εσυ φιλε στο οπλο σου βαλε και αλατι και ριξε , εσυ ξερεις , εγω εγραψα το σωστο ποιο είναι , και το σωστο είναι σε κρυο υγρασια και μουχλα να χοντρενουμε το σκαγιΜια χαρα εινε το 9 νουμερο φιλος εγω κηνιγαω κερκυρα τα επιπεδα ηγρασιας εδω φτανουν τα επιπεδα αμαζονιου και λιγο που σου λεω ολα εινε θεμα αρμονιας φυσιγκιου και κανης αμα στο δουλεβη ενα φισιγκι το οπλο σε κανονικες θερμοκρασιες χιμονα εδωαπο -5 μεχρι 15 μια χαρα εινε και το 9
δεν εχω γραψει συνταγή με σιπε σε μαγκνουμ καλυκα , τι ακριβως θελεις να φτιαξεις ? από οσα διαβασα φερματζης εισαι , πιο πανω κοντρα δοσεις πολύ γρηγορες διαβασα , τωρα ζητας σιπε σε 76 , τι ακριβως ριχνει ςκαι τι ακριβως θελεις φιλε ?Δημητρη beneli ειχες αναφερθει παλιοτερα σε 1 σεταπ με sipe σε 12/76 με ρελι αλλα δεν το βρισκω μπορεις φιλε να το ξαναγραψεις ευχαριστω
μιτσο και εγω που ριχνο με 10αρια μενω στην ιδια ταξηεσυ φιλε στο οπλο σου βαλε και αλατι και ριξε , εσυ ξερεις , εγω εγραψα το σωστο ποιο είναι , και το σωστο είναι σε κρυο υγρασια και μουχλα να χοντρενουμε το σκαγι
όχι φιλε , να συνεχισεις να ριχνεις όπως ριχνεις , εσυ ξερεις καλυτερα τι κανεις , εγω προτεινα τον δικο μου τροπομιτσο και εγω που ριχνο με 10αρια μενω στην ιδια ταξη![]()
ετσι ακριβως , και το πααμυθι το παλιο με τα στραβα ποδαράκια δεν ισχυει , στο μπαμ όλα γινονται αλφαδιΑλλωστε σε πρόσφατη μέτρηση ενος φίλου,ο z2m15 ,απαιτεί 8 ολόκληρα κιλά στατικής πίεσης για συμπίεση 2 χιλιοστών.Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν οτι ακόμα και με 1 χιλιοστό συμπίεση η στατική πίεση που ασκείται είναι ήδη υπέρπλήρης ! Απο κει και μετά μόνο ανώφελα συμπιεστικά φαινόμενα έχουμε να πάρουμε (έντονο κλώτσημα,περισσότερα μπαρ,μικρότερη συγκέντρωση).![]()
εισαι λαθος , και ειδικα για φερμα , αν θελεις πυριτιδα γκρανουλε στα 26 πας σε Prima sv x 1,25 x 26 x 688 σε ρελι , αν θελεις 28 γρ πας σε Prima V σε 1,45 χ 28 χ cx 2000 σε ρελιΚυνηγετικα φετος θα παιξω με γκρανουλαρ στα 26-28 με ρελι
φυσικα να κατεβαίνεις σε φορτιο , αν ανεβασεις ειδικα πυριτιδες 24 γρ για πλακα εχεις 1000 μπαρ πιεση , οσο και αν φαινεται απιστευτο ειδικα οι 24 πυριτιδες είναι ακρως επικίνδυνεςΓενικά ποιος είναι ποιο ασφαλής πειραματισμός, να ανεβαίνεις ή να κατεβαίνεις εκτός ορίων σε σκάγια; δλδ αν θέλεις πχ μια γόμωση 26γρ καλύτερα csb6 ζορισμένη προς τα πάνω ή csb5 ζορισμένη προς τα κάτω; Τι συμβαίνει με τις πιέσεις σε κάθε περίπτωση; (μην μου πείτε τι να την κάνεις προσπαθώ να καταλάβω τα mechanics που λένε και στο χωριό μου)
Η συνταγη με sipe που μαλλον εχεις διαβασει σε 76αρι καλυκα δεν εχει να σου προσφερη τιποτα απολυτος αν οι συνθηκες δεν ειναι πολλλλλυ αντιξοες.Δημητρη beneli ειχες αναφερθει παλιοτερα σε 1 σεταπ με sipe σε 12/76 με ρελι αλλα δεν το βρισκω μπορεις φιλε να το ξαναγραψεις ευχαριστω
Το καλύτερο csb 5 προς τα κάτω. Η κάθε πυρίτιδα προορίζεται για ενα συγκεκριμένο εύρος βάρους.Παράδειγμα μια 28αρα πυριτιδα,εχεις εύρος απο 27 εως 30 γρ..Δεν εχουμε κανενα λόγο,ούτε όφελος ,είναι επικίνδυνο να ''ζητήσουμε'' απο αυτή τη πυριτιδα να ''σπρώξει'' 31 ή 32 γρ σκαγια.Αντίθετα αν για δικούς μας λόγους θέλουμε να τη γεμίσουμε στα 26 ή ακόμα και στα 24 γρ μπορούμε να το κάνουμε χωρις να κινδυνεύουμε να σηκώσουμε τα μπαρ στα ύψη.Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ''βοηθήσουμε'' τη πυριτιδα να ''καεί'' σωστά ,και ετσι να παράγει το κατάλληλο έργο που θα προωθήσει σωστά τη γόμωσή μας.Θα χρησημοποιήσουμε ισχυρό καψύλι,σκληρο βύσμα,και θα ρελιάσουμε λίγο χαμηλώτερα απο τα στανταρς.Μπορούμε επίσης να πάμε και σε χαμηλότερο κάλυκα όπου εκεί η δουλειά μας θα είναι ακόμα ευκολότερη.Γενικά ποιος είναι ποιο ασφαλής πειραματισμός, να ανεβαίνεις ή να κατεβαίνεις εκτός ορίων σε σκάγια; δλδ αν θέλεις πχ μια γόμωση 26γρ καλύτερα csb6 ζορισμένη προς τα πάνω ή csb5 ζορισμένη προς τα κάτω; Τι συμβαίνει με τις πιέσεις σε κάθε περίπτωση; (μην μου πείτε τι να την κάνεις προσπαθώ να καταλάβω τα mechanics που λένε και στο χωριό μου)
Φυσηκα και εχεισ δικιο φιλε μου απλα σε πειραζω .shake.όχι φιλε , να συνεχισεις να ριχνεις όπως ριχνεις , εσυ ξερεις καλυτερα τι κανεις , εγω προτεινα τον δικο μου τροπο
Καλα ρε Σακη 500+ φυσιγγια εκαστος σε μπεκατσες που τα βαρεσατε???Δημητρη περσι εκαψα (εγω και 2 κολητη συνκυνηγι που τους τα γεμιζω εγω αφιλοκερδος)σχεδον 3 κιλα στις μπεκατσες με διαφορα σεταπ δουλευει αψογα στα χαμηλα σε μενα τουλαχιστον ☺
Για το σεταπ εκανα λαθος εγω, απλα ξεκινησες μια συζητηση για 1 θεωρητικο τετοιο στησιμο στην σελιδα 52 το ειχα δει οταν τα διαβασα και μου ειχε μεινη η απορια για την φιλοσοφια πισω απο 1 τετοιο στησιμο. Φιλε Βενετατο οπως ξαναγραψα δεν τα θελω για κυνηγι απο περιεργεια το ρωταω απλα γιατι δεν ξανακουσα για τετοιο στησιμο μπορει να το δοκιμασω τον χειμωνα ευχαριστω ☺☺☺
Και απο τη θεωρία στη πράξη,ενα πανάλαφρο και ταχύτατο φυσιγγάκι που απολαμβάνω στο ορτύκια με το δικαννάκι μου ,εξαιρετικά αποτελεσματικό,και αίσθηση οτι ρίχνεις μς φλομπερ και οχι με 12αριΤο καλύτερο csb 5 προς τα κάτω. Η κάθε πυρίτιδα προορίζεται για ενα συγκεκριμένο εύρος βάρους.Παράδειγμα μια 28αρα πυριτιδα,εχεις εύρος απο 27 εως 30 γρ..Δεν εχουμε κανενα λόγο,ούτε όφελος ,είναι επικίνδυνο να ''ζητήσουμε'' απο αυτή τη πυριτιδα να ''σπρώξει'' 31 ή 32 γρ σκαγια.Αντίθετα αν για δικούς μας λόγους θέλουμε να τη γεμίσουμε στα 26 ή ακόμα και στα 24 γρ μπορούμε να το κάνουμε χωρις να κινδυνεύουμε να σηκώσουμε τα μπαρ στα ύψη.Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ''βοηθήσουμε'' τη πυριτιδα να ''καεί'' σωστά ,και ετσι να παράγει το κατάλληλο έργο που θα προωθήσει σωστά τη γόμωσή μας.Θα χρησημοποιήσουμε ισχυρό καψύλι,σκληρο βύσμα,και θα ρελιάσουμε λίγο χαμηλώτερα απο τα στανταρς.Μπορούμε επίσης να πάμε και σε χαμηλότερο κάλυκα όπου εκεί η δουλειά μας θα είναι ακόμα ευκολότερη.
Ας το παμε μια απο την αρχη....Γιατι να κατσω να κανω οοοολλλλοοο αυτο το πραγμα το οποιο εχω γραψει απειρες φορες,και τι στιγμη που ετσι και αλλιως δεν θα το δεχθεις,και χωρις καν να σκεφτεις οτι προτεινεις το τελαρο διατρησεις,που δεν ξερεις αν ειναι ακριβεις σε αυτο που κανει,και δεν δεχθηκες ποτε τον χαρτοπολτο που ειναι βαρετα επαναληψιμο σε αυτο που κανει,και χρονογραφημενο!Μονο και μονο γιατι, οτι και να γραψω εγω παντα ειναι λαθος για σενα,και σε ευχαρηστω για την αξια που δεινεις στα γραφομενα μου παντα,το 2016 ομως ειλικρινα σε θεματα βλητικης η αποψη σου στο πως θα κανω δοκιμες δεν με ενδιαφερει,ευχαριστω για το ενδιαφερων σου.
Ο στεννος αυλος σε συνδιασμο με στεννα τσοκ επιμηκηνει την ατρακτο υπερβολικα,γιαυτο σε αυτο το συνδιασμο εχω επιμηκηνει του κωννους στα δικαννα μου στης καννες που φορουν στανταρ σφιχτα τσοκ.Η ερωτηση ομως ειχε να κανει με τα κυαθια,και μπορω να κανω δοκιμες με ενα κυαθιο σε ολους του αυλους.Ποτε δεν ειδα με καποιο απο αυτα που ετυχε να δουλεψω να ριχνω με καποια συσφιξη με τον αυλο να αλλαζει,και να αντιμετωπισα προβληματα σε διατρηση η κατανομη/συγκεντρωση.Αν κατω απο ειδικες συνθηκες συμβαινει,θα το εχω υποψη μου.
Δηλαδη πως πιστευεις οτι γινοται η δοκιμες ρε Νικο,δηλαδη μονο αυτους που θεωρεις φιλους σου δουλευουν αυτα τα πραγματα,εμεις τι κανουμε?Δεν εχουμε παγκους χρονογραφους,σταθερα σταντ και μετροταινιες?Για μια φορα ακομα ευχαριστω πολυ για τη εκτιμηση.