Για τους παλιους...
Εχω αρκετες ποσοτητες απο τα εξης φυσιγγια που πεσαν στα χερια!!
Θα ηθελα την γνωμη σας!
free pic upload
Μάλλον SOKOL πρέπει να'ναι, η KUROPATOWA απ' ότι έχω διαβάσει είχε έντονα πράσινο χρώμα. Δεν τις έχω συναντήσει ποτέ αυτές τις πυρίτιδες.1.64-1.66 ειναι τα σκαγια
Τα φυσιγγια ειναι 20ετιας γεμισμενα ή με σοκολ ή με κουροπαντοβα! Ισως κ κατι αλλο, απλα τα περισσοτερα που υπαρχουν ειναι με αυτες τις πυριτιδες.
Θα ρωτησω κ θα σου πω!ΧΕΛΜΗΣ λεγωτανε
Μάλλον SOKOL πρέπει να'ναι, η KUROPATOWA απ' ότι έχω διαβάσει είχε έντονα πράσινο χρώμα. Δεν τις έχω συναντήσει ποτέ αυτές τις πυρίτιδες.
Κώστα έχεις ρίξει καθόλου από αυτά; Δοκίμασέ τα στις τσίχλες ...
Για τη δοσολογία δεν ξέρω, ο Χατζιώτης στο βιβλίο του δίνει για τη SOKOL δόση 1,65 χ 32 με 686, αλλά με πλαστικό συγκεντρωτήρα και αστεροειδές 6αρι κλείσιμο. Οπότε το 1,85 με φελλό και μάλλινη, και ρελιαστό κλείσιμο μάλλον σε κανονικά πλαίσια πρέπει νά'ναι ...
Ανάλογα και το καψούλι βέβαια, το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι. Είναι μικρή και η φωτογραφία, αλλά για FIOCCHI δεν μου φαίνεται, μάλλον προς Martignoni (NSI) μοιάζει, αλλά το ασπριδερό χρώμα στην τρύπα του με προβληματίζει ...
Βίκτωρα έχεις καμιά ιδέα ;;; Να είναι 684 ;;; Κάπως απίθανο για αυτή τη γόμωση (32γρ) ...
Και το ρέλι φαίνεται αρκετά βαθύ ... Θα το προτιμούσα με λίγο ψηλότερη βυσμάτωση (κατά 1-2 χιλ.) και κλείσιμο στα 64 χιλ.
ΣκετοςΚάτω από τον lb6 βάζεις κάτι για έμφραξη ή σκέτος?
Μην ενοης στα 60.......???Ένα σκαγιο θέλω να την πάρει στα 30.![]()
Αμα το παρεις και ψημενο θα σε παραδεχτωΜην ενοης στα 60.......???
Γιατι στα 30 με την μπενελορεμι το περνω και ξεπουπουλιασμενο.....!!!
Ωχωχωχ,μυρίζει δογκανο με το τρυγονορτυκι η καταστασηΑμα το παρεις και ψημενο θα σε παραδεχτω![]()
Η KUROPATOWA ήταν όντως πράσινο χρώμα (αυτό είναι σίγουρο) . Είχε την ίδια γόμωση με τη sokol. Φήμες τότε έλεγαν ότι η KUROPATOWA ήταν η sokol. Έβγαινε σε διαφορετικό χρώμα από το ίδιο εργοστάσιο για εμπορικούς λόγους. Εγώ τις γέμιζα τότε και τις δύο με ακριβώς την ίδια δοσολογία. Δεν θυμάμαι τη δοσολογία αλλά αν καίγεσαι να ψάξω στο αρχείο μου και να σου πώ.Tα συγκεκριμενα καψουλια ειναι Ιταλικα, και φτιαχνοταν μαλλον για λογαριασμο της Winchester απο την FIEM
http://www.fiems.it/storia_en.html
Kuropatwa δεν ειναι σιγουρα η πυριτιδα. Μοιαζει προς τη Σοκολ, εχω βεβαια να τη δω και πολλα χρονια, οποτε δε θυμαμαι σιγουρα την οψη της. Η αλλη της αδελφη ομως, ειναι σκουρα πρασινη, και δεν μπλεκει ευκολα στην οψη με αλλη. Εχω καμποση, εχω και καμμια 200αρια απο τα συγκεκριμενα καψουλια, αν πανε καλα Κωστα, με ενδιαφερει η γνωμη σου να τα δοκιμασω
Kuropatwa γεμίζω εδώ και δύο χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος στην δοσολογία 1.7χ32 με cx2000 aquilla 22 στα 57.8-58 την δοκίμασα και στο 1.75χ32 με 686 αλλά είχα τραυματισμένα 2 μέρες συνεχόμενα οπότε γύρισα και έμεινα σταθερός στο 1.70 με cx2000...Η KUROPATOWA ήταν όντως πράσινο χρώμα (αυτό είναι σίγουρο) . Είχε την ίδια γόμωση με τη sokol. Φήμες τότε έλεγαν ότι η KUROPATOWA ήταν η sokol. Έβγαινε σε διαφορετικό χρώμα από το ίδιο εργοστάσιο για εμπορικούς λόγους. Εγώ τις γέμιζα τότε και τις δύο με ακριβώς την ίδια δοσολογία. Δεν θυμάμαι τη δοσολογία αλλά αν καίγεσαι να ψάξω στο αρχείο μου και να σου πώ.
και εγω φυσιγγια 20 ετων ρηχνω , απο το 1998 που τα ρηχνω , μεχρη και τωρα το 2018 δεν εχω δει καμια διαφορα στην αποδοση τους , και δεν τους εχω ιδιαιτερη αποθηκευση , απλα σε ενα ξυληνο ντουλαπι τα εχωKαλημερα
Δυστυχως σε αυτα τα υλικα, παιζει και ρολο ο τροπος αποθηκευσης. Μιλαμε για μπαρουτια 20+χρονων.
ειμαι εθνοφυλακας , και πηγαμε με το ταγμα να κανουμε βολη με τα G3 , και ρηχναμε φυσιγγια του 1962 που εγραφαν πησω , και το κουτι τους , μας το εδηξε ο λοχιας , χωρης καμια εμπλοκη , ηταν Γερμανικα με γερμανικα γραμματα , τα ειχαι παρει τοτε ο στρατος για τα πολυβολα 7,62 , και για τα FN γιατι τοτε G3 δεν υπηρχανΔεν ειμαι σιγουρος κατα ποσον οι αλλαγες ειναι εμφανεις σε μας, σιγουρα ομως με τη παροδο του χρονου η συμπεριφορα της πυριτιδας αλλαζει, λογω αλλαγης των χημικων που την απαρτιζουν