gvp9000
Banned
Ενδιαφέρον δείτε το.
Δείτε και αυτό παίδες ...Τι θα έλεγες, φουλ ή σκήτ?
Ενδιαφέρον δείτε το.
Δείτε και αυτό παίδες ...Τι θα έλεγες, φουλ ή σκήτ?
τι λενε τελικα μωρε αυτα και τα 2 ?πες τιποτα?δεν προλαβαινουμε?Δείτε και αυτό παίδες ...
Αν είχα την επιλογή να διαλέξω μόνο ένα θα διάλεγα το φουλ.. Το φουλ αν είσαι πάνω στο στόχο δεν έχεις θέμα είτε είναι στα 5 μέτρα είτε στα 60. Με το σκητ έχεις τις αμφιβολίες σου. Το σωστό είναι να μελετάς το γήπεδο που είναι να παίξεις και να διαλέγεις κατάλληλα.. Αν και τα τελευταία χρόνια εχω καταλήξει στο LM-LM και παίζω με το φυσίγγι.Ποια είναι η δική σου άποψη Γεράσιμε? Τι θα έλεγες, φουλ ή σκήτ?
Όλα τα τσοκ ρίχνουν το ίδιο ....τι λενε τελικα μωρε αυτα και τα 2 ?πες τιποτα?δεν προλαβαινουμε?
αν είσαι πάνω στο στόχο
Σκοτώνουν,όταν είναι σε αποστάσεις που μπορούν να το κάνουν!Λένε ότι αν είσαι πάνω στον στόχο μικρή σημασία παίζουν.
Ακόμα και τα ανοιχτά τσοκ σκοτώνουν καλά.
Δείτε και αυτό παίδες ...
Και τα 2 βίντεο αφήνουν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι τα ανοιχτά τσοκ "σκοτώνουν" πιο μακρυά απ ότι νομίζουμε αν είσαι κέντρο.Σκοτώνουν,όταν είναι σε αποστάσεις που μπορούν να το κάνουν!
Όταν αυτές μεγαλώνουν.....
Και θα χάσεις τα πιο κοντινά αν δεν είσαι κοντά στο κέντρο ...Αν είσαι κέντρο,με το σφιχτό θα σκοτώσεις σίγουρα!
Σίγουρα!!Και τα 2 βίντεο αφήνουν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι τα ανοιχτά τσοκ "σκοτώνουν" πιο μακρυά απ ότι νομίζουμε.
Αν ειμασταν όλοι κέντρο,θα πήγαινε σύννεφο το full και μέσα μέσα θα πουλιόταν κάνα ανοιχτό για να ΜΗΝ ΧΑΛΑΜΕ τα κοντινά!Και θα χάσεις τα πιο κοντινά αν δεν είσαι κοντά στο κέντρο ...
Τα έχουμε πει πολλές φορές.
Αν τα σφιχτά σκότωναν πάντα "καλύτερα" δεν θα κυκλοφορούσε άλλο τσοκ στην πιάτσα εκτός του F.
Με το διασποράς εντάξει. Είναι ειδικό φυσίγγι. Στο 2ο σκέλος όμως, διαφωνώ. Τα περισσότερα φυσίγγια, δεν έχουν καμία σχέση η αποτύπωσή τους σε μακρινές αποστάσεις, τα 3* ή ακόμη χειρότερα τα 4*, με το 1*. Βλέπω μεγάλες διαφορές. Τώρα αν ποντάρουμε να πάρουμε το θήραμα με τον κεντρικό πυρήνα της δέσμης, αυτό είναι άλλη ιστορία. Μειώνονται πολύ οι πιθανότητες όμως, να παίρνουμε θήραμα με ανοιχτά τσοκ σε μακρινές αποστάσεις.Με λίγα λόγια, όλα είναι θέμα ψυχολογίας! Ειδικά στο λειοκαννο. Με απλά λόγια, ένα φουλ μπορεί να ρίξει σχεδόν σαν 5* με διασποράς, ενώ ένα 4 ή 5* σχεδόν σαν φουλ με το κατάλληλο στήσιμο φυσιγγίου. Οπότε καταλήγουμε στο τρίπτυχο ψυχολογία - τεχνική - φυσίγγι. Αυτά με λίγα λόγια από μένα!
Για το 2 σκέλος, να γίνω λίγο πιο σαφής: αν πάρουμε για παράδειγμα φυσίγγια με βύσμα αποσπώμενου πατου (πχ Nobel speed) ή με βύσμα flight control wad (πχ federal prairie storm), τότε σαν απόλυτες τιμές σε συγκέντρωση, πλησιάζουν αυτές που θα μας έδινε το φουλ τσοκ με κλασσικά φυσίγγια ίδιου βάρους γόμωσης και διαμέτρου σκαγιωνΜε το διασποράς εντάξει. Είναι ειδικό φυσίγγι. Στο 2ο σκέλος όμως, διαφωνώ. Τα περισσότερα φυσίγγια, δεν έχουν καμία σχέση η αποτύπωσή τους σε μακρινές αποστάσεις, τα 3* ή ακόμη χειρότερα τα 4*, με το 1*. Βλέπω μεγάλες διαφορές. Τώρα αν ποντάρουμε να πάρουμε το θήραμα με τον κεντρικό πυρήνα της δέσμης, αυτό είναι άλλη ιστορία. Μειώνονται πολύ οι πιθανότητες όμως, να παίρνουμε θήραμα με ανοιχτά τσοκ σε μακρινές αποστάσεις.
Με λίγα λόγια, όλα είναι θέμα ψυχολογίας! Ειδικά στο λειοκαννο. Με απλά λόγια, ένα φουλ μπορεί να ρίξει σχεδόν σαν 5* με διασποράς, ενώ ένα 4 ή 5* σχεδόν σαν φουλ με το κατάλληλο στήσιμο φυσιγγίου. Οπότε καταλήγουμε στο τρίπτυχο ψυχολογία - τεχνική - φυσίγγι. Αυτά με λίγα λόγια από μένα!
Εννοείται κύριε Νίκο!!! Γι αυτό αναφέρομαι σε "εξειδικευμένα" φυσίγγια! Προσωπικά, δεν βάζω ποτέ πιο ανοιχτό τσοκ από 3*. Κολλήματα βλέπετε, και ψυχολογία!Η ψυχολογια βοηθαει πολυ....Αλλα φασσα και λαγο με 34 - 36 γραμμαρια σκαγια στα 50 μετρα με
κυλινδρο δεν τα κρατας....παρα μονο με ταμα στην Παναγια...
Τα τσοκ γι'αυτον τον λογο υπαρχουν....αλλιως θα πηγαιναμε κυνηγι και θα ειχαμε και θα ειχαμε και μια
λαμπαδα ισα με το μπο'ι' μας στο αυτ/το !!!
Πόσες Bill ?Βλέπω μεγάλες διαφορές.
Γι αυτό έκατσα και έφτιαξα το προγραμματάκι για να βρίσκουμε τις πιθανότητες το θήραμα να χτυπηθεί από Χ σκάγια.Τώρα αν ποντάρουμε να πάρουμε το θήραμα με τον κεντρικό πυρήνα της δέσμης, αυτό είναι άλλη ιστορία. Μειώνονται πολύ οι πιθανότητες όμως, να παίρνουμε θήραμα με ανοιχτά τσοκ σε μακρινές αποστάσεις.
Εγώ φίλε Χρήστο, μιλώντας για υδρόβιο, με οδηγούν περισσότερο οι καιρικές συνθήκες. Τι θέλω να πω: Στον παλιόκαιρο με δυνατούς ανέμους, δουλεύω 3* ή το anaconda mid. Σε πιο ήπιο καιρό, δηλαδή χωρίς δυνατούς ανέμους, έχω 1* ή anaconda long range. Τις περισσότερες φορές, ο συνδυασμός είναι πετυχημένος.Για το 2 σκέλος, να γίνω λίγο πιο σαφής: αν πάρουμε για παράδειγμα φυσίγγια με βύσμα αποσπώμενου πατου (πχ Nobel speed) ή με βύσμα flight control wad (πχ federal prairie storm), τότε σαν απόλυτες τιμές σε συγκέντρωση, πλησιάζουν αυτές που θα μας έδινε το φουλ τσοκ με κλασσικά φυσίγγια ίδιου βάρους γόμωσης και διαμέτρου σκαγιων
Τον ίδιο συνδυασμό δουλεύουμε!! Απλά φέτος έβαλα στην εξίσωση και το code black duck!! Παρεμπιπτόντως, φοβερά τσοκακια και τα anaconda! Και εγώ mid & long έχωΕγώ φίλε Χρήστο, μιλώντας για υδρόβιο, με οδηγούν περισσότερο οι καιρικές συνθήκες. Τι θέλω να πω: Στον παλιόκαιρο με δυνατούς ανέμους, δουλεύω 3* ή το anaconda mid. Σε πιο ήπιο καιρό, δηλαδή χωρίς δυνατούς ανέμους, έχω 1* ή anaconda long range. Τις περισσότερες φορές, ο συνδυασμός είναι πετυχημένος.
Βασίλη, κάθε βολή είναι και διαφορετική περίπτωση. Δεν μπορώ να πω νούμερα. Δεν ξέρω να πω. Άλλη προσκόπευση θέλει η τραβέρσα, άλλη το εισερχόμενο, άλλη άμα έχει τον αέρα κόντρα, άλλη αν τον έχει πρίμα. Άλλη αν είναι κοντά, άλλη αν σου φαίνεται μακριά. Όλα είναι θέμα εικόνων στο μυαλό μας και όχι νούμερα. Πάω με ένα γενικό μπούσουλα και προσαρμόζω τις λεπτομέρειες επί τόπου, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Επίσης να τονίσω, ότι αναφέρομαι σε ημερήσιο κυνήγι και όχι σούρουπο ή ξημέρωμα. Εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά.Πόσες Bill ?
Γι αυτό έκατσα και έφτιαξα το προγραμματάκι για να βρίσκουμε τις πιθανότητες το θήραμα να χτυπηθεί από Χ σκάγια.
Δώστε μου λοιπόν.
1. Θήραμα
2. Αριθμό σκαγιών στο φυσίγγι
3. Αριθμό σκαγιών στον κύκλο 76cm στα ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΘΕΛΕΤΕ.
4. Πόσα εκατοστά απέχει το κέντρο της τουφεκιάς όταν φτάσει στο θήραμα από το ίδιο το θήραμα.
5. Πόσα σκάγια θέλετε να χτυπήσουν το θήραμα
Θα σας υπολογίσω τις πιθανότητες να το χτυπήσουν ... αν το τρυπήσουν είναι άλλη κουβέντα ...
Σε ανοιχτό νερό θα βιδωνα το full η ακόμη καλύτερα το 2* και τα άλλα θα τα άφηνα στο αυτοκίνητο!Εγώ φίλε Χρήστο, μιλώντας για υδρόβιο, με οδηγούν περισσότερο οι καιρικές συνθήκες. Τι θέλω να πω: Στον παλιόκαιρο με δυνατούς ανέμους, δουλεύω 3* ή το anaconda mid. Σε πιο ήπιο καιρό, δηλαδή χωρίς δυνατούς ανέμους, έχω 1* ή anaconda long range. Τις περισσότερες φορές, ο συνδυασμός είναι πετυχημένος.