Από πού αυτό το συμπέρασμα Κωστα;Αυτα που εχουν πετυχει οι ιδιογωμοτες, οι επαγγελματιες τα εχουν εφαρμοσει πολυ πολυ πριν, αλα απλα δεν ειναι χρησιμα η δεν εξηπερετουν την πλειονοτητα των κυνηγων κ σκοπευτων!
Από πού αυτό το συμπέρασμα Κωστα;Αυτα που εχουν πετυχει οι ιδιογωμοτες, οι επαγγελματιες τα εχουν εφαρμοσει πολυ πολυ πριν, αλα απλα δεν ειναι χρησιμα η δεν εξηπερετουν την πλειονοτητα των κυνηγων κ σκοπευτων!
Καλημερα! Φιλε πατα στο γκουκλ "τα μυστικα της βλητικης με απλα λογια" κ διαβασε στο "κυνηγος κ φυση" κ θα καταλαβεις γιατι δεν χρησιμοποιουν φυσιγγια μεγαλων αποστασεων οι επαγγελματιες!Από πού αυτό το συμπέρασμα Κωστα;
Επικινδινα για τους απεναντι! Μπες στον κοπο κ διαβασε το αθρο!...δεν καταλαβαίνω...που κολλάνε τα μυστικά της βλητικής, οι επαγγελματίες που έχουν δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν δίνουν, το σελοτέιπ στα πτερύγια του βύσματος (που έτσι και αλλιώς οι "επαγγελματίες" στα φυσίγγια που προσφέρουν τα βύσματα είναι πάντα κατάκλειστα) και τα επικίνδυνα long range φυσίγγια.....
Επικινδυνος μπορει να γινει κ ο επαγγελματιας που θα γεμισει οπως οπως για να προλαβει καποια ζητηση η απλα θα κανει του κεφαλιου του μην ελεγχοντας τις πιεσεις..
Το ιδιο θα συμβει κ με καποιον ιδιογομωτη που θελει να κανει τα δικα του χωρις προτιστως να γνωριζει το αν η καθε κινηση που θα κανει ειναι επικινδυνοι η οχι..
Ειναι τρομερα μεγαλο λαθος καπιοι που γεμιζουν να βγαζουν τα φυσιγγια του εμποριου αχρηστα,κ το αντιθετο οσοι αγοραζουν εμπορικα να θεωρουν ολους τους ιδιογομωτες επικινδυνους λογω πατεντων κλπ..
Δεν γινεται ολοι να βραζουν στο ιδιο καζανι...
ολοι φουρνοι δεν βγαζουν τα ιδια κουλουρια...
Για εμενα ισως το μεγαλυτερο κερδος του ιδιογομωτη ειναι οτι μπορει να φτιαξει φυσιγγια που δεν θα βρει στο εμποριο..
Θελει 20γρ? θελει διασπορας 28γρ η ακομα και 24γρ?θελει αλευρια κ πιτουρα?θελει να δοκιμασει μια σακουλα με παλιες μαλλινες ταπες που βρηκε απο τον παππου του?θελει να κυνηγησει με το παλιο δικαννο του παππου του κ θελει οσο το δυνατον ελαφρα φυσιγγια?
Ολα αυτα τα θελει να τα δοκιμασει (και) σε καλυκα με μεταλλο πχ 25?
Εχει καποια ιδιαιτερη προτιμηση κ στο χρωμα του καλυκα?
Αυτα κ αλλα τοσα ειναι εφικτα...
Για ολα τα παραπανω θεωρω οτι αξιζει καποιος να κανει τα πρωτα του βηματα στην ιδιογομωση..
Και οχι για να προσπαθησει να ξεπερασει σε αποστασεις τα εμπορικα φυσιγγια....
Έτσι είναι φίλε μου...συμφωνώ...Επικινδυνος μπορει να γινει κ ο επαγγελματιας που θα γεμισει οπως οπως για να προλαβει καποια ζητηση η απλα θα κανει του κεφαλιου του μην ελεγχοντας τις πιεσεις..
Το ιδιο θα συμβει κ με καποιον ιδιογομωτη που θελει να κανει τα δικα του χωρις προτιστως να γνωριζει το αν η καθε κινηση που θα κανει ειναι επικινδυνοι η οχι..
Ειναι τρομερα μεγαλο λαθος καπιοι που γεμιζουν να βγαζουν τα φυσιγγια του εμποριου αχρηστα,κ το αντιθετο οσοι αγοραζουν εμπορικα να θεωρουν ολους τους ιδιογομωτες επικινδυνους λογω πατεντων κλπ..
Δεν γινεται ολοι να βραζουν στο ιδιο καζανι...
ολοι φουρνοι δεν βγαζουν τα ιδια κουλουρια...
Για εμενα ισως το μεγαλυτερο κερδος του ιδιογομωτη ειναι οτι μπορει να φτιαξει φυσιγγια που δεν θα βρει στο εμποριο..
Θελει 20γρ? θελει διασπορας 28γρ η ακομα και 24γρ?θελει αλευρια κ πιτουρα?θελει να δοκιμασει μια σακουλα με παλιες μαλλινες ταπες που βρηκε απο τον παππου του?θελει να κυνηγησει με το παλιο δικαννο του παππου του κ θελει οσο το δυνατον ελαφρα φυσιγγια?
Ολα αυτα τα θελει να τα δοκιμασει (και) σε καλυκα με μεταλλο πχ 25?
Εχει καποια ιδιαιτερη προτιμηση κ στο χρωμα του καλυκα?
Αυτα κ αλλα τοσα ειναι εφικτα...
Για ολα τα παραπανω θεωρω οτι αξιζει καποιος να κανει τα πρωτα του βηματα στην ιδιογομωση..
Και οχι για να προσπαθησει να ξεπερασει σε αποστασεις τα εμπορικα φυσιγγια....
Στα φυσίγγια μέχρι 32 γρ (τσιχλοφυσιγγα, σκοπευτικά) δεν νομίζω να βγαίνει πιο οικονομικά Αλεξ...υπαρχει μια σχετικη οικονομια στην ιδιογομωση αλλα εαν κερδιζεις 1-2 ευρο στο κουτι και χρειαζεσαι 1 ωρα
για κατασκευη 25 φυσιγγιων τοτε δεν ειναι και τοσο οικονομικη.
Με τα εργαλεία-υλικά στημένα...τόσο, περίπου, χρειάζομαι και 'γω...1 ωρα για κατασκευη 25 φυσιγγιων
Μιλαω για οικονομια σε φυσιγγια 36-38 γρ με επιμεταλλωμενα σκαγια.Στα φυσίγγια μέχρι 32 γρ (τσιχλοφυσιγγα, σκοπευτικά) δεν νομίζω να βγαίνει πιο οικονομικά Αλεξ...
Στα 33-34γρ. και πάνω και ειδικά στα "ειδικά"...κάτι μαλλινόταπα, κάτι διασποράς κ.λ.π... εκεί ναι συμφέρει οικονομικά...
Στα πιο μικρά διαμετρήματα το 12αριού...εκεί, το σπιτικό, μπορεί να σου βγαίνει και μισή τιμή...
Με τα εργαλεία-υλικά στημένα...τόσο, περίπου, χρειάζομαι και 'γω...![]()
συμφωνο , αλλα ποσα τετια φυσιγγια θα ρηξει ενας γουροκυνηγος τον χρονο 20 - 25 , και εαν χτυπησει μερηκα γουρουνια , θα τον πρωβληματηση η τυμη των φυσιγγιων που ερηξε και γεμησε τον καταψυκτη του τοσα κιλα κρεαςεκει που συμφέρει πραγματικά και παει στο 1/5 ειναι σε δραμια και μονοβολα για εμένα εκει η ιδιογομωση ειναι μονόδρομος!!
Τι παραπανω εχει ο gordon..λεγεται για μειωμενη ανακρουση..αλλα εγω δεν το ασπαζομαι... πιστευω εξαρταται με τι ειναι γεμισμενος..πχ εγω στα δραμια που γεμιζω καμια 50αρια τον χρονο ειναι σε καλυκες gordon
Μην κανεις κινηση να παρεις κατι αν δεν με ρωτησεις..εγω θα σου πω..για τσιχλα σκεφτομαι απο τη νεα σεζον να παρω μια κουτα ετοιμα