Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σαράντο, όταν γεμίζεις για δοκιμές, κόβεις τους κάλυκες όλους στο ίδιο σημείο με τον απόλυτο καλυκοκόφτη ώστε να έχεις απόλυτη ιδιομορφία ή απλά κλείνεις τους καινούργιους όπως έρχονται και με τις εργοστασιακές τους διακυμάνσεις; Εάν δεν τους κόβεις, είναι ώρα να αρχίσεις να τους κόβεις όλους στα 68.50 χιλιοστά ακριβώς και στη χάραξη + ρέλιασμα να εφαρμόζεις τον κανόνα ρελιάσματος των -11.40 χιλιοστών με 11 χιλιοστά ελεύθερο χώρο από το χείλος του κάλυκα! ;)

Με 6αρια στα 57,5 θα εισαι μια χαρα αλλα να σου πω την αληθεια μου, εμενα η συγκεντρωση θα με ενδιεφερε... Εκει θα ηθελα να δω πως θα διαχειριστει η μια καννη σε σχεση με την αλλη ενα πιο "ζωηρο" φυσιγγι.... Η διατρηση πολυ πιο σπανια με απασχολησε σε ολα τα οπλα μου μιας κ τα περισσοτερα φυσιγγια μου "τρυπανε" καλα... Η συγκεντρωση ειναι πιο δυσκολο να διατηρηθει σε καλα επιπεδα για μενα...

Αρη γ,,,,,ατα φιλε πιεσεις?Σκορπισε!!!!Ποιος κωννος και κουρα φεξαλα,και η δοκιμη για μενα πρεπει να γινεται χωρις βοηθεια αλευρακια και κολοδκλα,αμα ειναι μαγκας γκαζια και σωστηνε μορι παλιοσωληνα!!!!Με σωστα πατηματακια να τη πας στα πουπουλα οκ ολες καλες ειναι:D

Αυτο ακριβως ειναι το θεμα... Να δειξεις τι κανει ενα ιδιο φυσιγγι σε διαφορετικες καννες που ειναι πιο "ζωηρο" ομως, χωρις πατεντες... Να δουλεψει μονο η γεωμετρια της καννης κ τα σταθερα τσοκ... Γιατι αν η μια καννη βγαλει 8-10% παραπανω συγκεντρωση απο μια αλλη σε 4αρια η 5αρια, μπορει για καποιους το ποσοστο να ειναι αμελητεο, για μενα ομως δεν ειναι... Αυτο το ποσοστο σημαινει 20-30 παραπανω σκαγια στον κυκλο, πολυ μεγαλη διαφορα για μενα σε μια γομωση με 220 σκαγια...
Τα αλευρακια κ οι πατεντας ειναι παντα ευπροσδεκτες κ αν κατανοησεις πως συμπεριφερεται ενα οπλο, μπορεις να το απογειωσεις με την ιδιογομωση, ωστοσο στη δικη σου περιπτωση ειναι να δεις τι κανει η καννη, οχι το φυσιγγι...;)

Λοιπόν Σαράντο, συνήθως οι κάλυκες έχουν διαφοροποίηση περί τα 2 με 3 δέκατα στην ίδια συσκευασία και το ρέλιασμα στα 58 ή στα 57.50 είναι κάτι το οποίο εμένα προσωπικά με έκανε να χαραμίσω σχεδόν 3 κιλά MBx32 τότε...μέχρι να βγάλω άκρη με το στροφείο ρελιάσματος, διότι εγώ τότε που δεν με υπολόγιζε κανένας και τους έλεγα ότι φταίει το στροφείο που δεν μπορεί να κλείσει όπως οι εργοστασιακές μηχανές μου έλεγαν ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται και από τα πολλά...σε βάθος χρόνου όλοι αναγκάστηκαν και ήρθαν στα λόγια μου και οι περισσότεροι από όλους τους τότε επικριτές μου σε διεθνές επίπεδο εκ των πραγμάτων εξαναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι από τότε είχα δίκιο για τους τότε ισχυρισμούς μου! ;)

Για να εξαλείψεις όσο το δυνατόν τα προβλήματα που περιγράφεις, πρέπει να μπορέσεις να παραμετροποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται κάποια πράγματα, όπως ο κάλυκας, η ογκομετρία του κάλυκα, η ογκομετρία βυσματωσης, το κλείσιμο, το ρέλιασμα...κτλ...πλην του καψυλλίου...που εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα...εκτός από το να βρεις μια παρτίδα καψυλλίων που να είναι σταθερά και να αποφύγεις τα συνήθη ασταθή καψύλλια...

Κόβεις λοιπόν υποχρεωτικά όλους τους κάλυκες των δοκιμών σου με τυπικές διαστάσεις 12/70, στα 68.50 χιλιοστά ακριβώς με τον απόλυτο καλυκοκόφτη και εάν δεν είναι άνω του 68.50 χιλιοστών, τότε τους απορρίπτεις! Τοποθετείς τα υλικά με το χέρι, ένα προς ένα και κοιτάς να πατήσει σωστά η πυρίτιδα και το βύσμα, έπειτα κοιτάς να πατήσουν σωστά τα σκάγια γόμωσης, διότι εκεί μπορεί να γίνει διαφοροποίηση ογκομετρίας και έπειτα κλείνεις και ρελιάζεις όλα σου τα φυσίγγια με διπλορέλιασμα, όπως έχω αναφέρει σε άρθο τεχνικής ρελιάσματος!

Να θυμάσαι ότι με διαφορετικό τρόπο ρελιάζουμε στην ΧΑΡΑΞΗ + ΡΕΛΙΑΣΜΑ και με διαφορετικό τρόπο ρελιάζουμε στο ΠΟΛΥΣΤΑΔΙΑΚΟ ή στο ΠΕΝΤΑΣΤΑΔΙΑΚΟ αστεροειδές κλείσιμο! ;)

Από εκεί και πέρα κουμάντο κάνουν τα εργαλεία, η πείρα, η τεχνική κατάρτιση και οι σωστές επιλογές συνδυασμού των υλικών! .shake.

Ευτυχώς Μπαλώκα που τα πάντα άλα ήτουνε εξαρχής πάντρεμα υλικών...τόσο πράντρεμα δηλαδής...που στο τέλος είχες λυσιάξει να γένεις πολυσταδιακός και ήρθες να σου ρυθμίσω το μηχάνημα για να λες να πούμε ότι στο ρύθμισα εγώ και να κοκκορεύεσαι τσου φίλους σου που σε ζηλεύουνε ότι σε έκανα και εσένα μάγκα και μάλιστα πιο μάγκα από ότι είσουνε!!!

.yelling. .yell at. .my man. .sarcastic..vert funny. .crying smile.

Ευτυχώς Μπαλώκα που τα πάντα άλα ήτουνε εξαρχής πάντρεμα υλικών...τόσο πράντρεμα δηλαδής...που στο τέλος είχες λυσιάξει να γένεις πολυσταδιακός και ήρθες να σου ρυθμίσω το μηχάνημα για να λες να πούμε ότι στο ρύθμισα εγώ και να κοκκορεύεσαι τσου φίλους σου που σε ζηλεύουνε ότι σε έκανα και εσένα μάγκα και μάλιστα πιο μάγκα από ότι είσουνε!!!

.yelling. .yell at. .my man. .sarcastic..vert funny. .crying smile.
Ε! αφου εσει εισαι ο ΚΗΡΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ ρε φηλε!!!

Για να μπορέσει μια εταιρεία να παράγει μεγάλες ποσότητες βυσμάτων σε χαμηλό κόστος και να είναι ανταγωνιστική, θα πρέπει το κάθε καλούπι να βγάζει Χ κομμάτια...δηλαδή 10-20-30-40-50...κτλ. και όσο περισσότερα κομμάτια βγάζει στόν κάθε κύκλο καλουπώματος που κρατάει σχεδόν κάτω του λεπτού της ώρας...τόσο περισσότερο αυξάνεται η παραγωγή και επίσης τόσο περισσότερο κοστίζει και το καλούπι!!!

Για να μπορούν να ξεχωρίζουν τα καλουπώματα, συνήθως δείχνουν την θέση του πλαστικού με ένα νουμεράκι μέσα στο ποτήρι ή με κάποιο σημαδάκι στο κάτω μέρος και εσωτερικά της φούστας, αλλά αυτό γίνεται για την περίπτωση όπου θα πρέπει να γίνει κάποια μηχανουργική διόρθωση στο εργοστασιακό καλούπι...

Εξυπακούεται ότι όταν ένα καλούπι βγάζει 50 κομμάτια μαζί, όσο άριστο και να είναι από εκατοστιαίας εφαρμοσμένης μηχανικής ακρίβειας...απλά δεν θα μπορέσει ποτέ να βγάλει 50 ίδια κομμάτια σε απόλυτες διαστάσεις και σε απόλυτα ίδιο σχήμα και φινίρισμα και αυτό δημιουργείται από την πίεση του πλαστικού στα 500 με 800 bar πίεσης στους 260 βαθμούς θερμοκρασίας και από το ψυκτικό υγρό που δεν θα καταφέρει ποτέ να ψύξει ομοιόμορφα και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τα 50 κομμάτια!!!

Τέλος μένει να δούμε εάν αυτό διαφοροποιεί τις ακτιβικές τριβές, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε όργανα μέτρησης των 30.000 ευρώ, αλλά και να τα είχαμε...πάλι δεν τα το επέτρεπε η παρούσα νομοθεσία...

Αν επιτρεπετε εγω δουλεβα τεκνα με το beretaki μου cx2000 2 tekna ×44+2 αλεβρακι n 3 supeG magnoum sigkentrotira 410 me 420 ταχιτιτα εγω προσοπικα την εβαζα 2,5 alla για λογους ασφαλιας σου λεω 2 kai episis 2,10 με ρελη και τζαμακι σε ΒΒ και 6/0 δεν παροτρινο κανεναν να γεμισει αυτα τα φισινγκια απλα λεω εγω πως τα εχω γεμιση και παντα χιμονα οχη με ζεστη
Στεφανε ειπαμε μια ταχυτατη για να δουμε πως διαχειριζονται οι αυλοι κωννη και τα λοιπα μια γρηγορη ντουφεκια,το 410-420 ολα τα οπλα λιγο πολυ αποδιδουν.το ποιο βασικο ομως που δεν κοιταει κανενας ειναι πως βγαινουν τα σκαγια........λοιπον ας αφησουμε λιγο τις κατανομες και ας δουμε λιγο ποιο βαθια το θεμα;)

.το ποιο βασικο ομως που δεν κοιταει κανενας ειναι πως βγαινουν τα σκαγια........λοιπον ας αφησουμε λιγο τις κατανομες και ας δουμε λιγο ποιο βαθια το θεμα;)
Αντε για ξεκινα... Πως βγαινουν τα σκαγια απο το τεστ διατρησης η απο την καννη εννοεις???
Σοβαρο θεμα η "εκινηση" του φυσιγγιου, θεμα που επηρεαζεται τοσο απο το καψουλι, το υψος του ρελιασματος, το στριμωγμα αλλα κ το ολο στησιμο του φυσιγγιου...
Προσωπικα εγω δει σε πολλες δοκιμες αισθητα πιο αργα φυσιγγια να υπερτερουν σε διατρηση απο αλλα πιο γρηγορα κ πιεσμενα λογω καλυτερης καταστασης των σκαγιων... Προσωπικα προτιμω σε φυσιγγια γενικης χρησης να αυξανω την πυριτιδα, να μην στριμωχνω πολυ τα υλικα κ να μην ρελιαζω πολυ σφιχτα... Αυτα τα στοιχεια πανω κατω μου δινουν εκτος απο σχετικα μαλακη αισθηση στην ανακρουση, καλη διατρηση και ικανοποιητικη συγκεντρωση...

Η δοκιμη θα γινει Αττικη οποτε καπου μεταξυ 15 βαθμους πανω κατω,και μιας και θα γινει για τη διατρηση ας την κανουμε Κερκυρεικη να αδιαφορησουμε για τη ποιοτητα της κατανομης,να εχει δυναμη οποτε τα 57.5 ειναι καλα η πιο κατω,σε 6αρι οπως λες.
Συγνωμη ρε σαραντο αλλα για δωσε μας να καταλαβουμε γιατι ειμαστε και λιγο κουτοι,τη θελει να πει ο ποιητης στο να κανουμε και τη δοκιμη λιγο κερκυρεικη....ποιος σου ειπε που δεν μας ενδιαφερη η κατανομη....μπαφερ εμποριου αλευρια πειραματικα μπαφερ και ολες οι λοιπες γαρνιτουρες εμας δεν μας ενδιαφερουν σε νουμερα ποιο ψιλα απο το 4αρι......για κανε το καλο και γραψε καμια συνταγουλα οχι ομως αυτες του χατζιωτη που πανε μπαλα κατι αλλο ετσι και αλλιως σε τοπικ ιδιογομοσης ειμαστε

Αντε για ξεκινα... Πως βγαινουν τα σκαγια απο το τεστ διατρησης η απο την καννη εννοεις???
Σοβαρο θεμα η "εκινηση" του φυσιγγιου, θεμα που επηρεαζεται τοσο απο το καψουλι, το υψος του ρελιασματος, το στριμωγμα αλλα κ το ολο στησιμο του φυσιγγιου...
Προσωπικα εγω δει σε πολλες δοκιμες αισθητα πιο αργα φυσιγγια να υπερτερουν σε διατρηση απο αλλα πιο γρηγορα κ πιεσμενα λογω καλυτερης καταστασης των σκαγιων... Προσωπικα προτιμω σε φυσιγγια γενικης χρησης να αυξανω την πυριτιδα, να μην στριμωχνω πολυ τα υλικα κ να μην ρελιαζω πολυ σφιχτα... Αυτα τα στοιχεια πανω κατω μου δινουν εκτος απο σχετικα μαλακη αισθηση στην ανακρουση, καλη διατρηση και ικανοποιητικη συγκεντρωση...
Αρι ξεχνα το μεταλλικο πινακα ειναι το ποιο αχρηστο δειγμα ντουφεκιας,ψιλο χαρτι και βρες ενα τροπο να περνεις τα σκαγια στο χερι σου και να δεις σε τι κατασταση ειναι μετα τη κρουση....μονο ετσι θα καταλαβεις κατα 70-80 τις εκατο τι γινεται,το υπολυπο ποσοστο θα το βρεις σε θηραμα

Γρηγορη νομιζω οτι ο Σαραντος υπονοει το φυσιγγι ειναι γρηγορο σαν αυτα που σας αρεσουν αλλα να μην χρησιμοποιησει πατεντες για να φτιαξει τη συγκεντρωση, αν καταλαβα καλα... ;)
Σε 6αρι κανενας δεν βαζει πατεντες αυτες ειναι για ποιο χοντρα,ουτε σε φυσιγγια καθημερινης χρησεις οτι νουμερο ειναι αυτο,εκτος και το να βαλει καποιος μπαφερ συγκετροτηρα που να πηγαινει το οπλο του και να κλειση σωστα ενα φυσιγγι ειναι πατεντα.xm.

Και κατι αλλο για να κλεισουμε αυτο το θεμα γιατι εχει καταντηςη πολυ κουραςτηκο.πως μπορεις να κοντραρεις καννες διαφορετικης φιλοσοφιας με το ιδιο φυσιγγι αυτο εγω δεν το εχω καταλαβει ακομα.xm.

Εννοω διατρηση,υψιλες ταχυτητες,φυσικα και σε ενδιαφερει η διατρηση αλοιμονο,συνταγες δεν ξερω εγω για μεγαλες ταχυτητες...γιαυτο και ρωταω...για τη δοκιμη.Αν με αλευρια το μακρυκωννο πρεπει να κανει τη διαφορα τοτε να το δουλεψουμε,και αμα πρεπει να βαλουμε 4αρι-3αρι να το κανουμε και αυτο με τη συνταγη που εδωσες και ενα ντεμι οπως ριχνεις.Οτι πειτε θα κανω,στην ιδιογομωση εχω μολις 2 χρονια,αλλα με το παραπανω ευχαρηστημενος.Και της δοκιμες μου εκανα,και το αλευρακι μου ριχνω με συνταγες Χατζιωτη οπως λες Γρηγορη.Τωρα βλεπω οτι επιμενεις συνεχεια για συνταγες για να ομολογησω τι?Αν ειμαι γνωστης γκουρου της ιδιογομωσεις?Εμενα οτι θες θα το λες στα ισα και με τη πρωτη δεν χρειαζεται να με φερνεις γυρα σα να θες να βγαλεις λαγο φιλε.Ιδιογομωτης 2 ετων μαθητευομενος:rolleyes: ετσι απλα και ξαστερα:rolleyes:
Σαραντο ειπαμε γκουρου μονο στις Ινδιες, ολοι στο δημοτικο ειμαστε ακομα.αλευρη η αλλο μπαφερ θα βαλεις σε ολα οχι μονο σε ενα.επιμενω στις φορτομενες γιατι εκει θα δεις τη διαφορα στα συμβατικα ολα καλα ειναι.εγω δοκιμαζω με ντεμι στα 45 γιατι αυτο με ενδιαφερει εσενα μπορει να σε ενδιαφερει κατι αλλο.λαγο δεν εχω κυνηγησει ποτε μου ουτε προκειτε οσο ασχολουμε με βαλτο.shake hands.

Δηλαδη κατα εσενα αμα αλλαζει η γεωμετρια τη θα αλλαξει...πιστευεις οτι υπαρχουν ασ πουμε ντεμι δ.αυλου και ντεμι στενου αυλου?
Δεν καταλαβες καλα.ενα φυσιγγι για ολα τα οπλα απο 18,3-18,4-18,6-18,8-19,7 ιδιο σε ολα η λογικη λεει απλα δεν γινεται.....

Status
Not open for further replies.
Back