Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε γενικες γραμμες μια αυξηση της ταξεως των 0.05 γρ σε πυριτιδα, μπορει να χρησιμοποιηθει οταν θελουμε να κλεισουμε μια συνταγη απο αστερι σε παραδοσιακο ρελι. Αυτο ομως υπο προυποθεσεις, και οχι ως κανονας. Δηλαδη, καποιες πυριτιδες μπορουν να γεμιστουν ετσι (παιρνοντας ομως υποψιν οτι χρειαζομαστε υψηλοτερη στηλη βυσματωσης για να κλεισει σωστα) αλλα δεν ειναι ενας γενικος κανονας ωστε να μετατρεψουμε μια συνταγη απο αστεροειδες κλεισιμο σε ρελιαστο.

Δεν εχω ομως πολλες εμπειριες με το παραδοσιακο ρελι, γιατι κυριως το εχω συνδεσει και με παραδοσιακα υλικα βυσματωσης. Και εκει εχω μια-δυο συνταγες που δοκιμαζω και ριχνω συνηθως. Φετος επισης γεμισα την C7 ξανα, σε ρελιαστο με πλαστικο βυσμα, με πολυ ωραια αποτελεσματα

Καλησπερα παιδια.....σε συγκεντρωτηρα piston skeet 23 ποσα γραμμαρια σκαγια μπορουμε να βαλουμε? Μπορουμε να του φορτωσουμε 32γραμμαρια?Αυτος ο τυπος συγκεντρωτηρα εχει πιο κλειστες η πιο ανοικτες τουφεκιες απο εναν gualandi 22αρι?ευχαριστω

Koιτα, το υψος του τον κατατασσει κοντα στους 22αρηδες, που γεμιζονται με 32 γρ σκαγια σε αρκετες συνταγες. Επειδη ομως ειναι ψηλοτερο, θες πυριτιδα χαμηλοτερου ογκου, τροποποιημενη ή διβασικη. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι η περιεργη διαμορφωση του ποτηριου, που ειναι και κοντυτερο, και εχει εσωτερικα νευρα που επηρεαζουν την ογκομετρια του.

Εμενα πχ μ'αρεσει σε 28γρ.

Koιτα, το υψος του τον κατατασσει κοντα στους 22αρηδες, που γεμιζονται με 32 γρ σκαγια σε αρκετες συνταγες. Επειδη ομως ειναι ψηλοτερο, θες πυριτιδα χαμηλοτερου ογκου, τροποποιημενη ή διβασικη. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι η περιεργη διαμορφωση του ποτηριου, που ειναι και κοντυτερο, και εχει εσωτερικα νευρα που επηρεαζουν την ογκομετρια του.

Εμενα πχ μ'αρεσει σε 28γρ.
Τι σημαινει πυριτιδα χαμηλοτερου ογκου? Με λιγοτερο ευρως π.χ. 28-30 γραμμαρια;

Σε γενικες γραμμες μια αυξηση της ταξεως των 0.05 γρ σε πυριτιδα, μπορει να χρησιμοποιηθει οταν θελουμε να κλεισουμε μια συνταγη απο αστερι σε παραδοσιακο ρελι. Αυτο ομως υπο προυποθεσεις, και οχι ως κανονας. Δηλαδη, καποιες πυριτιδες μπορουν να γεμιστουν ετσι (παιρνοντας ομως υποψιν οτι χρειαζομαστε υψηλοτερη στηλη βυσματωσης για να κλεισει σωστα) αλλα δεν ειναι ενας γενικος κανονας ωστε να μετατρεψουμε μια συνταγη απο αστεροειδες κλεισιμο σε ρελιαστο.

Δεν εχω ομως πολλες εμπειριες με το παραδοσιακο ρελι, γιατι κυριως το εχω συνδεσει και με παραδοσιακα υλικα βυσματωσης. Και εκει εχω μια-δυο συνταγες που δοκιμαζω και ριχνω συνηθως. Φετος επισης γεμισα την C7 ξανα, σε ρελιαστο με πλαστικο βυσμα, με πολυ ωραια αποτελεσματα
Εγώ προσωπικά τα πιό πολλά σεταπ που κλείνω σε αστέρι, τα έχω δοκιμάσει και σε ρέλι με αύξηση της πυριτιδας κατά 0,05 αλλά όχι πάντα.....ανάλογα το "φορτίο"που έχει Ίδη το σεταπ με το αστέρι!
Π.χ. Σε 68,50 mm κάλυκα αφαιρούμε τα 11mm κενού χώρου που πρέπει να αφήσουμε και κατεβαίνει στα 57,5mm μπορεί και 58 η και 57mm τελικό ύψος ρελιασμενου φυσιγγιου, ανάλογα την εποχή!!!
Δοκιμές, δοκιμές,δοκιμές, δοκιμές ;)

(ΌΛΟΙ οι κάλυκες το ίδιο ύψος κομμένοι με καλυκοκοφτη! Στα 68,50 mm)

Το ίδιο σεταπ τώρα σε ρέλι!!!
αφαιρώ άλλα 3,5mm από τον κάλυκα και τον κατεβάζω στα 65mm με τα ίδια υλικά που είχα στο αστέρι! Εκτός από την πυρίτιδα αν χρειαστεί αυτό το 0.05 όπως είπα παραπάνω και ρελιαζω στα 60mm η 59 η 61 ανάλογα πάλι την εποχή, την συμπίεση που χρειάζεται η πυρίτιδα, το πάτημα του συγκεντρωτήρα......και
Δοκιμές .....
Δοκιμές ......
Δοκιμές ......
Πιο αναλυτικά δεν μπορούσα :):):)

Οι πυριτιδες χωριζονται περιπου σε 3 κατηγοριες. Μεγαλου ογκου, μεσαιου ογκου και μικρου ογκου.

Οι μονοβασικες κατα κυριο λογο, ειναι μεγαλου ογκου. Η ποσοτητα δηλαδη που χρειαζεσαι για να γεμισεις ενα φυσιγγι 32 γρ, καταλαμβανει μεγαλο ογκο στον καλυκα. Αυτο το βλεπεις και εμπειρικα, συνηθως εχουν μεγαλα φυλλιδια, ή κοκκους. Επειτα ειναι οι μεσαιου ογκου, και σε αυτη την κατηγορια ανηκουν ως επι το πλειστον ολες οι πυριτιδες της Baschieri. Εχουν πιο λεπτα φυλλιδια, και πιο μικρη κοπη, και η στηλη που καταλαμβανουν ειναι μικροτερη σε υψος. Και εχεις και τις μικρου ογκου, διβασικες κυριως, με πολυ μικρα φυλλιδια, και πολυ λιγοτερο ογκο να καταλαμβανουν στον καλυκα

Οσες και οι δοκιμες που πρεπει να γινονται.
Περαν της πλακας, μαγικη συνταγη δεν υπαρχει. Ενας μπουσουλας υπαρχει, και απο κει και περα, πειραματισμος στον πινακα και στο πεδιο, ωσπου να δουμε το επιθυμητο αποτελεσμα.

ΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΤΟ ΔΡΑΠΑΝΟ ΠΑΓΚΟΥ KRAUSMANN ME TA 350 WATT ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΡΕΛΙΑΣΜΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΕΛΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
Οχι ειναι μικρο απο 500 και πανω

Σε πρεσακι δικο μου με μοτερ 300 watt σε ρελιαστο με βαθυ στροφειο ζοριζεται ως που σταματαει κιολας μολις ζεσταθη το στροφειο, σε αλλο πρεσακι με μοτερ 1 hp το κλεισιμο που κανει το ιδιο στροφειο ειναι πολλη ανωτερο. Το δραπανο που πηρα απο τα lidl με 500watt ειναι αξιοπρεπες γιαυτο σου εγραψα απο 500 +

απ αυτα πιυ εχω διαβασει χωρις να εχω ασχοληθει και πολυ το ρελιασμα πρεπει να γινεται μεταξυ 600-650 στροφων για να μην καιγεται πολυ το χειλος του καλυκα. αυτο εχω διαβασει τωρα αν ισχυει δεν το ξερω
Σωστος!!:)

Σε πρεσακι δικο μου με μοτερ 300 watt σε ρελιαστο με βαθυ στροφειο ζοριζεται ως που σταματαει κιολας μολις ζεσταθη το στροφειο, σε αλλο πρεσακι με μοτερ 1 hp το κλεισιμο που κανει το ιδιο στροφειο ειναι πολλη ανωτερο. Το δραπανο που πηρα απο τα lidl με 500watt ειναι αξιοπρεπες γιαυτο σου εγραψα απο 500 +
Ευχαριστώ Σάκη. Το δράπανο απο το lidl το πήρα και εγώ και δεν δούλεψε ούτε 10 ώρες και χάλασε. Γι'αυτό ψάχνω για ένα ποιο επώνυμο και αξιόπιστο.

Παιδια εχει δουλεψει κανεις την csb1 ? Σκεφτομαι να φτιαξω φυσιγγια 30gr με αυτη? Τι καψυλιο της ταιριαζει? Ευχαριστω...Για 30gr τι υψος συγκεντρωτηρας μπαινει?

Παιδια εχει δουλεψει κανεις την csb1 ? Σκεφτομαι να φτιαξω φυσιγγια 30gr με αυτη? Τι καψυλιο της ταιριαζει? Ευχαριστω...Για 30gr τι υψος συγκεντρωτηρας μπαινει?
Την csb1 την προτείνουν για γομωσεις 32-34 γρ. Και με καψουλια 616, cx2000, 688 και M686

Αυστηρα 688-ισπανικο καψουλι αρκετο πατημα και σκληρουτσικο βυσμα,gt-aguila.... Και φυσικα δοκιμες δοκιμες δοκιμες δοκιμες.

Status
Not open for further replies.
Back