Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδια καλο απογευμα. Θελω να ασχοληθω με το στρογγυλο ρελι αλλα και με το 8στερο μαχαιρι και θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τα στροφεια και μαχαιρια που μπορω να προμηθευτω.
Απο κορτινι μονο IOS κατασκευαζουν πλεον στα 55 ευρω και μαχαιρι στα 60ευρω συν 15 ευρω μεταφορικα.
Απο GAEP 30 ευρω το OTP και 60 το μαχαιρι συν 20 μεταφορικα
Και απο OMV 40 το OTP και 60 το μαχαιρι συν 20 μεταφορικα. Για Κυπρο παντα μιλαω. Οσο αφορα του λαναρα που συζητατε δεν ξερω αν μπορεσω να εχω προσβαση. Οσο αφορα τα μαχαιρια δεν θα δωσω και πολλη σημασια στην μαρκα αλλα στο στροφειο πρεπει να προσεξω κατι? Εχει να προσφερει κατι παραπανω το ενα απο το αλλο? Το IOS λενε οτι δουλευει και για πιο εξειδηκευμενα φυσιγγια. Ποια ειναι αυτη η διαφορα ευτων των φυσυγγιων σε σχεση με τα απλα παραδοσιακα ρελιαστα?
Cortini IOS στα 55 ευρω που το βρηκες?

Aριστερο κλικ στο ονομα μου και κοιτα την Επιλογη "Αποστολη Μηνυματος" διαγωνια δεξια απο εκει που γραφει Ανδρας 40
Σταυρο απο κινητο ειμαι και δεν μου δινει αυτην την επιλογη. Δεν ξερω ισως να κανω καπου λαθος.

Καλησπερα στη παρεα!
Βλεπω κατα διαστηματα κατι ντουφεκιες εξωπραγματικες, π.χ στα 50 μ. με ανοιγμα περιπου 35×35 (προσωπικα δεν με βολευουν καθολου για τα κυνηγια που κανω)
Ερωτηση για οσους το εχουν δοκιμασει, εαν κολησουμε τα πτερυγια του συνγκετρωτηρα με σελοτεϊπ κ ριξουμε με ανοιχτο τσοκ για να μη φρεναρει το βισμα, θα εχουμε την συνγκεντωσει που προανεφερα η παρομοια?

....να μην βλέπεις τέτοιες τουφεκιές.....
εάν γεμίζεις τότε απλά δεν σπας τα πτερύγια στο βύσμα, και αν είσαι τυχερός θα πετύχεις το θήραμα με το βύσμα.
Χωρίς πλάκα τώρα, σε αυτές (και γιαυτές) τις αποστάσεις χρησιμοποιείς βύσμα τύπου LB6, (δώσε βάση στο τύπου) που είναι άκοπο (σωλήνας)

Καλησπερα στη παρεα!
Βλεπω κατα διαστηματα κατι ντουφεκιες εξωπραγματικες, π.χ στα 50 μ. με ανοιγμα περιπου 35×35 (προσωπικα δεν με βολευουν καθολου για τα κυνηγια που κανω)
Ερωτηση για οσους το εχουν δοκιμασει, εαν κολησουμε τα πτερυγια του συνγκετρωτηρα με σελοτεϊπ κ ριξουμε με ανοιχτο τσοκ για να μη φρεναρει το βισμα, θα εχουμε την συνγκεντωσει που προανεφερα η παρομοια?
Οχι, μάλλον θα εχουμε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα απο το προσδοκώμενο .Πιθανώς θα υπάρξει μια μικρη καθυστέρηση στον αποχωρισμό σκαγιων/βυσματος,ισως ισως και εμβολισμος της στηλης με οτι αυτο συνεπάγεται σε συγκέντρωση κατανομή.Υπάρχουν διάφοροι και διαφορετικοί τρόποι να αυξηθεί η συγκέντρωση αλλά οχι κολώντας τα πτερύγια ενος συμβατικού συγκεντρωτήρα με σελοτέιπ...

Οχι, μάλλον θα εχουμε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα απο το προσδοκώμενο .Πιθανώς θα υπάρξει μια μικρη καθυστέρηση στον αποχωρισμό σκαγιων/βυσματος,ισως ισως και εμβολισμος της στηλης με οτι αυτο συνεπάγεται σε συγκέντρωση κατανομή.Υπάρχουν διάφοροι και διαφορετικοί τρόποι να αυξηθεί η συγκέντρωση αλλά οχι κολώντας τα πτερύγια ενος συμβατικού συγκεντρωτήρα με σελοτέιπ...
Μονο με δοκιμη θα μαθουμε κ ειναι πολυ ευκολο!

....να μην βλέπεις τέτοιες τουφεκιές.....
εάν γεμίζεις τότε απλά δεν σπας τα πτερύγια στο βύσμα, και αν είσαι τυχερός θα πετύχεις το θήραμα με το βύσμα.
Χωρίς πλάκα τώρα, σε αυτές (και γιαυτές) τις αποστάσεις χρησιμοποιείς βύσμα τύπου LB6, (δώσε βάση στο τύπου) που είναι άκοπο (σωλήνας)
Δεν ειμαι ιδιογωμοτης κ δεν θελω να γινω, απλα εκανα μια σκεψη κ με αυτο που γραφεις πρεπει να εχω δικιο! Παντως νομιζω για πετυχει θελει ανοιχτο τσοκ, ισως κυλινδρο, για να μη φρεναρει ο συγκεντρωτηρας κ να παει γυρω στα 20μ με τα σκαγια μαζι!

Δεν ειμαι ιδιογωμοτης κ δεν θελω να γινω, απλα εκανα μια σκεψη κ με αυτο που γραφεις πρεπει να εχω δικιο! Παντως νομιζω για πετυχει θελει ανοιχτο τσοκ, ισως κυλινδρο, για να μη φρεναρει ο συγκεντρωτηρας κ να παει γυρω στα 20μ με τα σκαγια μαζι!
Λίγα είναι τα 20...με την ιδιογωμοση αν δεν γίνονται τα πάντα, γίνονται σχεδόν τα πάντα...

τότε προς τι η ερώτηση?

Λίγα είναι τα 20...με την ιδιογωμοση αν δεν γίνονται τα πάντα, γίνονται σχεδόν τα πάντα...
Αυτα που εχουν πετυχει οι ιδιογωμοτες, οι επαγγελματιες τα εχουν εφαρμοσει πολυ πολυ πριν, αλα απλα δεν ειναι χρησιμα η δεν εξηπερετουν την πλειονοτητα των κυνηγων κ σκοπευτων!

Αυτα που εχουν πετυχει οι ιδιογωμοτες, οι επαγγελματιες τα εχουν εφαρμοσει πολυ πολυ πριν, αλα απλα δεν ειναι χρησιμα η δεν εξηπερετουν την πλειονοτητα των κυνηγων κ σκοπευτων!
Και εγώ σου λέω με σιγουριά ότι εκεί που έχει πάει το μυαλό σοβαρών και χρόνια στην ασχολία ιδιογωμοτων οι επαγγελματίες δε θα πάνε ποτε... δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει σοβαρή ιδιογωμοση γιατί δεν έχεις ασχοληθεί... οι επαγγελματίες έχουν όρια, στην ιδιογωμοση αυτά δεν ισχύουν... (δεν εννοώ όρια ασφαλείας)....

...κοιτα αυτά που έχουν πετύχει οι ιδιογομωτές, οι επαγγελματίες δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους

Status
Not open for further replies.
Back