Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Τι προσφέρει; Υπάρχουν φυσίγγια του εμπορίου με άλευρα; Δεν ξέρω αν απαντάς στα ερωτήματα μου από το βίντεο γιατί το άφησα να το δω αργότερα με την ησυχία μου...

Οι εργοστασιακές μηχανές γόμωσης δεν μπορούν να γεμίσουν το βρωμάλευρο με κανένα τρόπο μέχρι τώρα, αλλά και να μπορούσαν να το κάνουν...απλά θα ήταν οικονομικά ασύμφορο και το κόστος παραγωγής θα εκτοξευόταν!!! ;)

Αυτό που προσφέρει το βρωμάλευρο, είναι η αύξηση συγκέντρωσης, η μείωηση του μήκους της ατράκτου και η διαφορά αδράνειας της γόμωσης, λόγο του ότι η γόμωση ξεκινάει ως μείγμα των 37.50 gr και εκτός στομίου μειώνεται στα 36 gr [εφόσον το βρωμάλευρο είναι 1.5 gr].

Προσφέρει ότι προσφέρουν τα φυσίγγια του εμπορίου με buffer.

Όχι Γιώργο, διότι οι γνώστες που γνωρίζουν και έχουν δει στην πράξη τις δυνατότητές του, γνωρίζουν άπταιστα ότι προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω...όπου κανένα εμπορικό φυσίγγιο δεν μπορεί να προσφέρει και η αμερικάνικη εταιρεία καλούπωσε τζελ για να το ανταγωνιστεί και να το βγάλει σε εργοστασιακή παραγωγή... ;)

Ειθελα να του γραψω ωρε νικο οτι αν μιλησι μαζη σου και καταλαβη τη του λες να μου πη και εμενα γιατη εμενα με εκινα τα εκατοστα του χιλιοστου και και τσου τζογους 0,0του εκατοστου με μπερδεβεις επισεις εγω ουδεποτε δεν μπικα στη μεση να σου κανο χαλαστρες και τετια εισα εισα που σε παροτρινα να φτιαξεις πραγματα απλα και ευχριστα για ολο τον κοσμο

Έχεις δίκιο Στέφανε, δεν μπορώ να σε αντικαταστήσω και δεν μπορείς να με αντικαταστήσεις, οπότε τα εκατοστά του χιλιοστού για εσένα...είναι ακριβώς ότι είναι και τα υλικά της δουλειάς σου... για εμένα! ;)

Το γνωρίζω ότι εσύ απείχες από τις χαλάστρες, όμως όπως σου έχω ήδη εξηγήσει, αυτά που ζητάς και φαίνονται απλά στην κατασκευή...για να μπορέσουν να περάσουν σε εργοστασιακό επίπεδο και όχι σε βιοτεχνικά ερασιτεχνικό επίπεδο...χρειάζονται καλούπια και τα καλούπια κοστίζουν μεγάλα ποσά!!!

Βρε παιδιά ερώτηση για γνώση μου κυρίως. Αν είναι 2 ιδιά στημένα φυσίγγια ένα εμπορίου και ενα χειροποίητο με ιδιά υλικά …πως μπορούμε το δικό μας να το κάνουμε να έχει καλύτερη συγκέντρωση? Διαβάζω τα Κερκυραίικα παλικαριά που ρίχνουν τους S300 αλλά με 3* και σε υπέροχες βολές από έχω δει σε φωτογραφίες στα 45μ+.

Επίσης γιατί βάζετε αλευριά και μπλέκεστε με μίξερ και κόλπα και όχι το έτοιμο το πλαστικό που βάζουν οι Αμερικανοί και πωλείται στο εμπόριο ..είναι κ αδιάβροχο :-)

Σε πιο συμβατικα φυσιγγια του εμποριου ας πουμε σε Νο 5 και οχι Αμερικανικα, βρισκουμε στην αγορα με buffer;
Νομιζω εκτος απο αμερικανικα δεν εχει καποια αλλη εταιρια φυσιγγια με buffer... Αν δεις το βιντεο του Νιου που φαινεται πολυ ωραια πως γεμιζεται το buffer θα δεις οτι ειναι μια αρκετα χρονοβορα διαδικασια κ ισως κ λιγο ασυμφωρη για τις εταιριες... Δεν γνωριζω με ποια διαδικασια γεμιζονται τα αμερικανικα κ πως εχουν καταφερει να το αυτοματοποιησουν αυτο, να σου πω την αληθεια δεν το εχω ψαξει κ ποτε, τωρα μου γεννηθηκε η αποροια... Σκοπος του μπαφερ δεν ειναι να μπει απλα μεσα στη γομωση αλλα να γεμισει τα κενα μεταξυ των σκαγιων, τοτε εχει επιτυχια...
Αυτο που κανει, οπως εγραψαν κ παραπανω, ειναι να λειτουργει σαν ενα ειδος επιπελον αμορτισερ κ να μειωνει σε μεγαλο βαθμο τις παραμορφωσεις των σκαγιων, δαιτηρωντας τη σφαιρικοτητα τους, βοηθωντας στη διατηρηση της συγκεντρωσης κ αυξανοντας την ικανοτητα της διατρησης...
Το παραπανω το διαπιστωσα απο την πρωτη στιγμη που χρησιμοποιησα μπαφερ στα φυσιγγια, περα απο την εικονα της κατανομης κ της διατρησης, κ με τον ελεγχο των συγκεντρωτηρων που κανω... Στην ιδια συνταγη, στο φυσιγγι χωρις μπαφερ τα σκαγια λογω της αδρανειας απο την καυση της πυριτιδας ειχαν αποτυπωθει πολυ εντονα στο πλαστικο του συγκεντρωτηρα... Αντιθετα στο φυσιγγι με μπαφερ ο συγκεντρωτηρας δεν ειχε ιχνος αποτυπωσεις σκαγιων επανω του...
Η πολυ προχειρη πρωτη δοκιμη διατρησης με σκαγια ν5 στα 40 μετρα σε τενεκε, το φυσιγγι χωρις μπαφερ περσασε την μπροστα μερια του τενεκε ενω αυτο με μπαφερ περασε κατα 80% κ την πισω...

Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που ειναι αλευρο απο βρωμη και οχι καποιο αλλο υλικο ας πουμε κοινο αλευρι;
Αυτο δεν το γνωριζω, πιστευω ομως οτι θα ξερει ο Νικος που το εχει ψαξει το θεμα...

Αν είναι 2 ιδιά στημένα φυσίγγια ένα εμπορίου και ενα χειροποίητο με ιδιά υλικά …πως μπορούμε το δικό μας να το κάνουμε να έχει καλύτερη συγκέντρωση?
Το πιο απλο πργαμα αν δεχθουμε σαν δεδομενο οτι ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιησουμε τα ιδια υλικα ειναι ας πουμε να δοκιμασουμε ολους τους διαθεσιμους συγκεντρωτηρες στην συνταγη... Καθε εταιρια χρησιμοποιει τους συγκεντρωτηρες τους οποιους ειτε η ιδια παραγει, ειτε εχει προμηθευτει κ βαση των στανταρ υλικων της στηνει τα φυσιγγια της... Ο συγκεντρωτηρας ομως αυτος δεν σημαινει οτι σε ολες τι καννες θα αποδιδει το ιδιο καλα... Μια απλη αλλαγη συγκεντρωτηρα μπορει να δωσει αυξηση συγκεντρωσης ακομα κ 10-15% αναλογα με το οπλο... 10% ειναι πολυ μεγαλο ποσοστο στα χοντρα σκαγια, το ξαναλεω...
Με την ιδια λογικη μπορεις τροποιποιωντας το κλεισιμο η το ρελιασμα του φυσιγγιου να χρησιμοποιησεις κ πιο χμαηλο συγκεντρωτηρα για να μην πιεσεις τοσο πολυ το φυσιγγι, με την ιδια λογικη μπορεις να χρησιμοποιησεις κ αλλο αμαορτισερ συγκεντρωτηρα κ αλλο "ποτηρακι" σκαγιων, με την ιδια λογικη μπορεις να δοκιμασεις πολλα πραγματα...

Βρε παιδιά ερώτηση για γνώση μου κυρίως. Αν είναι 2 ιδιά στημένα φυσίγγια ένα εμπορίου και ενα χειροποίητο με ιδιά υλικά …πως μπορούμε το δικό μας να το κάνουμε να έχει καλύτερη συγκέντρωση? Διαβάζω τα Κερκυραίικα παλικαριά που ρίχνουν τους S300 αλλά με 3* και σε υπέροχες βολές από έχω δει σε φωτογραφίες στα 45μ+.

Επίσης γιατί βάζετε αλευριά και μπλέκεστε με μίξερ και κόλπα και όχι το έτοιμο το πλαστικό που βάζουν οι Αμερικανοί και πωλείται στο εμπόριο ..είναι κ αδιάβροχο :)

Ο μόνος τρόπος Τόλη για να κάνεις το δικό σου φυσίγγιο καλύτερο του εμπορίου, εφόσον δεν χρησιμοποιήσεις πατέντες, είναι το ΠΕΝΤΑΣΤΑΔΙΑΚΟ κλείσιμο με το Τρίτο Στάδιο που Μαγκώνει τον κάλυκα και αυτό ώστε να μπορέσεις να κλείσεις στα 13 με 14 χιλιοστά ελεύθερου χώρου από το χείλος του κάλυκα!!!

Οι πιο προσιτές εργοστασιακές μηχανές παγκοσμίος είναι οι Cortini & Pezzotti και εκεί ξεκινάς με 15.000 € κόστος και κλείνεις μέχρι και τα 12 πραγματικά χιλιοστά σε Χάραξη -> Πάτημα/Παραμόρφωση/Κλείσιμο -> Ρέλιασμα, ενώ οι ακριβότερες Ramba, Vasini και οι πανάκριβες BSN κλείνουν σε 4 στάδια μέχρι και τα 13 χιλιοστά ελεύθερου χώρου Μισή Χάραξη -> Κωνική Χάραξη - Απλό Τρίτο Στάδιο -> Ρέλιασμα

Αυτό που η εργοστασιακή μηχανή γόμωσης δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ, είναι το να τοποθετήσει τον συγκεντρωτήρα πειραγμένο μέσα στον κάλυκα και η χρονοκαθυστέρηση στο Πεντασταδιακό κλείσιμο με το Τρίτο Στάδιο που Μαγκώνει τους κάλυκες, όπως και οι διάφορες τεχνικές διπλορελιάσματος, όπου αυτά μεταβάλλουν την καμπύλη καύσης όπως βολεύει τον ιδιογομωτή!!!
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΑ - 08/03/2011 -> http://www.idiogomosi.com/pages/pos...rizoyme-ta-pterygia-toy-sygkentrotira-101.php
ΤΟ ΠΟΛΥΣΤΑΔΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ -> http://www.idiogomosi.com/pages/posts/to-polystadiako-kleisimo-618.php
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥΣΤΑΔΙΑΚΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ -> http://www.idiogomosi.com/pages/posts/paradeigmata-polystadiakoy-kleisimatos-826.php

Πεντασταδιακό: Μισή Χάραξη -> Κωνική Χάραξη - Τρίτο Στάδιο που Μαγκώνει -> Τέταρτο Στάδιο -> Ρέλιασμα ή διπλορέλιασμα

5stagei2s.jpg

...
Η πολυ προχειρη πρωτη δοκιμη διατρησης με σκαγια ν5 στα 40 μετρα σε τενεκε, το φυσιγγι χωρις μπαφερ περσασε την μπροστα μερια του τενεκε ενω αυτο με μπαφερ περασε κατα 80% κ την πισω...
...

Όταν βλέπεις θήραμα να ντουφεκιέται από βρωμάλευρο και σωστό setup...είναι σαν να βλέπεις να το τινάζει ηλεκτρικό ρεύμα!!! ;)

...
Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που ειναι αλευρο απο βρωμη και οχι καποιο αλλο υλικο ας πουμε κοινο αλευρι;
...

Τα πλαστικά ή τα πολυμερικά buffer δεν κολλούν μαζί με τα σκάγια και δεν τα χρονοκαθυστερούν στο άνοιγμα της δέσμης εκτός στομίου!!! ;)

Όταν βλέπεις θήραμα να ντουφεκιέται από βρωμάλευρο και σωστό setup...είναι σαν να βλέπεις να το τινάζει ηλεκτρικό ρεύμα!!! ;)
Οπως θυμαμαι την πρωτη τουφεκια φυσιγγιου με βρωμαελυρο σε τενεκε, ετσι θυμαμαι κ το πρωτο παπι που πηρα με τετοιο φυσιγγι σε μια τουφεκια απελπισιας μετα τα 55 μετρα πισοκωλα στο πουλι, το οποιο ηταν σαρσελι, με την Μ2 και ενα Carlson LM με σκαγια ν4... Το παπι εκανε λες κ βαρεσε μετωπικη με τοιχο, με 4 σκαγια να το εχουν διαπερασει... Ο συγκυνηγος μου ετσι οπως φωναζε "τι εκανες εκει ρε μαλακα" μας ακουσε ολος ο καμπος...
Απο εκει κ περα ακολουθησαν κ αλλες πολυ ωραιες κ πολυ μακρινες τουφεκιες με αυτο το μπαφερ αν κ για να ειμαι ειλικρινης δεν το εχω δουλεψει σε πολλες συνταγες... Η συνταγη που το χρησιμοποιω κ αποδιδει τελεια χωρις παγους ειναι η M92S-Cheditte T4-cx2000-2,10-37 gr σκαγια + 1-1,5 γρ βρωμαλευρο- Ζ2Μ15-57,7mm

Οπως θυμαμαι την πρωτη τουφεκια φυσιγγιου με βρωμαελυρο σε τενεκε, ετσι θυμαμαι κ το πρωτο παπι που πηρα με τετοιο φυσιγγι σε μια τουφεκια απελπισιας μετα τα 55 μετρα πισοκωλα στο πουλι, το οποιο ηταν σαρσελι, με την Μ2 και ενα Carlson LM με σκαγια ν4... Το παπι εκανε λες κ βαρεσε μετωπικη με τοιχο, με 4 σκαγια να το εχουν διαπερασει... Ο συγκυνηγος μου ετσι οπως φωναζε "τι εκανες εκει ρε μαλακα" μας ακουσε ολος ο καμπος...
Απο εκει κ περα ακολουθησαν κ αλλες πολυ ωραιες κ πολυ μακρινες τουφεκιες με αυτο το μπαφερ αν κ για να ειμαι ειλικρινης δεν το εχω δουλεψει σε πολλες συνταγες... Η συνταγη που το χρησιμοποιω κ αποδιδει τελεια χωρις παγους ειναι η M92S-Cheditte T4-cx2000-2,10-37 gr σκαγια + 1-1,5 γρ βρωμαλευρο- Ζ2Μ15-57,7mm
Καλα ρε φιλος βαρανε τα benelli τοσο μακρυα.......καμια φορα αυτες οι ντουφεκιες απελπισιας βγαινουν οι ποιο ομορφες.για να ανεβαινεις λιγο,βαλε καμια σε 3ιτσο και πες μας.my man.

Υπαρχουν πολλλλλλλλλα ειδη απο μπαφερ καποια προσφερουν κατι λιγο,καποια κατι πολυ παραπανω,και καποια απολυτος τιποτα.......

Όπως ας πούμε αυτό το πειραματικό που τσιχλεύει τα σκάγια και τα κάνει μπάλες μέχρι τα ογδοήντα πραγματικά μέτρα!!! .yelling. .my man.

Όταν εβάρησα Άρη το νησάρι στο χωράφι με τα αλέβρια και το πήρα ξυστά πίσω στην ουρά...το είδα να κάνει μπατιλίκια στον αέρα και να φεύγει!!! Έτσι και το είχε πάρει η φωτοβολίδα εδάφους-αέρος στο σώμα και μάλιστα με κεντρική ντουφεκιά...τα σκάγια μπορεί και να το είχανε κόψει στη μέση!!! .hunter.1.hunter.1.hunter.1

για να ανεβαινεις λιγο,βαλε καμια σε 3ιτσο και πες μας.my man.
Δεν εχω ασχοληθει καθολου με 3ιντσα... Δεν εχω κ κανεναν τρελαμμενο εδω να γεμιζουμε παρεα να ριχνει τις δημιουργιες μου... .yelling. Παντως ενα 3ιντσο με βαρος σκαγιων 36-37 γρ θα εκανε καλη δουλεια... ;)

Κανένα διασποράς για τα κοντινά δεν γεμίζετε φίλοι κερκυραιοι η είστε κ πολύ long range ,high velocity???.sarcastic.

Εγω Τασο οσες φορες εχω προσπαθησει να φτιαξω κανενα διασπορας, στα 20 μετρα που το δοκιμαζω πηγαινει μπαλα... Αν δεν τα ειχα γεμισει ο ιδιος θα ελεγα οτι δεν εχουν κυαθιο διασπορας μεσα... .hair. Μαλλον φταιει που στενοτουφεκανε πολυ τα οπλα μου, οπως του Altair Lusso... .yelling..sarcastic.
Μονο ενα φανηκε ψιλοσυμπαθητικο απο οσα δοκιμασα με ΜΒ32 και Tecna με ΜΒ32-cx2000-1,7-32,5-Θωδη διασπορας 20-57,5 ν6-7 mix...

Δεν εχω ασχοληθει καθολου με 3ιντσα... Δεν εχω κ κανεναν τρελαμμενο εδω να γεμιζουμε παρεα να ριχνει τις δημιουργιες μου... .yelling. Παντως ενα 3ιντσο με βαρος σκαγιων 36-37 γρ θα εκανε καλη δουλεια... ;)

Εγω Τασο οσες φορες εχω προσπαθησει να φτιαξω κανενα διασπορας, στα 20 μετρα που το δοκιμαζω πηγαινει μπαλα... Αν δεν τα ειχα γεμισει ο ιδιος θα ελεγα οτι δεν εχουν κυαθιο διασπορας μεσα... .hair. Μαλλον φταιει που στενοτουφεκανε πολυ τα οπλα μου, οπως του Altair Lusso... .yelling..sarcastic.
Μονο ενα φανηκε ψιλοσυμπαθητικο απο οσα δοκιμασα με ΜΒ32 και Tecna με ΜΒ32-cx2000-1,7-32,5-Θωδη διασπορας 20-57,5 ν6-7 mix...
Φιλος τι να κανουμε ο sky faii ειναι σταθερη αξια στους στοχους ο πουστης ειναι παντα κεντρο..hair...αν δεν του τρεμει λιγουλακι το χερι.yelling.μια MB36 στα 38-39 με εναν ωραιο συγκετροτηρα και κανα σκαγιο καλο θα ηταν οτι επρεπε για τη χρηση που θελεις......;)

Status
Not open for further replies.
Back