Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το μπαφερ...
1. Βελτιωνει οντως το βεληνικες και εχουμε μακρινες βολες ?
2. Επιβαρυνεται η γομωση ? Θελει ι λιγοτερα γρ. απο οτι θα βαζαμε?
3. Πως γινεται τα σκαγια με το μπεφερ ανακατεμενα να μην χαλαει την συγκεντρωση της ντουφεκιας?
4. Το μπαφερ επιρεαζεται απο την υγρασια?
5. Το μπαφερ ειναι νομιμο? Γιατι τι λενε αιρετικο?
Ξςρω ειναι πολλες οι ερωτησεις μου , οποιος θελει αν μπορει ας μου λυσει τις αποριες ευχαριστω..
1) Ναι γιατί μειώνει τις τριβές και δεν αλλοιώνεται η σφαιρικότητα των σκαγιών.
2) Στο σύνολο του φορτίου υπολογίζεις και το buffer.
3) Όχι μόνο δεν χαλάει, βελτιώνεται. Κοίτα απάντηση 1.
4)Ναι, γι'αυτό και τα premier φυσίγγια αυτού του τύπου είναι περασμένα με "βερνίκι" στο κλείσιμο.
5) Ναι είναι νόμιμο, αιρετικούς ξέρω μόνο στις θρησκείες :)

αιρετικο μπαφερ είναι ορος που χρησιμοποιει ενας παλιος φιλος στο φορουμ του , οποιος θελει οποιαδήποτε ερωτηση για αυτά που γραφει ο οποισδηποτε το καλυτερο από όλα είναι να ρωτησει αυτον που τα γραφει , τα φυσίγγια με μπαφερ θελουν τεραστια προσοχη , ανεβαζουν τρελες πιεσεις για γελια

Εχω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το μπαφερ...
1. Βελτιωνει οντως το βεληνικες και εχουμε μακρινες βολες ?
2. Επιβαρυνεται η γομωση ? Θελει ι λιγοτερα γρ. απο οτι θα βαζαμε?
3. Πως γινεται τα σκαγια με το μπεφερ ανακατεμενα να μην χαλαει την συγκεντρωση της ντουφεκιας?
4. Το μπαφερ επιρεαζεται απο την υγρασια?
5. Το μπαφερ ειναι νομιμο? Γιατι τι λενε αιρετικο?
Ξςρω ειναι πολλες οι ερωτησεις μου , οποιος θελει αν μπορει ας μου λυσει τις αποριες ευχαριστω..
1)Ναι το βελτιωνει.Το μπαφερ παιζει τον ρολο του "αμορτισερ"αναμεσα στα σκαγια.Δεν αφηνει τα σκαγια να ερθουν σε αμεση επαφη μεταξυ τους περιοριζοντας τις παραμορφοσεις τους απο την τριβη και την συμπιεση κατα την αποτομη επιταχυνση τους.Ετσι διατηρουν καλη αεροδυναμικη για καλυτερες κατανομες.
2)Ναι την επιβαρυνει και το βαρος του μπαφερ το υπολογιζουμε στην γομωση.
3)Ειναι πολυ ελαφρυ και βγαινοντας απο την κανει χανεται γρηγορα χωρις να εμποδιζει τα κατα πολυ βαρυτερα σκαγια.
4)Οχι ειναι συνηθως απο πλαστικο
5)Νομιμο ειναι.Αιρετικο λενε συναδελφοι ιδιογομωτες το μπαφερ-πατεντα που φτιαξαν απο αλευρι βρομης

1) Ναι γιατί μειώνει τις τριβές και δεν αλλοιώνεται η σφαιρικότητα των σκαγιών.
2) Στο σύνολο του φορτίου υπολογίζεις και το buffer.
3) Όχι μόνο δεν χαλάει, βελτιώνεται. Κοίτα απάντηση 1.
4)Ναι, γι'αυτό και τα premier φυσίγγια αυτού του τύπου είναι περασμένα με "βερνίκι" στο κλείσιμο.
5) Ναι είναι νόμιμο, αιρετικούς ξέρω μόνο στις θρησκείες :)
Έυχαριστω για τις απαντησεις....οσο για το αιρετικο ( εννοει οτι ειναι αμφισβητουμενο) ?

Ευχαριστω και εσενα dimar..... τοτε να ρωτησω γιατι αν ειναι τοσο καλο δεν χρησιμοποιηται ευρεως..? .my man.

αιρετικο μπαφερ είναι ορος που χρησιμοποιει ενας παλιος φιλος στο φορουμ του , οποιος θελει οποιαδήποτε ερωτηση για αυτά που γραφει ο οποισδηποτε το καλυτερο από όλα είναι να ρωτησει αυτον που τα γραφει , τα φυσίγγια με μπαφερ θελουν τεραστια προσοχη , ανεβαζουν τρελες πιεσεις για γελια
Με καλυψες Δημητρη οκ !,,,,

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μου πείτε εσείς που είστε γνώστες αν είναι δυνατόν να φτιαχτεί διασποράς για 16 άρι μιας και οι διασπορεις είναι δυσευρετοι σε αυτό το διαμετρημα. Αν κοπούν τα πτερύγια σε συγκεντρωτηρα θα πετύχει διασπορά; Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο;
Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με την ιδιογομοση και οι γνώσεις μου είναι λίγες.
Δεν έχω γνώσεις αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα διασποράς με μάλλινη η την ανάλογη πλαστική και ένας σταυρός ανάμεσα στα σκάγια. Κάτι τέτοιο εννοώ

[

Last edited:
Δεν έχω γνώσεις αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα γίνει ένα διασποράς με μάλλινη η την ανάλογη πλαστική και ένας σταυρός ανάμεσα στα σκάγια. Κάτι τέτοιο εννοώ

[
Ολα μπορουν να γινουν κωστα ορεξη να εχεις για δοκιμες και ανοιχτο μυαλο

Δεν έχω γνώσεις αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα γίνει ένα διασποράς με μάλλινη η την ανάλογη πλαστική και ένας σταυρός ανάμεσα στα σκάγια. Κάτι τέτοιο εννοώ

[
αυτό εγραψε ο Ηλιας , αυτό τον σταυρο περιεγραψε

Δημητρη το εχω δαβασει απο αρκετους αυτο... Κ μαλιστα καπου ειχα δει κ αναλυτικα αποτελεσματα απο βλητικο σταθμο για 60βολα αν θυμαμαι καλα με κανονικο πλαστικο Buffer κ οντως οι πιεσεις ειχαν εκτοξευτει μονο με τη χρηση αυτου...
Που πιστευεις οτι ωφειλεται? Στην τριβη με τα τοιχωματα της καννης, οκ... Κ να εχουν ολα τα υλικα που χρησιμοποιουνται για μπαφερ τον ιδιο δεικτη τριβης?
Εννοειται πως παντα πρεπει να αφαιρουμε το βαρος του Buffer απο το βαρος της γομωσης, αν δηλαδη εχουμε μια συνταγη που δουλευει με 34 γρ σκαγια κ θελουμε να της βαλουμε μπαφερ, θα βαλουμε 32,5 γρ σκαγια κ 1-1,5 γρ μπαφερ... Η αληθεια ειναι οτι θα ημουν πολυ περιεργος να δω αποτελεσματα βλητικου σταθμου σε συμβατικες γομωσεις... Προσωπικα το χρησιμοποιω με προοδευτικες πυριτιδες σε βαρη μικροτερα του προκαθορισμενου τους κ δεν εχω παρατηρησει κατι το περιεργο... Πιο συγκεκριμενα γουσταρω τη M92S στο 2,10-1,15 με 37 γρ σκαγια κ 1 γρ buffer.... Η τουφεκια ειναι πολυ μαλακη κ πολυ αποτελεσματικη... Η αληθεια ειναι οτι στα φυσιγγια με μπαφερ, η συνεισφορα του ειναι οφθαλμοφανης, ειδικα για μενα που μαζευω κ τους συγκεντρωτηρες απο τα φυσιγγια που δοκιμαζω, πανω σε αυτους... Σε σχεση με την ιδια συνταγη χωρις μπαφερ, ο συγκεντρωτηρας δεν εχει ιχνος "τραυματισμου" επανω του απο την αδρανεια των σκαγιων κατα την πυροδοτηση... Ειναι σαν καινουργιος... Η διαφορα δε στη διατρηση σε πολλες περιπτωσεις αξιοθαυμαστη...

Last edited:
Αυτή είναι η τουφεκιά της ζωής μου; :)
Για λεγε για λεγε!!! εντυπωσεις κ καιρικες συνθηκες? την φορτωμεν Α0 την εχετε δοκιμασει (Γιωργο-Αρη) που αρεσει πολυ στα παιδια"¨skyfall ,venetato,milvous

Eυγενικη χορηγία απο venetatos πολυ πατέντιαρικη για πολυ ευγενή πτερωτα θηράματα. Για ακριβείς πληροφορίες απευθυνθείται στον εφευρέτη

335crbn.jpg

Eυγενικη χορηγία απο venetatos πολυ πατέντιαρικη για πολυ ευγενή πτερωτα θηράματα. Για ακριβείς πληροφορίες απευθυνθείται στον εφευρέτη

335crbn.jpg
αυτά τα φυσίγγια φιλε δεν πληρωνονται με οποιδηποτε ποσο , περιεχουν μεσα πολλη τρελα πολλες δοκιμες και την ψυχη αυτου που τα εφτιαξε

Δημητρη το εχω δαβασει απο αρκετους αυτο... Κ μαλιστα καπου ειχα δει κ αναλυτικα αποτελεσματα απο βλητικο σταθμο για 60βολα αν θυμαμαι καλα με κανονικο πλαστικο Buffer κ οντως οι πιεσεις ειχαν εκτοξευτει μονο με τη χρηση αυτου...
Που πιστευεις οτι ωφειλεται? Στην τριβη με τα τοιχωματα της καννης, οκ... Κ να εχουν ολα τα υλικα που χρησιμοποιουνται για μπαφερ τον ιδιο δεικτη τριβης?
Εννοειται πως παντα πρεπει να αφαιρουμε το βαρος του Buffer απο το βαρος της γομωσης, αν δηλαδη εχουμε μια συνταγη που δουλευει με 34 γρ σκαγια κ θελουμε να της βαλουμε μπαφερ, θα βαλουμε 32,5 γρ σκαγια κ 1-1,5 γρ μπαφερ... Η αληθεια ειναι οτι θα ημουν πολυ περιεργος να δω αποτελεσματα βλητικου σταθμου σε συμβατικες γομωσεις... Προσωπικα το χρησιμοποιω με προοδευτικες πυριτιδες σε βαρη μικροτερα του προκαθορισμενου τους κ δεν εχω παρατηρησει κατι το περιεργο... Πιο συγκεκριμενα γουσταρω τη M92S στο 2,10-1,15 με 37 γρ σκαγια κ 1 γρ buffer.... Η τουφεκια ειναι πολυ μαλακη κ πολυ αποτελεσματικη... Η αληθεια ειναι οτι στα φυσιγγια με μπαφερ, η συνεισφορα του ειναι οφθαλμοφανης, ειδικα για μενα που μαζευω κ τους συγκεντρωτηρες απο τα φυσιγγια που δοκιμαζω, πανω σε αυτους... Σε σχεση με την ιδια συνταγη χωρις μπαφερ, ο συγκεντρωτηρας δεν εχει ιχνος "τραυματισμου" επανω του απο την αδρανεια των σκαγιων κατα την πυροδοτηση... Ειναι σαν καινουργιος... Η διαφορα δε στη διατρηση σε πολλες περιπτωσεις αξιοθαυμαστη...
ποιο ακριβως μπαφερ χρησιμοποιείς ?

αυτά τα φυσίγγια φιλε δεν πληρωνονται με οποιδηποτε ποσο , περιεχουν μεσα πολλη τρελα πολλες δοκιμες και την ψυχη αυτου που τα εφτιαξε
ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΟΜΟΣ....ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙΨΗΧΗ ΔΕΔΩΜΕΝΑ.ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΙΝΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΦΗΛΟΥΣ..shake.

οπως τα λες φιλε, να σου προσφέρουν τετοια φυσιγγια για δοκιμή αξία ανεκτίμητη.

Status
Not open for further replies.
Back