Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
.....δεν υπάρχει αστοχία υλικού, απλά οι πυρίτιδες που μπορούμε να προμηθευτούμε ως ιδιώτες αλλάζουνε από lot σε lot. Εαν δεν μπορείς να στοκάρεις ποσότητα από την πυρίτιδα που βρήκες την ριξιά της, απλά θα πρέπει να ξανακάνεις δοκιμές στο επόμενο lot, θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα την κάψεις στο τζάκι...........
Πολύ σωστός! Μια φορά βέβαια μου έχει συμβεί να μην μπορώ να βρω την ριξιά σε νέο λοτ με τίποτα. Μιλάω για την GM3. Τωρα άκουσα ότι μοιάζει στην πιο παλιά σύνθεση οποτε ίσως αρχίσω πάλι τις δοκιμές.

.....δεν υπάρχει αστοχία υλικού, απλά οι πυρίτιδες που μπορούμε να προμηθευτούμε ως ιδιώτες αλλάζουνε από lot σε lot. Εαν δεν μπορείς να στοκάρεις ποσότητα από την πυρίτιδα που βρήκες την ριξιά της, απλά θα πρέπει να ξανακάνεις δοκιμές στο επόμενο lot, θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα την κάψεις στο τζάκι...........
Ο ιδιωτης - ιδιογομωτης δικαιολογειται οχι ομως ο επαγγελματιας!!:)

Πολύ σωστός! Μια φορά βέβαια μου έχει συμβεί να μην μπορώ να βρω την ριξιά σε νέο λοτ με τίποτα. Μιλάω για την GM3. Τωρα άκουσα ότι μοιάζει στην πιο παλιά σύνθεση οποτε ίσως αρχίσω πάλι τις δοκιμές.
Ευτυχως βασιλη εχω στοκαρει παλιο Lot GM3

Παντα υπαρχουν διακυμανσεις στις πυριτιδες απο παρτιδα σε παρτιδα απλα τις περισσοτερες φορες ειναι ανεπαισθητες και αλλες μας αλλαζουν ολο το σκηνικο..αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι οι εταιριες δεν κρατουν οσο πιο σταθερη γινεται την χημικη συσταση της καθε πυριτιδας και υπαρχουν αυτες οι διακυμανσεις..βρισκουν φθηνοτερα χημικα για να ριξουν το κοστος;δεν τους βγαινει καθε φορα το ιδιο;το θεμα ειναι οτι εμεις δεν μπορουμε να το τσεκαρουμε περα απο τις δοκιμες αλλα οι επαγγελματιες με προσβαση σε κανονακια σιγουρα μπορουν..το γιατι δεν το κανουν ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο

Last edited:
Νικόλα με όλο τον σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση πρέπει να καταλάβεις ότι εδώ μέσα μπαίνουμε όλοι μας για να ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα και να λέμε αυτά που γουστάρουμε για το κυνήγι και γενικά για το μεράκι μάς.
Τα θέματα της ιδιογομωσης όπως και οι μηχανές γομωσης είναι για να γίνονται συζητήσεις γύρω από αυτά και όχι για να βγάζουμε στην φορά προηγούμενες διαμάχες με τρίτα πρόσωπα και καταστάσεις που δεν ενδιαφέρουν ούτε τους υπόλοιπους εδώ και έχουν καταντήσει κουραστικά για όλους , σου έχει γίνει παρατήρηση επανειλημμένα αλλά δεν σε νοιάζει ? Μπορείς να γράφεις στα θέματα χωρίς να κατηγορείς κάποιον με μισόλογα και σπόντες, οι μπιχτες για τρίτους καλό είναι να λείψουν .
ποιος ειναι τελικα ο διαχειρηστης , η ποιοι ειναι ενας δυο τρεις , η δεκα , γιατι μπερδευτηκα ο ανθρωπος , για να ξερω , εαν μια προειδοποιηση ,η συμβουλη ειναι απο διαχειρηστη η οχι , για να μπορεσω να συμμορφοθω και να μην παω κοντρα αφου δεν θα συμφωνη ο διαχειρηστης , τωρα δεν ξερω εαν παω κοντρα στην διαχειρηση , η οχι , δεν εχω δει και πουθενα να γραφει διαχειρηστης

Νίκο έληξε εδώ σου έχουν γίνει πολλές παρατηρήσεις αν θέλεις να γράφεις θα γράφεις για το θέμα που ανάφερει ο τίτλος και όχι να κατηγορείς κάποιον ? Απλά τα πράγματα κατάντησε κουραστικό το θέμα δεν σε έπιασε κάνεις από το αυτί , μεγάλα παιδιά είμαστε και ελπίζω να καταλαβαίνεις.

......γιαυτό λοιπών θα διαβάσουμε προσεκτικά την γνώμη των παιδιών που ασχολούνται με το σπορ (σκοποβολή), και θα διαλέξουμε ένα ωραίο φυσιγγάκι (με δοκιμές βέβαια) και θα πάμε να ρίξουμε στις τσίχλες, κοτσύφια, καρακάξες, να ευχαριστηθούμε. Για μπεκάτσες, πέρδικες, λαγούς αν έχουμε απόθεμα πυρίτιδας και συνταγών, τότε όλα καλά.

Ευτυχως βασιλη εχω στοκαρει παλιο Lot GM3
Πολύ σπουδαία η παλιά .Εμείς νομίζαμε ότι θάμενε πάντα ίδια .......
Από το νέο lot 2017 είχα πάρει 1 κιλό .
Τήν χάρισα σε φίλο 1000γρ - (50Χ 1.50)=925 γρ μετά από πολύ μεγάλο κάζο στις τσίχλες .Δέν ξέρω αν έτυχε καί σε σας ,παρακαλούσα να μήν έρθει τσίχλα πάνω μου .
1 κουτί 1.50 χ32 κ 1κουτί 1.50 χ31 .Κρότου λάμψης .....

Τήν χάρισα σε φίλο 1000γρ - (50Χ 1.50)=925 γρ μετά από πολύ μεγάλο κάζο στις τσίχλες .Δέν ξέρω αν έτυχε καί σε σας ,παρακαλούσα να μήν έρθει τσίχλα πάνω μου .
Ακριβώς το ίδιο πράγμα έπαθα και εγώ Λάμπη.

Ακριβώς το ίδιο πράγμα έπαθα και εγώ Λάμπη.
Πολλές φορές την πατήσαμε με διάφορα set up αλλά με την εικονα του θηράματος αμέσως καταλάμβαινες αν είναι δυνατό ή αδύνατο αργό ή πολύ γρήγορο (overkill)
Με δαύτην εκείνη την μέρα ούτε πούπουλο είδα αλλά κι'όύτε η πουλιάστρα έκανε σεφτέ αλλά το χειρότερο δέν ήξερα που έριχνα .

Την αγόρασα το 2012 και ειναι σούπερ φαρμακερή.

Η granoular είναι πολεμικό υλικό είπε κάποιος κάποτε, και είχε δικιο
Νικο αυτον τον καποιο ειχα ακουσει τοτε και ειχα παρει θυμαμαι ενα μισοκιλο και οι κηδειες στις τσιχλες ηταν συνεχες φαινομενο..δεν μασαγε πουθενα ουτε στην αυξημενη υγρασια που εχουμε στο νησι

Status
Not open for further replies.
Back