμε 2 κάννες?! Ή μια πρόχειρη σύγκριση γίνεται με το ποια χωνεύει καλύτερα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα εμπορικά?!!

Back