Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
..προφανώς λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα.....θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Πριν από 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) γέμισα ένα φυσίγγι F2x28 1,50x30 με χαρτοπολτό και στρογγυλό ρέλι. Ένας φίλος που το δοκίμασε και το μέτρησε, το βρήκε στα 700bar, και γύρο στα ~400 μέτρα. Εάν έχεις ένα φυσίγγι στα 34/36 γραμμάρια ή ακόμα καλύτερα ένα μονόβολο με 550 μέτρα και 800 bar τι θα πειραζε??
ΥΣ ξέχασα να γράψω, εγώ γέμισα με 8άρια το 30άρι. Καταλαβαίνεις ότι έχει διαφορά στα 34/36 σε χοντρά ή ακόμα τεράστια διαφορά σε μονόβολο

επειδή διαβάζω και αλλού για πατέντες σωληνάκια και εξέχοντα παπαράκια, ξαναλέω κανείς βιοτέχνης, έμπορας , εισαγωγέας, δεν μπορεί να πιάσει τον ιδιογομωτή. Γιατί απλά ο ιδιογομωτής δεν έχει κέρδος, έχει μόνο πάθος και το πληρώνει ακριβά.

Πια μονάδα μέτρησης φέρουν αυτοί οι αριθμοί ;

Νικο εχεις δικιο...ξεχασα να το αναφερω..
Ειναι σε joule και εκφραζουν την ενεργεια του βληματος.
Επαναλαμβανω ομως οτι δεν ειναι και απολυτα σωστο γιατι παρεμβαλωντε και αλλοι παραγοντες ...

..προφανώς λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα.....θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Πριν από 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) γέμισα ένα φυσίγγι F2x28 1,50x30 με χαρτοπολτό και στρογγυλό ρέλι. Ένας φίλος που το δοκίμασε και το μέτρησε, το βρήκε στα 700bar, και γύρο στα ~400 μέτρα. Εάν έχεις ένα φυσίγγι στα 34/36 γραμμάρια ή ακόμα καλύτερα ένα μονόβολο με 550 μέτρα και 800 bar τι θα πειραζε??
ΥΣ ξέχασα να γράψω, εγώ γέμισα με 8άρια το 30άρι. Καταλαβαίνεις ότι έχει διαφορά στα 34/36 σε χοντρά ή ακόμα τεράστια διαφορά σε μονόβολο

Ξαναρωτα γιατι δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου....

Βάζω μια ταμπέλα υπολογισμού ανάκρουσης, μπορούμε να δώσουμε διάφορες αριθμητικές τιμές.
Στην δεύτερη ταμπέλα έχω βάλει ταχύτητα 550μ/δ. στα 32-34γρ. Η ενέργεια ανάκρουσης είναι σχεδόν διπλάσια.
400.jpg

550.jpg

στρωματοποίηση...όπως λέμε ποίηση:)... γιατί απλά θες να καταφέρεις ταχύτητες που είναι αδύνατον με συμβατικό τρόπο. Κάποιοι που δουλεύουν φυσίγγια -στο παπί ας πούμε- θα εκτιμήσουν ένα φυσιγγάκι με 500-550 μέτρα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να περάσεις άπειρο χρόνο σε δοκιμές γιατί τα 550 είναι εύκολα, η σταθερότητα όμως σε τέτοια φυσίγγια είναι πολύ δύσκολη.....και επειδή πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσουν διάφορες ιστορίες περί επικινδυνότητας (όπως σε άλλο νήμα με τα long rance) το κόβω εδώ.
Τα 550 πως μετριούνται, σε κανόνι βλητικού σταθμού ;

Βάζω μια ταμπέλα υπολογισμού ανάκρουσης, μπορούμε να δώσουμε διάφορες αριθμητικές τιμές.
Στην δεύτερη ταμπέλα έχω βάλει ταχύτητα 550μ/δ. στα 32-34γρ. Η ενέργεια ανάκρουσης είναι σχεδόν διπλάσια.
400.jpg

550.jpg
..δεν καταλαβαίνω (βασικά δεν βλέπω) αλλά υποθέτω ότι το πρόγραμμα έχει υπολογίσει τα πάντα???????

..δεν καταλαβαίνω (βασικά δεν βλέπω) αλλά υποθέτω ότι το πρόγραμμα έχει υπολογίσει τα πάντα???????
Το πρόγραμμα περιέχει αρκετά στοιχεία αλλά δεν ειναι απόλυτο
ΤΑ 550 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ
Το γνωρίζω ότι ειναι μέτρα, δεν καταλαβαίνω τον τόνο σου. Η ερώτηση μου ειναι ξεκάθαρη.
....αντιλαμβανομαι ότι κάπου μπερδέψαμε την βούρτσα με τις τρίχες. Εγώ αποχωρώ από την συζήτηση, και καληνυχτα σας
Απεναντίας εδώ γράφουμε για να ξεμπερδεύουμε τα πράγματα.

δεν είναι απόλυτο .......καλός..
δεν γνωρίζεις ότι είναι μέτρα και τα έχεις κάνει τα ρhμάδια bold
ΕΔΩ γραφουμε ότι πιστευει ο καθένας και φυσικά ότι ελπίζει

400.jpg

550.jpg

Πες μου πως σχεδιασες αυτον τον πινακα και για ποιον λογο εβαλες ολες αυτες της παραμετρους μεσα...???

Πες μου πως σχεδιασες αυτον τον πινακα και για ποιον λογο εβαλες ολες αυτες της παραμετρους μεσα...???
Πρόγραμμα ειναι σε excel Μιχάλη, μου το έστειλε φίλος Ιταλός, συναρτήσεις με τις σταθερές σου δίνει διαφορες τιμές.
Αν θέλεις στο στέλνω.

η νορμαλ ιδιογωμοση δεν ειναι τοσο δυσκολη και επικυνδηνη οσο την παρουσιαζουν , εαν ηταν τοτε μεχρη και το 1980 που γεμηζαν σχεδον ολοι οι κυνηγοι θα υπηρχαν ενα σωρο ατυχηματα , πραγμα που δεν θυμαμε ποτε κανενα , και να σκεφτης οτι τοτε κανενας δεν ηξερε να γεμηζει σωστα , γιατι δεν υπηρχε πληρωφορηση απο πουθενα , μονο στα κουτια πυρητηδας πανω εγραφαν την δοση , σαν μπουσαλας δηλαδη 1, 60 μεχρη 1,80 απο 32 μεχρη 36 γραμμαρια , τωρα μερηκοι μαγαζοτορες εδω στο νησι λεγανε οτι απαγορευετε και ειναι πολυ δυσκολα πραγμα η ιδιογωμοση και μπλα μπλα , γιατι απλα ΕΤΣΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΗ και ετσυ λενε . Ακομα και την εποχη που γεμηζα και ανακατονα τα παλια υλικα με τα καινουρια , γιατι ηταν μερηκα χρονια που υπηρχαν και παλια καψουλια 6,45 και συνχρονα , και πυρητηδες , και συνκερωτηρες που μολης ειχαν κυκλοφορηση, δεν ειχα πρωβλημα , το μονο που ειχα ειναι οτι δεν ηξερα να συνδιαζω τα σωστα υλικα , και δεν ειχα σταθερη αποδωση , γιατι λογο αμαθιας ολο και εβαζα διαφορετηκα καψουλια , και διαφορετηκες βισματοσης ποτε συγκερωτηρες , ποτε ταπες , στο ιδιο σεταπ

Eιρηνη υμίν.
Για το χομπι μας συζηταμε και πρεπει να το φχαριστιομαστε.
Για να αλλαξω λιγο το πνευμα.
Λοιπον θελω καμια συνταγη (εχω του Gualandi) για τραποφυσιγγο.
Ριχτε ιδεες.
Μπαρουτες που εχω Aquilla SV, 206 SV, SLC-SV, CSB-6

Eιρηνη υμίν.
Για το χομπι μας συζηταμε και πρεπει να το φχαριστιομαστε.
Για να αλλαξω λιγο το πνευμα.
Λοιπον θελω καμια συνταγη (εχω του Gualandi) για τραποφυσιγγο.
Ριχτε ιδεες.
Μπαρουτες που εχω Aquilla SV, 206 SV, SLC-SV, CSB-6
Aquilla SV, 1,25χ24 καψουλι cx2000 V-zero 23 αστερι στα 56,50 , με πεντε σταδια , οταν εχεις δυο σταδια πας σε ποιο ψηλο συγκερωτηρα , ας πουμε
GUALANDI

SUPERG 25

Status
Not open for further replies.
Back