Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά προχτές μίλαγα με ένα μπάρμπα κ μου είπε ότι με ΑΟ 1,80χ35γρ
Και καψουλι 684 με σκάγια 4αρια έριξε σε ντενεκε στα 35μ διαμπερές με τσοκ 2αστρα και έβαλε 60-70 σκάγια...
Τον είδα πολύ ενθουσιασμένο..Αλλά δεν ξέρω αν ήταν υπερβολικός.
ΠΡΟΣΟΧΗ:ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Last edited:
Παιδιά προχτές μίλαγα με ένα μπάρμπα κ μου είπε ότι με ΑΟ 1,80χ35γρ
Και καψουλι 684 με σκάγια 4αρια έριξε σε ντενεκε στα 35μ διαμπερές με τσοκ 2αστρα και έβαλε 60-70 σκάγια...
Τον είδα πολύ ενθουσιασμένο..Αλλά δεν ξέρω αν ήταν υπερβολικός.
ΠΡΟΣΟΧΗ:ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
Τασο κατά την δικη μου αποψη αυτό το setup είναι λαθος.Το πρωτο και το ποιο βασικο από όλα είναι ότι χρησιμοποιησε πυριτηδα προοδευτηκοτητας χ 38-40 gr και προσπαθει να την καψει με 35gr σκαγια,ενω θα μπορουσε να χρησιμοποιηση καποια άλλη πολύ καλητερη και κατασκευασμενη για φορτία 35 γραμμαρίων.
Το δευτερο είναι ότι ενώ εχουμε ειδη το πρόβλημα καυσης βαζουμε καψουλι χαμηλης υσχιος (684) εσι ώστε να επειδηνωσουμε το ειδη υπαρχων πρόβλημα.
Θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει, η δοσολογια αυτης της πυρίτιδας είναι 1.90 χ 38-39 απλα καταφερε να φτιαξει ένα βραδυφλεγή φυσιγγιο.Σοβαρο θεμα ασφαλειας θα εχει αν μειωση ακομη περισσοτερο το φορτιο των σκαγιων οπου αυτό θα εχει σαν αποτέλεσμα μια ιδιαιτερα βραδυφλεγή καυση ετσι ώστε οι αναπτυσομενες πιεσεις να μεταφερθουν στα λεπτοτερα τοιχώματα της κανης.
Υπαρχει τροπος να δουλεψει πολύ καλα ένα τετοιο setup αλλα με πρακτικες που απευθηνονται σε πολύ εμπειρους ιδιογομοτες.Καλο είναι να μην κανουμε του κεφαλιου μας και να ακολουθούμε τις δοσολογιες για τις οποιες είναι κατασκευασμενη η κάθε πυριτιδα ιδιαιτερα όταν πρόκειται για υπερπροοδευτηκες όπως η ΑΟ

Κάτι ψιλιαστικα όταν κοίταξα τις δοσολογίες της ΑΟ στο ίντερνετ.
Το μόνο που του είπα πρόσεχε μπάρμπα γιατί είναι γύρω στα 80 χρ..
Την άλλη φορά που θα σε δω θα σου φέρω να ρίξεις μου λέει.
Αλλά με αυτά που μου λες δεν ρισκάρω...sarcastic.

Χρηστο τι να σου πω,δεν ξέρω αν ισχύει η ταχύτητα του..πάντως όπως έχω ξαναγράψει είναι ένα εξαιρετικό φυσίγγι για το κυνήγι που προορίζεται. .Το έχω ρίξει πριν 3-4 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα.
Συν μια πέρδικα που έπεσε κεραυνοβολημενη με ν8..
Αλλά και πάλι το τονίζω οτι το φυσίγγι είναι προσωπικό θέμα...off topic.

Aσφαλης ειναι μια συνταγη οταν οι πιεσεις που παραγει ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο κεινες που εχει δοκιμαστει το οπλο μας.

Aσφαλης ειναι μια συνταγη οταν οι πιεσεις που παραγει ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο κεινες που εχει δοκιμαστει το οπλο μας.

και αυτό φίλε μου, όλοι αυτοί που κάνουν ιδιογωμοση πως το βλέπουν? δεν το πιστεύω να έχουν μηχάνημα που μετράει την πίεση? όταν φτιάχνεις συνταγή πώς ξέρεις ότι ο συνδυασμός καψύλι-πυρίτιδα-γόμωση-ρέλιασμα δέν θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα?

Ηρακλή οι παραγωγοί της κάθε πυρίτιδας δίνουν συγκεκριμένα όρια ποσοτήτων, π.χ. σου λέει 1,35 γρ. πυρίτιδα για 28-30 γρ σκάγια. Και εκεί κινείσαι και κάνεις δοκιμές αν θες και στην πυρίτιδα της τάξεως του 0,01-0,10 για παράδειγμα. Αν δεν ακολουθήσει τη συνιστώμενη ποσότητα τότε προφανώς δεν φτιάχνεις φυσίγγι αλλά μπόμπα...

και αυτό φίλε μου, όλοι αυτοί που κάνουν ιδιογωμοση πως το βλέπουν? δεν το πιστεύω να έχουν μηχάνημα που μετράει την πίεση? όταν φτιάχνεις συνταγή πώς ξέρεις ότι ο συνδυασμός καψύλι-πυρίτιδα-γόμωση-ρέλιασμα δέν θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα?

Θα σου απαντησω τι κανω εγω, και αισθανομαι ασφαλης σχετικα.
Καταρχιν γεμιζω πυριτιδες που τις ξερω. Εχω σπιτι μικροποσοτητες απο πυριτιδες που δεν ειμαι σιγουρος ποιες ειναι, και δεν τις γεμιζω καν. Διαλεγουμε λοιπον μια πυριτιδα που ξερουμε ποια ειναι, πχ την ΜΒ32. Βρισκω συνταγες απο διαφορες πηγες, ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο και φυσικα τις συνιστωμενες γομωσεις που δινει η εταιρια. Αποριπτω εκεινες που ειναι πολυ χαμηλα ή πολυ ψηλα, και κραταω εκεινες που πλησιαζουν στις συνταγες που προτεινει η εταιρια. Σ'αυτα τα βαρη περιπου πειραματιζομαι, με διαφορα βυσματα ή καψουλια, εως οτου βρω αυτο που μ'αρεσει.

αυτο καταλαβα και εγω προσφατα ενας φιλος ιδιογομωτης γεμισε και για μενα....το κοστος σε λογικα πλαισια προσπαθησε να φτιαξει κοντρα δοση σε κατι αναλογο με αυτο παρακατω και τα καταφερε σε ολα εκτος απο τα bar που ξεφυγαν http://www.glavpatron.ru/prod.php?l=0&part=22

Πολύ περίεργο που μια εταιρία αποκαλύπτει έτσι απλόχερα την συνταγή της για ένα φυσίγγι . Εγώ σε φεντεραλ s&b b&p δεν βρήκα πότε τόσο αναλυτηκα πράματα αντε μέχρι τύπο πυρητιδας και τύπο καψυλιου. Συμφέρει την αιτερια αυτό ?

Ποσο δυσκολο ειναι νομιζεις να ανακαλυψεις τη δοση που εχει χρησιμοποιησει η εταιρια Χ, αγοραζοντας ενα κουτι φυσιγγια; Το δυσκολο ειναι να βρεις τα υλικα, και να τα παντρεψεις με τον τροπο που κανει η εταιρια. Ετσι και αλλιως οι μεγαλες εταιριες του χωρου που ειναι και κατασκευαστες υλικων, στις εξειδικευμενες σειρες τους χρησιμοποιουν υλικα πολλες φορες που δεν κυκλοφορουν στο εμποριο ή τροποποιημενες εκδοσεις τους.

Η απαντηση ειναι απλη δεν την διαφέρει καθολου γιατι οσο και να θεσ ποτε ενασ ιδιογομωτισ δεν θα φτιαξη ακρηβοσ ιδιο φυσηγγι με αυτο ακομα και να εχει τησ δοσολογιεσ

Η απαντηση ειναι απλη δεν την διαφέρει καθολου γιατι οσο και να θεσ ποτε ενασ ιδιογομωτισ δεν θα φτιαξη ακρηβοσ ιδιο φυσηγγι με αυτο ακομα και να εχει τησ δοσολογιεσ

έχω τις δοσολογίες έχω τα υλικά έχω την καλύτερη μηχανή ιδιογόμοσης έχω την πείρα και την εμπειρία έχω τα πάντα δηλαδή... γιατί να μήν μπορώ . τι είναι αυτό το έχτρα που κάνει μία εταιρία και βγάζει τα φυσίγγια

Ηρακλη μονο αν παρεις τα υλικα κ γεμισεις στη μηαχνη της εταιριας θα βγαλεις το ιδιο φυσιγγι... Κατα τα αλλα υπαρχουν παμπολλα υλικα κ μηχανες γομωσης που διαφερουν απο λιγο εως πολυ μεταξυ τους κ δινουν μικροδιαφορες στο αποτελεσμα δημιουργωντας στην ουσια διαφορετικα φυσιγγια....

Ηρακλη μονο αν παρεις τα υλικα κ γεμισεις στη μηαχνη της εταιριας θα βγαλεις το ιδιο φυσιγγι... Κατα τα αλλα υπαρχουν παμπολλα υλικα κ μηχανες γομωσης που διαφερουν απο λιγο εως πολυ μεταξυ τους κ δινουν μικροδιαφορες στο αποτελεσμα δημιουργωντας στην ουσια διαφορετικα φυσιγγια....

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κια από το ίδιο κουτί να πάρουμε φυσίγγια πιστεύω είναι αδύνατον να βγάζουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα

Το θεμα με την ιδιογομωση είναι ότι όταν τελικα βρεις την μαγικη συνταγή με οποια μηχανήματα διαθετεις θα εχεις παντα το ιδιο φυσιγγιο στην ζωνη σου και θα ξερεις ότι για το θήραμα που εχασες φταις μονο εσυ και όχι το φυσιγγιο.

Status
Not open for further replies.
Back