Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπορείς να μου δώσεις σε παρακαλω κάποια επίσημη απόδειξη από τράπεζα δοκιμών η κάποια άλλη πιστοποίηση εγγραφή με δοκιμές που να πιστοποιεί ότι η χαμηλότερη βυσματωση, όπως έχεις πολλάκης πει, υπερτερεί έναντι σε μια ψηλότερη;;;
εγώ πολλάκης δεν είπα ούτε πρόκειται να πω είπα όμως το εξής....
....ποιά εμπορικά με μάλλινη και αστεροειδές κλείσιμο έχουν χαμηλή βυσμάτωση και μειωνεκτούν???
 
Παιδια αν εχουμε το ιδιο σετ απ και αλλαζουμε καλυκα (διαφορετικες εταιρειες), θα αλλαξει κατι? Σε πιεσεις ή κατι αλλο?
Αν αλλαξεις εταιρια αλλαζει το καψυλι..αν αλλαξεις καλυκα ιδιας εταιριας μπορει να βρεις μια μικρη διαφορα στο ποσο μαλακος ειναι ο καλυκας συνηιως αυτο το βλεπεις στους διαφανους που ειναι πιο μαλακοι σε σχεση με τους σκουροχρωμους..οχι μεγαλη διαφορα ανεπαισθητη θα ελεγα απλα αν το παρατηρησεις θα δεις οτι οι διαφανοι πχ τους χαρασει πολυ πιο ευκολα το μαχαιρακι
 
Γενικά σε ρωτάω όχι για την ερώτηση του φίλου..
κοίτα δεν υπάρχει κανείς με επίσημη απόδειξη, ούτε για το κοντό βύσμα ούτε για το μεγάλο. Η απόδειξη εν μέρη βέβαια είναι σε αυτό που είπε ο Nikolis...στο νήμα για το παραγόμενο έργο του φυσιγγίου .......οι έμπειροι ιδιογονωτες φτιάχνουν άλλο φυσίγγι για τον 18,9 και άλλο για τον 18,2.......προφανώς αυτό παρέλειψε να πει είναι ότι ο καθένας φτιάχνει αυτό που ταιριάζει (και στο όπλο και στα γούστα του)...........
απλά σου λέω σε όλα τα πλαστικά ρελιαστά κόβω το κάλυκα 67 χιλιοστά και 65 χιλιοστά ( τα 65 χιλιοστά έχουν δώσει τα καλύτερα στο δικό μου όπλο πάντα)
σε όλα τα χάρτινα ρελιαστά, κόβω το κάλυκα 67 χιλιοστά και όταν τα ρίξω τον ξανακόβω στα 51 χιλιοστά και τα ξαναγεμίζω.
 
Οχι μονο καλυκα!! Πληροφοριακα ρωταω αν εχετε παρατηρησει διαφορες εσεις που ιδιογομωνετε!
Αφού δεν θα αλλάξεις καψύλι δεν θα δεις διαφορά στην ντουφεκιά που να την καταλάβεις. Εμένα το πλαστικό κομμάτι του κάλυκα με ενδιαφέρει μόνο για το κλείσιμο. Κάποιοι κλείνουν καλύτερα από άλλους. Ρόλο παίζει βέβαια και το αν θα κάνω αστέρι ή ρέλι κιόλας. Αλλά θεωρώ πως ουσιώδη διαφορά στην ντουφεκιά δεν θα δεις!
 
Αφού δεν θα αλλάξεις καψύλι δεν θα δεις διαφορά στην ντουφεκιά που να την καταλάβεις. Εμένα το πλαστικό κομμάτι του κάλυκα με ενδιαφέρει μόνο για το κλείσιμο. Κάποιοι κλείνουν καλύτερα από άλλους. Ρόλο παίζει βέβαια και το αν θα κάνω αστέρι ή ρέλι κιόλας. Αλλά θεωρώ πως ουσιώδη διαφορά στην ντουφεκιά δεν θα δεις!
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!
 
Οι κωνικοι καλυκες εχουν τελειως διαφορετικη λειτουργεια.Ανεβαζουν τις πιεσεις!Ενα setup με πυριτιδα 1,80 σε καλυκα
με συνηθισμενο πατο αν πας να το στησεις με κωνικο ειναι ακρως επικινδυνο......ισως χρειαστεις να κατεβεις στο 1,55 π.χ
 
Τι διαφορετικό εχουμε στο χάρτινο κάλυκα από τον πλαστικό γιατί παρατηρώ σε διάφορους πίνακες που κυκλοφορούν διαφορετικά σετ απ' με πιο αδύνατο κάψουλι λιγότερη πυριτιδα κλπ...... Πάντα για στογγυλο ρελι μιλάω......είναι θέμα ελαστικότητας του υλικού????? Ποια τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα καθενός δεδομένης και της μεγάλης διαφοράς τιμής κτήσεως?????
 
κοίτα δεν υπάρχει κανείς με επίσημη απόδειξη, ούτε για το κοντό βύσμα ούτε για το μεγάλο. Η απόδειξη εν μέρη βέβαια είναι σε αυτό που είπε ο Nikolis...στο νήμα για το παραγόμενο έργο του φυσιγγίου .......οι έμπειροι ιδιογονωτες φτιάχνουν άλλο φυσίγγι για τον 18,9 και άλλο για τον 18,2.......προφανώς αυτό παρέλειψε να πει είναι ότι ο καθένας φτιάχνει αυτό που ταιριάζει (και στο όπλο και στα γούστα του)...........
απλά σου λέω σε όλα τα πλαστικά ρελιαστά κόβω το κάλυκα 67 χιλιοστά και 65 χιλιοστά ( τα 65 χιλιοστά έχουν δώσει τα καλύτερα στο δικό μου όπλο πάντα)
σε όλα τα χάρτινα ρελιαστά, κόβω το κάλυκα 67 χιλιοστά και όταν τα ρίξω τον ξανακόβω στα 51 χιλιοστά και τα ξαναγεμίζω.
Εάν κόψεις τον 70αρι καλυκα σε 65 πρέπει να κατεβάσεις και πυρίτιδα????? Ο.χ. το 1.65 να γίνει 1.60???? σε στρογγυλό ρελι πάντα!
 
Οι κωνικοι καλυκες εχουν τελειως διαφορετικη λειτουργεια.Ανεβαζουν τις πιεσεις!Ενα setup με πυριτιδα 1,80 σε καλυκα
με συνηθισμενο πατο αν πας να το στησεις με κωνικο ειναι ακρως επικινδυνο......ισως χρειαστεις να κατεβεις στο 1,55 π.χ
Παλια κυκλοφορούσαν πολλοί κάλυκες με κωνιικη διαμόρφωση στην πατούρα άλλοι έντονα κωνική άλλοι λιγότερο και πολλοί από αυτούς με καψυλιο 6,45 .......αν θυμάμαι καλά....
 

το έχουμε ξαναδεί και μάλλον τα έχουμε ξαναπεί, το κωνικό βάζει την πυρίτιδα σε μεγάλο βαθμό πάνω στο καψούλι σε σχέση με το ίσιο. Να θυμίσω ότι κάποια στιγμή είπαμε και για τον κώνο της φλόγας που παράγει το καψούλι. Ας τα συνδυάσουμε λίγο...
 

το έχουμε ξαναδεί και μάλλον τα έχουμε ξαναπεί, το κωνικό βάζει την πυρίτιδα σε μεγάλο βαθμό πάνω στο καψούλι σε σχέση με το ίσιο. Να θυμίσω ότι κάποια στιγμή είπαμε και για τον κώνο της φλόγας που παράγει το καψούλι. Ας τα συνδυάσουμε λίγο...
Αν δεν κάνω λάθος με το κωνικό είναι σαν να δημιουργείται ένα υπερκαψυλι, σωστά;
 
Καλησπέρα ομάδα . Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από οδιογομωση φυσιγγίων για ραβδωτό τυφεκια ;
Ευχαριστώ .
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top