Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστω παιδια. Στο siarm λεει οτι για ελλαδα κατω απο 5 κιλα τα μεταφορικα ειναι 16.50 ευρω. Εμενα οτι και να βαλω στο καλαθι μου μεχρι μια ποσοτητα μου βγαινει 31 ευρω και μετα προσθετοντας ακομα κατι πεταγεται στα 43 ευρω. Για κυπρο μιλω. Ισως επειδη περνανε απο ελλαδα και μετα απο εκει για κυπρο? Με τοσα μεταφορικα δεν με συμφαιρει. Καλυτερα να τα παιρνω απο εδω
Γιατί δεν στέλνεις ένα email , θα πάρεις μια απάντηση άμεσα .

Σκεφτομαι να κανω μια δοκιμη να γεμισω κανα φυσεκακι.... Λεω να ξεκινησω με δραπανο παγκου, μαλινη ταπα και ρελι.ζυγαρια ακριβειας και παχυμετρο εχω.
Ενας συναδελφος (που πηγε να ξεκινησει ιδιογομωση αλλα τα παρατησε) θα μου δωσει καλυκες 12/70 με καψουλι 616 και εχει πυριτιδα prima 200 γραμμαρια περιπου. Τι στροφειο προτεινετε για το ρελιασμα και αν εχει κανεις καμια συνταγη... Επισης τι μαλινες(σε υψος) να παρω και αν χρειαζομαι καλυκοκοφτη;Θελω να φτιαξω ενα φυσεκι για τα τρυγονια και ενα για τη φασα 32 και 34 γραμμαρια αντιστοιχα.
Συγνωμη για το πρηξιμο βραδιατικα....
Απο την στιγμη που θελεις ρελι οι καλυκες πρεπει να ειναι αφρεζαριστοι,αν οχι θα χρειαστεις καλυκοκοφτη για να τους κοψεις.
Αν ειναι για καλοκαιρι-χειμωνα θα χρειαστεις 2 πυριτιδες(το ποιες θα παρεις ειναι καθαρα θεμα προσωπικο)αν ρωτας για παραδειγμα
ανοιχτα θα ακουσεις ολες τις πυριτιδες του εμποριου.Ενα ατσαλινο στροφειο για αρχη θα σε βολεψει....αργοτερα βλεπεις.

Κρανουλαρ , το ελαχηστο που μπωρεις να παρεις ειναι 250 γραμμαρια , αλλα με συγκερωτηρα την εχω δοκημασει , και αστερι , για μαληνη και ρελιαστο με την S4 που εχω δοκημασει στα 31 γραμμαρια ομως , με CX2000 καλυκας κομενος στα 65 ,50 με 1,45 χ31 με οβερ παουερ 2 χιλιοστων +ταπα ντιανα , η ακομα καλυτερα μαληνη 17 χιλιοστων +φελοταπα 6 χιλιοστων + χαρτακι μετα σκαγια και κλησημο με χαρτακι ρελιαστο , η κουβερ πλαστηκο + ταπα 20 χιλιοστων , και κλησημο με χαρτακι ρελιαστο ,

Βλεπω και υπαρχουν στροφεια για ρηχο και βαθυ ρελι,ποιο να παρω;
Το οβερ παουερ τι κανει ακριβως;
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Στροφείο πάρε μια φορά και καλή. Μην φορτώνεσαι με πράγματα που αργότερα δεν θα θες και δεν θα έχουν μεταπολιτηκη αξία. Ένα καλό στροφειο πάντα είναι ένα καλό στροφειο και δεν χάνει την αξία του. Ένα καλυκοκοφτη θα τον χρειαστείς σίγουρα, κοβε στα 67 και στα 65 και ρελιαζε ανάλογα. Από πυρίτιδες μην μπλέξεις με πόλλες. Με Α1 και granular θα κανείς τέλεια την δουλειά σου. Υπάρχει αρθογραφία πολλή και με λεπτομέρειες σε ανάλογο site. Απλά θέλει διάβασμα, ψάξιμο, δοκιμες πολλές, και να ρωτάς χωρίς να σκέφτεστε αν αυτό που ρωτάς είναι σωστό η λάθος. Πάνω από όλα η ασφάλεια γιατί έχουμε και οικογένειες.

Σκεφτομαι να κανω μια δοκιμη να γεμισω κανα φυσεκακι.... Λεω να ξεκινησω με δραπανο παγκου, μαλινη ταπα και ρελι.ζυγαρια ακριβειας και παχυμετρο εχω.
Ενας συναδελφος (που πηγε να ξεκινησει ιδιογομωση αλλα τα παρατησε) θα μου δωσει καλυκες 12/70 με καψουλι 616 και εχει πυριτιδα prima 200 γραμμαρια περιπου. Τι στροφειο προτεινετε για το ρελιασμα και αν εχει κανεις καμια συνταγη... Επισης τι μαλινες(σε υψος) να παρω και αν χρειαζομαι καλυκοκοφτη;Θελω να φτιαξω ενα φυσεκι για τα τρυγονια και ενα για τη φασα 32 και 34 γραμμαρια αντιστοιχα.
Παρε το στροφειο του παπαιωαννου το cnc στα 30 ευρω ...αλλα θα ζητησεις το βαθυ για παραδοκιακο ρελι.
Παρε την c7 απο πυριτιδα.. θα σε καλυψει απολυτα στα γραμμαρια που αναφερεις...και ευκολοδουλευτη.
Θα χρειαστεις και καλυκοκοπτη επεισης για να κοβεις τους καλυκες στο 65.3 με 65.2.
Η ζυγαρια για μενα πρεπει να ειναι το ποιο αξοπιστο εργαλειο και να ζυγιζει σε χλιστα για μεγαλυτερη ακριβεια

Πρίν κάνεις οτιδήποτε , πάρε 2-3 αγκινάρες και ένα μπουκάλι τσικουδιά και έλα να σου λύσω ότι απορία έχεις. .bye2.

Ετσι ξεκινησαμε ολοι, μην ανησυχεις. Και προσωπικα αν με ρωτησεις, ανετα θα σταματουσα στο ρελιαστο, αν δε με τρωγε ο πισινος μου να αγορασω μηχανη για αστερι. Παρολα αυτα με καλυψαν οι προηγουμενοι, πρωτα θες μια καλη και αξιοπιστη ζυγαρια, επειτα ενα καλυκοκοφτη για να κοβεις στο επιθυμητο υψος, εαν θες να κλεινεις σε δραπανο χειρος θες και αντιστοιχο στροφειο και καλο θα ηταν να μην κλεινεις σε πολλες στροφες. Αλλιως μια ρελιαστρα χειρος με οτι συνεπαγεται για την σταθεροτητα, την ευκολια και την ομοιομορφια των κλεισιματων.

Απο πυριτιδες δε θα σου πω ποιες. Προτιμησε ομως μονοβασικες που ειναι πιο ευκολες στο να τις δουλεψεις, και αν μπορεις να βρεις 1 επειδη τα βαρη που ζητας ειναι κοντινα, θα ειναι ακομα καλυτερο. Αν σου αρεσει η διαδικασια, ειναι μαθηματικως βεβαιον οτι θα παρεις και αλλες, αλλα οσο περισσοτερο το καθυστερησεις τοσο καλυτερο για την τσεπη σου θα ειναι.

Τριτο και κυριοτερο, τις πρωτες αποπειρες κανε τις με καποιο που εχει πειρα. Θα σου γλυτωσει αγχος και χρονο, και πιθανοτατα θα σου λυσει αποριες, ενω θα σε αποτρεψε ισως απο λαθη που θα εκανες λογω απειριας. Επισης μη βιαζεσαι να κατακτησεις το φεγγαρι. Η διαδικασια πρεπει να ειναι πρωτα απο ολα ασφαλης, και αποδοτικη στο κυνηγι.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Δεν βιαζομαι καθολου γιατι εχουμε καιρο μπροστα μας... Ηδη συναδελφοι προσφερθηκαν να μου δειξουν και να μου πουν και θα τους συμβουλευτω. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα σταματησω εκει...γιατι σε οτι εχει να κανει με το κυνηγι εχω υπομονη μπολικη... Την υγεια μας να χουμε και ολα θα τα βρουμε. Εχω μια τουρκαλα επαναληπτικη και αυτη θα πληρωσει τα πειραματα.....:D:D:D!!!

Και η ιδιογομωση καθαρο μιαλο......my man.
Βασικα επρεπε να πεις οτι με την ιδιογομωση καθαριζει το μυαλο σου..δεν αλλαζω με τιποτα αυτο το πραμα 1 η ωρς το βραδυ χαλαρος να γεμιζω φυσιγγια οταν η οικογενεια κοιμαται και μολις τα κλεισω να κατσω μπαλκονι με μια παγωμενη μπυρα ετσι για σβησιμο

Status
Not open for further replies.
Back