Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Εγώ θα ρωτήσω όμως για 2η φορά: τέτοια τσοκακια, ραβδωτα, επιτρέπονται σίγουρα? Ή είναι στη βούληση του εκάστοτε οργάνου να μας τρέξει?
Ο νόμος αναφέρει ραβδωτα όπλα και λειοκαννα. Τα οπλα μας είναι χαρακτηρισμενα και έχουν άδεια ως λειοκαννα. Δεν μετατρεπονται σε ραβδωτα με την χρήση τέτοιου τσοκ.
Μια κάννη για να χαρακτηριστεί ραβδωτη πρέπει να έχει ραβδώσεις σε όλο το μήκος της. Στην Ιταλία υπήρχαν θυμάμαι σ/π μπεκατσοτουφεκα που η κάτω κάννη ήταν ραβδωτη η μισή περίπου, με ραβδωση μεγάλου βηματος, για διασπορά των σκαγιων. Ούτε αυτό το όπλο χαρακτηριζοτανε εκεί ως ραβδωτο.
Τώρα εδώ τι μπορεί να συμβεί; εξαρτάται από το όργανο πόσο όργανο είναι! Δεν είναι λίγες οι φορές που έκοψαν πρόστιμα σε σκυλοκουτα ενώ ήτανε νόμιμα, σου λέει αντε στο δικαστήριο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Βλέπεις δεν προβλέπεται από τον νόμο ότι αν αποδείξεις ότι είσαι νόμιμος, αυτόματα να πληρώνει το όργανο τα δικαστικά κλπ έξοδα... Τότε θα έβλεπες πόσο ακριβείς θα ήταν οι νόμοι και πόσο διαβασμένα θα ήτανε τα όργανα!

Ο νόμος αναφέρει ραβδωτα όπλα και λειοκαννα. Τα οπλα μας είναι χαρακτηρισμενα και έχουν άδεια ως λειοκαννα. Δεν μετατρεπονται σε ραβδωτα με την χρήση τέτοιου τσοκ.
Μια κάννη για να χαρακτηριστεί ραβδωτη πρέπει να έχει ραβδώσεις σε όλο το μήκος της. Στην Ιταλία υπήρχαν θυμάμαι σ/π μπεκατσοτουφεκα που η κάτω κάννη ήταν ραβδωτη η μισή περίπου, με ραβδωση μεγάλου βηματος, για διασπορά των σκαγιων. Ούτε αυτό το όπλο χαρακτηριζοτανε εκεί ως ραβδωτο.
Τώρα εδώ τι μπορεί να συμβεί; εξαρτάται από το όργανο πόσο όργανο είναι! Δεν είναι λίγες οι φορές που έκοψαν πρόστιμα σε σκυλοκουτα ενώ ήτανε νόμιμα, σου λέει αντε στο δικαστήριο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Βλέπεις δεν προβλέπεται από τον νόμο ότι αν αποδείξεις ότι είσαι νόμιμος, αυτόματα να πληρώνει το όργανο τα δικαστικά κλπ έξοδα... Τότε θα έβλεπες πόσο ακριβείς θα ήταν οι νόμοι και πόσο διαβασμένα θα ήτανε τα όργανα!
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη απάντηση!! Αυτό το θέμα το έχει φέρει πολλές φορές η κουβέντα και άκρη δεν έβγαζα! Κάποιοι φίλοι μου, όταν είδαν το patternmaster anaconda, το "πέρασαν" για ραβδωτό και μου έλεγαν μην έχω τρεχαματα αν πέσω σε κανέναν άσχετο. Τέλος πάντων... Πάντως, δικονομικά, η άγνοια νόμου από πλευράς πολίτη, δεν δικαιολογείται. Από πλευράς όμως ελεγκτή, πώς δικαιολογείται, ή καλύτερα γιατί δικαιολογείται και δεν γίνεται θέμα?!!!

αυτό που λέει ότι τα gualandi, brennecke έχουν τις λοξες ραβδώσεις για να αποκτούν περιστροφή είναι ανοησία
Φαντάσου αν η Gemini λέει ανοησίες στο site της (που είναι όντως ανοησίες, έχεις δίκιο) εμείς τι κοτρώνια δικαιούμαστε να πετάμε .sarcastic.

Ή είναι στη βούληση του εκάστοτε οργάνου να μας τρέξει?
Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι απαγορεύεται το κυνήγι με ραβδωτό όπλο το οποίο έχει κατά συνέπεια ραβδωτή κάνη.
Ειδικά για τσοκ δεν έχω διαβάσει κάτι.
Τώρα ο Θεός και η ψυχή αυτού που θα σε ελέγξει.
Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσω ... ούτε ποτέ κανένας μου έλεγξε τα τσοκάκια.

Το πρόβλημα είναι ότι τα διασποράς τσοκ δεν θα ρίχνει μονοβολα και μπίλιες... το τσοκ αν δεν παίζεις με τα φυσίγγια για μενα δεν αξίζει.
αν κυνηγουσες με δικανο θα αξιζε ενα τσοκ διασπορας στην μια καννη τωρα με τις καραμπινες κ τα γουρουνια παντου την ξερεις την συνταγη ;)

Και τι να μην ρίχνει μονοβολα να με φάει κανας φερμαριστος ΚΑΠΡΟΣ 😅😅😅

Και στην Ελλάδα κυκλοφορούν νόμιμα με άδεια μπεκατσοντουφεκα με την κάτω κανη ραβδωτή σε όλο της το μήκος.........
Είχα και γω ένα τέτοιο μάρκας silma Ιταλικής κατασκευής........ Υπήρχαν και σε άλλες μάρκες....... Τώρα ξέρω δύο φίλους που είναι κάτοχοι τέτοιων όπλων νόμιμα.......
Άλλωστε στην ασφάλεια που δηλώνονται κανείς δεν κοίταξε ποτέ μέσα........
.

Και στην Ελλάδα κυκλοφορούν νόμιμα με άδεια μπεκατσοντουφεκα με την κάτω κανη ραβδωτή σε όλο της το μήκος.........
Είχα και γω ένα τέτοιο μάρκας silma Ιταλικής κατασκευής........ Υπήρχαν και σε άλλες μάρκες....... Τώρα ξέρω δύο φίλους που είναι κάτοχοι τέτοιων όπλων νόμιμα.......
Άλλωστε στην ασφάλεια που δηλώνονται κανείς δεν κοίταξε ποτέ μέσα........
.
Τα verney carron και τα silma σε επόμενη αναναιωση αν πέσουν σε ξύπνιο της ασφάλειας κατασχονται επί τόπου. Από τύχη κυκλοφορούν...

Τα verney carron και τα silma σε επόμενη αναναιωση αν πέσουν σε ξύπνιο της ασφάλειας κατασχονται επί τόπου. Από τύχη κυκλοφορούν...
Αυτά που ξέρω έχουν περάσει τρεις ανανεώσεις και συνεχίζουν........... Κανείς δεν ασχολείται........ Μόνο το μήκος μετράνε........

Αυτά που ξέρω έχουν περάσει τρεις ανανεώσεις και συνεχίζουν........... Κανείς δεν ασχολείται........ Μόνο το μήκος μετράνε........

Ούτε καν το μήκος δεν έχουν δει σε δικό μου το αριθμό βλέπουν αν είναι ο σωστός όλα καλά

Βασίλη δε μας τα λες καλά......θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για χομπίστα......χαχαχαχα
Σήμερα πήγα 1.30ωρα ακριβώς το απόγευμα φερμαρε μια ΜΠΕΚΆΤΣΑ και έναν ΚΑΠΡΟ είναι σε δίλημμα που να πάει 😅😅😅

Σήμερα πήγα 1.30ωρα ακριβώς το απόγευμα φερμαρε μια ΜΠΕΚΆΤΣΑ και έναν ΚΑΠΡΟ είναι σε δίλημμα που να πάει 😅😅😅
Σίγουρα είναι σεττερ; Μήπως πιστεύει ότι είναι γερμανική φυλή; Το μπερδεψες το ζώο....του έχεις δημιουργήσει κρίσεις ταυτότητας... διπολικό το έκανες το σκυλί.... βάλτο στο ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη να σωθεί.....χαχαχαχα...

Back