Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οκ κατάλαβα ευχαριστώ πολύ. οπότε παίζει να έχεις αποκλείσει από φυσίγγι σε φυσίγγι λόγο διαφορετικής μικροποσοτητας πυρίτιδας!

Όχι απλά αποκλίσεις στην σταθερότητα δοσομέτρησης, αλλά μπορεί να κολλήσει μέχρι και τα ογκομετρικά σε χώρους με υγρασία και ζέστη!!!

όλα τα ατυχηματα που εχουν γινει με οπλα εγιναν η από ξενο σωμα που μπηκε στην κανη η από συγκεντρωτηρα που εμεινε μεσα στην κανη και εριξε το οπλο δευτερο φυσιγγι , ανεβαινουν στιγμιαια χιλιαδες μπαρ πιεση μεσα στον αυλο με τα γνωστα αποτελεσματα , με λιγα λογια , το πιο επικινδυνο φυσιγγι δεν είναι το φορτωμενο σε πυριτιδα φυσιγγι αλλα αυτό που δεν εχει πυριτιδα η εχει πολύ λιγη πυριτιδα , αν μια στο εκατομυριο σβολιασει η κολλησει στο ογκομετρικο η σιπε και πεσει ελαχιστη μεσα στο φυσιγγι αυτό το φυσιγγι είναι ακρως επικυνδυνο για την δημοσια υγεια , το ξερουν καλα τα εργοστασια τα εργα αυτά και αποφευγουν σαν τον διαολο το λιβανι αυτό το υλικο , η πλεον δυσκολοδουλευτη πυριτιδα

Και επίσης να προσθέσουμε ότι η νιτρογλυκερίνη λιώνει το πλαστικό από τις πολυμερικές μπουκάλες και κολλάει επάνω τους και δημιουργεί στρώμα επί της επιφάνειάς τους!!!

επισης να αναφέρουμε ότι η νιτρογλυκερινη τρωει τις θαλάμες των οπλων , μακρια και αλαργα , οποιος δουλευει διβασικες να τσεκαρει τις θαλάμες του σε σκοταδι με δυνατο φακο

Και η τεκνα απο όσο ξερω κ έχω δει σβωλιαζει.
Αυτη δεν ειναι επικίνδυνη?Η είναι χειρότερη η σιπε?
η σιπε εχει τα πιο μικρα φυλλιδια απ ολες τις διβασικες , και κολλαει και πιο πολύ από ολες τις διβασικες Τασο , τελικα εσυ γεμιζεις η όχι ??

Να συπληρωσω και εγω μου παρολες τις δυσκολιες που εχουν οι διβασικες sipe s4 και ποιο παλια η tekna ειναι οι αγαπημενες μου πυριτηδες με τις δυο πρωτες να μην τις αλλαζω με καμια ουτε μονοβασικη ουτε τροποποιημενη τις B&p

Την σημερον ημερα δεν μπορουμε να μηλαμε για διαβροσης απο πυριτιδες εγω που την δουλεβω πολυ sipeN και tekna δεν εχω δη κατι τετιο αλοστε δεν υπαρχη νομιζω κινηγος που να μην καθαριζη το οπλο του με μια μπακετα εστο 2 φορες καθε βδομαδα αν δεν το κανη αυτο πολη πηθανο εινε να παθει το οπλο του απο αλλα πραγματα οπος σκουργιες παρα απο διαβροση η sipeN απλα δεν εινε για τους λατρες της ποσοτητας και τον μιχανον εινε μια.πηριτιδα που θα σε αναγκαζη να την ζιγησεις στο χερακι παραδοσιακα αν θες τωρα τσιχλοφησιγκα επισης δεν νομιζω βα επιλεξη καπιος sipe λογο της τημης της

Last edited by a moderator:
Προσωπικα δεν μου πολυαρεσει η χρηση της. Ετσι και αλλιως τσιχλοφυσιγγα γεμιζω, θεωρω οτι σ'αυτο το πεδιο, υπαρχουν και αλλες πυριτιδες εξισου καλες (για οσους τους αρεσει η Sipe) και απειρως ευκολοτερες στη χρηση, ακομα και αν ζυγιζεις δοση-δοση. Φυσικα αυτο δε σημαινει οτι η συγκεκριμενη δεν κανει και για τσιχλοφυσιγγα, οπως και η S4, απλα θα πρεπει να αποδεχτει κανεις και τους περιορισμους λογω υφης και "πετρωματος" αλλα και την αυξηση της τιμης του παραγομενου φυσιγγιου

Ηλια, το κοστος ηταν παντα το τελευταιο που κοιταγα. Καλως ή κακως, επειδη στην τσιχλα προτιμαω να ριχνω και οσο το δυνατον λιγοτερα φυσιγγια, μπορουσα να κοντρολλαρω το κοστος ευκολοτερα. Για μενα, αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εμπιστευεσαι το φυσιγγι που φτιαχνεις. Οποτε ακομα και η επιλογη μιας πανακριβης πυριτιδας για ενα φυσιγγι οπως της τσιχλας, δεν με βρισκει αντιθετο. Ειναι πως βολευεται ο καθενας, και πως αισθανεται σιγουρια.

Γιατί Αποστόλη η SipeN είναι η πιο δύσχρηστη πυρίτιδα που υπάρχει στην δική μας αγορά για τα ογκομετρικά των εργοστασιακών μηχανών γόμωσης και μια πατέντα που κάνουν κάποιοι στην Ιταλία για να γεμίσουν τη SipeN είναι να ρίχνουν μικροποσότητες πούδρας talk μέσα στα ογκομετρικά ώστε να μπορεί να δοσομετρείται σωστά!!!

Nικο πως εξηγεις το γεγονος οτι η S4Ν κατα κυριο λογο και η SIPEΝ κατα δευτερο ειναι πρωτες στις προτιμησεις των ιταλων τσιχλοκυνηγων και μαλιστα σε παρα πολυ ανταγωνιστικες τιμες.
Αφου ειναι ζορικες γιατι γεμιζουν τοσα πολλα φυσιγγια με αυτες και γιατι δεν ζητανε παραπανω χρηματα για τον εξτρα κοπο? Μηπως εχουν καλυτερες μηχανες γομωσης, η υπαρχουν και αλλα επαγγελματικα μυστικα που στην Ελλαδα δεν γνωριζουμε?

ΤΙ αρκετα χρωνια λες νεαρε??Απο τα 10σου τα κηνηγουσες??.yel.
Eπαρχια φιλε... ;)

Θα ειθελα να δοκιμασετε τον διασπορεα γκουαλαντη που λετε σε νουμερο 3 πιστεβω δεν εινε διασπορεας αλλα κατανομεας σε νουμερο 3 στα 40 μετρα κανη πολυ ορεα δουλια

Συμφωνω για τον κατανομεα, με ενα ωραιο στησιμο βγαζεις τουφεκιες φοβερες μεχρι τα 40 μετρα... Εκει που διαφωνω ειναι στο νουμερο 3... Μεχρι τα 40 μετρα ειδικο, το θεωρω υπρεβολικο για οποιοδηποτε θηραμα...

Επισης να δωσω ενα + στον Δημητρη οτι τα φυσιγγια με λιγοτερη πυριτιδα κ οριακα υψηλο βαρος γομωσης ειναι πολυ πιο επικυνδινα απο αλλα με πολυ πυριτιδα κ λιγοτερα σκαγια... Ειναι σαν να αναγκαζεις ενα μιρο φορτιο να "σπρωξει" ενα πολυ βαρυτερο... Οι πιεσεις ανεβαινουν για πλακα... ;)

Status
Not open for further replies.
Back