Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καποιες μοιαζουν μεταξυ τους, οποτε μονο εαν εχεις την κανονικη συσκευασια μπορεις να τις ξεχωρισεις. Αυτες που ειναι γενικα διαφορετικες ειναι οι πυριδες της Baschieri-Pellagri. Εκεινες της Nobelsport εχουν καποιες διαφορες οχι ομως ολες.

Συμφωνώ με τα παιδια όλες η πυρητιδεσ κανουν για εναρξη απλοσ η Ισπανίκεσ π.χ η psb1 εχει μεγαλη ελαστικότητας απο 1,65×31 μεχρει 1,90×35.σε ρελιαστο.

Συμφωνώ με τα παιδια όλες η πυρητιδεσ κανουν για εναρξη απλοσ η Ισπανίκεσ π.χ η psb1 εχει μεγαλη ελαστικότητας απο 1,65×31 μεχρει 1,90×35.σε ρελιαστο.
Αύτο σε τι σε προβληματίζει Ηλία?

Εμενα τη να με προβληματιζει. αλλα οποιοσ αρχηνα τωρα την ιδιογομωση εχει πολα setup μέχρι να βρει ακρη
Θεωρείς Ηλία οτί σε μιά μπαρούτι με αυξημένη ελαστικότητα είναι δυσκολότερο να βρείς το setup της από ότι σε μία ανελαστική?

Θεωρείς Ηλία οτί σε μιά μπαρούτι με αυξημένη ελαστικότητα είναι δυσκολότερο να βρείς το setup της από ότι σε μία ανελαστική?
Ναι φιλε μου πχ.εμένα η s4 που εχει απο1,40/45/50.με 32gr.εφτιαξα αμέσως καταπληκτικα φυσηγγια

Ναι φιλε μου πχ.εμένα η s4 που εχει απο1,40/45/50.με 32gr.εφτιαξα αμέσως καταπληκτικα φυσηγγια
Από την άλλη ρε Ηλία επειδή είναι τόσο απολυτη στις αναλογίες της δε θα έχει και πιο μεγάλες αλλαγές η συμπεριφορά του φυσιγγίου με την παραμικρή διαφοροποίηση της αναλογίας της.
π.χ με S4 αν πάς από το 1,40Χ32 στο 1,45Χ32 δεν θα έχεις μεγαλύτερες αλλαγές από ότι αν πάς με τη PSB από το 1,65Χ32 στο 1,70Χ32.

Καποιες μοιαζουν μεταξυ τους, οποτε μονο εαν εχεις την κανονικη συσκευασια μπορεις να τις ξεχωρισεις. Αυτες που ειναι γενικα διαφορετικες ειναι οι πυριδες της Baschieri-Pellagri. Εκεινες της Nobelsport εχουν καποιες διαφορες οχι ομως ολες.
Έχω προσέξει Βίκτωρα ότι ακόμα και στην ίδια πυρίτιδα π.χ Α1 αλλάζει ελαφρώς η απόχρωσή από παρτίδα σε παρτίδα, ακόμα και το μέγεθος τον φυλλιδίων τους αλλάζει, άνοιξα πέρσι το χειμώνα το NOBEL SPEED της NSI και το LAMBRO VENDETTA που και τα 2 έχουν πυρίτιδα C7 και υπήρχε διαφορά στο μέγεθος.

Οχι.το 0,05 που λεσ ειναι μεγαλη αλαγη για ολλεσ τησ πυρητιδεσ ανεξαρτητοσ ελαστικοτητασ.
Ηλία, με ποιές πυριτιδες θα προτεινες εσύ να πειραματιστεί κάποιος που ξεκινάει τώρα την ιδιογομωση?

OK! Ηλία ευχαριστώ.

Εγώ από τις παραπάνω θα σου πρότεινα GM3 και S4, γιατί θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο πιάνεις μεγάλη γκάμα καιρών... Και επίσης για αρχή θα σου πρότεινα να γεμίσεις γομώσεις που αποδεδειγμένα είναι καλές και σιγά σιγά να κάνεις τις δοκιμές σου.

Α1 δαγκωτο. Οτι πιο ευκολο υλικο εχω δοκιμασει ως τωρα.
Την Α1 την θεωρώ πολύ κοντα σε χαρακτηριστικά με την PSB1. Εύκολο από την άποψη οτι δεν είναι τόσο απόλυτη στις αναλογίες της και μπορείς να βρείς μια καλή ντουφεκιά σε διάφορες παραλλαγές γόμωσεις?
Εγώ από τις παραπάνω θα σου πρότεινα GM3 και S4, γιατί θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο πιάνεις μεγάλη γκάμα καιρών... Και επίσης για αρχή θα σου πρότεινα να γεμίσεις γομώσεις που αποδεδειγμένα είναι καλές και σιγά σιγά να κάνεις τις δοκιμές σου.
Αυτή τη χρονική περίοδο λόγω χώρου και χρόνου είναι λίγο δύσκολο να ξαναξεκινήσω να γεμίζω φυσίγγια. Θυμάμαι όμως σε πολύ παιδική ηλικία (δεκαετία ΄80), καθόμουν με τον πατέρα μου και γεμίζαμε φυσίγγια, εγώ ζύγιζα με την παραδοσιακή ζυγαριά την μπαρούτη και τα σκάγια και αυτός εβαζε τις μάλλινες τάπες και τα ρέλιαζε, μετα δεν έβρισκε πλέον τις μπαρούτες που ήθελε και ποιο πολλή της γνήσιες μάλλινες τάπες και σταμάτησε. Αργότερα, όταν άρχισα να κυνηγάω μόνος μου, γέμιζα με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, με τα ίδια εργαλεία με άλλα υλικά βέβαια (άλλες πυρίτιδες και τάπες από χαρτοπολτό) φυσίγγια για μπεκάτσες. Οταν απολύθηκα από το Στρατό, επηρεασμένος από καποια κυνηγετικά περιοδικά που έγραφαν οτι η ιδιογόμωση είναι επικινδυνη, έαν δεν έχεις τα καταλληλα μηχανήματα να μετρήσεις πιέσης, σταματησα και΄γω. Το σαράκι ομως με τρώει ακόμα και με σας εδώ μεσα βλέπω να ξανακολλάω. Συγγνώμη για τη μακροσκελή αναφορά μου στο παρελθόν.

Η Α1 οπως και η Aquila αντιστοιχα, ειναι ευκολες στη χρηση τους. Δηλαδη, ευκολα και με λιγες δοκιμες θα βγαζεις ενα φυσιγγι που θα ειναι αξιοπρεπες να το κυνηγησεις. Οπως ακριβως το ειπες, ευκολα βρισκεις καλη ντουφεκια, και παραλλαγες.

Η Α1 οπως και η Aquila αντιστοιχα, ειναι ευκολες στη χρηση τους. Δηλαδη, ευκολα και με λιγες δοκιμες θα βγαζεις ενα φυσιγγι που θα ειναι αξιοπρεπες να το κυνηγησεις. Οπως ακριβως το ειπες, ευκολα βρισκεις καλη ντουφεκια, και παραλλαγες.
Ευχαριστώ Βικτωρα! Να ξέρεις αν ξεκινήσω να γεμίζω φυσίγγια θα χρειαστώ τις συμβουλές σου, όπως και των άλλων παιδιών εδω μέσα βέβαια.

Status
Not open for further replies.
Back