Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Παιδια υπομονη ...Πεμπτη θα εχετε φωτο, ξεκιναμε μιας και εχω και τομ spreader sto Vinci, μου φαινετε οτι το spreader ανοιγει πιο γρηγορα....και χανει πολυ πιο γρηγορα την κατανομη, το flash=tula, αργει λιιιιγο παραπανω ...αλλα κρατα παραπανω μετρα το ωφελιμο ,πραγμα που θελουμε. Στις βολες μου ητνα το φλας πολυ καλο .... καλο δειγμα. το 3* , σαν διαμετρο το βλεπω στα 2,75* :-) ΔΕΝ ΕΧΩ ριξει ακομη αχαχα ...ολα την Πεμπτη παιδια

Kαι για να μην αδικω ολους τους υπολοιπους. Εχουμε και Müller χωρις πορτοπαραθυρα, Kicks με πορτοπαραθυρα συν ολα τα κλασσικα τυπου Briley, Trulock. Teague, Carlson klp.
Μετα τους Αμερικανους παιζει να ειμαστε ο λαος που ασχολειται περισσοτερο με τα τσοκ απο ολους τους αλλους
Και δυο hand made μην το ξεχνας....

Παιδιά δοκιμή σήμερα με το brain fladsh,
Με μεσοταπο superkill ortyki στα 12,15,20 μέτρα....παιδιά κενταγε το τσοκακια...ειδικα στα 15 αλατιερα. Φωτογραφίες θα παραθεσω από το Σχιστό που φαίνεται πιο καλά ή αποτύπωση στην ώχρα.
Όσο αφορά τα πιο αραιά κέντρα εν σχέση με τα kicks πχ...ρε παιδιά εμείς θέλουμε έναν κύκλο 76cm που να είναι κέντημα στην επιθυμητή σύσφιξη...αν ήθελα απόσταση παραπάνω και πιο πυκνό κέντρο, θα εσφιγα τσοκ. Πιστεύω ότι από τις λίγες βολές που έχω ρίξει...είναι τσοκακια που σου επιτρέπουν να κάνεις σκοπευτικό λάθος...θα πέσει από και αν είναι στην περιφερεια.... περισσότερες δοκιμές σύντομα
Μπραβο τολη καλες δοκιμες και καλοφορετα..... Αυτο με τα ανοιχτα κεντρα δεν μου πολυεκατσε καλα γιατι ψαχνω σιχτες συσφιξεις στο κεντρο τις οποιες δεν τις πηρα ουτε απο τα smoke.... Αν και τα γλυκοκοιταζα τα brain με βλεπω στον διευρυμενο αυλο να καταληγω στην δοκιμασμενη πατεντα της patternmaster

γαι πειτε ρε παιδια εσεις οι γνωστες , για μπεκατσα με 61 εκ. καννη τι after market τσοκ θα μου προτεινετε; μου πεσε στα χερια ενα CARLSONS SKEET , θα μου κανει δουλεια? ευχαριστω

Μπραβο τολη καλες δοκιμες και καλοφορετα..... Αυτο με τα ανοιχτα κεντρα δεν μου πολυεκατσε καλα γιατι ψαχνω σιχτες συσφιξεις στο κεντρο τις οποιες δεν τις πηρα ουτε απο τα smoke.... Αν και τα γλυκοκοιταζα τα brain με βλεπω στον διευρυμενο αυλο να καταληγω στην δοκιμασμενη πατεντα της patternmaster
Βρε Κωστα, ερωτηση ..τα κεντρα τι τα θες ??? δηλ αν το πουλι εινια στο κεντρο στα π.χ. 35μ και φαει 5 σκαγια σε χαλαει παλι θα πεσει μια χαρα ...πρεπει να φαει 20???? και αν φαει 20 μπραβο , ΑΝ ομως στην ιδια βολη εισαι λιγο σκοπευτικα λαθος ...και φαει 2 ..τοτε τι ...παει τραυματισμενο ...ενω με το αλλο τσοκ παλι 5 θα ετρωγε και θα επεφτε!!!
Γνωμη μου ..αν θες μετρα ... γιατι να εχω 80% στα 36μ ..... με 3* ...... εεε δεν γινετε πως να το κανουμε αχαχαχα ...αν θες βαλε κανα γαλοπουλας - ΟΥΦΟ επανω και επιθεση .sarcastic.
τωρα οσο αφορα τα patternmaster , αν μιλαμε για το anaconda ... δεν εχουν αυτο που ζητας , ΜΟΝΟ τα Kicks ειδα ετσι και γι αυτο τα εδωσα, και φιλος που εριξε μαζι μου ...γνωστης στο χωρο, το ιδιο ειπε .... μονο κεντρο = μη χρησιμο στο κυνηγι

Last edited:
η ταπεινη μου γνωμη σαν κυνηγος και ειδικα σαν καρτεριτζης κυνηγος παπιας τσίχλας και τρυγονιού ειναι ότι τα πυκνα κεντρα μονο και μονο αυτά κανουν την καταλληλη δουλεια , βεβαια σε ένα φορουμ ανταλαγη αποψεων κανουμε και ολοι εχουμε δικιο , αλλα , η δικη μου γνωμη είναι στο σκοπευτηριο περιφερεια και στο κυνυγι κεντρικότατα κεντρα των κεντρων , ανοιγουμε ενα αστερι τσοκ στα πολύ κοντινα ,αλλαζουμε φυσίγγια , υπαρχουν λυσεις , εχει μετρα πιο πολλα μια τουφεκια με πυκνα κεντρα , αυτά τα ξερουν οι εμπειροι

Βρε Κωστα, ερωτηση ..τα κεντρα τι τα θες ??? δηλ αν το πουλι εινια στο κεντρο στα π.χ. 35μ και φαει 5 σκαγια σε χαλαει παλι θα πεσει μια χαρα ...πρεπει να φαει 20???? και αν φαει 20 μπραβο , ΑΝ ομως στην ιδια βολη εισαι λιγο σκοπευτικα λαθος ...και φαει 2 ..τοτε τι ...παει τραυματισμενο ...ενω με το αλλο τσοκ παλι 5 θα ετρωγε και θα επεφτε!!!
Γνωμη μου ..αν θες μετρα ... γιατι να εχω 80% στα 36μ ..... με 3* ...... εεε δεν γινετε πως να το κανουμε αχαχαχα ...αν θες βαλε κανα γαλοπουλας - ΟΥΦΟ επανω και επιθεση .sarcastic.
τωρα οσο αφορα τα patternmaster , αν μιλαμε για το anaconda ... δεν εχουν αυτο που ζητας , ΜΟΝΟ τα Kicks ειδα ετσι και γι αυτο τα εδωσα, και φιλος που εριξε μαζι μου ...γνωστης στο χωρο, το ιδιο ειπε .... μονο κεντρο = μη χρησιμο στο κυνηγι
Τολη θα σου φανει παραξενο αλλα τα ανακοντα στην sx2 μου εδωσαν πιο πυκνη τουφεκια απο τα kicks τα οποια τα περιμενα πιο συγκεντρωτικα..... Απο πατερν εκτος απο το ανακοντα κοιταω και το code black....

Μου προξένησες την εύλογη απορία με τα απόλυτα κέντρα που θέλεις.

Νομίζω ότι για τα φτερωτά , το ιδανικό είναι να μην χαλάνε με πολλά σκάγια .
Το brain θυμήθηκα να σας πω ότι ρίχνει τα πάντα , από μονόβολα , βόλια, μη τοξικά και ατσάλινα με ότι νούμερο τσόκ θέλεις . Σαν το muller είναι , αλλά η διαφορά τους είναι στην τιμή και στην κατανομή.
Μένει να μας δείξει ο tolis κατά πόσο είναι ταχύτατο , πόση διάτρηση έχει και κατά πόσο ισχύει το τσόκ , π.χ σε 2* να έχει την δυνατότητα λίγο από 3* και λίγο από 1* με το πλεονέκτημα βολής κοντά -μακριά όπως με ενημέρωσαν από την brain.

Αν ισχύουν όλα αυτά , τότε για μένα προσωπικά θα κάνει την δουλειά μου που το θέλω και βέβαια είναι και το πλεονέκτημα ότι για την benelli μου που έχει τα πιο δυσεύρετα τσόκ της αγοράς τα brain με καλύπτουν και με το παραπάνω.
Φυσικά θα ακολουθήσει και η sx2 σε αναβάθμιση τσόκ.

Έτσι νομίζω ότι έχω καταλάβει με τα τσόκ που ανέφερες πώς δουλεύουν και φυσικά έχουν τα μειονεκτήματά τους π.χ αλλά δουλεύουν μόνο με μολύβδινα , άλλα με ατσάλινα και άλλα με μονόβολα.
Νομίζω για μένα ότι η επιλογή που έκανα για αγορά τσόκ brain δεν θα με απογοητεύσει .
Αναμένω επιπλέον εντυπώσεις σου.

Να υποθεσω οτι οι περισσοτεροι εχετε κανει δοκιμες με τα περισσοτερα τσοκακια που κυκλοφορουν στην αγορα.....ετσι εκανα και εγω ξεκινώντας απο την affinity δοκιμασα αρκετα τσοκακια μεχρι να καταληξω στον συνδυασμο kicks και ανακοντα..... Επειτα σειρα πηρε η sx2.... Βλεποντας και ρωτώντας φιλους ειδα οτι τα kicks δουλευουν αψογα σε αυλους 18. 3 και 18. 4..... Στον 18. 8 δεν μου εδωσαν το αποτελεσμα που ηθελα σε σχεση με τα φτωχα carlsons και τα σταθερα ανακοντα.... Το ποσο σφιχτα κεντρα θελει καποιος στην τουφεκια του ειναι σχετικο.... Εγω στο παπι στα 35 μετρα θελω να εχω ενα αποτελεσμα που θα σχολασει το πουλι και οχι ενα αποτελεσμα να πεφτει και να το κυνηγαω στο νερο..... Και στην τελικη ας το χασω καλυτερα στην τουφεκια παρα στο νερο και στα καλαμια ειδικα τα καθαρα πουλια... ;););););)

Κωστα στα 35μ στο πρασινο με οτι και να του ριξεις θα πεσει πατσαβουρι ...βαλε το φτωχο μαμα 3* και 4αρια 36γρμ σε μια σιλουετα σε χαρτονι (και με 6αρι πεφτει εκει ΑΝΕΤΑ) και να φαει λιγοτερα απο 10 σκαγια εγω χανω $100!!! Να μου ελεγες οτι θες μια καλυτερη βολη στα 45+ οκ να το καταλαβω .... ή ενα "πατενταρικο τσοκ, που να ειναι 2 νουμερα τσοκ σε 1 , πχ Muller Passing και ισως τα Brain ... και να χεις με 3* .... 2* κεντρο και 3* περιφερεια οφελιμο μεχρι τα 45-50 μετρα οκ ναι ....αλλα ρε Κωστα μη μιλαμε τωρα για 35μετρα σε πρασινο και να κοιταμε κεντρα και σουπερ τσοκ

Κωστα στα 35μ στο πρασινο με οτι και να του ριξεις θα πεσει πατσαβουρι ...βαλε το φτωχο μαμα 3* και 4αρια 36γρμ σε μια σιλουετα σε χαρτονι (και με 6αρι πεφτει εκει ΑΝΕΤΑ) και να φαει λιγοτερα απο 10 σκαγια εγω χανω $100!!! Να μου ελεγες οτι θες μια καλυτερη βολη στα 45+ οκ να το καταλαβω .... ή ενα "πατενταρικο τσοκ, που να ειναι 2 νουμερα τσοκ σε 1 , πχ Muller Passing και ισως τα Brain ... και να χεις με 3* .... 2* κεντρο και 3* περιφερεια οφελιμο μεχρι τα 45-50 μετρα οκ ναι ....αλλα ρε Κωστα μη μιλαμε τωρα για 35μετρα σε πρασινο και να κοιταμε κεντρα και σουπερ τσοκ
Τολη δεν κρατησα καθολου τα χαρτια απο τα μαμα τα τσοκ απο τις δοκιμες καθως επισης και τις δοκιμες που εγιναν με το smoke im στα 35 μετρα με την sx2.... Θα τις ξανακανω καποια στιγμη και θα στις στειλω και θα δεις πολλα..... Οπως αθλιες κατανομες σε επωνυμο ιταλικο φυσιγγι που θεωρείται απο τα πολυ καλα

Τολη δεν κρατησα καθολου τα χαρτια απο τα μαμα τα τσοκ απο τις δοκιμες καθως επισης και τις δοκιμες που εγιναν με το smoke im στα 35 μετρα με την sx2.... Θα τις ξανακανω καποια στιγμη και θα στις στειλω και θα δεις πολλα..... Οπως αθλιες κατανομες σε επωνυμο ιταλικο φυσιγγι που θεωρείται απο τα πολυ καλα

Άρα θα πρέπει εκτός από τσόκ να βρεις και το φυσίγγι που του ταιριάζει.
Δεν είναι τα φυσίγγια για όλα τα όπλα.
Γνώμη μου καλοπροαίρετα.

Back