Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ηλια Ο γκουαλαντι δεν έχει αποσπωμενα πτερύγια?χρειάζετε κ εκεί κόψιμο?
gualandi και giovvani τα πτερυγια τουσ εχουν δυο ενωσιεσ σε καθε πτερυγιο του καρδαρα εχει μια παρολα αυτα ο giovvani και καρδαρα δεν ανοίγουν ευκολα γιαυτο κοψιμο. τουσ gualandi στουσ δεκα διασπορισ η 9 ειναι ανοιχτή

Για να δουλέψουν τα διασποράς με συγκεκριμένους διασπορείς...θέλει στενό τσοκάρισμα και όχι λιγότερο από 3*...αλλά ποιός ακούει όταν λέμε για ανεμούρια... ;)

Για να δουλέψουν τα διασποράς με συγκεκριμένους διασπορείς...θέλει στενό τσοκάρισμα και όχι λιγότερο από 3*...αλλά ποιός ακούει όταν λέμε για ανεμούρια... ;)
Δεν είμαι παντογνώστης το κέρατο μου το τραγιο ξέρω κ λόγος δεν μου πέφτει να μιλάω για κατανομές γιατί 3 φορές έχω ρίξει σε χαρτόνι.
Αλλα εδώ κ χρονια η μεγάλη μου απορία είναι τι γυρεύει σε ένα όπλο κύλινδρο ένα φυσίγγι διασποράς κ μάλιστα εξιδεικευμενο..
Η για να το πω καλύτερα δεν ξέρω τι προσπαθεί να πετύχει ο κυνηγός..

To διασπορας εχει φτιαχτει για να δινει ενα αβανταζ σε οπλα με στενα τσοκ. Το οτι το χρησιμοποιει πολυς κοσμος για να διορθωνει σκοπευτικα λαθη, δεν αναιρει το λογο για τον οποιο φτιαχτηκε.

Καλημερα στην παρεα περση δουλεψα τα εξης καψουλι 2000 m92 2,15×43+2 αλευρακη σε 3 νουμερο σκαγια με συπερ G magnoum σινγκεντροτηρα με νοτιαδες τα αποτελεσματα στα θυραματα ηταν εκπλικτικα σε βαθμους απο +10μεχρι +18 λετε οταν κατεβη η θερμοκρασια μεχρι -5 να με κρεμασουν ησος χριαστη να ανεβασω πηριτιδα η προτιμοτερο εινε να κατεβω σε γραμαρια στα σκαγια??? Εγω συνιθος πεζω με τα σκαγια αλα η σινγκεκριμενη γομοση μου δινει το αβανταζ να πεκξω και με τα δυο τη θεοριτε προτιμοτερο πια εινε η δικησας αποψη??

Ηλια Ο γκουαλαντι δεν έχει αποσπωμενα πτερύγια?χρειάζετε κ εκεί κόψιμο?
Τασο κ σε μενα ο Gualandi ειναι μακραν ο συγκεντρωτηρας που θα ανοιξει τα πτερυγια του τουλαχιστον διπλασιες φορες σε σχεση με τους αλλους, ωστοσο στην ιδιογομωση παντα προκοβουμε... Δεν ειναι αναγκη να εφυσιχαζομαστε σε αυτο...

Νικολα ετσι πιστευα κ εγω πριν καποια χρονια κ ετσι πιστευω ακομα για πολλα διασπορας εμποριου αλλα οχι λογο συγκεντρωτηρα... :Αν κ ξεφευγουμε τωρα απο ιδιογομωση, εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα διασπορας του εμποριου ως προς το ανοιγμα της τουφεκιας με ολα σχεδον τα τσοκ, με οπλα κ διευρυμενου κ κανονικου αυλου, πιστευω πως μαλλον ειναι θεμα στησιματος του φυσιγγιου το με τι τσοκ θα "ανοιξουν"... Εχω δει διασπορας να ανοιγουν περισσοτερο με κυλινδρο κ αλλα να πηγαινουν μπαλα, αλλα να ανοιγουν με 3 αστρα κ το ιδιο να ανοιγουν κ με κυλινδρο κτλ... Αν μπορω να κανω μια υποκειμενικη εκτιμησ, ο διασπορεας Giovani κ Θωδη θελουν ενα ελαχιστο τσοκαρισμα,οι υπολοιποι γουσταρουν ανοιχτα τσοκ αν κ γενικα τα γουσταρουν τα ανοιχτα τσοκ...

Καλημερα στην παρεα περση δουλεψα τα εξης καψουλι 2000 m92 2,15×43+2 αλευρακη σε 3 νουμερο σκαγια με συπερ G magnoum σινγκεντροτηρα με νοτιαδες τα αποτελεσματα στα θυραματα ηταν εκπλικτικα σε βαθμους απο +10μεχρι +18 λετε οταν κατεβη η θερμοκρασια μεχρι -5 να με κρεμασουν ησος χριαστη να ανεβασω πηριτιδα η προτιμοτερο εινε να κατεβω σε γραμαρια στα σκαγια???
45 γρ φορτιο δηλαδη? Σε 76αρη καλυκα?
Εγω στον παγο προτιμω να δουλευω τις πυριτιδες στα ανωτερα ορια τους η τουλαιχτον μεσα στα ορια... Σε ολες τις υπολοιπες συνθηκες στα κατωτατα κ κατω απο αυτα... Στα κατωτατα περνουμε ταχυτητα αλλα χανουμε σε πιεσεις που χρειαζονται στον παγο...Η παραπανω συνταγη δεν νομιζω να μην ανταποκρινοταν σε παγο... Ισως να την ανεβαζα λιγο κ να κατεβζα κανα 2 γρ τα σκαγια...

Last edited:
Τασο κ σε μενα ο Gualandi ειναι μακραν ο συγκεντρωτηρας που θα ανοιξει τα πτερυγια του τουλαχιστον διπλασιες φορες σε σχεση με τους αλλους, ωστοσο στην ιδιογομωση παντα προκοβουμε... Δεν ειναι αναγκη να εφυσιχαζομαστε σε αυτο...

Νικολα ετσι πιστευα κ εγω πριν καποια χρονια κ ετσι πιστευω ακομα για πολλα διασπορας εμποριου αλλα οχι λογο συγκεντρωτηρα... :Αν κ ξεφευγουμε τωρα απο ιδιογομωση, εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα διασπορας του εμποριου ως προς το ανοιγμα της τουφεκιας με ολα σχεδον τα τσοκ, με οπλα κ διευρυμενου κ κανονικου αυλου, πιστευω πως μαλλον ειναι θεμα στησιματος του φυσιγγιου το με τι τσοκ θα "ανοιξουν"... Εχω δει διασπορας να ανοιγουν περισσοτερο με κυλινδρο κ αλλα να πηγαινουν μπαλα, αλλα να ανοιγουν με 3 αστρα κ το ιδιο να ανοιγουν κ με κυλινδρο κτλ... Αν μπορω να κανω μια υποκειμενικη εκτιμησ, ο διασπορεας Giovani κ Θωδη θελουν ενα ελαχιστο τσοκαρισμα,οι υπολοιποι γουσταρουν ανοιχτα τσοκ αν κ γενικα τα γουσταρουν τα ανοιχτα τσοκ...

45 γρ φορτιο δηλαδη? Σε 76αρη καλυκα?
Εγω στον παγο προτιμω να δουλευω τις πυριτιδες στα ανωτερα ορια τους η τουλαιχτον μεσα στα ορια... Σε ολες τις υπολοιπες συνθηκες στα κατωτατα κ κατω απο αυτα... Στα κατωτατα περνουμε ταχυτητα αλλα χανουμε σε πιεσεις που χρειαζονται στον παγο...Η παραπανω συνταγη δεν νομιζω να μην ανταποκρινοταν σε παγο... Ισως να την ανεβαζα λιγο κ να κατεβζα κανα 2 γρ τα σκαγια...
Νε συνολικο βαρος 45 γραμαρια σε μαγκνουμ καλικα.δυλαδη κατα την αποψη σου να κανω και μια δοκιμη στα 43 γραμαρια με 2,20 +41+2 δηλαδη ωρεο μου ακουγετε

Last edited by a moderator:
Δεν την ξερω κ πολυ καλα την Μ92S, ηταν σχεδον παντα περιορισμενη η ποσοτητα που ειχα οποτε αναλωνουμουν σε πιο ασφαλεις ιδιογομωτικες επιλογες, αλλα ειναι μια πυριτιδα πολυ ελαστικη... Εγω ενδεχομενω μπορει να δοκιμαζα σε 76αρη καλυκα κ με 40 γρ συνολικο βαρος γομωσης κ παραπανω πυριτιδα... ;)

Οι gualandi είναι αυτοί που περιγράφονται σε site ως "πλαστικός ελικοειδής διασπορέας ";
Όχι.Συνήθως γραφουν διασπορεας με αποσπωμενα πτερύγια..
Ο έλικας είναι σαν τα κουτουμανος που έχεις καμιά σχέση με γκουαλαντι.
Σκέψου έναν απλό συγκεντρωτηρα κ μέσα να έχει ένα σταυρο..
Αν σου έχει μείνει κάνα gm3 ανοιξε το να δεις..

Lambro κιτρινο διασπορας 36
Και Classic Διασποράς ... και Tordo Διασποράς ... ;)
gm3 διασπορας Κυργιας 32
Και CLUB 32 ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ... και NAVARO 34 ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ... (βασικά, του Κύργια όλα Gualandi έχουνε...)
....
Και από ξένα, το CHEDDITE Regina Dispersante σίγουρα ... νομίζω και το RC .xm.... κ.λ.π.

Status
Not open for further replies.
Back