Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολύ καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν ετοιμάζομαι να κλείσω κάποια κουτάκια για συνθήκες Έβρου σε νούμερο 3-4-5.
Νίκο αν θες την γνώμη μου, μην ασχολείσαι με ν.3 για παπιά τουλάχιστον. Δεν προσφέρει τίποτα. Το 4άρι σκοτώνει ένα μεγάλο παπί εκεί που δεν βάζει το μυαλό σου. Το 3άρι το τραυματίζει.

Γιώργο χρήσιμη η συμβουλή σου και άκρως αποδεκτή. Θα την τηρήσω σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις...;)
Άρη δεν έχω ακόμα τα υλικά θα τα παραγγείλω απο βδομάδα. Έκλεινα και εγώ σε ΜΒ36 για αρχή, απλά δεν βρήκα κάποιο καλό setup. Αν υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο να μου δώσεις να κλείσω και να δοκιμάσω σε χαρτί ευχαρίστως!!

Αυτο σου αρεσει?;)
mb36-686-2-37-z15-57,7 n4

Εδω ειναι με 20 βαθμους στα 35 μετρα με τσοκ 2,5 αστρα... Με 10 βαθμους ειναι πολυ πιο σφχιτη... Ειναι μια πολυ καλη συνταγη που αν δεν εισαι πολυ κατω απο το μηδεν θα σε ικανοποιησει...
Για ακομα πιο πολυ κρυο, παλι ΜΒ36-cx2000-2-36-z2m18-57,5

Last edited:
Άρη οι συνθήκες όπως σου είπα είναι Έβρου Γενάρη μήνα. Η πρώτη συνταγή με τη δοκιμή είναι πολύ καλή αλλά πιστεύω οτι στο κρύο θα συμβεί το αντίθετο απο αυτό που λες. Ο κρύος αέρας είναι ποιο πυκνός και συνεπώς βγάζει ανοιχτότερες τουφεκιές έναντι του ζεστού αέρα που η πυκνότητα του είναι αραιότερη. Ή κάνω τόσο λάθος???
Μάλλον θα προτιμήσω την δεύτερη, που εμπειρικά και μόνο χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, βάση ογκομετρίας και συγκριτικά με το πρώτο setup, ο θάλαμος καύσης δέχεται περισσότερη συμπίεση.Θα κάνω και κάποιες δοκιμές μόλις κρυαδιάσει λίγο ο καιρός αν και δεν θα είναι πάλι αντικειμενικές με τους -φεύγα που θα συναντήσω αργότερα!! Σε ευχαριστώ παρα πολύ όπως και να χει!!

Last edited:
Ρε μαγκες σημερα πιασαμε κουβεντα με τον συγκυνηγο μου τον Γιωργο και πιασαμε κουβεντα για την ιδιογομωση. Εγω δεν εχω χρονο να ασχοληθω αν και θα ηθελα, αλλα ο Γιωργος αρχισε να το σκεφτεται. Δεν ξερω απο που να ερχισω και που να τελειωσω. Ξεκιναω απο τη μηχανη. Μια μηχανη λοιπον μπορει ναφτιαξει ενα φυσιγγι απο την αρχη μεχρι το τελος η χρειαζονται διαφορετικα εργαλεια αναλογως τη φαση κατασκευης; Ποια μηχανη προτεινετε και ποιο ειναι περιπου το κοστος της;

Θα δοκιμασεις κ μονος σου κ θα δεις τι σου αρεσει Νικο... Αυτη ειναι η ιδιογομωση...Εγω σου εγραψα μια συνταγη απλα που δουλευει για μπουσουλα... Αν στο 37αρι ας πουμε παιξεις με ενα πιο ισχυρο καψουλι Πχ cx2000 και ενα πιο σκληρο βυσμα Πχ Drago θα παρεις μια καλη συνταγη κ ενα καλο αποτελεσμα για αρνητικες θερμοκρασιες... Το εχεις πιασει το νοημα της λειτουργιας του φυσιγγιου, καντο πραξη...
Την Tecna παντως αστην, πηγαινε σε ΜΒ36...

Θα δοκιμασεις κ μονος σου κ θα δεις τι σου αρεσει Νικο... Αυτη ειναι η ιδιογομωση...Εγω σου εγραψα μια συνταγη απλα που δουλευει για μπουσουλα... Αν στο 37αρι ας πουμε παιξεις με ενα πιο ισχυρο καψουλι Πχ cx2000 και ενα πιο σκληρο βυσμα Πχ Drago θα παρεις μια καλη συνταγη κ ενα καλο αποτελεσμα για αρνητικες θερμοκρασιες... Το εχεις πιασει το νοημα της λειτουργιας του φυσιγγιου, καντο πραξη...
Την Tecna παντως αστην, πηγαινε σε ΜΒ36...
Αρη για κρυο ποια προτιμας ΜΒ36 ή Μ92S? γενικα ελαχιστα φυσιγγια ειναι με Μ92S γιατι αραγε?

Κ οι δυο καλες ειναι Τολη, αναλογα τι θες να πετυχεις... Η πρωτη σηκωνει για μενα πιο ευκολα πιεσεις κ ειναι πιο ευκολο να την βρεις στο κρυο στα 36-38 γραμμαρια, η αλλη δινει πιο ευκολα ταχυτητες, ειναι πιο μαλακη, αλλα δεν ξερω τι κανει στο κρυο λογω της προοδευτικοτητας της... Δεν ξερω μεχρι που πρεπει να την φορτωσεις μιας κ αποφευγω τα πολλα γραμμαρια που θελει στο κρυο...
Χρηστο τη δουλεια σου μπορεις να την κανεις με μια οικονομικη μηχανη Lee που εχει ογκομετρικα κ μαχαιρακι για κλεισιμο κ ενα δραπανο παγκου για να ρελιαζεις τα φυσιγγια σου... Κ φυσικα ενα στροφειο για το ρελιασμα κ μια-δυο ζυγαριες ακριβειας... Κοστος λιγο κατω απο 300 ευρω αλλα κανεις τη δουλεια σου αξιοπρεπεστατα...

Χρηστο τη δουλεια σου μπορεις να την κανεις με μια οικονομικη μηχανη Lee που εχει ογκομετρικα κ μαχαιρακι για κλεισιμο κ ενα δραπανο παγκου για να ρελιαζεις τα φυσιγγια σου... Κ φυσικα ενα στροφειο για το ρελιασμα κ μια-δυο ζυγαριες ακριβειας... Κοστος λιγο κατω απο 300 ευρω αλλα κανεις τη δουλεια σου αξιοπρεπεστατα...

Ok Άρη. Μπορείς να βάλεις ένα link για την Lee στην οποία αφέρεσαι;
Ευχαριστώ πολύ

Αυτη ειναι η μηχανη Χρηστο, απο τιμες βεβαια μπορει να παιζουν κ καλυτερες, τυχαιο ειναι το Link που βρηκα...
http://www.idiogomosishop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1715
Οικονομικη κ τιμια προταση, για μενα πολυ λιγοτερη ποιοτικα απο μια Mec αλλα κ σχεδον στο 1/3 της τιμης κατω...

Η Lee ειναι φτηνοτερη απο μια MEC οντως, αλλα δεν υστερει καθολου σε χρηστικοτητα. Ειδικα αν θες να ξεκινησεις και δε ξερεις αν συμφερει ή αν σ'αρεσει τελικα, ειναι οτι πρεπει.

Αυτη ειναι η μηχανη Χρηστο, απο τιμες βεβαια μπορει να παιζουν κ καλυτερες, τυχαιο ειναι το Link που βρηκα...
Οικονομικη κ τιμια προταση, για μενα πολυ λιγοτερη ποιοτικα απο μια Mec αλλα κ σχεδον στο 1/3 της τιμης κατω...

Η Lee ειναι φτηνοτερη απο μια MEC οντως, αλλα δεν υστερει καθολου σε χρηστικοτητα. Ειδικα αν θες να ξεκινησεις και δε ξερεις αν συμφερει ή αν σ'αρεσει τελικα, ειναι οτι πρεπει.

Από όσο είδα το βίντεο της Lee, το φυσίγγι φτιάχνεται από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα υπόλοιπα όπως μαχαιρακι για κλεισιμο, ενα δραπανο παγκου για να ρελιάζεις, στροφείο κ.τ.λ. που χρειάζονται; .xm.

Οι Αμερικανικες μηχανες Χρηστο, ειναι μηχανες αναγομωσης. Αυτο σημαινει οτι χρησιμοποιεις ριγμενους καλυκες, γιαυτο και εχουν πανω τους καλυμπρες και αποκαψουλωτες. Οποτε κανεις ενα φυσιγγι απο την αρχη ως το τελος οπως λες, απλα το φινιρισμα του δεν ειναι οπως του εργοστασιακου, συν του οτι αν γεμιζεις καινουριους καλυκες, το κλεισιμο του ειναι λιγοτερο καλο (τα μαχαιρακια της ΜΕΚ ειναι πλαστικα), οποτε θες aftermarket μαχαιρι και στροφειο για το τελικο φινιρισμα. Το στροφειο προσαρμοζεται σε δραπανο, ωστε να πετυχεις το φινιρισμα αυτο.

Οι Αμερικανικες μηχανες Χρηστο, ειναι μηχανες αναγομωσης. Αυτο σημαινει οτι χρησιμοποιεις ριγμενους καλυκες, γιαυτο και εχουν πανω τους καλυμπρες και αποκαψουλωτες. Οποτε κανεις ενα φυσιγγι απο την αρχη ως το τελος οπως λες, απλα το φινιρισμα του δεν ειναι οπως του εργοστασιακου, συν του οτι αν γεμιζεις καινουριους καλυκες, το κλεισιμο του ειναι λιγοτερο καλο (τα μαχαιρακια της ΜΕΚ ειναι πλαστικα), οποτε θες aftermarket μαχαιρι και στροφειο για το τελικο φινιρισμα. Το στροφειο προσαρμοζεται σε δραπανο, ωστε να πετυχεις το φινιρισμα αυτο.

Για αρχή μου δώσατε χρήσιμα στοιχεία μπαίνοντας λίγο στο κλίμα και σας ευχαριστώ. Από εδώ και πέρα ψάξιμο και διάβασμα ...

Αν θες, θα γεμισω το απογευμα ενα φυσιγγι, να σου δειξω τις διαδικασιες, και το πως. Για δεις πως βγαινει απο τη μηχανη, και πως γινεται το φινιρισμα

Αν θες, θα γεμισω το απογευμα ενα φυσιγγι, να σου δειξω τις διαδικασιες, και το πως. Για δεις πως βγαινει απο τη μηχανη, και πως γινεται το φινιρισμα

Πολύ καλή ιδέα! Θα βάλεις το βίντεο;

Η τιμή αυτή θεωρώ ότι είναι ακριβή, σίγουρα από εξωτερικό θα βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τελωνεία κλπ. Εγώ την είχα πάρει το 2004 από τον Cabela's γύρω στα 35 δολάρια + 35 μεταφορικά με UPS Courier (δολάρια, όχι ευρώ), αλλά ήταν άλλες εποχές τότε ... και ο Cabelas έστελνε στην Ελλάδα (τώρα δεν στέλνει), και η UPS δεν σου έπιανε τον κώλο, αλλά και από το τελωνείο αγορές τουλάχιστον μέχρι 100 € περνούσαν αδασμολόγητα!
Τώρα από ποιότητα, θεωρητικά η MEC είναι ανώτερη, στο ότι είναι μεταλλική και έχει δυνατότητα ρύθμισης του ύψους κλεισίματος του φυσιγγίου, ενώ η LEE πλαστική και δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
Παρόλα αυτά, κάνει τη δουλειά της μια χαρά, και εμένα στα 10-11 χρόνια που τη δουλεύω δεν έχει παρουσιάσει ούτε φθορά ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα. Μάλιστα απ' ότι έχω δει, σε καινούργιους κάλυκες κάνει καλύτερο κόψιμο αστεροειδούς & κλείσιμο, από τη MEC με το μαμίσιο πλαστικό "μαχαιράκι" (εκτός κι αν το αλλάξεις με aftermarket μεταλλικό).

Xρηστο, δεν το εχω με τα βιντεα, θα σου φτιαξω ενα φωτο-οδηγο με το πως ειναι το καθε σταδιο στη μηχανη, και τι κανει. το τελικο αποτελεσμα οταν κλεισει το φυσιγγι, και το πως γινεται οταν το περασουμε και απο στροφειο.

Καποια σταδια, οπως το ζυγισμα των υλικων θα τα παραλειψω, αλλωστε αυτα γινονται με διαφορους τροπους. Η σημασια ειναι να παρετε μια ιδεα το πως γινεται το φυσιγγι, και πως ειναι το τελικο αποτελεσμα.

Xρηστο, δεν το εχω με τα βιντεα, θα σου φτιαξω ενα φωτο-οδηγο με το πως ειναι το καθε σταδιο στη μηχανη, και τι κανει. το τελικο αποτελεσμα οταν κλεισει το φυσιγγι, και το πως γινεται οταν το περασουμε και απο στροφειο.

Καποια σταδια, οπως το ζυγισμα των υλικων θα τα παραλειψω, αλλωστε αυτα γινονται με διαφορους τροπους. Η σημασια ειναι να παρετε μια ιδεα το πως γινεται το φυσιγγι, και πως ειναι το τελικο αποτελεσμα.

Πολύς κόπος ρε Βίκτωρα... Θα βοηθήσει πολύ. Να είσαι καλά φίλε

Καθολου κοπος ρε συ. Ελεος, σιγα τη δουλεια. Αν ησασταν κοντα θα το καναμε στο εργαστηριο (αν και δε χωραει δευτερο ατομο .sarcastic.)

Status
Not open for further replies.
Back