Πρώτη έξοδο της diamond σε τσίχλες την κυριακή. Πριν καν παραλάβω το όπλο είχα αγοράσει ήδη τα τσοκ που θα ήθελα να δουλέψω. Αγαπημένο και κολλημένο στο άλλο benelli που κυνηγάω, anaconda mid. Τώρα είπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο που μου είχε κεντρίσει καιρό το ενδιαφέρον, αλλά δεν το αγόραζα μέχρι τη στιγμή που θα έπαιρνα καινούρια καραμπίνα , έτσι πήρα το carlson cremator ported mid και ένα στάνταρ που ξέρω την αξία του, anaconda long.
Βιδωμένο την κυριακή το Carlson και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Απίστευτα σκοτώματα, καρτερίσιες μεσαίες και πέρα αποστάσεις(εντός ορίων), να σκάει το πουλί στο αέρα και εννοώ για σερί επιτυχημένες ντουφεκιές με όλα τα πουλιά να έχουν δεχτεί ακαριαίο πλήγμα, απ τα σκοτώματα που σου μένουν σαν εικόνα. Αργότερα στη μέρα είχα και τις αστοχίες μου εννοείται , αλλά καθαρές αστοχίες, το ένιωθα στην επώμηση το λάθος ,είτε λόγω βιασύνης είτε λόγω περίεργης πορείας τσίχλας και σίγουρα όσο κι αν το πάλεψα με τις φλάντζες το όπλο, όλο και κάποιο διόρθωμα θα θέλει. Πάντως ότι τσίχλα πήρα κεραυνοβολήθηκε. Για αυτό μένει και ο πίνακας για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και σίγουρα αρκετά κυνήγια. Με 30-40 φυσίγγια δεν νοείτε ασφαλή τεστ, ούτε και σε πίνακα έριξα, δεν ξέρω ούτε κατανομές ούτε δραστικότητα σε ντενεκέδες κτλ. Αυτό που είδα στο θήραμα μοιράζομαι ,χωρίς υπερβολές αλλά με αρκετό ενθουσιασμό. Ποιος ξέρει, μπορεί και η Διαμάντω να είναι καλή στα σκοτώματα και να παίρνει αδίκως το τσοκ όλα τα εύσημα
, το σίγουρο είναι ότι θέλει και ένα κυνήγι με τα ίσως "αδικημένα" μαμά τσοκ.
Επίσης 3-4 χρόνια τώρα χρησιμοποιώ τα ίδια φυσίγγια, Nsi Gm3 8άρια.