Τοσο καιρό που δεν πήγα το ξέχασαΒρε μη στεναχωριέσαι!
Το τουφέκι είναι όπως το ποδήλατο...
Τοσο καιρό που δεν πήγα το ξέχασαΒρε μη στεναχωριέσαι!
Το τουφέκι είναι όπως το ποδήλατο...
Ο νόμος αναφέρει ραβδωτα όπλα και λειοκαννα. Τα οπλα μας είναι χαρακτηρισμενα και έχουν άδεια ως λειοκαννα. Δεν μετατρεπονται σε ραβδωτα με την χρήση τέτοιου τσοκ.Εγώ θα ρωτήσω όμως για 2η φορά: τέτοια τσοκακια, ραβδωτα, επιτρέπονται σίγουρα? Ή είναι στη βούληση του εκάστοτε οργάνου να μας τρέξει?
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη απάντηση!! Αυτό το θέμα το έχει φέρει πολλές φορές η κουβέντα και άκρη δεν έβγαζα! Κάποιοι φίλοι μου, όταν είδαν το patternmaster anaconda, το "πέρασαν" για ραβδωτό και μου έλεγαν μην έχω τρεχαματα αν πέσω σε κανέναν άσχετο. Τέλος πάντων... Πάντως, δικονομικά, η άγνοια νόμου από πλευράς πολίτη, δεν δικαιολογείται. Από πλευράς όμως ελεγκτή, πώς δικαιολογείται, ή καλύτερα γιατί δικαιολογείται και δεν γίνεται θέμα?!!!Ο νόμος αναφέρει ραβδωτα όπλα και λειοκαννα. Τα οπλα μας είναι χαρακτηρισμενα και έχουν άδεια ως λειοκαννα. Δεν μετατρεπονται σε ραβδωτα με την χρήση τέτοιου τσοκ.
Μια κάννη για να χαρακτηριστεί ραβδωτη πρέπει να έχει ραβδώσεις σε όλο το μήκος της. Στην Ιταλία υπήρχαν θυμάμαι σ/π μπεκατσοτουφεκα που η κάτω κάννη ήταν ραβδωτη η μισή περίπου, με ραβδωση μεγάλου βηματος, για διασπορά των σκαγιων. Ούτε αυτό το όπλο χαρακτηριζοτανε εκεί ως ραβδωτο.
Τώρα εδώ τι μπορεί να συμβεί; εξαρτάται από το όργανο πόσο όργανο είναι! Δεν είναι λίγες οι φορές που έκοψαν πρόστιμα σε σκυλοκουτα ενώ ήτανε νόμιμα, σου λέει αντε στο δικαστήριο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Βλέπεις δεν προβλέπεται από τον νόμο ότι αν αποδείξεις ότι είσαι νόμιμος, αυτόματα να πληρώνει το όργανο τα δικαστικά κλπ έξοδα... Τότε θα έβλεπες πόσο ακριβείς θα ήταν οι νόμοι και πόσο διαβασμένα θα ήτανε τα όργανα!
Φαντάσου αν η Gemini λέει ανοησίες στο site της (που είναι όντως ανοησίες, έχεις δίκιο) εμείς τι κοτρώνια δικαιούμαστε να πετάμεαυτό που λέει ότι τα gualandi, brennecke έχουν τις λοξες ραβδώσεις για να αποκτούν περιστροφή είναι ανοησία
Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι απαγορεύεται το κυνήγι με ραβδωτό όπλο το οποίο έχει κατά συνέπεια ραβδωτή κάνη.Ή είναι στη βούληση του εκάστοτε οργάνου να μας τρέξει?
αν κυνηγουσες με δικανο θα αξιζε ενα τσοκ διασπορας στην μια καννη τωρα με τις καραμπινες κ τα γουρουνια παντου την ξερεις την συνταγηΤο πρόβλημα είναι ότι τα διασποράς τσοκ δεν θα ρίχνει μονοβολα και μπίλιες... το τσοκ αν δεν παίζεις με τα φυσίγγια για μενα δεν αξίζει.
Μονοβολα στο τριχωτοαν κυνηγουσες με δικανο θα αξιζε ενα τσοκ διασπορας στην μια καννη τωρα με τις καραμπινες κ τα γουρουνια παντου την ξερεις την συνταγη
Βασίλη δε μας τα λες καλά......θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για χομπίστα......χαχαχαχαΡίχνε σε γρνια και μετά φόρτωσε τον χομπίστα για εμάς
Θα το δω....τι νόμιζες..... επειδή τα γράφετε αλλού; Χαχα.....Θα το δει αυτό ο ποιντερ-μαν και θα έχεις γκρίνια χθες έβγαλα και αλλο
Και τι να μην ρίχνει μονοβολα να με φάει κανας φερμαριστος ΚΑΠΡΟΣ
Και στην Ελλάδα κυκλοφορούν νόμιμα με άδεια μπεκατσοντουφεκα με την κάτω κανη ραβδωτή σε όλο της το μήκος.........Ο νόμος αναφέρει ραβδωτα όπλα και λειοκαννα. Τα οπλα μας είναι χαρακτηρισμενα και έχουν άδεια ως λειοκαννα. Δεν μετατρεπονται σε ραβδωτα με την χρήση τέτοιου τσοκ.
Μια κάννη για να χαρακτηριστεί ραβδωτη πρέπει να έχει ραβδώσεις σε όλο το μήκος της. Στην Ιταλία υπήρχαν θυμάμαι σ/π μπεκατσοτουφεκα που η κάτω κάννη ήταν ραβδωτη η μισή περίπου, με ραβδωση μεγάλου βηματος, για διασπορά των σκαγιων. Ούτε αυτό το όπλο χαρακτηριζοτανε εκεί ως ραβδωτο.
Τώρα εδώ τι μπορεί να συμβεί; εξαρτάται από το όργανο πόσο όργανο είναι! Δεν είναι λίγες οι φορές που έκοψαν πρόστιμα σε σκυλοκουτα ενώ ήτανε νόμιμα, σου λέει αντε στο δικαστήριο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Βλέπεις δεν προβλέπεται από τον νόμο ότι αν αποδείξεις ότι είσαι νόμιμος, αυτόματα να πληρώνει το όργανο τα δικαστικά κλπ έξοδα... Τότε θα έβλεπες πόσο ακριβείς θα ήταν οι νόμοι και πόσο διαβασμένα θα ήτανε τα όργανα!
Τα verney carron και τα silma σε επόμενη αναναιωση αν πέσουν σε ξύπνιο της ασφάλειας κατασχονται επί τόπου. Από τύχη κυκλοφορούν...Και στην Ελλάδα κυκλοφορούν νόμιμα με άδεια μπεκατσοντουφεκα με την κάτω κανη ραβδωτή σε όλο της το μήκος.........
Είχα και γω ένα τέτοιο μάρκας silma Ιταλικής κατασκευής........ Υπήρχαν και σε άλλες μάρκες....... Τώρα ξέρω δύο φίλους που είναι κάτοχοι τέτοιων όπλων νόμιμα.......
Άλλωστε στην ασφάλεια που δηλώνονται κανείς δεν κοίταξε ποτέ μέσα........
.
Αυτά που ξέρω έχουν περάσει τρεις ανανεώσεις και συνεχίζουν........... Κανείς δεν ασχολείται........ Μόνο το μήκος μετράνε........Τα verney carron και τα silma σε επόμενη αναναιωση αν πέσουν σε ξύπνιο της ασφάλειας κατασχονται επί τόπου. Από τύχη κυκλοφορούν...
Αυτά που ξέρω έχουν περάσει τρεις ανανεώσεις και συνεχίζουν........... Κανείς δεν ασχολείται........ Μόνο το μήκος μετράνε........
Σήμερα πήγα 1.30ωρα ακριβώς το απόγευμα φερμαρε μια ΜΠΕΚΆΤΣΑ και έναν ΚΑΠΡΟ είναι σε δίλημμα που να πάειΒασίλη δε μας τα λες καλά......θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για χομπίστα......χαχαχαχα
Σήμερα πήγα 1.30ωρα ακριβώς το απόγευμα φερμαρε μια ΜΠΕΚΆΤΣΑ και έναν ΚΑΠΡΟ είναι σε δίλημμα που να πάει
Έλεγα να μην ριχνω μήπως τα κόψει αλλά βλέπω να πάει το μονοβολο σύννεφο... και απορτ κάνω εγωτα γουρούνια στα κάνει απορτ ?
Σίγουρα είναι σεττερ; Μήπως πιστεύει ότι είναι γερμανική φυλή; Το μπερδεψες το ζώο....του έχεις δημιουργήσει κρίσεις ταυτότητας... διπολικό το έκανες το σκυλί.... βάλτο στο ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη να σωθεί.....χαχαχαχα...Σήμερα πήγα 1.30ωρα ακριβώς το απόγευμα φερμαρε μια ΜΠΕΚΆΤΣΑ και έναν ΚΑΠΡΟ είναι σε δίλημμα που να πάει