Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω παντως πριν μερικα χρονια ειχα κανει δοκιμη ΑΟ στα 40γρμ.Τα 36γρμ θεωρουσα οτι ειναι εκτος των προδιαγραφων της.Απ'οτι βλεπω ομως και ακουω(διαβαζω)εδω μια χαρα τα παει.Αν θυμαμαι καλα την ειχα γεμισει/684 2,00χ40.Βισμα SG14 και ρελι 57,7.Την ειχα μετρησει και αν δεν κανω λαθος στο 1,5μ απο το στομιο εδινε 415μδ.Με επιφυλαξη ομως.Πρεπει να βρω το "τεφτερι" για σιγουρα.Σαν ταχυτητα για 40γρμ δεν την λες και μικρη.Τα σκοτωματα που ειδα ηταν πολυ καλα.Σε "καλο" καιρο ομως.Δεν εμειναν καθολου να δω τι κανουν σε πολυ κρυο..xm.Ηταν η εποχη που ημουν κολλημενος με την αγαπημενη μου Sipe και δεν προχωρισα σε νεες δοκιμες.Την εχω στα υπ'οψην ομως..;)
Δημητρη απο 34 μεχρι 50!!!Φαντασου να τις εβαζες 2000 και λιγο μπαφερικο...δεν θα ξαναβαζες sipe ουτε για πλακα.sarcastic.
Αγαπημενο σεταπ που δουλεψαμε σαν βασικο για 5-6χρονια ηταν 1,95 με 38,5 η 39 αναλογα το νουμερο απο τα σκαγια βυσμα z2μ15 στα ψιλα και sg η draco στα ποιο χοντρα.εγω με 2000 και μια κεντρικουλα ο sky με 686 χωρις.οταν ντουφεκουσαμε μας περνανε τηλ και ρωτουσαν γιατι κανουν ετσι οι ντουφεκιες μας.........αααα να μην ξεχασω και 0,70-0,80 ενα χειροποιητο μπεφερικο

Καλησπέρα Παίδες,
Διαβάζω στη σελίδα της Nobel για την A1 και την C7 και δίνει κάποια setup.. όλα στα 32γρ όμως. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στις άλλες εταιρείες (B&P, cheddite)
Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το εξής :
Αυτά είναι τα ιδανικά και προτεινόμενα setup της εταιρείας για την συγκεκριμένη μπαρούτι ή είναι απλά ενδεικτικά.
Δηλ εαν εγώ θέλω να βάλω 30 γρ ή 36 γρ πρέπει να επιλέξω άλλη μπαρούτι .. ?

Η C7 κατεβαινει στα 30γρ, νομιζω γενικως ολες οι 32αρες το κανουν, δεν ξερω ομως εαν μπορει να ανεβει στα 36. Για τα 36 νομιζω πως καλο θα ηταν να διαλεγες καποια πιο εξειδικευμενη

Η C7 κατεβαινει στα 30γρ, νομιζω γενικως ολες οι 32αρες το κανουν, δεν ξερω ομως εαν μπορει να ανεβει στα 36. Για τα 36 νομιζω πως καλο θα ηταν να διαλεγες καποια πιο εξειδικευμενη
Οκ.. Βίκτωρα συμφωνώ σε αυτό που λες .. όμως το range των πυρίτιδων πως το γνωρίζουμε .. εμπειρικά .. υποθετικά ή είναι κάπου γραμμένο και ευλαβικά το τηρούμε..?
Δλδ εαν θέλω να φτιάξω 36αρια με Α1 θα πρέπει να πάω στην Α1 SP γιατί αυτό δίνει σαν γόμωση η εταιρεία..
Και όταν λες εξειδικευμένη τι εννοείς .. ? κάτι που το προτείνει σαν range o κατασκευαστής ή κάτι που είναι δοκιμασμένο ότι δουλεύει καλά απο εμάς ..? Δώσε μου ένα παράδειγμα εαν θέλεις..

Εγω πχ δουλευω την ΜΒ-32 (πλεον ακομα και οσοι δεν μπαινουν στα φορουμ πρεπει να το εχουνε μαθει :)) Φετος που ηθελα να γεμισω 34αρια, προτιμησα να παιξω με την ΜΒ36, παρολο που το range της ΜΒ-32 επιτρεπει να ανεβεις ως τα 35γρ. Γενικως θεωρω και νομιζω οτι εχει αναφερθει και ξανα, πως ειναι καλυτερο να δουλευεις τις πυριτιδες κοντα στο κατωτερο ακρο του range τους, παρα στο ανωτερο. Εφοσον, καλως ή κακως, δεν εχουμε προσβαση σε κανονακι, προσωπικα θεωρω πως η πεπατημενη των συνταγων της εταιριας, ειναι ο ασφαλεστερος δρομος.

ο κυκλος ειναι το range, νομιζω. η ποσοτητα της πυριτιδας ξεκιναει απο τα 1.70 πχ για την ΜΒ32 για τα 32 γρ. Ετσι οπως το γραφουνε παντως ειναι καπως περιεργο

Εγω πχ δουλευω την ΜΒ-32 (πλεον ακομα και οσοι δεν μπαινουν στα φορουμ πρεπει να το εχουνε μαθει :)) Φετος που ηθελα να γεμισω 34αρια, προτιμησα να παιξω με την ΜΒ36, παρολο που το range της ΜΒ-32 επιτρεπει να ανεβεις ως τα 35γρ. Γενικως θεωρω και νομιζω οτι εχει αναφερθει και ξανα, πως ειναι καλυτερο να δουλευεις τις πυριτιδες κοντα στο κατωτερο ακρο του range τους, παρα στο ανωτερο. Εφοσον, καλως ή κακως, δεν εχουμε προσβαση σε κανονακι, προσωπικα θεωρω πως η πεπατημενη των συνταγων της εταιριας, ειναι ο ασφαλεστερος δρομος.

ο κυκλος ειναι το range, νομιζω. η ποσοτητα της πυριτιδας ξεκιναει απο τα 1.70 πχ για την ΜΒ32 για τα 32 γρ. Ετσι οπως το γραφουνε παντως ειναι καπως περιεργο
Θεωρητικά ναι .. το 32/35 δεν κατάλαβα .. δλδ 1,70 στα 32 και μπορεί να ανέβει μέχρι τα 35 γρ σκάγια ..? και εαν ναι πόση ποσότητα πυρίτιδας ..
Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να γράφει για παράδειγμα 1,70/32 - 1,80/35 για να καταλάβεις και το βήμα ανόδου... ?

Θεωρητικά ναι .. το 32/35 δεν κατάλαβα .. δλδ 1,70 στα 32 και μπορεί να ανέβει μέχρι τα 35 γρ σκάγια ..? και εαν ναι πόση ποσότητα πυρίτιδας ..
Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να γράφει για παράδειγμα 1,70/32 - 1,80/35 για να καταλάβεις και το βήμα ανόδου... ?
Βαγγελη,οπως το γράφει.
Το 1.70 στα 32 ΕΩΣ ΚΑΙ τα 35.
Εννοειται και στα ενδιαμεσα φορτία.
Δεν ειναι αναγκη να ανεβασεις αναλογικα το βάρος της πυριτιδας!;)

Καλησπέρα Παίδες,
Διαβάζω στη σελίδα της Nobel για την A1 και την C7 και δίνει κάποια setup.. όλα στα 32γρ όμως. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στις άλλες εταιρείες (B&P, cheddite)
Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το εξής :
Αυτά είναι τα ιδανικά και προτεινόμενα setup της εταιρείας για την συγκεκριμένη μπαρούτι ή είναι απλά ενδεικτικά.
Δηλ εαν εγώ θέλω να βάλω 30 γρ ή 36 γρ πρέπει να επιλέξω άλλη μπαρούτι .. ?
Ενδεικτικο γεμισμα στα 32γρμ με δυο διαφορετικα καψουλια και βαρη πυριτιδας μετρημενα σε βλητικο σταθμο για να εχεις εναν μπουσουλα.Η Α1 για παραδειγμα εχει ευρος απο 32 ως 36 γρμ.Μεσα σε αυτα τα ορια και με τις προτεινομενες δοσολογιες της εταιριας θα εισαι μεσα στα ασφαλη ορια.Αν εισαι εμπειρος και μετα απο πολλες δοκιμες μπορεις να ανεβεις η να κατεβεις λιγο απο το ευρος.Θελει μεγαλη προσοχη ομως αν δεν ξερεις ποσο "αντιδραστικη θα γινει" εξω απο τα ορια της.Πολλες φορες οπως λεει και ο Βικτωρας επιλεγουμε να γεμιζουμε στα χαμηλοτερα ορια της πυριτιδας για να εχουμε χαμηλες πιεσης με υψηλες ταχυτητες και μαλλιστα με μεγαλυτερη ασφαλεια.Μονο ομως αν οι θερμκρασιες που κυνηγαμε ειναι ηπιες.Σε συνθηκες κακοκαιριας-ψυχους πιθανος να μην μας φτιαξει τα κεφια.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ...
Γιάννη αυτό είναι ανεξαρτήτως νούμερου σκαγιών ... δλδ μπορώ να επιλέξω 1,70 / 32 γρ 8αρια και 1,70 / 35 γρ 6αρια ..?
Δημήτρη το εύρος έστω της Α1 που το βρίσκω δεδομένου ότι στο site έχει μόνο 32 γρ .. πως το ξέρω δλδ ..? Το ίδιο ισχύει και για την C7 ας πούμε ή και κάποιες άλλες ..

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ...
Γιάννη αυτό είναι ανεξαρτήτως νούμερου σκαγιών ... δλδ μπορώ να επιλέξω 1,70 / 32 γρ 8αρια και 1,70 / 35 γρ 6αρια ..?
Δημήτρη το εύρος έστω της Α1 που το βρίσκω δεδομένου ότι στο site έχει μόνο 32 γρ .. πως το ξέρω δλδ ..? Το ίδιο ισχύει και για την C7 ας πούμε ή και κάποιες άλλες ..
Γιατι μπερδευεσαι μοναχος σου;πες τι θελες να γεμισεις και με ποια πυριτηδα και θα σου απαντησουν καλυτερα

Γιατι μπερδευεσαι μοναχος σου;πες τι θελες να γεμισεις και με ποια πυριτηδα και θα σου απαντησουν καλυτερα
Θα ήταν και το πιο λογικό αυτό που λες ...
Όμως χάνεις κάποιες σημαντικές κατ' εμέ παραμέτρους .. Το Πώς και το Γιατί το κάνεις αυτό που κάνεις ..
Για παράδειγμα θα ήθελα να γεμίσω με Α1 30 γρ και 32 γρ επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ομοιόμορφες κατανομές και όχι σφικτές. Δεν μιλάμε για διασποράς απλά ομοιομορφία.
Εδω λοιπόν με τι έχουμε να παίξουμε με τάπα ή με πιέσεις ..και ταχύτητες ..?

Status
Not open for further replies.
Back