Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δοκιμες αυριανες για τον αγωνα της Κυριακης. Φυσιγγια 28γρ Νο 8½ με F2x28 και AS
Άρε γαμώτο, γεμίζετε φυσίγγια για σκοπευτήριο και δεν γεμίζεται 7,5 άρια ; Ρίχνεται σε αγώνες και δεν ρίχνετε 7,5άρια; Βρε γεμίστε 7,5άρια, βάλτε 3-2 τσοκ ή 2-2 στα δίκαννα και δεν θα αφήσετε δίσκο για δίσκο. Τολμήστε το για ένα διάστημα και θα δείτε ότι θα είστε από παντού κερδισμένοι. Πιστέψτε με ;)

Αγορασα σακι 8½ και προς το παρον ακομα δεν εχω δει να με εχει προδωσει. Τσοκ παιζω με ενα U2 και ενα LM, αλλα ειλικρινα για τις τροχιες εδω δεν εχω δει αναγκη ουτε για μεγαλυτερο σκαγι ουτε για σφιχτοτερα τσοκ. Εχω παρει πιατο τραπ με τη δευτερη με 24αρι Νο9½ και δεν το πιστευα ουτε γω.

Αγορασα σακι 8½ και προς το παρον ακομα δεν εχω δει να με εχει προδωσει. Τσοκ παιζω με ενα U2 και ενα LM, αλλα ειλικρινα για τις τροχιες εδω δεν εχω δει αναγκη ουτε για μεγαλυτερο σκαγι ουτε για σφιχτοτερα τσοκ. Εχω παρει πιατο τραπ με τη δευτερη με 24αρι Νο9½ και δεν το πιστευα ουτε γω.
Εμ δεν είναι εκεί το θέμα ;).
Δεν σου προτείνω ένα 7,5 κοντά στα 390-400 μ/δ γιατί τα υπόλοιπα είναι ανεπαρκή για να σπάσουν το πιάτο, ούτε επειδή είναι μακριά, ούτε επειδή οι κατανομές σου έχουν κενά.
Με αυτό που προτείνω εγώ ξαναλέω θα είσαι κερδισμένος κατά πολύ στις "εικόνες" και αυτό είναι που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω σε έναν αγώνα ;)
Τέλος πάντων, ίσως το αναπτύξω κάποια στιγμή το θέμα που θα έχω έμπνευση :cool:

Aφου ξερεις πως θα φερω αντιρρηση, ετσι για την βελτιωση της συζητησης.

Θελω καποια στιγμη να τα δοκιμασω τα 7½, αλλα σκεφτομουν να καθιερωσω ενα νουμερο σκαγιων για τσιχλα-τρυγονι-σκοπευτηριο. Προς το παρον το 8½ μου φαινεται πιο κοντινο σε ολα, με δευτερο υποψηφιο το 8αρι, που βρισκεται ευκολοτερα και εδω κατω. Με ενδιαφερει εννοειται βεβαια το να το αναλυσεις, οταν θα εχεις εμπνευση, γιατι μπορει να μου δωσει μια νεα οπτικη.

Οσο παω παντως και τα σφιγγω και τα τσοκ, και τα σκαγια. Σταδιακα τα βηματα

Τα ίδια ακριβώς πίστευα και γω Βίκτωρα αλλά κατάλαβα ότι ουδεμία σχέση έχει το σκοπευτήριο με το κυνήγι. Την τσίχλα την σκοτώνω στα 50 μέτρα με 9-10, με αυτά τα νούμερα θα σπάσει και ο δίσκος, δεν θα τα βάλω όμως ποτέ γιατί σε έναν ντουμπλέ, είμαι από χέρι χαμένος. Θα επανέλθω ... :)

Τα ίδια ακριβώς πίστευα και γω Βίκτωρα αλλά κατάλαβα ότι ουδεμία σχέση έχει το σκοπευτήριο με το κυνήγι. Την τσίχλα την σκοτώνω στα 50 μέτρα με 9-10, με αυτά τα νούμερα θα σπάσει και ο δίσκος, δεν θα τα βάλω όμως ποτέ γιατί σε έναν ντουμπλέ, είμαι από χέρι χαμένος. Θα επανέλθω ... :)

Περιμενω εναγωνιως ;)

Χαιρετώ παίδες.
Να ρωτήσω πόση διαφορά στην ποιότητα του φυσιγγίου παίζει ο αριθμός από τα στάδια κλεισίματος που πέρασε. Επίσης ένα setup που δίνεται, σε πόσα στάδια κλεισίματος αναφέρεται? Δηλαδή ένα setup δεν δίνει διαφορετικό φυσίγγιο αν κλείσει σε 2 στάδια ή σε 4 για παράδειγμα (ως προς τις παραγώμενες πιέσεις και ταχύτητες)? Συγχωρέστε με αν αυτά που ρωτώ είναι προφανή ή αν ακομα δεν βγάζουν νόημα αλλά ρωτώ για να μάθω. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί είμαι σε δίλλημα αν είναι ουσιώδες να αγοράσω μηχανή με περισσότερα στάδια ή όχι.... .xm..what.

Αντώνη, δεν θυμάμαι εάν το ξανάγραψα, όμως θα απαντήσω μονολεκτικά: η χάραξη και το ρέλιασμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Πεντασταδιακό κλείσιμο στα 14 χιλιοστά!!! ;)

Με την χάραξη [μαχαιράκι 12 €] και το ρέλιασμα [στροφείο 17 €] κλείνεις σωστά στα 8 με 9 χιλιοστά στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ με το απλό τρίτο στάδιο και χωρίς την κωνική χάραξη αναιβένεις σε χιλιοστά και τέλος με το πολυσταδιακό κλείσιμο φτάνεις έως και τα 12 με 13 πραγματικά χιλιοστά, ενώ με το Πενταταδιακό κλείσιμο το δικό μας φτάνεις στα 14 πραγματικά χιλιοστά και μόνο με το τρίτο στάδιο που μαγκώνει!!!

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για το πολυσταδιακό κλείσιμο http://www.idiogomosi.com/pages/posts/to-polystadiako-kleisimo-618.php και εδώ για το Πεντασταδιακό κλείσιμο στα 14 χιλιοστά http://www.idiogomosi.com/pages/posts/pentastadiako-kleisimo-sta-14-chiliosta-955.php ενώ εφόσον χρειάζεται να αποφασίσεις για το τι θα πράξεις, μπες στον κόπο να διαβάσεις με προσοχή και τα διαφορετικά κλεισίματα στα 12, 13 και στα 14 χιλιοστά, μαζί με τον σωστό υπολογισμό ελεύθερου χώρου http://www.idiogomosi.com/pages/idiogomosi-eae.php

Η γνώμη μου είναι να περιμένεις μέχρι τις αρχές Ιουλίου την νέα Πεντασταδιακή μηχανή EVO που θα βγει σε προσφορά και έπειτα πράττεις... ;)

Αντώνη, δεν θυμάμαι εάν το ξανάγραψα, όμως θα απαντήσω μονολεκτικά: η χάραξη και το ρέλιασμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Πεντασταδιακό κλείσιμο στα 14 χιλιοστά!!! ;)

Με την χάραξη [μαχαιράκι 12 €] και το ρέλιασμα [στροφείο 17 €] κλείνεις σωστά στα 8 με 9 χιλιοστά στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ με το απλό τρίτο στάδιο και χωρίς την κωνική χάραξη αναιβένεις σε χιλιοστά και τέλος με το πολυσταδιακό κλείσιμο φτάνεις έως και τα 12 με 13 πραγματικά χιλιοστά, ενώ με το Πενταταδιακό κλείσιμο το δικό μας φτάνεις στα 14 πραγματικά χιλιοστά και μόνο με το τρίτο στάδιο που μαγκώνει!!!

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για το πολυσταδιακό κλείσιμο http://www.idiogomosi.com/pages/posts/to-polystadiako-kleisimo-618.php και εδώ για το Πεντασταδιακό κλείσιμο στα 14 χιλιοστά http://www.idiogomosi.com/pages/posts/pentastadiako-kleisimo-sta-14-chiliosta-955.php ενώ εφόσον χρειάζεται να αποφασίσεις για το τι θα πράξεις, μπες στον κόπο να διαβάσεις με προσοχή και τα διαφορετικά κλεισίματα στα 12, 13 και στα 14 χιλιοστά, μαζί με τον σωστό υπολογισμό ελεύθερου χώρου http://www.idiogomosi.com/pages/idiogomosi-eae.php

Η γνώμη μου είναι να περιμένεις μέχρι τις αρχές Ιουλίου την νέα Πεντασταδιακή μηχανή EVO που θα βγει σε προσφορά και έπειτα πράττεις... ;)
Αναγκεμενε ανεβασε βιντεο και φωτο.......για τον απιστο Τολι

Μάλιστα κύριε Βουρλισμένε Ντουφεκαλέβρη!!! ;)

124abth.jpg

Φιλε βενετατε ειδες γιατι εγραφα για στοιχηματα?Γιατι να το κουραζουμε το θεμα με τα αλευρια και οχι μονο,και να μη βαλουμε κατω τα ευρα η τη βαριοπουλα.smashfrak. και το μαθημα να γινει κατανοητο με το καλυτερο τροπο.Οσοι ενδιαφεροντε για τη βλιτικη παραπανω ειναι ολοι εξυπνοι ανθρωποι...Αλλα τα φιλτραρουν ολα μεσα απο τον εγωισμο τους...γιαυτο και αργει πολυ η αληθεια να φτασει στον εγκεφαλο τους και να γινει κατανοητο.Δεν υπαρχη χειροτερο πραγμα απο να χτιζεις αποψεις χωρις να γνωριζεις ενα θεμα....ενας μεγαλος βλητικος ελεγε οτι οσοι δεν κανουν δοκιμες δεν δικαιουνται να μιλουν!Η βλιτικη απαρτιζεται απο 3 πραγματα...ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΝΝΗΣ-ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.....Ειναι αδυνατο να εισαι ιδιογομωτης και να μην γνωριζεις απο καννες και δοκιμες....ειναι αδυνατο να βελτιωνεις καννες και να μη γνωριζεις απο ιδιογομωση...ειναι αδυνατο να κανεις δοκιμες και να μετρας,αλλα να μην ασχολησαι με καννες και ιδιογομωση....ειναι αδυνατο να εισαι ο καλυτερος ιδιογομωτης και βελτιωτης καννων και να μη κανεις δοκιμες και να μη μετρας.Το θεμα με το βελτιωμενο φυσσιγκι εχει δημιουργησει ζηλοφθωνιες-και εχει ταραξει τα ηρεμα νερα πολλων....καλα ηταν η ανθρωποι!Ερχονται ολοι αυτοι τωρα και τους χαλανε την ηρεμια,πηγαιναν στο μαγαζι επαιρναν ενα οπλο και τα φυσσιγκια τους και τελος....ειναι ολοφανερο οτι πολλοι ευχονται ολο αυτο να ειναι ενα ψεμα....Απο μενα απο δω και περα λοιπων θα παραδιδω μαθηματα σε οσους ειναι δυσπιστους γυρω απο την ΤΡΙΑΔΑ στο χωραφι με τη βαρια να περιμενει στην ακρη του πινακα,.love1.
Βαργιες τσομπρες δικοπες ταβλες πινακες μπιτονια με νερο τζιν ρουχα βετιομενες κανες εβρο λιρες ανγκλιας μαρκο γιεν ολα ανουσια αρλουμπεςκαι 0000000000000 του 000000000ος γιτη ολα αυτα????πιος χριαζετε να αποδιξη κατι και γιατη?προτα θες ματη και γνοση θυραματος και τοπου απο εκη και περα δεν χριαζετε τιποτα η ιδιογομοση εινε μερακι αλοι κρατανε ευτασφραγιαστα μιστικα λες και ανακαλιψανε την αμερικη και αλοι μιραζονται αποψης κερδιζμενοι βγενουν μονο εκοινοι που μιραζοντε και αυτοι που το κρατανε ευτασφραγιστο μενουν μονοι τους στην μιζερια του επισεις ολα αυτα τα λονγκ και οι μπουρδες της φτιαχνη και ενα πεδακι ολα υπαρχουν στο εμποριο τιποτα δεν εινε κριφο ενω καπιγοι νομιζουν οτι ανακαλιψαν την αμερικη καπγοι αλοι απλαεπιναν καφε πριν μια βδομαδα εκη απλα πραγματα

Γιασου στεφ. μεγαλε θα τα καψουμε τα φασια και φετος. Καλο θα ηταν να ερθει και εκεινο το φαλακρο παιδακι μαζι. Ωνοματα δεν λεμε, μια Μ2 costom εχει..sarcastic.
Αν εχει κανα λουμπι εκει πανω φιλος ερχομαι.....αυτα τα βουνα το ξερεις με αγριευουν λιγο.sarcastic..sarcastic.

Βαργιες τσομπρες δικοπες ταβλες πινακες μπιτονια με νερο τζιν ρουχα βετιομενες κανες εβρο λιρες ανγκλιας μαρκο γιεν ολα ανουσια αρλουμπεςκαι 0000000000000 του 000000000ος γιτη ολα αυτα????πιος χριαζετε να αποδιξη κατι και γιατη?προτα θες ματη και γνοση θυραματος και τοπου απο εκη και περα δεν χριαζετε τιποτα η ιδιογομοση εινε μερακι αλοι κρατανε ευτασφραγιαστα μιστικα λες και ανακαλιψανε την αμερικη και αλοι μιραζονται αποψης κερδιζμενοι βγενουν μονο εκοινοι που μιραζοντε και αυτοι που το κρατανε ευτασφραγιστο μενουν μονοι τους στην μιζερια του επισεις ολα αυτα τα λονγκ και οι μπουρδες της φτιαχνη και ενα πεδακι ολα υπαρχουν στο εμποριο τιποτα δεν εινε κριφο ενω καπιγοι νομιζουν οτι ανακαλιψαν την αμερικη καπγοι αλοι απλαεπιναν καφε πριν μια βδομαδα εκη απλα πραγματα
Πες τα ρε φιλος γιατι κουραστηκα να τα λεω

Πιο όπλο είναι αυτό Νικ?
Με την ευκαιρία η marocchi σου τι λέει?
.off topic.

Το ντουφέκι Τάσο είναι του Pintail που βαρεί σμπαροκόπι για χάσιμο και το δικό μου το Μακαροτσίνι το ζηλεύουνε πολύ, αλλά εμένα δεν μου κάνει γιατί στενοντουφεκάει πολύ και δεν πυτιχένω ούτε δεμένόυς ελέφαντες μπροστά από τη κάννη και θέλω ένα ντουφέκι που να μην το καθαρίζω και να μην στενοντουφεκάει για να μπορώ να βαρήσω και εγώ κανένα θήραμα χωρίς να ζορίζομαι με τη σκόπεψη!!! .yelling.

Φιλε βενετατε ειδες γιατι εγραφα για στοιχηματα?Γιατι να το κουραζουμε το θεμα με τα αλευρια και οχι μονο,και να μη βαλουμε κατω τα ευρα η τη βαριοπουλα.smashfrak. και το μαθημα να γινει κατανοητο με το καλυτερο τροπο.Οσοι ενδιαφεροντε για τη βλιτικη παραπανω ειναι ολοι εξυπνοι ανθρωποι...Αλλα τα φιλτραρουν ολα μεσα απο τον εγωισμο τους...γιαυτο και αργει πολυ η αληθεια να φτασει στον εγκεφαλο τους και να γινει κατανοητο.Δεν υπαρχη χειροτερο πραγμα απο να χτιζεις αποψεις χωρις να γνωριζεις ενα θεμα....ενας μεγαλος βλητικος ελεγε οτι οσοι δεν κανουν δοκιμες δεν δικαιουνται να μιλουν!Η βλιτικη απαρτιζεται απο 3 πραγματα...ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΝΝΗΣ-ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.....Ειναι αδυνατο να εισαι ιδιογομωτης και να μην γνωριζεις απο καννες και δοκιμες....ειναι αδυνατο να βελτιωνεις καννες και να μη γνωριζεις απο ιδιογομωση...ειναι αδυνατο να κανεις δοκιμες και να μετρας,αλλα να μην ασχολησαι με καννες και ιδιογομωση....ειναι αδυνατο να εισαι ο καλυτερος ιδιογομωτης και βελτιωτης καννων και να μη κανεις δοκιμες και να μη μετρας.Το θεμα με το βελτιωμενο φυσσιγκι εχει δημιουργησει ζηλοφθωνιες-και εχει ταραξει τα ηρεμα νερα πολλων....καλα ηταν η ανθρωποι!Ερχονται ολοι αυτοι τωρα και τους χαλανε την ηρεμια,πηγαιναν στο μαγαζι επαιρναν ενα οπλο και τα φυσσιγκια τους και τελος....ειναι ολοφανερο οτι πολλοι ευχονται ολο αυτο να ειναι ενα ψεμα....Απο μενα απο δω και περα λοιπων θα παραδιδω μαθηματα σε οσους ειναι δυσπιστους γυρω απο την ΤΡΙΑΔΑ στο χωραφι με τη βαρια να περιμενει στην ακρη του πινακα,.love1.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ
Ορίστε ο καθεαυτού σκληρά αυτούσιος συσχετισμός της βλητικής με την ιδιογόμωση!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/sklires-alitheies-apo-ton-saranto-1579.php

Σαραντο συγνωμη αλλα εχεις παρεξηγηση το ολο θεμα και μαλλον τα γραπτα μου.παρεξηγησες το οτι σου λεω που δεν μπορεις να συγκρηνεις 18,3/18.4/18,6 /18.8/19,7 με το ιδιο φυσιγγι σκεψου το σε παρακαλω λιγο καλυτερα και πες μου γιατι το λεω.....σου ειπα να δοκιμασεις στα οπλα σου αφου ειναι φτιαγμενα φυσιγγια μεγαλων ταχητητων με χοντρα σκαγια για να δεις ποιο οπλο διαχειρηζεται αυτη τη δυναμη καλυτερα...εχεις ασχοληθει με τη βλητικη απο τις καννες και μπραβο για το κουραγιο σου ομως εγω εχω μονο 3 οπλα beretta302 winchester αλλα το οπλο που εχει κολλησει πανω μου ειναι αυτη η m2 μου καθεται τελεια για το κυνηγι που κανω,ασχολουμαστε οχι μονο εγω αλλα ολοι στη παρεα με τα φυσιγγια και πως θα γινει 2 σκαγια να σκοτωσουν σε αποστασεις πανω απο τα 50.....εγω δοκιμαζω με το τσοκ που κυνηγαω οποτε για μενα ειναι 3 αστρα στα 45 ισως και λιγο ποιο μακρυα,τη να κανω τον ασσο αφου δεν κυνηγαω με αυτον...οφειλω να ομολογησω πως καποιες φορες φιλοι μου βγαζουν καλυτερες ντουφεκες απο εμενα με δικα μου φυσιγγια μαλιστα και το αντιστροφο εκει τι πρεπει να κανουμε να τσακισουμε τα οπλα μας;Ας αφησουμε λιγο τα χωραφια και τις βαριοπουλες στην ακρη γιατι σαραντο το ξερεις που πινακας ειναι πολλλλλλλυ μεγαλος ψευτης υπαρχει και το σκοτωμα που κανει καθε οπλο αυτο φιλε δεν φαινεται ομως στον πινακα..shake hands.

Status
Not open for further replies.
Back