Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κοψε στα 68.5 ολους τους καλυκες σου,εγω θα επερνα μια 100 διαφορετικου χρωματος απο τους διαφανες,καλυτερο πλαστικο.γεμισε 50 φυσιγγια με αλλο συγκετροτηρα ωστε να εχεις 12χιλ ελευθερου χωρου και ξεκινα παλι απο την αρχη σιγα σιγα...ξεκινα απο χαραγμα.αποτι ειδα θελη λιγο ποιο κατω το κωνικο σου και κατεβασε λιγο το τριτο σταδιο.....α οταν ξεκινησα να κλεινω στα 13-14 σε 3ιτσα χαλασα πανω απο 25 φυσιγγια και μαλιστα δεν μπορουσα να τα κοψω για να παρω τουλαχιστον τα υλικα:(
Οταν πόσταρα τις φωτογραφίες αυτό περίμενα. Συμβουλές σε πρακτικό επίπεδο. Ευχαριστώ φίλε. Ξανά από αρχής τότε. Αγοράζω καλυκοκόφτη όπως μου είπαν άλλοι φίλοι, ρύθμισμα σταδίων όπως μου είπες και εσύ και βλέπουμε πάλι.

ρε Αρη με τοσα setup (μια χαρα ολα) δεν χανεις τη μπαλα? αφου τις ριξιες τις εχεις, με τοσα πειραματα στο βουνο μπερδευεσαι ρε γμτ , ειναι σαν να πας για τσιχλες με 10 διαφορετικους τυπους φυσιγγιων στη ζωνη! χανεις την εικονα κ την προσκοπευση πιστευω αν καθε βολη αλλαζεις τυπο
Τολη με 2-3 συνταγες κυνηγαω, μερικες ειναι κ για δοκιμη... Στοχος μου δεν ειναι μονο να φτιαξω ενα οικονομικο κ καλο φυσιγγι, ειναι να πειραματιστω κ λιγο, να δω πως δουλευει ο καθε συγκεντρωτηρας, τι βγηκε λαθος κ πως θα το διορθωσω και τα σχετικα... Η χαρα της δημιουργιας...

Οταν πόσταρα τις φωτογραφίες αυτό περίμενα. Συμβουλές σε πρακτικό επίπεδο. Ευχαριστώ φίλε. Ξανά από αρχής τότε. Αγοράζω καλυκοκόφτη όπως μου είπαν άλλοι φίλοι, ρύθμισμα σταδίων όπως μου είπες και εσύ και βλέπουμε πάλι.

Ετσι Αντωνη, κ εγω αυτα που σου ειπε ο Venetatos θα σου ελεγα... Οατν οι καλυκες εχουν διακυμανσης ακομα κ 0,5 χιλιοστα, ειναι λογικο σε καποιον καλυκα να μενουν παραπανω τα χαραγματα απο το μαχαιρακι σε σχεση με καποιον αλλο πιο ψηλο... Οταν ειναι ολοι στο ιδιο υψος, ρυθμιζεις τα σταδια σου κ εισαι αρχοντας, αλλιως δεχεσαι αυτες τις μικροδιαφορες... Απο εκει κ περα ρυθμισουλα θελουν στα σταδια, σιγα σιγα, θα χαλασεις αρκετα φυσιγγια για να το κανεις κ να αποκτησεις εμπειρια, αλλα αυτοειναι κ ωραιο... Δεν μπορω να σου πω δυστυχως σε ποιο σταδιο κανεις λαθος γιατι δεν γεμιζω πολυσταδιακα...

Αρη μια και ανοιξες το θεμα με τη μβ και διασποράς,ειχα φτιάξει περισσότερο για δοκιμή αλλά στο κυνηγι αποδείχθηκε εξαιρετικό...ΜΒ32-1,80χ34/ν.9-cuvet+10 xil μαλλινη-κομενος ελικας θωδη-στρογγυλο ρελι με IOS -65,4-60,00-τζαμάκι...90 cm ανοιγμα τουφεκιάς στα 20 μ To ίδιο στήσιμο με S4 1,50X33, 90-100 cm στα 15 μέτρα ...Αντι κουβετ -μαλλινη,μπορεί να βαλουμε τα ποδαρακια απο Z2M D ή το αμορτισερ απο gt κομένο όπου μας βολεύει η ογκομετρία..

Αρη φιλε χωρις παρεξηγηση όταν διαβαζω ιδιογομωτη να γραφει φτιαχνω διασπορας με ΜΒ 32 λεω μεσα μου αυτος είναι τελειως μα τελειως ασχετος , δεν το γραφω για σενα στο τονιζω αυτό ,
για μενα το λεει ο μητσοσ εγω φτιαχω διασπορασ με mb32.sarcastic.. δεν με πειράζει δημοκρατία εχουμε ο καθενα λεει οτι θελει.shake hands.

ρε Αρη με τοσα setup (μια χαρα ολα) δεν χανεις τη μπαλα? αφου τις ριξιες τις εχεις, με τοσα πειραματα στο βουνο μπερδευεσαι ρε γμτ , ειναι σαν να πας για τσιχλες με 10 διαφορετικους τυπους φυσιγγιων στη ζωνη! χανεις την εικονα κ την προσκοπευση πιστευω αν καθε βολη αλλαζεις τυπο
Τολι ετσι ειναι η ιδιογομωση.......

Δοκιμουλες σημερα με τη Μ2 και ενα Kicks Smoke 2 αστρα στα 41 μετρα με 29 βαθμους κελσιου σε διαφορες συνταγουλες...
Ολες ειναι κλεισμενες με αστερι 8 πτυχων...

mb32-616-1,67-32-Θωδη24-57,5 n6 φωτια ειναι αυτο το φυσιγγακι κ μονο με 32 γραμμαριακα...

mb32-686-1,75-33-Lb6+ felo cal 20 13xil akopos-57,8 n4
Πρωτη δοκιμη με Lb6 τελειως ακοπο κ φελο 13 χιλ, το τσοκ φρενου τον "βρηκε" κ στην αρχη, δεν εντυπωσιαστικα αν κ ηταν ο μονος συγκεντρωτηρας που εφτασε στα 45 μετρα απο το οπλο σε απολυτη ευθεια... Θελει δοκιμουλες με κοψιματα, αλλα τον ψιλοφοβαμαι με τα φρενατα τσοκ...

mb36-cx2000-2-37-θωδη16-57,7 με νουμερο 3-4 αντιμονιου αναμικτο...

tecna14-cx2000-1,95-36-drago20+felo cal20 2xil-57,5 ν.4-6 σε σειρα 16γ ν6 κ 20 γρ ν4 Το εχω δουλεψει, πολυ καλο...

tecna14-cx2000-1,97-36,5-drago20-57,9 n4 ψιλοατιθασο με τη ζεστη αλλα το γουσταρω... Το μαζεψε το Kicks...

Εδω στα 35 μετρα με τσοκ Anaconda Mid Range 0,25 συσφιξη κ ενα φυσιγγακι που το εχω για μεσαιες αποστασεις, πολυ μαλακο κ χωρις μεγαλες συγεκντρωσεις, να διορθωνει κ λιγο...

mb32-686-1,8-35-z2m18-57,6 n6

Κ εδω ενα διασπορας που δεν μου βγαινουν με τιποτα .hair. στα 32,5 γρ με σκαγια 6/7 αναμικτα στα 20 μετρα με Anaconda mid range... Οτι φυσιγγι κ να της βαλω, "μπαλα" το παει η Μ2... .yelling. Το θελω πολυ μαλακο το διασπορας κ δυσκολευει λιγο τα πραγματα αυτο στο να ανοιξει η τουφεκια...
Mb32-cx2000-1,7-32,5-θωδηδιασπορας-57,5 ν6-7

Ωραιος ο Αρις καλοκαιριατικα και ωραιο και το smoke......θελεις κανα διασπορας με S4.... για τα μπασιματα.sarcastic.

Είναι αυτό που λέμε λάθος μέρος, λάθος τόπος, λάθος τίμινγκ, λάθος περίπτωση, λάθος περίσταση... .yelling.

Γιατί πρώτα τα έριξε και έπειτα εδιαπίστωσε ότι δεν εντουφεκούσανε καλά!!! .my man.

Μόνο 16 χιλιοστά; Εδώ οι παιχταράδες μας κλείνουνε μέχρι και σε ΑΔΕΙΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ .well done. .sarcastic..yell at..fool.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ - 20/12/2014 -> http://www.idiogomosi.com/pages/posts/kleisimo-sta-polla-chiliosta-945.php
ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ - 24/12/2014 -> http://www.idiogomosi.com/pages/posts/neo-kleisimo-sta-polla-chiliosta-950.php

Βενετάτο δεν πιστεύω να μη σου μπορεί...; .vert funny.
Χαχαχαχα λέω και εγώ ποτε θα την πεταξη

Το οτι πχ ριχνεις ενα φυσιγγι στην τσιχλα και δεν το αλλαζεις δεν εχει σημασια
το σωστο είναι ένα οπλο ένα φυσιγγι παντου , αυτό εκαναν οι παλιοι και κανουν ακομα τα καλυτερα τουφεκια , δεν αλλαζουν τιποτα , μια λεπτομερεια να αλλαξει σε κατι θελει 500 φυσίγγια να τελειοποιηθεί , όταν τελικα βρίσκουμε το τελειο σχεδόν απαγορευεται η οποιαδήποτε αλλαγη ειτε σε μετρα ειτε σε φυσιγγι ειτε σε τσοκ , αυστηρα και δια ροπαλου

To τελειο ομως δεν ειναι σχετικο Δημητρη; Αυτο που εμενα μου φανταζει τελειο στον αλλο φαινεται αργο, δυνατο, περιεργο και δε ξερω και γω τι. Το τελειο ειναι εντελως υποκειμενικο κατα την αποψη μου.

To τελειο ομως δεν ειναι σχετικο Δημητρη; Αυτο που εμενα μου φανταζει τελειο στον αλλο φαινεται αργο, δυνατο, περιεργο και δε ξερω και γω τι. Το τελειο ειναι εντελως υποκειμενικο κατα την αποψη μου.
το τελειο για σενα εννοω φιλε , αυτό που θεωρεις εσυ τελειο , όταν ερθεις σε τετοιο επιπεδο θα το καταλάβεις μονος σου

Πως εκανε τον LB.........α Αρι πρεπει να τον ψαξεις λιγο,ειναι καλος αλλα......θελει λιγο δουλεια για να αποδοση

Γρηγορη το βαζω κ εδω για να μην χαλαμε το αλλο θεμα...
Πρωτη φορα γεμισα με LB6, δεν ξερω σχεδον τιποτα, αλλα για να ειμαι ειλικρινης ετσι οπως ειδα αυτο κυαθιο κ σκεπτομενος μονο λογικα για να διατηρησουμε την κατασταση του κ την "ευθυβολία" τους ισως δεν χρειαζεται τοσο σφιχτα τσοκ η τοσο εντονο φρενο στο τσοκ... Πιστευω πως αν τον εριχνα με το Anaconda Mid ή ενα αοπλο τσοκ 3 αστρων θα επαιρνα καλυτερα αποτελεσματα ...

Γρηγορη το βαζω κ εδω για να μην χαλαμε το αλλο θεμα...
Πρωτη φορα γεμισα με LB6, δεν ξερω σχεδον τιποτα, αλλα για να ειμαι ειλικρινης ετσι οπως ειδα αυτο κυαθιο κ σκεπτομενος μονο λογικα για να διατηρησουμε την κατασταση του κ την "ευθυβολία" τους ισως δεν χρειαζεται τοσο σφιχτα τσοκ η τοσο εντονο φρενο στο τσοκ... Πιστευω πως αν τον εριχνα με το Anaconda Mid ή ενα αοπλο τσοκ 3 αστρων θα επαιρνα καλυτερα αποτελεσματα ...
Μπορει,μπορει και οχι;)δοκιμασε τον με φουστα απο 20αρι κοψε τον λιγο,ισως 6 η 8 χαρακες μισο η εναν παντο βαθος,η χαρακες και μερικες τρυπουλες στο πλαι κοντα στη φουστα του...δοκιμασε τον παντως δεν θα χασεις

το σωστο είναι ένα οπλο ένα φυσιγγι παντου , αυτό εκαναν οι παλιοι και κανουν ακομα τα καλυτερα τουφεκια , δεν αλλαζουν τιποτα , μια λεπτομερεια να αλλαξει σε κατι θελει 500 φυσίγγια να τελειοποιηθεί , όταν τελικα βρίσκουμε το τελειο σχεδόν απαγορευεται η οποιαδήποτε αλλαγη ειτε σε μετρα ειτε σε φυσιγγι ειτε σε τσοκ , αυστηρα και δια ροπαλου
Δημητρη ενα φυσιγγι με ιδια γομωση αλλα με διαφορετικο νουμερο σκαγιων εχει την ιδια ταχυτητα;πχ απο 6αρι σε 4 αρι;

ΞΕΚΙΝΑΩ την παραγωγη ΑΟ στα 44 γρ. Φετος τα μπουλουκια στο ποταμι αν περνανε ψυλα. ΘΑ με βρουν απο κατο τους.Προσκοπευση δυο επηκαθημενα. και δεν θα ξερουν τη τα βρηκε. ΑΝ περναν μεχρι 40 μ. jk6 στα 35 νο5και6 και μβ32 νο6 στα 34 θα εχουν την ευκερια τους.Ολλα αυτα θα παρακολουθ. στενα απο Μ92ς στα 42νο3 και 4.και ο θεος βοηθος..sarcastic.

Δεν μπορώ να καταλάβω κύριε Μπαλώκα πως θα βαρείς τα πουλιά ψηλά με προσκόπευση 2 επικαθούμενα...αφού θα πετούνε εις τα γνέφη και δεν θα κάθονται κάτου εις το νερό για να λαμπουτσάνε!!! .my man.

Status
Not open for further replies.
Back