Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
O κατασκευαστης την δινει 1,78χ32 σε 70 καλυκα,οποτε στον 67,4 μειωνουμε την πυριτιδα τουλαχιστον 0.05 ισως και τα σκαγια κατα 1gr και ειμαστε στα ιδια bar.
Στις καινούργιες παρτίδες CSB1 Δημήτρη, είναι αρκετά ψηλά το 1,78...
Σε αστέρι κάπου ανάμεσα στο 1,65-1,70 πρέπει να κινηθείς...
Σκέψου εγώ πέρσι την βρήκα... σε καλυκα 68,50, ρελιαστό τζαμάκι και CX2000, στο 1,70-1,72 στα 32 γρ. Νο 7,8,9 και στο 1,75-1,77 στα 33γρ. Νο 6...
Βέβαια παίζει ρόλο και το "στήσιμο" που κάνει ο καθένας...

Καλησπέρα παιδιά....έχει γεμίσει κάποιος με πυρίτιδα coopal rouge? Για πόσα γραμμάρια προορίζεται?
Βαγγέλη στην ιστοσελίδα του κ. Χατζιώτη, στο θέμα "Συλλεκτικά αντικείμενα-κουτιά πυρίτιδας", σελ. 4 έχει ένα παλιό κουτί της εν λόγω πυρίτιδας με τις αναλογίες που γεμιζόταν τότε...
Επειδή δεν ξέρω αν επιτρέπεται η αντιγραφή της φωτογραφίας, στις γράφω...

Καλ. 12 1,65-1,80γρ. Χ 30-36 γρ.
Καλ. 16 1,30-1,55γρ. Χ 26-30γρ.
Καλ. 20 1,10-1,25γρ. Χ 22-26γρ.

Οι παραπάνω αναλογίες γομώσεις συνδυάζονται με καψούλι 6,45 και φυσικά με χάρτινους κάλυκες της εποχής, μάλλινες τάπες, κλείσιμο ρελιαστό με χαρτάκι...

...Άποψη μου...
Αν έχεις την συγκεκριμένη πυρίτιδα...θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ...
Και όλα τα υλικά της τότε εποχής να έχεις, υπάρχει η περίπτωση να έχουν υποστεί αλλοίωση είτε η πυρίτιδα, είτε τα καψούλια (6,45)...
Το να την συνδυάσεις με σύγχρονα υλικά το θεωρώ...ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...
Αλλάζουν εντελώς τα βλητικά δεδομένα και τα όποια φυσίγγια γεμιστούν χρειάζονται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βαλλιστική δοκιμή σε βλητικό σταθμό.

Last edited:
Κάποιος καλός άνθρωπος - συνάδελφος ιδιογομωτής πέτυχε κάποιο καλό set up με την νέα PSB2 την ψιλόκοκκη που έχει σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά απο την παλιά ;think

Χαίρετω τους φίλους είμαι νέος στο φόρουμ να πω πως MB σίγουρα θα έχει από Ιανουαρίου του 19 μετά από πληροφορίες του wolf (τοπικη βιοτεχνία φυσιγγίων ) γράφω πρώτη φορά αλλά για να πω την αλήθεια παίζει να έχω διαβάσει τις περισσότερες αναρτήσεις του φόρουμ και κάπως έτσι ξεκίνησε και η ψώρα της ιδιογωμοσης οπότε χρωστάω ένα ευχαριστώ σε όλους σας καλό βράδι

Χαίρετω τους φίλους είμαι νέος στο φόρουμ να πω πως MB σίγουρα θα έχει από Ιανουαρίου του 19 μετά από πληροφορίες του wolf (τοπικη βιοτεχνία φυσιγγίων ) γράφω πρώτη φορά αλλά για να πω την αλήθεια παίζει να έχω διαβάσει τις περισσότερες αναρτήσεις του φόρουμ και κάπως έτσι ξεκίνησε και η ψώρα της ιδιογωμοσης οπότε χρωστάω ένα ευχαριστώ σε όλους σας καλό βράδι
Σιμο καλως ήρθες και με ευχάριστα νέα .well done. αν θες πέρνα και από δω να μας συστηθεις καλύτερα.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/

Χαιρετώ τη παρέα μετά απο καιρό:)
Κάποιος καλός άνθρωπος - συνάδελφος ιδιογομωτής πέτυχε κάποιο καλό set up με την νέα PSB2 την ψιλόκοκκη που έχει σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά απο την παλιά ;think
Το παλιότερο λοτ που έχω ρίξει αρκετή,δουλεύει καλά στο 1,80χ34 σε 5αρια,6αρια και στο 1,75χ34 σε 8αρια σκαγια,συνήθως οταν είναι πιο ''ψιλοκομένη''είναι χαμηλότερης προοδευτικότητας.Δοκίμασε χαμηλώνοντας 0,05 μπαρουτι και προχωράς ανάλογα.Κάτι έτοιμο με τη ''καινούρια'' δεν έχω:)

32-34 μάλλινη λιπασμενη με overpowder
1,70χ32,1,80χ34 σε 12χ65 καληκες με καψηλη 686 η 615 ρελιαστο στα 61 με κενο χορο 5 χηλ απο τα σκαγγια μεχρει το χηλος.σε αστερη 0,05 κατο η μπατουτη.και κλησημο στα 57,5 σε 68,5 καληκα

1,70χ32,1,80χ34 σε 12χ65 καληκες με καψηλη 686 η 615 ρελιαστο στα 61 με κενο χορο 5 χηλ απο τα σκαγγια μεχρει το χηλος.σε αστερη 0,05 κατο η μπατουτη.και κλησημο στα 57,5 σε 68,5 καληκα
Γιάννη ευχαριστώ για την συνταγή....μάλλον δεν είχα καλή διατύπωση...κάλυκας 12/67 πλαστικός με 6.45 overpowder μάλλινη φελλός και χαρτάκι κλείσιμο με χαρτάκι....να ανεβάσω την συνταγή 0.05 από αυτό που μου έγραψες?

Status
Not open for further replies.
Back