Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συγγνωμη αν ποσταρω σε λαθος thread δεν ηξερα που να το κανω.
Εχω καποιες ερωτησεις λογω αποχης μου απο την ιδιογομωση για καποια χρονια.
Τι εχει αλλάξει με την αγορα μπαρούτης? θελει αδεια? Ποια ειναι η διαδικαδια?
Εχει αλλαξει κατι αλλο με καποιο αλλο υλικο ιδιογόμωσης και να θελει και αυτο αδεια?
Η αναγομωση απαγορεύεται? Και αν ναι τι σημαινει αυτο? αν μαζευεις τους καλυκες σου μετα το κυνηγι σου θα εχεις προστιμο?
Τελος αν αποθηκευονται μπαρουτες στην υπογεια αποθηκη πολυκατοικιας μεσα σε ξυλινη ντουλάπα με υγρασια 65%-75% αλλοιωνεται μετα την παροδο του χρονου? και αν σε ποσα χρονια?

Για να αγορασεις πυριτιδα θες να στειλεις φωτοτυπια, ή να επιδειξεις, ταυτοτητα και ανανεωμενη αδεια κυνηγου ή σκοπευτη. Τα αλλα υλικα μπορεις να τα αγορασεις οπως και παλια. Η αναγομωση ουτε επιτρεπεται ουτε απαγορευεται. Ειναι η κλασσικη ασαφεια του νομου που την απαγορευει στους βιοτεχνες, χωρις να αναφερει ρητα τι συμβαινει με τους ιδιωτες. Οποτε θεωρησε πως απαγορευεται για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, οσο φυσικα αυτο ειναι δυνατον στο κρατος που ζουμε.

Τους καλυκες μου τους μαζευω ετσι και αλλιως γιατι σιχαινομαι το να βλεπω σκουπιδια κατω. Αυτο φυσικα μπορω να το κανω λογω δικανου, ευκολοτερα απο οτι μπορει να το κανει καποιος με αυτογεμες.

Τις πυριτιδες μου τις εχω αποθηκευσει στα κουτια που τις αγορασα. Κανονικα επειδη περιεχουν καποιο ποσοστο υγρασιας και καποιους διαλυτες που ειναι πτητικοι, με την παροδο του χρονου γινονται εκρηκτικοτερες και πιο ασταθεις. Οι κατασκευαστες λενε γυρω στην 10ετια, αλλα νομιζω ειναι παραπανω

Για να αγορασεις πυριτιδα θες να στειλεις φωτοτυπια, ή να επιδειξεις, ταυτοτητα και ανανεωμενη αδεια κυνηγου ή σκοπευτη. Τα αλλα υλικα μπορεις να τα αγορασεις οπως και παλια. Η αναγομωση ουτε επιτρεπεται ουτε απαγορευεται. Ειναι η κλασσικη ασαφεια του νομου που την απαγορευει στους βιοτεχνες, χωρις να αναφερει ρητα τι συμβαινει με τους ιδιωτες. Οποτε θεωρησε πως απαγορευεται για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, οσο φυσικα αυτο ειναι δυνατον στο κρατος που ζουμε.

Τους καλυκες μου τους μαζευω ετσι και αλλιως γιατι σιχαινομαι το να βλεπω σκουπιδια κατω. Αυτο φυσικα μπορω να το κανω λογω δικανου, ευκολοτερα απο οτι μπορει να το κανει καποιος με αυτογεμες.

Τις πυριτιδες μου τις εχω αποθηκευσει στα κουτια που τις αγορασα. Κανονικα επειδη περιεχουν καποιο ποσοστο υγρασιας και καποιους διαλυτες που ειναι πτητικοι, με την παροδο του χρονου γινονται εκρηκτικοτερες και πιο ασταθεις. Οι κατασκευαστες λενε γυρω στην 10ετια, αλλα νομιζω ειναι παραπανω
Βικτωρα οπως παντα ευγενης και κατατοπιστικοτατος. Σε ευχαριστω πολυ. Και εγω μαζευω τους καλυκες ειτε ειμαι με καραμπινα ειτε με δικανο. Απλα σε περπατητο τσιχλας με καραμπινα ειναι μπελας η συλλογη των καλυκων αλλα προσπαθω και το κανω.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ειναι πολυ ασχημο το θεαμα απο ριγμενους καλυκες δεξια αριστερα να σαπιζουν. Δεν ειναι παντα ευκολο, αλλα οταν ειναι, δεν ειναι καμμια τρελλη δουλεια το να τους μαζεψεις

Στα πλαίσια της συζήτησης για τη μη εισαγωγή των μπαρουτιών της B&P και αν και πότε θα ξαναρχίσει η εισαγωγή τους...
...προσωπικά...
Αυτή που θα ήθελα να δω στην Ελλάδα και να δοκιμάσω θα ήταν η GP...
Όταν θα γίνει πάλι εισαγωγή των πυρίτιδων B&P προβλέπω να τρέχει η σάρα και η μάρα για να τις αγοράσει. Χωρίς φυσικά να δικαιολογείται αυτό από την απόδοση τους. Καμία πυρίτιδα δεν αξίζει τόσο κατά την προσωπική μου άποψη. Μια απάντηση γιατί σταμάτησε η εισαγωγή τους όμως θα την ήθελα...

...γιατί 67,4 και όχι 68,4?
Μάρέσουν τα 67 άρια σε χαμηλές γομώσεις .Δέν ανεβαίνω στο 1.70 που θέλω με 69άρι κάλυκα .
Τα 2 με csb 1 δοκιμασμένα κ δουλεύουν άριστα .το 1ο σε πιό χαμηλές θερμ. απο το 2ο.
ΒIOR 18 εννοώ αυτό .
take a screenshot

...και πολύ καλά κάνεις. Για τις biorientabile πάντως δεν έχω και την καλύτερη γνώμη (προσωπικά), λόγο διαφυγής.....
Ναί ,ίσως σε πολύ λεπτό πλαστικό κάλυκα να παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο .
Δίδει όμως πολύ ωραία κέντρα .

επετρεψέ μου να σου πω ότι εκτός από gordon και μεταλλικους, έχει γεμιστεί με ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά, σε ίσια και κωνικά πυθμένια, με ξεχειλωμένη φυσικά φούστα, και έχει βληθεί από 18,3 και 18,5 αυλό. Το αποτέλεσμα αυτό της φωτό/

Εγώ φίλε καλοπροαίρετα έβαλα 3-4 set up για την κοινότητα εδώ που δουλεύουν αποδεδειγμένα .
Συγκεκριμένα τα 2 CSB 1 τσίχλα καί το AS 1.45 *29 μ'άρεσε πολύ στο τρυγόνι (στουπιά ) κ το γέμισα κ για τσίχλα
Το AS 1.45*28 N10 με 688 piston skeet το πρωτογεμίζω για χρήση σε παγωνιά -ξηρό κρύο .
Άν ο biorentibile μαυρίζει ή όχι δέν τόχω προσέξει .Τις τσίχλες σε καλοκαιρία τις μασάει όταν είσαι κέντρο

Status
Not open for further replies.
Back