Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι παραπανω εχει ο gordon..λεγεται για μειωμενη ανακρουση..αλλα εγω δεν το ασπαζομαι... πιστευω εξαρταται με τι ειναι γεμισμενος..

Μην κανεις κινηση να παρεις κατι αν δεν με ρωτησεις..εγω θα σου πω...yelling..yelling.
Τασο δεν τους γεμιζω λογω μειωμενης ανακρουσης..δεν εχω δει ποτε κατι τετοιο απλα σαν ποιοτητα πλαστικου την θεωρω κορυφαια γιατι μου κανει φανταστικα κλεισιματα
Οσο για τα εμπορικα να σαι σιγουρος εσενα εχω στο μυαλο μου μιας και κυνηγαμε στις ιδιες συνθηκες..εισαι η εγκυκλοπαιδεια του εμπορικου..μεχρι να σε βαλω στο λουκι και σενα και αρχισεις τα γεμισματα

Οσο για τα εμπορικα να σαι σιγουρος εσενα εχω στο μυαλο μου μιας και κυνηγαμε στις ιδιες συνθηκες..
Για εμενα ο χειροτερος καιρος εδω ειναι η χειμωνιατικη πρωινη υγρασια...κ τιποτα αλλο..

εισαι η εγκυκλοπαιδεια του εμπορικου..
Το κερατο μου το τραγιο ειμαι...sarcastic.
μεχρι να σε βαλω στο λουκι και σενα και αρχισεις τα γεμισματα
Αν δεν εχει τυπωμα το φυσιγγι δεν λεει...sarcastic.

Για εμενα ο χειροτερος καιρος εδω ειναι η χειμωνιατικη πρωινη υγρασια...κ τιποτα αλλο..

Το κερατο μου το τραγιο ειμαι...sarcastic.

Αν δεν εχει τυπωμα το φυσιγγι δεν λεει...sarcastic.
Η υγρασια σε μας δεν παιζεται με τιποτα..πραγματικα τα φυσιγγια τα βρισκουν κωλυωμενα με αυτο τον καιρο..ειδικα στην εναρξη που εχεις καμια 25αρια βαθμους το πρωι και υγρασια στο 80%
Και ποιος το πε οτι δεν υπαρχουν τυπωμενοι;και μαλιστα με νουμερα πυριτιδες παλια λογοτυπα θηραματα και αλλα καλουδια..θες και χαρτινους τυπωμενους;απ ολα εχει ο μπαξες

Και ποιος το πε οτι δεν υπαρχουν τυπωμενοι;και μαλιστα με νουμερα πυριτιδες παλια λογοτυπα θηραματα και αλλα καλουδια..θες και χαρτινους τυπωμενους;απ ολα εχει ο μπαξες
και εγω θελω τετιους καλυκες , και χαρτηνους

Επικινδινα για τους απεναντι! Μπες στον κοπο κ διαβασε το αθρο!
Οσο για το "σελοτεϊπ" το ειπα σαν κατι οικονομικο για αυτους που ψαχνουν εξαπραγματικες βολες, (εαν ισχυει φυσικα μιας κ ειναι τελιως αχρηστες κ κανουν μονο για να ριχνεις σε τενεκεδες)

συμφωνο , αλλα ποσα τετια φυσιγγια θα ρηξει ενας γουροκυνηγος τον χρονο 20 - 25 , και εαν χτυπησει μερηκα γουρουνια , θα τον πρωβληματηση η τυμη των φυσιγγιων που ερηξε και γεμησε τον καταψυκτη του τοσα κιλα κρεας
Θα σταθω και εγω σε δυο σημεια.
Καταρχας θεωρω πως το ακριβο εμπορικο δεν ειναι απαραιτητα και καλο. Το υψηλο κοστος ενιοτε βασιζεται στην θηραματικη πληθωρα, στο marketing , στο μεγαλο ονομα, στην πολιτικη κοστολογισης του εισαγωγεα και τελος στην αμαθεια που υπαρχει.Για αυτο αλλωστε πολλοι κατασκευαστες εχουν φαγωθει να την περιορισουν την ιδιογομωση.Η ιδιογομωση αφυπνιζει τον κυνηγετικο περιγυρο του ιδιογομωτη και αυτο δεν βολευει..
Επομενως στα χοντρα θηραματα ενα χειροποιητο υπερτερει. Ενδεικτικα αναφερω βολη με s.magnum δραμια εισαγωγης στα 20μ με μολις 2 να εχουν τρυπησει τον αγριοχοιρο φετος.

Σχετικα με την δυνητικη επικινδυνοτητα των long range φυσιγγιων , σαφως και ειναι μεγαλυτερη μονο οταν βαλλονται ασυνειδητα. Το ιδιο επικινδυνο θεωρω πως ειναι και ενα "short range" εμπορικο η οχι φυσιγγι οταν το ριχνει καποιος ανεγκεφαλος.
Μηπως χρειαζεται να δουμε αντιστροφως αναλογα καποια πραγματα? Μας εχουν βαλει στο τρυπακι οτι το long range φυσιγγι ειναι επικινδυνο αλλα το να δηλωνουν δασκαλοι σκοποβολης, αρθρογραφοι, "top".sarcastic. κοντακαδες οτι τα 35μ ειναι τα δραστικα μετρα του λειοκαννου(βλ. Μακρινη βολη αυτη των 35) δεν ειναι επικινδυνο; Οταν εσκεμμενα δηλωνεις σε κοσμο που δεν γνωριζει τετοιες θεωριες, αυτος ο κοσμος δεν προκειται ποτε να συνειδητοποιησει την επικινδυνοτητα του οπλου του και να το χειριστει με συναιση και ασφαλεια.Γιατι το λειοκαννο καταβαλει πολυ παραπανω απο τα 35μ.

Υγ. Μενει να βγει και κανενα διαταγμα γα τα long range τυπου " η διοπτρα πολλαπλασιαζει το βεληνεκες"

Θα σταθω και εγω σε δυο σημεια.
Καταρχας θεωρω πως το ακριβο εμπορικο δεν ειναι απαραιτητα και καλο. Το υψηλο κοστος ενιοτε βασιζεται στην θηραματικη πληθωρα, στο marketing , στο μεγαλο ονομα, στην πολιτικη κοστολογισης του εισαγωγεα και τελος στην αμαθεια που υπαρχει.Για αυτο αλλωστε πολλοι κατασκευαστες εχουν φαγωθει να την περιορισουν την ιδιογομωση.Η ιδιογομωση αφυπνιζει τον κυνηγετικο περιγυρο του ιδιογομωτη και αυτο δεν βολευει..
Επομενως στα χοντρα θηραματα ενα χειροποιητο υπερτερει. Ενδεικτικα αναφερω βολη με s.magnum δραμια εισαγωγης στα 20μ με μολις 2 να εχουν τρυπησει τον αγριοχοιρο φετος.

Σχετικα με την δυνητικη επικινδυνοτητα των long range φυσιγγιων , σαφως και ειναι μεγαλυτερη μονο οταν βαλλονται ασυνειδητα. Το ιδιο επικινδυνο θεωρω πως ειναι και ενα "short range" εμπορικο η οχι φυσιγγι οταν το ριχνει καποιος ανεγκεφαλος.
Μηπως χρειαζεται να δουμε αντιστροφως αναλογα καποια πραγματα? Μας εχουν βαλει στο τρυπακι οτι το long range φυσιγγι ειναι επικινδυνο αλλα το να δηλωνουν δασκαλοι σκοποβολης, αρθρογραφοι, "top".sarcastic. κοντακαδες οτι τα 35μ ειναι τα δραστικα μετρα του λειοκαννου(βλ. Μακρινη βολη αυτη των 35) δεν ειναι επικινδυνο; Οταν εσκεμμενα δηλωνεις σε κοσμο που δεν γνωριζει τετοιες θεωριες, αυτος ο κοσμος δεν προκειται ποτε να συνειδητοποιησει την επικινδυνοτητα του οπλου του και να το χειριστει με συναιση και ασφαλεια.Γιατι το λειοκαννο καταβαλει πολυ παραπανω απο τα 35μ.

Υγ. Μενει να βγει και κανενα διαταγμα γα τα long range τυπου " η διοπτρα πολλαπλασιαζει το βεληνεκες"
Πολυ σωστα τα λες Τολη..εγω θα συμπληρωσω ομως και θα πω αυτο που ελεγε απο παλια ο σοφος λαος μας "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"..το θεμα ειναι ποσο ανοιχτομυαλοι ειμαστε για να δεχτουμε ορισμενα πραγματα αφου πρωτα τα δοκιμασουμε και μεις οι ιδιοι ή αν θα αποφασισουμε να μεινουμε στα σκοταδια και την αμαθεια και την λογικη του οτι μου πλασαρουν αυτο και ισχυει

.......μειωμένη λόγο κατασκευής κάλυκα (πυθμένας).
Αυτο υποστηριζει και η εταιρια..προσωπικα δεν το εχω διαπιστωσει μπορει και να ισχυει αλλα επειδη γεμιζω σε αυτους σχετικα δυνατα σεταπ δεν το καταλαβαινω παντως απο ποιοτητα πλαστικου ειναι αψογοι κανουν φανταστικο κλεισιμο ειδικα τα ρελιαστα ειναι κουκλια
και εγω θελω τετιους καλυκες , και χαρτηνους
Υπαρχουν και σε ορισμενους βιοτεχνες αρκει να πετυχεις την συγκυρια να εχουν καποιος spare για να δωσουν

Αυτο υποστηριζει και η εταιρια..προσωπικα δεν το εχω διαπιστωσει μπορει και να ισχυει αλλα επειδη γεμιζω σε αυτους σχετικα δυνατα σεταπ δεν το καταλαβαινω παντως απο ποιοτητα πλαστικου ειναι αψογοι κανουν φανταστικο κλεισιμο ειδικα τα ρελιαστα ειναι κουκλια
....από μια παλαιότερη μελέτη? πυθμενίων
closest exxon mobil gas station to me
....η διαφορά ακόμα και με τον fiocchi είναι παραπάνω από εμφανής.

....από μια παλαιότερη μελέτη? πυθμενίων
closest exxon mobil gas station to me
....η διαφορά ακόμα και με τον fiocchi είναι παραπάνω από εμφανής.
Οντως εχει διαφορα..ακομα και στις ογκομετριες του θελει λιγες μικροδιορθωσεις αλλα σαν ποιοτητα ειναι απιστευτοι

sτο κωνικό η πυρίτιδα κάθεται πάνω στο καψούλι. με αποτέλεσμα (και ανάλογα τον κώνο φλόγας που κάνει το καψούλι) αναφλέγεται άμεσα (βίαια). Στο ίσιο η πυρίτιδα κάθεται πάνω αλλά και στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα η ανάφλεξη να γίνεται σε 2 χρόνους. Η διαφορά στην ανάφλεξη δίνει και την αίσθηση της πιο μαλακής τουφεκιάς. Βέβαια οι πιέσεις σε ένα φυσίγγι είναι συνδιασμός από πολλά πράγματα, αλλά χοντρικά έτσι λειτουργεί το σχήμα του πυθμένα. Όσοι γεμίζουν με στρωματοποίηση θέλουν όσο πιο πολύ γίνεται κωνικά ώστε η γρήγορη πυρίτιδα να έχει πάνω της , tην αργή.

sτο κωνικό η πυρίτιδα κάθεται πάνω στο καψούλι. με αποτέλεσμα (και ανάλογα τον κώνο φλόγας που κάνει το καψούλι) αναφλέγεται άμεσα (βίαια). Στο ίσιο η πυρίτιδα κάθεται πάνω αλλά και στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα η ανάφλεξη να γίνεται σε 2 χρόνους. Η διαφορά στην ανάφλεξη δίνει και την αίσθηση της πιο μαλακής τουφεκιάς. Βέβαια οι πιέσεις σε ένα φυσίγγι είναι συνδιασμός από πολλά πράγματα, αλλά χοντρικά έτσι λειτουργεί το σχήμα του πυθμένα. Όσοι γεμίζουν με στρωματοποίηση θέλουν όσο πιο πολύ γίνεται κωνικά ώστε η γρήγορη πυρίτιδα να έχει πάνω της , tην αργή.
Καλημερα σε ολους! Καταλαβα φιλε μου κ σε ευχαριστω πολυ! Αλλα μου γεννηθηκε αλλη απορια...γιατι στρωματοποιηση πυριτιδων? Τι κερδιζουμε με αυτο?

στρωματοποίηση...όπως λέμε ποίηση:)... γιατί απλά θες να καταφέρεις ταχύτητες που είναι αδύνατον με συμβατικό τρόπο. Κάποιοι που δουλεύουν φυσίγγια -στο παπί ας πούμε- θα εκτιμήσουν ένα φυσιγγάκι με 500-550 μέτρα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να περάσεις άπειρο χρόνο σε δοκιμές γιατί τα 550 είναι εύκολα, η σταθερότητα όμως σε τέτοια φυσίγγια είναι πολύ δύσκολη.....και επειδή πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσουν διάφορες ιστορίες περί επικινδυνότητας (όπως σε άλλο νήμα με τα long rance) το κόβω εδώ.

στρωματοποίηση...όπως λέμε ποίηση:)... γιατί απλά θες να καταφέρεις ταχύτητες που είναι αδύνατον με συμβατικό τρόπο. Κάποιοι που δουλεύουν φυσίγγια -στο παπί ας πούμε- θα εκτιμήσουν ένα φυσιγγάκι με 500-550 μέτρα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να περάσεις άπειρο χρόνο σε δοκιμές γιατί τα 550 είναι εύκολα, η σταθερότητα όμως σε τέτοια φυσίγγια είναι πολύ δύσκολη.....και επειδή πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσουν διάφορες ιστορίες περί επικινδυνότητας (όπως σε άλλο νήμα με τα long rance) το κόβω εδώ.
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Επικινδυνη μπορει να γινει κ μια πετρα που καθεται σε καποιο σημειο για εκατονταδες χρονια.....:)!!

Τι ανάκρουση έχουν τέτοιες ταχύτητες ;

Last edited by a moderator:
Το κωνικο πυθμενιο, τι οφελη εχει απο τα συμβατικα πυθμενια?

Αυτο ακριβως που σου απαντησε ο νικος γιωργο.....

Πως με καταλαβαινεις.....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Τι ανάκρουση έχουν τέτοιες ταχύτητες ;

Πολαπλασιαζεις το βαρος της γομωσης επι την ταχυτητα

Π.Χ.
Σε ενα κοινο φυσιγγη 32 γρ για τσιχλα με 400 m/s
400 χ 32 = 12.800

Σε ενα 40 γρ με 380 m/s
380 x 40 = 15.200

Και σε μια στρωμα 32 γρ με 470 m/s
470 x 32 = 15.040

Βεβαια ολο αυτο παντα εξαρτατε και απο καποιους αλλους παραγοντες που ειναι για παραδειγμα και ο χρονος καυσης της μπαρουτης.....

Αυτο ακριβως που σου απαντησε ο νικος γιωργο.....

Πως με καταλαβαινεις.....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Πολαπλασιαζεις το βαρος της γομωσης επι την ταχυτητα

Π.Χ.
Σε ενα κοινο φυσιγγη 32 γρ για τσιχλα με 400 m/s
400 χ 32 = 12.800

Σε ενα 40 γρ με 380 m/s
380 x 40 = 15.200

Και σε μια στρωμα 32 γρ με 470 m/s
470 x 32 = 15.040

Βεβαια ολο αυτο παντα εξαρτατε και απο καποιους αλλους παραγοντες που ειναι για παραδειγμα και ο χρονος καυσης της μπαρουτης.....
Πια μονάδα μέτρησης φέρουν αυτοί οι αριθμοί ;

Status
Not open for further replies.
Back