Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χρόνια πολλά παίδες ! αφήστε τη φαγούρα μέρες που ειναι, ειμαστε και στο χώνεμα τώρα και όλα ειναι δύκολα :).Το πολυσταδιακό κλειιμο (η σταδιοποίηση του κλεισίματος δηλαδή) ειναι η φυσική εξέλιξη στην αναζήτηση και το ανήσυχο πνεύμα των ιδιογομωτων.Το πολυσταδιακό φυσιγγι εχει χαμηλότερο συγκεντρωτήρα ! Χάρις και εξαιτίας αυτού, του χαμηλότερου βύσματος, καλύτερους χρόνους καύσης και καλύτερες παραμένουσες ταχύτητες.. Φυσικά και μπορει καποιος να φτιάξει αξιοπρεπέστατα φυσιγγια με πιο απλό εξοπλισμό και ισως ετσι θα πρεπει να ξεκιναει καποιος που δεν ειναι σίγουρος αν θα του αρέσει όλο αυτό το καινούργιο αγνωστο μονοπάτι της ιδιογόμωσης.Αν και περισσότερο θα μπερδευτεί καποιος που ξεκινάει τωρα την ιδιογόμωση με το τι και ποια εργαλειία να επιλέξει,τα οποια ουτε φτηνά ειναι ουτε και ευκολα στη χρήση τους.Μια μεκ και ενα δραπανο εχουν κοντα στα 300 ευρώ μπορει και παραπάνω ανάλογα τι δραπανο θα βρες, και με το που τα πάρεις θα θελουν και τις πατεντούλες τους για να τα φερεις οπως πρεπει, κεντραρισματα,στερεωματα ,στοπ,κυλινδράκια κλπ ...Οποιος κάτσει μπροστά απο μια μηχανούλα απο αυτές που φτιάχνει ο Καββαδίας, και γεμίσει 5-6 φυσίγγια θα δει αμεσως τι ειναι να οδηγας φιατ και τι φεράρι...
Το πολυσταδιακό φυσίγγι υπερτερεί σαφώς στις διβασικές κ ειδικά TECNA .

....αν και δεν δηλώνω (είμαι) ιδιογομωτής, πιστεύω ότι το κάθε κλείσιμο έχει φανατικούς οπαδούς όπως και εχθρούς. Τώρα, όπως σωστά είπε ο Νίκος, ο καθένας μπορεί να καταδικάζει αυτό που κάποτε είχε εκθειάσει αλλά θα πρέπει να το κάνει με τρόπο που να μην χάνει το δίκιο του (αν έχει). Όσοι έχουν πάρει μέρος σε κοινότητες ιδιογόμωσης σίγουρα κάτι έμαθαν παραπάνω από αυτό που ήξεραν άρα κατά κάποιο τρόπο ευεργετήθηκαν. Τέλος δεν μπορείς να κλαίγεσαι για πεταμένα λεφτά. Έχω την εντύπωση πως είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι για τις επιλογές μας........Εγώ το σταματάω εδώ, προς το παρών. Εάν προκληθώ θα απαντήσω ανάλογα, και θα αφήσω την τύχη μου-σε αυτήν την κοινότητα- στα χέρια των διαχειριστών/συντονιστών. Οι περισσότεροι που ασχολούνται με την ιδιογόμωση ξέρουν πολύ καλά ποιός ακριβώς είμαι.

Φετος εκανα αρκετες δοκιμές διάτρησης, ιδια ολα στο φυσιγγι, το μονο που αλλαζε ηταν ο χαμηλοτερος συγκεντρωτηρας και ο τροπος κλεισίματος.Σε ολες αυτό με τον χαμηλότερο συγκεντρωτήρα τρυπούσε περισσότερο.Επίσης επειδή ριχνω παρα πολλά φυσίγγια στη τσιχλα,ειχα φτιάξει καμια 500αριά χαραγμα-ρελι για να κερδίσω λιγο χρονο στο γεμισμα. Η γεμισια ιδια d20 1,50x30 με Θωδη 24 ερχοταν καπου τα 9-10 χιλ και χαραγμα ρελι στα 57,8, αξιοπρεπέτατο, σκότωνε μια χαρά.Το αντίστοιχο με Θωδη 23 ,που κυνήγησα κατα κόρον φετος ,με κενό καπου τα 11 και κατι χιλιοστα, και πολυσταδιακό κλεισιμο στα 57,8 ,όπως και να το κανουμε ήταν καλύτερο,πιο άμμεσα και καθαρά ''σβησίματα'' και μεγαλητερη σταθερότητα.

Εγώ δεν λέω τίποτα τα έχουμε πει. Ακριβώς τα ίδια έκανα στο εικοσαρι . Και έχω την ίδια ακριβώς αποψει.
Το θέμα ιδιογωμοση είναι εντελώς προσωπικό και εξαρτάται από τον κάθε ένα ποσό μακριά θέλει και μπορεί να φτάσει.

Εγώ δεν λέω τίποτα τα έχουμε πει. Ακριβώς τα ίδια έκανα στο εικοσαρι . Και έχω την ίδια ακριβώς αποψει.
Το θέμα ιδιογωμοση είναι εντελώς προσωπικό και εξαρτάται από τον κάθε ένα ποσό μακριά θέλει και μπορεί να φτάσει.
ναι αλλά αποτελεί βιασμό της λογικής να λεει κάποιος οτι παρασήρθηκε κλπ, όταν μία αντίστοιχη ιταλική μηχανή τριών μάλιστα σταδίων και οχι τεσσαρων ή πέντε που φτιάχνει ο Καββαδίας, εχει σχεδόν τα διπλά λεφτά ... Τελος παντων το τελειώνω εδω, αλλά το άδικο πληγώνει πάντα ,πως να το κάνουμε...

Η τελευτεα που εχει φτιαξει ςιναι πραγματικα τζαμπα 425 ευρο πολυ καλο εργαλιο και αν θελεις χρησιμοπηεις οσα σταδια θελεις δεν ειναι υποχρεοτικο να κληνεις με 5 σταδια εγω στα περισοτερα γεμησματα βαζω 2 η 3 σταδια και σπανια 5
Αξηζει τα λευτα του μεχρι το τελευτεο ευρο

Η τελευτεα που εχει φτιαξει ςιναι πραγματικα τζαμπα 425 ευρο πολυ καλο εργαλιο και αν θελεις χρησιμοπηεις οσα σταδια θελεις δεν ειναι υποχρεοτικο να κληνεις με 5 σταδια εγω στα περισοτερα γεμησματα βαζω 2 η 3 σταδια και σπανια 5
Θα συμφωνισω σε όλα Τεο.....

....αν και δεν δηλώνω (είμαι) ιδιογομωτής, πιστεύω ότι το κάθε κλείσιμο έχει φανατικούς οπαδούς όπως και εχθρούς. Τώρα, όπως σωστά είπε ο Νίκος, ο καθένας μπορεί να καταδικάζει αυτό που κάποτε είχε εκθειάσει αλλά θα πρέπει να το κάνει με τρόπο που να μην χάνει το δίκιο του (αν έχει). Όσοι έχουν πάρει μέρος σε κοινότητες ιδιογόμωσης σίγουρα κάτι έμαθαν παραπάνω από αυτό που ήξεραν άρα κατά κάποιο τρόπο ευεργετήθηκαν. Τέλος δεν μπορείς να κλαίγεσαι για πεταμένα λεφτά. Έχω την εντύπωση πως είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι για τις επιλογές μας........Εγώ το σταματάω εδώ, προς το παρών. Εάν προκληθώ θα απαντήσω ανάλογα, και θα αφήσω την τύχη μου-σε αυτήν την κοινότητα- στα χέρια των διαχειριστών/συντονιστών. Οι περισσότεροι που ασχολούνται με την ιδιογόμωση ξέρουν πολύ καλά ποιός ακριβώς είμαι.
...για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία, μια μικρή διόρθωση στο κείμενο. ....αν και δεν δηλώνω (δεν είμαι) ιδιογομωτής,......

συμφωνο , εαν και δεν την εχω , γιατι δεν ειχε ακομα κυκλοφορηση ,ειχα παρει την κορτηνη με δυο σταδια , που μου στοιχησε 900 ευρο μαζη με το μαχαιρακι της που δεν μου αρεσε , αφου σκηζωνταν οι καλυκες μετα την βολη , και το πολυ καλο στροφειο IOS

Γιατη???think
Γιατι μου τρωει πολυ χρονο οταν θα κατσω να γεμησω πχ 150 φισηγγια για το βαλτο η για τσιχλοφισηκα και δεν εχω δει και καποιες ουσιαατηκες διαφορρες ,σε καππια απεαιαλ σεταπ ωμως το πεντασταδιακο κανει πολυ καλη δουλεια και αυτη ειναι η πραγματηκοτιτα

Παλικάρια θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μείνετε εντός θέματος. Τα άσχετα μηνύματα με μισόλογα για παλιές σας διενέξεις κουράζουν τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει το θέμα. Έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές παρατήρηση δημόσια και προσωπική αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνετε. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την προστασία του φόρουμ και των υπολοίπων μελών θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα στο εξής. Ευχαριστώ για την κατανόηση και καλό μεσημέρι.

Παλικάρια θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μείνετε εντός θέματος. Τα άσχετα μηνύματα με μισόλογα για παλιές σας διενέξεις κουράζουν τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει το θέμα. Έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές παρατήρηση δημόσια και προσωπική αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνετε. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την προστασία του φόρουμ και των υπολοίπων μελών θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα στο εξής. Ευχαριστώ για την κατανόηση και καλό μεσημέρι.
Σωστος! :)

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες πως ο Piston Skeet που είναι σχεδιασμένος για μικρομεσαίες αποστάσεις και δημιουργεί 2 ατρακτους μας έχει αφήσει λαλακες και σπάει πιάτα από 10 έως 50 μέτρα το ίδιο δυνατα.
Σταύρο όταν λες δυο ατρακτους τι εννοείς; Αγαπημένο κυαθιο για εμενα και τον δουλεύω σε όλα τα τσιχλοκυνηγια μου.

Σταύρο όταν λες δυο ατρακτους τι εννοείς; Αγαπημένο κυαθιο για εμενα και τον δουλεύω σε όλα τα τσιχλοκυνηγια μου.
http://www.gualandi.it/en/products_plastic_wads/piston_skeet.html

piston_skeet.html

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες πως ο Piston Skeet που είναι σχεδιασμένος για μικρομεσαίες αποστάσεις και δημιουργεί 2 ατρακτους μας έχει αφήσει λαλακες και σπάει πιάτα από 10 έως 50 μέτρα το ίδιο δυνατα.
Δεν θεωρείται βυσμα μικρών αποστάσεων, οταν τον χρησημοποιούσα ,ηταν μια χαρα σε νορμαλ αποτσάσεις.Σαν χαρακτηριστικό δεν εχει το νωρίτερο ανοιγμα της δεσμης αλλά μονο τη δημιουργία της διπλής ατράκτου ,προσδοκώντας να διορθώσει καποιο μικρο σκοπευτικό σφάλμα:)

Δεν θεωρείται βυσμα μικρών αποστάσεων, οταν τον χρησημοποιούσα ,ηταν μια χαρα σε νορμαλ αποτσάσεις.Σαν χαρακτηριστικό δεν εχει το νωρίτερο ανοιγμα της δεσμης αλλά μονο τη δημιουργία της διπλής ατράκτου ,προσδοκώντας να διορθώσει καποιο μικρο σκοπευτικό σφάλμα:)
Γιάννη μαζί σου και εγώ στην πράξη αυτό που λες βλέπω και αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα τη συζήτηση για αυτον.
Απλά η ίδια η Gualandi τον χαρακτηρίζει για κοντινές αποστασεις

PLASTIC WAD FOR SHORT DISTANCE

Status
Not open for further replies.
Back