Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τάσο, άσε τα έτοιμα και κοίτα να αρχίσεις να γιωμίζεις...μπας και δεις και εσύ το φως σου!!! ;)
Δεν το εχω σκεφτεί ποτέ.Αλλα αν θα το έκανα οπωσδήποτε θα είχα εναν έμπειρο (και σωστό)ιδιογομωτη δίπλα μου να μου δείξει,Συμβουλές απο απόσταση σε εναν αρχάριο η μέσα απο το you tube δεν ειναι οτι καλύτερο.
Το να φτιάξω 100φυσιγγια να μου βγουν σκάρτα κ να τα πετάξω εχει καλώς..Το θέμα ειναι μην βγάλω κανα μάτι..
Γνωρίζω άνθρωπο χρονια ιδιογομωτη που απο υλικά εχει της Παναγιάς τα ματια κ δεν ξέρει τι του γίνεται..Μέχρι σιλικόνη στο αστεροειδές βάζει γιατι δεν του τα κλείνει καλα η μηχανή..Πας να τα βαλεις στο οπλο και δεν μπενουν μέσα..
Ειναι άνθρωπος αυτός να εμπιστευτεις???

Ηλια συμφωνω απολυτα μαζι σου... Κ εγω το ιδιο πιστευω για να ειμαι ειλικρινης, κ δεν θα σηκωνα ποτε οπλο εκει πανω, ωστοσο τα παιδια αναφερονται σε μια κ μοναδικη μερα το χρονο που οι Κερκυραιοι δοκιμαζουν τηντρελλα τους κ εχει, απο οτι καταλαβα, περασει απο γενια σε γενια... Οσο κ αν δεν συμφωνω κ εγω, ειναι μια μορφη παραδοσης.. .αρι δεν αναφερομε μονο στουσ συμπατριώτες μου αλλα γενηκα σε ολλουσ μασ.και ξερουμε πολυ καλα οτι ολλοι μασ εχουμε συνάντηση ατομα που βαρανε κατα ριπασ στα 60+μετρα το εκανα και εγω στα προτα χρονια αλλα καταλαβα πολυ γρήγορα τι σεβασμο Πρέπει να εχεισ απέναντί σε αυτο το πουλι για να το βαλησ στη τσαντα σου. Και ειναι πολυ πιο ωρεο να εχεισ μια πολυ καλη κρυψωνα.και να βλεπεισ τα παπια να έρχονται πλαναροντασ κοντασ σου και ειναι και ποιο αποδοτικοσ.ασε που και να τραυματισησ κανενα θα σου πέσει κοντο σου.και οχι ενα χιλιομετρο μακρια

Την πρώτη φορά πέρασε ένα μπουλουκάκι στα 70 και το κάψανε 2 άτομα, με αποτέλεσμα από τα 5 να πέσουνε και τα 5 και την δεύτερη φορά στα 2 πουλιά στα 100 προς 120 μέτρα, έπεσε το ένα και το άλλο έφυγε ατουφέκιστο...τόσο απλά! .hunter.1

phpThumb.php

post-1450-0-78195700-1450017177.jpg
Το ποιο αχρηστο φυσιγγι και το ποιο επικυνδινο που βγηκε ποτε.μπορεις να σκοτωσεις ανθρωπο για πλακα

Κάποιος εδώ μέσα έριξε 9βολο σε κοπάδι και ξεκρέμασε φάσα από τα μεσουράνια και έγινε λόγος για 250+ .hunter.1
Ειναι ο ΣΤΕΦ.[pintail] ΚΑΙ εγινε προπερση στο ΑΙΔΟΝΟΧΩΡΙ ειμασταν μαζι,το μπουλουκι ηταν απο 200 πουλια και τα βαρεσαμε για πλακα . Οταν κατεβασαμε τα οπλα και κιταζ.το κοπαδι και μια απο αυτες εκλισε φτερα γηρησε αναποδα και ξεκ. ελευθαρη πτοση.καπιο 9βολο ειχε κανει το θαυματου. εγω εριξα με ΒΒ και ειμαι σηγουρος οτι δεν εκανα τηποτε.

Τάσο, πάρε με τηλ. πιο μετά να τα πούμε και να σου εξηγήσω μερικά πράγματα, διότι κρίνω ότι έφτασε η ώρα να γίνεις ιδιογομωτής και μάλιστα ακριβώς μέσα από το youtube, ώστε να έχεις το παράδειγμα ότι αυτό που λες ότι δεν γίνεται...και θα γίνει...αλλά και θα έχεις σωστά και ασφαλή αποτελέσματα!!! ;)

Χαιρετώ την κυνηγοπαρέα.
Παιδιά για τους λόγους που όλοι ξέρετε αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με την ιδιογόμωση. Το θέμα είναι ότι παρ' ότι είμαι κηνυγός πολλά χρόνια, από ιδιογόμωση δεν κατέχω σχεδόν τίποτα και ούτε έχω κάποιο φίλο ιδιογομωτή που θα μπορούσε να με καθοδηγήσει στα πρώτα μου βήματα.
Θα ήθελα να ρωτήσω ΠΟΙΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (μηχανή και λοιπά εργαλεία) χρειάζεται να αποκτήσω. Πιο συγκεκριμένα, ποια μηχανή ιδιογόμωσης θα μου προτείνατε? Θέλω να αγοράσω μια μηχανή ευκολοδούλευτη αλλά την ίδια ώρα να μην με περιορίζει στο τι φυσίγγια θα μπορώ να γεμίζω (για να μην χρειάζομαι νέα μηχανή όταν εξοικειωθώ με το θέμα). Επίσης να σας πω πως θα γεμίζω μικρό αριθμό φυσιγγίων μόνο για τα δικά μου κυνήγια, άρα δεν αποσκοπώ στην παραγωγή ποσότητας αλλά ποιότητας.

Αντώνη, όταν με ρωτάνε με τι να ξεκινήσω, ανταπαντώ πάντα με την ερώτηση: τι κυνήγια κάνεις και τι ποσό διαθέτεις! Στη διάθεσή σου για όποια τεχνική πληροφορία χρειάζεσαι, είτε προφορικά είτε γραπτά, το τηλ. μου είναι αυτό: 698 - 77 - 25 - 201 ;)

Ρε κερκυραίοι μην μου βάζετε τον διαολο μέσα μου..Και πάω κ φορτωθώ 100ΜETRI και εχει ενα μαγαζί εδω μπόλικα...hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair.
Έχει μπόλικα γιατί είναι άχρηστα. Αν βρεις 60 metri πάρε ένα κουτάκι 4αρια, καλύτερα και πιο χοντρά αλλά δεν θα βρεις και αν ξέρεις που περνάνε φασσες ψηλά πήγαινε. Το πρόβλημα είναι αν ξέρεις να αξιολογεις το ύψος των πουλιών, αν τα πουλιά περνάνε στα 40 και στα 50 μέτρα, ακόμα και στα 60 δεν θα κάνεις τίποτα. Από 70 μέχρι 80 θα πάρεις πουλιά. Εκεί που θα βαρας το κεφάλι σου είναι να έχεις γεμίσει με δαύτα και να σε πατήσει κάνα κοπάδι χαμηλά. Γι'αυτό δεν θέλω να τα βλέπω αυτά τα φυσίγγια. Στην τσέπη ωστόσο καλό είναι να έχεις μερικά.

Αυτα ειναι Γιωργο τα <συμβατικα> φουσεκια που κατασταλαξες. ??.sarcastic.
Ναι, είπα να πάω σε κάτι πιο ειδικευμένο. Τα δοκίμασα με 23 βαθμούς θερμοκρασία και τις δοκιμές τις δημοσίευσα.
Να σου πω την αλήθεια δεν θα αποφάσιζα κάτι τέτοιο αν δεν κοίταζα καθαρά το θέμα της οικονομίας. Φτάνεις εύκολα το 50% σε έκπτωση. Έτσι και αλλιώς με του εμπορίου δεν είχα παράπονο, πάντα τα ψηλότερα πουλιά κατεβάζα και από τους ιδιογωμοτες ;)

Ναι, είπα να πάω σε κάτι πιο ειδικευμένο. Τα δοκίμασα με 23 βαθμούς θερμοκρασία και τις δοκιμές τις δημοσίευσα.
Να σου πω την αλήθεια δεν θα αποφάσιζα κάτι τέτοιο αν δεν κοίταζα καθαρά το θέμα της οικονομίας. Φτάνεις εύκολα το 50% σε έκπτωση. Έτσι και αλλιώς με του εμπορίου δεν είχα παράπονο, πάντα τα ψηλότερα πουλιά κατεβάζα και από τους ιδιογωμοτες ;)
Μου ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΗ ΑΥΤΟ ΣΕΤ ΑΠ. ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΙΖΕΙ ΛΙΓΟ..sarcastic.

Κάποιος εδώ μέσα έριξε 9βολο σε κοπάδι και ξεκρέμασε φάσα από τα μεσουράνια και έγινε λόγος για 250+ .hunter.1
250+??????????!!!!!!!!!!!!!.fff..what..asking.Σιγουρα η εκτιμηση αποστασης του φιλου σου ειναι υπεραισιοδοξη τουλαχιστον και ειναι εντελως απιθανο να πλησιαζει την πραγματικοτητα.

Ειναι ο ΣΤΕΦ.[pintail] ΚΑΙ εγινε προπερση στο ΑΙΔΟΝΟΧΩΡΙ ειμασταν μαζι,το μπουλουκι ηταν απο 200 πουλια και τα βαρεσαμε για πλακα . Οταν κατεβασαμε τα οπλα και κιταζ.το κοπαδι και μια απο αυτες εκλισε φτερα γηρησε αναποδα και ξεκ. ελευθαρη πτοση.καπιο 9βολο ειχε κανει το θαυματου. εγω εριξα με ΒΒ και ειμαι σηγουρος οτι δεν εκανα τηποτε.
Ναι αλλα στα 250+?????Οχι ρε παιδια.Ειναι παρα πολυ..

...
Ας ειναι και ετσι οτι πειτε:)
...

Το λάκτισμα ως συνάθροισμα του πραγματικού και του αισθητού, υπολογίζεται από την επιτάχυνση Χ την γόμωση και η μεγαλύτερη πίεση δεν δίνει απαραίτητα μεγαλύτερο έργο και άρα μεγαλύτερες δυνάμεις επιτάχυνσης και αρχικών ταχυτήτων! ;)

250+??????????!!!!!!!!!!!!!.fff..what..asking.Σιγουρα η εκτιμηση αποστασης του φιλου σου ειναι υπεραισιοδοξη τουλαχιστον και ειναι εντελως απιθανο να πλησιαζει την πραγματικοτητα.

Για πλάκα, διότι εκεί πάνω τουφεκούσαν με διπλό ανάποδο ποτήρι κάποιοι, κάμποσα χρόνια πριν και άνοιξαν το μπουλούκι από τα παπιά στην μέση ;)

Όταν το γουρούνι πέφτει ξερό στα 70 μέτρα με δράμια και στα 150 με μονόβολο...τότε για πλάκα πέφτει και μια φάσα στα 250 από μια μπίλια που την βρίσκει σε καίριο σημείο και την ξερένει!!! ;)

Γριγορη εμεις θα το φτιξουμε με σαντιγι , θα φτασει τα 550 ταχητητα και 1300 bar. ....ΚΑΛΩ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΗΝΕΔΡΙΟ ΙΔΙΩΓ. ΦΕΡΕ ΣΗΓΚΕΝΤΟΤΗΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΧΩΝ ΦΘΟΡΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΛΗΣΤΡΑ ΕΛΛΑΤΗΡΙΑ κ.λ.π.OVER .Νομιζεται οτι κανω πλακα????
Εχω απολα ειμε φουλαρισμενος ποτε θα γινει το σινεδριο να παρουσιαστο

Το σκινηκο εχει ος εξης μου λεει ο skyfol malaka κιτα που περνανε και εγω δεν της εβλεπα οταν της ειδα κσεκιναω και αλαζω φισινγκια. Και του λεω βαραμε ριχνουμε και.οι δυο αδιαζουμε κατεβαζουμε τα οπλα και του.λεω μαλακα εινε πολυ ψηλα την ωρα που τελιονο την κουβεντα ξαφνικα αναχετιζετε το μπουλουκι και κανι οπιστεν και εκη εγηνε το θαυμα κληνη μια τα φτερατης γιρναει με πλατι και ξεκιναει τιν ελευθερη πτοση ειπολογιστε την αποσταση βαση του χρονου που ειπα τουφεκαμε κατεβαζουμε μιλαμε και μετα προτα αναχετηση και.μετα ξεκινησε να πευτη 200μετρα σιγουρα υπολογιζουμε οτι φενοταν οι φασες σαν καρφιτσες

Τι να σου δωσω σαραντο;να το ριξεις με την mossy με τα αεροπλανακια και τις βιδουλες αστο καλυτερα.....αλλα αν επιμενεις να σου δωσω μια με τεκνα 688 2,15/35 gt 21 και κεντρικη....βαλε και 1,5 αλευρι.σε 3αρια.
Αν επιτρεπετε εγω δουλεβα τεκνα με το beretaki μου cx2000 2 tekna ×44+2 αλεβρακι n 3 supeG magnoum sigkentrotira 410 me 420 ταχιτιτα εγω προσοπικα την εβαζα 2,05 alla για λογους ασφαλιας σου λεω 2 kai episis 2,10 με ρελη και τζαμακι σε ΒΒ και 6/0 δεν παροτρινο κανεναν να γεμισει αυτα τα φισινγκια απλα λεω εγω πως τα εχω γεμιση και παντα χιμονα οχη με ζεστη

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back