Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
MB36-cx2000-2-36,5-z2m15-57,7 v1,5 430m/s

Aφου τα σκαγια ν4 με μπαφερ εχουν τη δυνατοτητα στα 70 κ τα 80 μετρα να σπασουν τη φτερουγα του παπιου στεγνα, τρομαζω να σκεφτω που μπορει να κοβει ενα παντεναρισμενο ΒΒ...

Ξανακοιταξτε τη δοκιμη του Γιαννη απο τα Χανια στα 60 με ενα πολυ καλο φυσιγγι... Λαγος η χηνα να μπει σε αυτη την κατανομη δεν θα καταλαβαινε τι τον βρηκε...
Ari ειπαμε να δωσουμε κανα γρηγορο φυσιγγι για να δουμε τι γινεται και ριχνεις μια συνταγη με 430........... Ολες οι δοκιμες που κανει ο καλος κοςμος με ιδιοβυσματοση ξεκιναει απο τα 70-80 για αρχη......ας μας πει ο pintall ομως που ξερει καλυτερα.σε αυτα τα νουμερα 0 και πανω δεν μιλαμε για σπασμενα πουλια......οποιος θελει ας κανει ενα Restart σε αυτα που ξερει.

Ευγε.bravo.Ειπαμε να κυνηγησουμε και να κανουμε δοκιμες μεσα σε λογικα πλαισια.....το κακο Νικο ειναι να μη τους ραγισει το κρανιο καμμια μερα...ακουω για κλειστρα και εμβολα να καταστρεφονται με καμαρι,οπως την εχει δει ο καθ ενας γουστα ειναι αυτα.

Οι πιέσεις δεν σπάνε και ούτε ραγίζουν κοντάκια, αυτό γίνεται από υπερβολικές επιταχύνσεις επί του βάρος της γόμωσης .hunter.1

MB36-cx2000-2-36,5-z2m15-57,7 v1,5 430m/s
...
Aφου τα σκαγια ν4 με μπαφερ εχουν τη δυνατοτητα στα 70 κ τα 80 μετρα να σπασουν τη φτερουγα του παπιου στεγνα, τρομαζω να σκεφτω που μπορει να κοβει ενα παντεναρισμενο ΒΒ...
...
Ξανακοιταξτε τη δοκιμη του Γιαννη απο τα Χανια στα 60 με ενα πολυ καλο φυσιγγι... Λαγος η χηνα να μπει σε αυτη την κατανομη δεν θα καταλαβαινε τι τον βρηκε...

Τα 430 στο V1.5 ισοδυναμούν με περίπου +15 m/s στο στόμιο εάν πρόκειται για φουλ τσοκ ;)

Δεν εχω καμια προθεση να αμφισβητήσω τα λεγομενα κανενος παιδια και το περιστατικο πιστευω οτι ειναι εντελως πραγματικο.Στα μετρα ομως μαλλον εχει γινει λαθος υπολογισμος.Την στιγμη ειδικα που ειναι απο τριτους κρατηστε εστω καποια επιφυλαξη.120 μετρα ειναι εξωπραγματικα και μονο παπι που το καταραστηκε η μανα του θα πεσει απο κανενα σκαγι εντελως τυχερο στο ματι..

Όταν η ιδιοβυσμάτωση θα ανοίξει πλήρως έπειτα από τα 50 ή και παραπάνω μέτρα και θα αφήσει τα BB ελεύθερα στα 80 μέτρα, τότε είναι λογικότατο ότι τα BB σκοτώνουν στα 40 εναπομείναντα μέτρα ;)

Τα 60-70 που και παλι θεωρουντε παρα πολυ μακρια ειναι τα μισα απο τα 120!!!Μιλαμε για αλλο τοσο!!!!Δεν ξερω αν δεν εκτιμω σωστα τις αποστασεις αλλα στο δικο μου το μυαλο τα 100-120 ειναι υπερβολη.

Για τα 60 μέτρα βαρείς με 4άρια και αλέβρια και ψένεις τα νησάρια σα τηγανίτες με απλά αλεβρωφούσεκα ;)

Σηγουρα μηλαμε για μεμονομενα περιστατικα δεν μηλαμε για κανενα κανονα απλα για 2-3 μερες ιδιωγομοτηκης τρελας. Υπερβολη .ΣΗΓΟΥΡΑ Τα μετρα? περα για περα αληθηνα..seveys.

2 μέρες Χ 20 χρόνια = 40 μέρες δοκιμών στα γνέφια με προετοιμασία μιας ολόκληρης χρονιάς για τα συγκεκριμένα τίρα .well done.
Φιλαράκι, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα το φυσιγγακι μου να το κάνεις....ταναπου? .xm..yelling.

Με χάραξη και ρέλιασμα το στήσιμο είναι λάθος, το σωστό στήσιμο για τα 2 στάδια με ομοιομορφία παραγωγής, είναι το ακόλουθο [βαρύς χειμώνας]: MBx36 - 12/68.50-CX2000 - 2.00x36gr/N.5 - 57.00 ;)

Λόγω της τρέλας μου με τα φυσίγγια του εμπορίου εχω και μηδενικά παρολο που όταν αγόραζα γνώριζα οτι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ..
Αλλα με αυτα που ακούω θα τα ξεσκονίσω και θα τα ρίξω τον Οκτώβρη σε καμία πολυυυυυυ μακρινή φασσα...what..sarcastic.

Λόγω της τρέλας μου με τα φυσίγγια του εμπορίου εχω και μηδενικά παρολο που όταν αγόραζα γνώριζα οτι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ..
Αλλα με αυτα που ακούω θα τα ξεσκονίσω και θα τα ρίξω τον Οκτώβρη σε καμία πολυυυυυυ μακρινή φασσα...what..sarcastic.
Καλα θα κανεις.....

Δεν αντιλέγω εχω ακούσει κ για μακρύτερα απο λαγαδες με ρεμ νίτρο και φουλ με 2αρια..
Αυτό που δεν ξερω ειναι αν σε αυτα τα μέτρα έχουμε ικανοποιητική διατρηση στο σώμα του ζώου-πουλιου...

Δεν αντιλέγω εχω ακούσει κ για μακρύτερα απο λαγαδες με ρεμ νίτρο και φουλ με 2αρια..
Αυτό που δεν ξερω ειναι αν σε αυτα τα μέτρα έχουμε ικανοποιητική διατρηση στο σώμα του ζώου-πουλιου...
Το 2αρι νιτρο ειναι δικο μας μηδενικο......

Τα μηδενικα του εμποριου σε εμας στην κυπρο είναι συνηθως με ταπα οχι με κυαθιο.
Σε πολυ μακρινη φασσα ας πουμε 80 μετρα μονο τυχεα θα την πάρεις νε μηδενικα στα 32 γραμμαρια κ ταπα κ καλικα 70αρι.
Καλύτερα εχε πανω σου 3-4αρια σε 36 γρ. Με συγκεντρωτικο κυαθιο.
Περισοτερες πιθανότητες εχεις.

Πιο πανω τα παιδια αποκλειετε να μιλουν για μηδενικα σε καλυκα 70αρι κ γραμμαρια το πολυ μεχρι 36.

Το μονο φυδιγκι εμπορίου που ξερω σε αυτη την μορφη να πηγαίνει σε τέτοιες αποστασεις ειναι το 100 μετρι.
Κ γιαυτό σρην Κυπρο ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ.
Και με αυτο σιγουρα κατι πεζει αποκλειετε να χει μεσα ενα τυπικο κυαθιο.
Εχω ριξει δυο σε δοκιμη κ οχι κυνηγι κ βγαζει ενα ηχο- σφυριγμα που σε ''φοβιζει''

Μαλακιες ειναι οχι νομοι.
Ο νόμος λέει απαγορεύετε η κατοχη κ η χρηση.
Δεν λεεθ τιποτε για την εισαγωγη.
Γιαυτο κ τα πουλανε κατω επ τον παγκο.
Απαγορευονται γιατι σρην κυπρο είναι μικρες οι αποστάσεις κ πααρα πολυς ο κόσμος στο κυνηγι.
Εδω έχουμε τρσυματισμους κ θανατηφορα με τα κανονικα φυσιγγια.
Σκέψου τι κακο μπορει να κανει καποιος που κυνηγά λαγο κ περδικα που ειναι το κυριως κυνηγι σε άνθρωπο με τέτοιο φουσεκκι.

Περαν τουτου ειναι κ αντί κυνηγετικό για μενα παντα να ρίχνω σε αποστάσεις που και να πεσει το θήραμα απο τεχνη κ οχι στην τυχη θα σκοτωθω να το βρω αν το βρω (στην κυπρο απαγορεύετε να έχεις μαζί σου σκυλί εκτος κυνηγιου λαγου κ περδικας κ σε μεμονομενες περιοχες για ορτυκια.)
Με εξαίρεση τον βαλτο που δεν ξερω κ δεν φερω γνωμη εαν σκοτωσω μια φασσα στα 100 μετρα κ κρεμάσει στο δάσος μονο απο τυχη θα την βρω. Γιατι λοιπον να το κανω?

Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα αν βαρατε σε κοπαδια10/15 πουλιον παπια στα 60+μετρα έχετε σκεφτη ποσα απο αυτα εχουν τραυματιστη και θα ψοφισου ποιο μετα.νομιζο οτι αυτο το θυραμα αξίζει περισσοτερο σεβασμό ολλον μασ.αν παμε για να κανουμε κοντρεσ και πιανου σεταπ Παει ποιο μακρια τοτε λαθοσ δρομοσ διαλεξαμε.(εκφραζο την προσωπική μου γνώμη και τι ειναι για μενα μεγαλο λαθοσ.)

Last edited by a moderator:
Δεν ξερω τι πατεντα ειναι νικο εδω τα φωνάζουν παντως ''διπιστονα'' κ ναι κατι για ανάποδο άκουσα να λενε αλλα δεν εδωσα βάση.

Φιλαράκι, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα το φυσιγγακι μου να το κάνεις....ταναπου? .xm..yelling.

Eπρεπε να σε αφησω να ριχνεις με το "οτι καλυτερο" να βαλεις μυαλο, αλλα βλεπεις ειμαι καλος ανθρωπος... .buy.

Ari ειπαμε να δωσουμε κανα γρηγορο φυσιγγι για να δουμε τι γινεται και ριχνεις μια συνταγη με 430........... Ολες οι δοκιμες που κανει ο καλος κοςμος με ιδιοβυσματοση ξεκιναει απο τα 70-80 για αρχη......
Μια χαρα ειναι το 430 για να δουμε αν κ τι υπεροχη υπαρχει στα οπλα του... Αν φτιαξει φυσιγγι με μεγαλυτερη ταχυτητα δεν θα καταφερει να κρατησει με τιποτα μια ικανοποιητικη συγκεντρωση χωρις καποιες πατεντες... Το ζητουμενο ειναι να δοκιμασει τις καννες του κ το φυσιγγι να μπορει να ανταποκριθει κ στο τσοκαρισμα... ;)

[βαρύς χειμώνας]: MBx36 - 12/68.50-CX2000 - 2.00x36gr/N.5 - 57.00 ;)
Νικολα, θελει πολυ βαρυ χειμωνα φιλε για να δουλεψει αυτο το φυσιγγι με τοσο χαμηλο κλεισιμο...Πρωτα χανεται η συγκεντρωση κ μετα η ενεργεια... Σκοπος ειναι αν θελουμε ενα φυσιγγακι για το 80% των κυνηγιων μας να μπορει να αποδωσει σωστα εκει... Στο υπολοιπο 20% που εχει παγο, τα πραγματα για μενα ειναι πολυ πιο ευκολα... Πιο ευκολα φτιαχνεις φυσιγγι που δουλευει στους -10 παρα ενα που δουλευει καλα απο -5 εως 15-20 βαθμους...

μηδενικά παρολο που όταν αγόραζα
Τασο δεν θα κανεις τιποτα με αυτα τα φυσιγγια σε μακρινες αποστασεις... Αν ριξεις ενα τετοιο στα 60 μετρα θα κλαψεις απο το ποσο αραια θα πανε τα σκαγια... Τσαμπα τραυματιζουν τα πουλια αυτα τα φυσιγγι, ουτε να τα βλεπω δεν θελω... Τα παιδια δουλευουν μεν αυτα τα σκαγια αλλα με τελειως διαφορετικο στησιμο απο τα εμπορικα...;)

Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα αν βαρατε σε κοπαδια10/15 πουλιον παπια στα 60+μετρα έχετε σκεφτη ποσα απο αυτα εχουν τραυματιστη και θα ψοφισου ποιο μετα.νομιζο οτι αυτο το θυραμα αξίζει περισσοτερο σεβασμό ολλον μασ.

Ηλια συμφωνω απολυτα μαζι σου... Κ εγω το ιδιο πιστευω για να ειμαι ειλικρινης, κ δεν θα σηκωνα ποτε οπλο εκει πανω, ωστοσο τα παιδια αναφερονται σε μια κ μοναδικη μερα το χρονο που οι Κερκυραιοι δοκιμαζουν την τρελλα τους κ εχει, απο οτι καταλαβα, περασει απο γενια σε γενια... Οσο κ αν δεν συμφωνω κ εγω, ειναι μια μορφη παραδοσης...

Απλα επειδη αυτα τα μετρα ειναι κ θα παραμεινουν απιαστα για ολον τον υπολοιπο κοσμο, ας επιστερψουμε σε πιο γηινες αποστασεις για να μην γινονται κ παρερμηνειες...;)

Eπρεπε να σε αφησω να ριχνεις με το "οτι καλυτερο" να βαλεις μυαλο, αλλα βλεπεις ειμαι καλος ανθρωπος... .buy.

Μια χαρα ειναι το 430 για να δουμε αν κ τι υπεροχη υπαρχει στα οπλα του... Αν φτιαξει φυσιγγι με μεγαλυτερη ταχυτητα δεν θα καταφερει να κρατησει με τιποτα μια ικανοποιητικη συγκεντρωση χωρις καποιες πατεντες... Το ζητουμενο ειναι να δοκιμασει τις καννες του κ το φυσιγγι να μπορει να ανταποκριθει κ στο τσοκαρισμα... ;)

Νικολα, θελει πολυ βαρυ χειμωνα φιλε για να δουλεψει αυτο το φυσιγγι με τοσο χαμηλο κλεισιμο...Πρωτα χανεται η συγκεντρωση κ μετα η ενεργεια... Σκοπος ειναι αν θελουμε ενα φυσιγγακι για το 80% των κυνηγιων μας να μπορει να αποδωσει σωστα εκει... Στο υπολοιπο 20% που εχει παγο, τα πραγματα για μενα ειναι πολυ πιο ευκολα... Πιο ευκολα φτιαχνεις φυσιγγι που δουλευει στους -10 παρα ενα που δουλευει καλα απο -5 εως 15-20 βαθμους...

Τασο δεν θα κανεις τιποτα με αυτα τα φυσιγγια σε μακρινες αποστασεις... Αν ριξεις ενα τετοιο στα 60 μετρα θα κλαψεις απο το ποσο αραια θα πανε τα σκαγια... Τσαμπα τραυματιζουν τα πουλια αυτα τα φυσιγγι, ουτε να τα βλεπω δεν θελω... Τα παιδια δουλευουν μεν αυτα τα σκαγια αλλα με τελειως διαφορετικο στησιμο απο τα εμπορικα...;)

Ηλια συμφωνω απολυτα μαζι σου... Κ εγω το ιδιο πιστευω για να ειμαι ειλικρινης, κ δεν θα σηκωνα ποτε οπλο εκει πανω, ωστοσο τα παιδια αναφερονται σε μια κ μοναδικη μερα το χρονο που οι Κερκυραιοι δοκιμαζουν την τρελλα τους κ εχει, απο οτι καταλαβα, περασει απο γενια σε γενια... Οσο κ αν δεν συμφωνω κ εγω, ειναι μια μορφη παραδοσης...

Απλα επειδη αυτα τα μετρα ειναι κ θα παραμεινουν απιαστα για ολον τον υπολοιπο κοσμο, ας επιστερψουμε σε πιο γηινες αποστασεις για να μην γινονται κ παρερμηνειες...;)
Ακριβως Αρι ας παμε στην ιδιογομοση......για ριξε κανενα σετ..........πχ mb3 σε 3 ιντσο για παραδειγμα

Την πρώτη φορά πέρασε ένα μπουλουκάκι στα 70 και το κάψανε 2 άτομα, με αποτέλεσμα από τα 5 να πέσουνε και τα 5 και την δεύτερη φορά στα 2 πουλιά στα 100 προς 120 μέτρα, έπεσε το ένα και το άλλο έφυγε ατουφέκιστο...τόσο απλά! .hunter.1

phpThumb.php

post-1450-0-78195700-1450017177.jpg

Ρε κερκυραίοι μην μου βάζετε τον διαολο μέσα μου..Και πάω κ φορτωθώ 100ΜETRI και εχει ενα μαγαζί εδω μπόλικα...hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair.

Την πρώτη φορά πέρασε ένα μπουλουκάκι στα 70 και το κάψανε 2 άτομα, με αποτέλεσμα από τα 5 να πέσουνε και τα 5 και την δεύτερη φορά στα 2 πουλιά στα 100 προς 120 μέτρα, έπεσε το ένα και το άλλο έφυγε ατουφέκιστο...τόσο απλά! .hunter.1

phpThumb.php

post-1450-0-78195700-1450017177.jpg
Σιγά που δεν θα το βρισκες εσύ:)
Τωρα καταλαβα γιατί τα λένε διπιστονα:D

Ρε κερκυραίοι μην μου βάζετε τον διαολο μέσα μου..Και πάω κ φορτωθώ 100ΜETRI και εχει ενα μαγαζί εδω μπόλικα...hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair..hair.
Παρε πρωτα ενα κουτάκι κ αμα καταφέρεις κ πάρεις τα πουλια που θα βρεις περνεις κ αλλα.:)
Αφου το πε κ ο Νίκος πριν.
Σαν μονοβολο παει

Status
Not open for further replies.
Back