Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σ' αυτά τα λεφτά μία digital powder dispenser είναι καλύτερη επιλογή, νομίζω.
Το powder dispenser ειναι ουσιαστικα μια ηλεκτρονικη ζυγαρια με αυτοματο τρικλερ και κατα την γνωμη μου καμια ηλεκτρονικη ζυγαρια δεν ειναι αξια εμπιστοσυνης. Αν εβγαινε με μηχανικη ναι

Εχω μιά 0,01 απο κϊνα με 5 ευρώ με τα ταχυδρομικα εδώ και 4 χρόνια, και δεν την αλάζω με τίποτα,αμα σου κάνει κόλπα το παίρνεις χαμπάρι αμέσως με την προυπόθεση οτι έχεις ζυγισμένα αντϊβαρα,αν τελειώνει η μπαταρία ή μια φορά που πέρασε ένα σκαγάκι μέσα στο μηχανισμό και έδειχνε λάθος το καταλαβένεις...

Το powder dispenser ειναι ουσιαστικα μια ηλεκτρονικη ζυγαρια με αυτοματο τρικλερ και κατα την γνωμη μου καμια ηλεκτρονικη ζυγαρια δεν ειναι αξια εμπιστοσυνης. Αν εβγαινε με μηχανικη ναι
Η πρώτη ζυγαριά αυτού του είδους ήταν όντως μηχανική και ήταν η AMT autoscale.
http://www.amtguns.net/amt-information/products/autoscale/
Κατόπιν υπήρξε η εξέλιξη με τις ηλεκτρονικές.
Πάντως, η Lyman που χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια ζυγίζει αξιόπιστα και την έχω τσεκάρει άπειρες φορές.

2 φορες την πατησα απο ηλεκτονικη την μια απο πτωση μπαταριων κ την αλλη επειδη χαλασε κ εκλεβε 0.2 του γραμαριου. Ευτηχως κ τις 2 φορες το καταλαβα αν κ την πρωτη αναγκαστικα να κοψω 3 κουτια.
Πλεον γεμιζω με αυτην κ ησυχασε το κεφαλι μου.
https://www.midwayusa.com/product/212331/rcbs-m1000-magnetic-powder-scale
Την εχω τσεκαρι με μια ζυγαρια χρυσοχοειου που κοστιζει μερικες χιλιαδες €

Καλησπέρα στη παρέα. Πριν λίγο καιρό μου έφεραν κάποια φυσίγγια Lambro απ'όταν τα έβγαζε ακόμα ο Λάμπρου και είναι όλα με κεντρική σύντηξη. Έχω λοιπόν την εξής ερώτηση. Πόσα bar πίεση παραπάνω ανεβάζει ένα φυσίγγιο όταν έχει κεντρική σύντηξη και αν αξίζει το κόπο στα φυσίγγια που φτιάχνουμε εμείς να κάνουμε κεντρική σύντηξη. Ευχαριστώ.

To θεμα ειναι, πως θα μετρησεις τα ποσα bar βγαζει το φυσιγγι που γεμιζεις, και στα ποσα ανεβαινει οταν κανεις την κεντρικη συντηξη. Αν δεν εχει τροπο να μετρηθουν αυτα, δεν υπαρχει και λογος να επιβαρυνεις το φυσιγγι με πιεσεις

Μια βοήθεια απο εμπειρότερους συναδέλφους. Ο πεθερός είχε κάποια φυσίγγια που έπινε νερό στο όνομά τους , παλιά αρκετά πιθανό να τα γέμιζε ένας ξάδερφος του απο οτι μου είπε.
Ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο τυπωμένος κάλυκας αλλά και το κλείσιμο που ξεπερνούσε σε φινίρισμα την MEC. Βρήκα λοιπόν ένα και το έσφαξα.
Ο κάλυκας cheddite με 16mm μέταλλο , καψούλι cx2000 , κλείσιμο 57,9mm.
Μπαρούτι 1,85 , σκάγια 33,9 γρ .
Συγκεντρωτήρας Ζ2Μ21.
Ο κάλυκας είχε τυπωμένο : SUPER MB ,grand prix de monaco 1930 1938 1939.
Αρχικά πίστεψα οτι ήταν MB32 αλλά αυτή που είχε μέσα ήταν πολύ πιο πράσινη θα έλεγα πιο κοντά στην 28 παρά στην 32. Υπάρχει πιθανότητα να ήταν ΜΒ36 με αυτή την δοσολογία ;
upload foto

Μια βοήθεια απο εμπειρότερους συναδέλφους. Ο πεθερός είχε κάποια φυσίγγια που έπινε νερό στο όνομά τους , παλιά αρκετά πιθανό να τα γέμιζε ένας ξάδερφος του απο οτι μου είπε.
Ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο τυπωμένος κάλυκας αλλά και το κλείσιμο που ξεπερνούσε σε φινίρισμα την MEC. Βρήκα λοιπόν ένα και το έσφαξα.
Ο κάλυκας cheddite με 16mm μέταλλο , καψούλι cx2000 , κλείσιμο 57,9mm.
Μπαρούτι 1,85 , σκάγια 33,9 γρ .
Συγκεντρωτήρας Ζ2Μ21.
Ο κάλυκας είχε τυπωμένο : SUPER MB ,grand prix de monaco 1930 1938 1939.
Αρχικά πίστεψα οτι ήταν MB32 αλλά αυτή που είχε μέσα ήταν πολύ πιο πράσινη θα έλεγα πιο κοντά στην 28 παρά στην 32. Υπάρχει πιθανότητα να ήταν ΜΒ36 με αυτή την δοσολογία ;
upload foto
Mb36 ειναι σε μια κλασσική κοντρα δόση στα 34γρ.εξερετικο σεταπ.εγω την βαζω 1,90×34

Μιχαλη βαζεις στα χαμηλα ορια της mb36 καψουλι 686!!!!!!για τη εποχη

Ναι....με τους καιρους που κανει στα μερη μου ειναι μια χαρα.....
Μπορει να μην περνω ταχυτητες αλλα περνω καταπληκτικη συγκεντρωση...
Υποψην ....εε....μεχρι τα 45 το πολλη 50 μετρα με καληπτη μια χαρα......
Μολλης σφηξει λιγακη ο καιρος βαζω 616 αναγκαστικα......

Status
Not open for further replies.
Back