Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
H συνταγη αυτη, δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι για χαρτινο ή οχι, παντως απο κει την ξεσηκωσα. Θα σου πω σιγουρα πιο απογευμα. Η ποσοτητα ειναι στο 1.75 στη συνταγη που ειδα, την μειωσα λιγο, γιατι αναφερε για πλαστικο obturator και οπως την εστησα εγω μου φανηκε ελαχιστα πιο δυνατη απ'οσο θα ηθελα. Φανταζομαι οτι αν αλλαξεις τον καλυκα, και βαλεις πλαστικο ταπακι αντι για το Overpowder, μπορεις να ανεβεις στο 1.75 και να δοκιμασεις. Οπως επισης για τον φελο, σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω οτι θα σου δωσει απαγορευτικες πιεσεις.

Πυριτιδα μην μειωσεις, ισα ισα που ο χαρτινος ειναι πιο ανελαστικος. Αν βαλεις πλαστικο καλυκα, ανεβα στο 1.75

Παυλο, ανοιγεις ενα κουτι rem. περνεισ τα υλικα και το φτιαχνεις στα μετρα σου, αφου εχεις χαλ. 2-3 κουτια σε δωκιμες.Το σετ απ. αυτο ειναι που ριχνω εγω με την BENELLI..sarcastic..sarcastic..my man.
αν ειναι να χαλας φυσιγγια των 30+ ευρω το κουτι ... + αλλα 7-8 που θα στοιχισουν τα υλικα για τα δικα σου , με αμφιβολο αποτελεσμα ποσο καλυτερα θα εινια απο τα ρεμι ........ μη λογικη σκεψη αχαχα

Καλησπέρα σας,
Θα μπορούσε να περιγράψει καποιος πως ρελιαζουμε με τη ρελιαστρα χειρός; πιεζουμε συνεχομενα και γύρναμε αργά;
Έχει κανείς δοκιμασμένα setup up με(συγκεντρωτηρα η μαλλινη) και κλεισιμο ρελι και mb32 η 206formula;
Δεν εχω δοκιμασει τη 206 αλλα με τη mb32 θα σου προτεινα να γεμισεις 1.60/32 1.65/32. 170/32 ολα με καψουλι 2000 συγκετροτηρα z2μ 24. Και τςαμακι.γεμισε 5-6 απο το καθενα και ριξε τα σε καποιο πινακα να δεις τι κανουν.αν δεν σου παει καποιο χαρτοκοπτη και ανακυκλοση τα υλικα του,να προσεξεις το τσαμακι να το βαζεις με τη αναγλυφη πλευρα προς τα εξω

Ο κάλυκας να κοπεί στα 67,4χιλ. και το ρελι να πατηθει στα 62;
Θα δοκιμάσω και τις δικές σου συνταγές και του βικτωρα.
Ευχαριστώ λεβεντιες!

Μια κ λέτε για χάρτινα,Έχει γεμίσει ποτέ κάποιος χάρτινα με συγκεντρωτηρα και αν ναι τότε τι είδε?
Γιατί λένε ότι τα χάρτινα αποδίδουν τα μέγιστα μονο με μαλλινη..

μα εδώ σε θελω να σε δω μαστορα τι ψαρια πιανεις , λες δεν γινεται , και εγω σου λεω γινεται , ψαξε να βρεις το πως , δεν εγραψα τυχαια κατι , το θεμα είναι ότι οι περισσοτεροι ιδιογομωτες πανε ρομποτικα και στηνουν φυσίγγια , δεν ψάχνονται για κατι το διαφορετικο , και μια ερωτηση , που διαβασες ότι ο SG magnum είναι για 40 γρ ?? τον φτιαχνει ο μαστορας καταλληλα και ριχνει οσα γραμμαρια θελει , δεν υπαρχει κονσερβα στην ιδιογομωση , και μια τελευταια ερωτηση προς ολους , τι είναι καλυτερο , να κανουμε κοντρα δοση μια πυριτιδα σε φορτιο μικροτερο από το ονομαστικο της η να να την ανεβάσουμε σε φορτιο σε καλυκα με μεγαλυτερο χωρο καυσης ? ειδικα σε πολύ κρυο , δεν κανω σε κανεναν ελεγχο γνωσεων όπως εγραψε πιο πισω ενας φιλος , ο καθενας ξερει αυτά που ξερει , κουβεντα κανω
Δημήτρη Χρόνια Πολλά!
Λόγω των ημερών του Πάσχα που έλειπα στο νησί, τώρα είδα το μνμ σου...
Οσο αφορά το μνμ που εγραψα για τo αν βγαινει ογκομετρικά ο SG Mangum, με το στήσιμο που έγραψες στο δικό σου μνμ:
Καταρχήν ξεκαθάρισα οτι μιλάω καθαρά θεωρητικά, γιατί δεν έχω δοκιμάσει να γεμίσω τέτοιο set up για να δω και πρακτικά πως βγαινει ογκομετρικά...
κατά δεύτερό, νόμιζα ότι εννοείς να γεμίσεις τον SG Mangum, με 35γρ. και 76 καλυκα και ρελιαστό, έτσι όπως είναι...σίγουρα πατένταρισμένο με τέτοιο τρόπο, που θα ανεβάσεις την στήλη των σκαγιών σίγουρα γίνεται, π.χ φελλόταπα cal. 20 μέσα στο κυάθιο ή ακόμα πλαστική μισόταπα cal. 20 (γεμίζει και η FIOCCHI, ένα σκοπευτικό φυσίγγιο στα 24γρ. σκαγια με tubo steel και μισόταπα cal. 20 μέσα, για να ανεβάσει την στήλη των σκαγιών και για αμορτισερ) και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ακόμα πατέντες, αν ψάξει κάποιος τα υλικά και τις ογκομετρίες τους...
Τώρα έγραψα οτι το συγκεκριμένο βύσμα (ελπίζω να μιλάω για το ίδιο βύσμα που λές και συ
GUASUPERGC12H13_43.jpg
είναι για 40 γρ. σκάγια, γιατί και οι ίδια εταιρία που τον κατασκευάζει αναφέρει ενδεικτικά οτι προορίζεται για 40γρ. μολύβδινα σκάγια και πάνω, σε συμβατική γόμωση πάντα. Με πατέντα είπαμε, τα πάντα γίνονται...
Σίγουρα η ιδιογόμωση, πέρα όλων των άλλων, είναι και δημιουργία, να φτιάξεις κατι δηλ, στα δικά σου μέτρα και γούστα που δεν το προσφέρει η αγορά των ετοίμων φυσιγγίων...
Απλά, κατα τη γνώμη μου, όταν ξεφεύγουμε πολύ απο τα standard των υλικών που χρησιμοποιούμε, καλό είναι να επαληθεύουμε αν το φυσίγγιο που φτιάξαμε πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που έχει θέσει η CIP...
Επειδή η ιδιογόμωση είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη και πολλές δοκιμές και εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην (ξανα)γράψω εδω μέσα, θεωρίες που δεν μπορώ να τις επαληθεύσω-επιβεβαιώσω στην πράξη ...

Δημήτρη Χρόνια Πολλά!
Οσο αφορά το μνμ που εγραψα για τo αν βγαινει ογκομετρικά ο SG Mangum, με το στήσιμο που έγραψες στο δικό σου μνμ:
Καταρχήν ξεκαθάρισα οτι μιλάω καθαρά θεωρητικά, γιατί δεν έχω δοκιμάσει να γεμίσω τέτοιο set up για να δω και πρακτικά πως βγαινει ογκομετρικά...
κατά δεύτερό, νόμιζα ότι εννοείς να γεμίσεις τον SG Mangum, με 35γρ. και 76 καλυκα και ρελιαστό, έτσι όπως είναι...σίγουρα πατένταρισμένο με τέτοιο τρόπο, που θα ανεβάσεις την στήλη των σκαγιών σίγουρα γίνεται, π.χ φελλόταπα cal. 20 μέσα στο κυάθιο ή ακόμα πλαστική μισόταπα cal. 20 (γεμίζει και η FIOCCHI, ένα σκοπευτικό φυσίγγιο στα 24γρ. σκαγια με tubo steel και μισόταπα cal. 20 μέσα, για να ανεβάσει την στήλη των σκαγιών και για αμορτισερ) και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ακόμα πατέντες, αν ψάξει κάποιος τα υλικά και τις ογκομετρίες τους...
Τώρα έγραψα οτι το συγκεκριμένο βύσμα (ελπίζω να μιλάω για το ίδιο βύσμα που λές και συ
GUASUPERGC12H13_43.jpg
είναι για 40 γρ. σκάγια, γιατί και οι ίδια εταιρία που τον κατασκευάζει αναφέρει ενδεικτικά οτι προορίζεται για 40γρ. μολύβδινα σκάγια και πάνω, σε συμβατική γόμωση πάντα. Με πατέντα είπαμε, τα πάντα γίνονται...
Σίγουρα η ιδιογόμωση, πέρα όλων των άλλων, είναι και δημιουργία, να φτιάξεις κατι δηλ, στα δικά σου μέτρα και γούστα που δεν το προσφέρει η αγορά των ετοίμων φυσιγγίων...
Απλά, κατα τη γνώμη μου, όταν ξεφεύγουμε πολύ απο τα standard των υλικών που χρησιμοποιούμε, καλό είναι να επαληθεύουμε αν το φυσίγγιο που φτιάξαμε πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που έχει θέσει η CIP...
Επειδή η ιδιογόμωση είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη και πολλές δοκιμές και εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην (ξανα)γράψω εδω μέσα, θεωρίες που δεν μπορώ να τις επαληθεύσω-επιβεβαιώσω στην πράξη ...
Κακος πρεπει να ξαναγραψεις γιατι πολλες ερωτησεις που κανουμε ολοι μας αφορουν μεγαλο ποσοστο ιδιογομωτων

αν ειναι να χαλας φυσιγγια των 30+ ευρω το κουτι ... + αλλα 7-8 που θα στοιχισουν τα υλικα για τα δικα σου , με αμφιβολο αποτελεσμα ποσο καλυτερα θα εινια απο τα ρεμι ........ μη λογικη σκεψη αχαχα
Και ποιος σου ειπε τολι που η ιδιογομοση βασιζεται στη λογικη.φαντασου προσπαθεις να ξεπερασεις βλητικους που δουλευουν με τις ρομπες τους μεσα στα εργαστηρια τους με οτι υλικα θελουν με μια ζυγαρια και μια μηχανουλα.....

Μια κ λέτε για χάρτινα,Έχει γεμίσει ποτέ κάποιος χάρτινα με συγκεντρωτηρα και αν ναι τότε τι είδε?
Γιατί λένε ότι τα χάρτινα αποδίδουν τα μέγιστα μονο με μαλλινη..

Τασο, το ολο στησιμο και η αισθηση του χαρτινου βασιζονται στον αερα του παραδοσιακου που φερνει, και φυσικα μεσα σ'αυτο ειναι και η παραδοσιακη, οσο το δυνατον, βυσματωση.

Τασο, το ολο στησιμο και η αισθηση του χαρτινου βασιζονται στον αερα του παραδοσιακου που φερνει, και φυσικα μεσα σ'αυτο ειναι και η παραδοσιακη, οσο το δυνατον, βυσματωση.
Σωστα,Παντως θα εχει ενδιαφέρων να δούμε(από άποψη βλητικης) τι θα έκανε ένα πλαστικό βύσμα σε ένα χάρτινο κάλυκα και μάλιστα ρελιαστο..
Έχω περιέργεια γιατί ποτέ μα ποτέ δεν έχω δει η έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο..

Δημήτρη Χρόνια Πολλά!
GUASUPERGC12H13_43.jpg
Γεια σου Σπυρο και χρονια πολλα!!Ειναι φανερο οτι εχεις γνωσης και διαθετης αποψη και μπορεις να προσφερεις σε μια συζητηση.Θεωριες δεν εχεις μονο εσυ αλλα ολοι μας και με την συζητηση εδω μεσα ενας με τον αλλον επαληθευουμε καποιες.Οποτε επιβαλλεται να συνεχισεις....

Σαραντο, εχεις απολυτο δικιο, πολλες ομως απο τις παραμετρους μιας τουφεκιας δεν ειναι ευκολο να τις μετρησεις. Καποιες επισης ειναι πιθανον να μην επαναλαμβανονται σε αλλο οπλο, αφου πολλοι κοβουν και ραβουν συνταγες πανω στο οπλο που κυνηγανε. Τουλαχιστον οσον αφορα εμενα, τις συνταγες τις θεωρω σαν ενα ειδος οδηγου, για να ξεκινησω τις δικες μου δοκιμες

Σαφως και ειναι σεβαστη η γνωμη σου εννοειται. Απλα σκεφτομαι οτι εχουμε περασει απο το απλο και κλασσικο 1.65 x 32 με καψουλι cx2000, που εδιναν σαν συνταγη πριν κατι δεκαετιες, σε ολοκληρο κατεβατο απο το τι ειδος καλυκα, και ποσο ψηλο μεταλο, εως το τι οπλο και καιρικες συνθηκες κατα την βολη. Δεν ειμαι κατα της τοσης εξειδικευσης, απλα σκεφτομαι οτι ετσι χανεται λιγος απο το μυθο του ψαξιματος. Προσωπικα δεν κανω τοσο εμπεριστατωμενες δοκιμες που να συμπεριλαμβανω τη ταχυτητα (δεν εχω ταχογραφο) ή την διατρηση, με ενδιαφερει ομως η αποτυπωση της τουφεκιας στον πινακα, κυριως για οπτικη εικονα του σμηνους των σκαγιων ανα διαφορετικη αποσταση. Το οπλο που δοκιμαζω ειναι ενα, και τα τσοκ ειναι περιπου παντα ιδια.

Συμφωνώ με τον Βίκτορα. καλο ειναι να αποφευγουμε να γράφουμε πολυ ψαγμενεσ συνταγεσ 40±±±±gr.με μπαρουτεσ που θελου πολυ ψαξιμο γιατι μασ διαβαζου ν και παιδιά που αρχηζουν τωρα την ιδιογομωση και να κανουν καμια μαλ........η Γνώμη μου ειναι οτι η υδιογομωση δεν ειναι ανταγωνισμός ποιοσ θα φτιαξη την καλύτερη συνταγή ειναι μερακη και πειραματησμοσ σε ασφαλει πλαίσια.ξερουμε πολυ καλα ολλοι εμεισ η παλιοί ιδιογομωτεσ τη παπαδεσ μπορουμε να κανουμε καλητερα να το κραταμε για τον εαυτο μασ .συγνομη για αυτην την παρέμβαση απο ολλα τα παιδια

Το θεμα δεν ειναι να ξεπερασεις. Το θεμα ειναι να πηγαινεις για κυνηγι με το δικο σου φυσιγγι.
Και γιατι να μην τους ξεπερασεις απο τη στιγμη που δεν εχεις περιορισμους στο θεμα κοστους,προσωπικα τα τελευταια 15 χρονια σε ολα μου τα οπλα βαζω μονο δικα μου φυσιγγια για ολα τα κυνηγια μου

To ιδιο κανω και γω τα τελευταια 10. Πλεον ομως δεν με απασχολει αν το φυσιγγι που βγαζω ειναι καλυτερο ή οχι απο τα αντιστοιχα του εμποριου. Αυτο λεω, οτι φτιαχνω οτι φτιαχνω, και ριχνω με αυτα, χωρις να με νοιαζει να τα συγκρινω με αλλα.

Τα φορτομενα σετ απ, αφορουν σηγουρα πιο ψαγμενους ιδιογ.Και θα ηταν απερ. καποιου που ξεκ. τορατην ιδιογ. Και το τονιζω φορτομενα οχι επκ.να ποιραμ. με αυτα.ΤΟΡΑγια το αν πρεπει να λεγονται καποια σετ απ, απο μενα σηγνωμη φηλε μου αλλα θα τα λεω. ΓΙΑΤΙ μενα δεν μου τα ειπαι κανενας. ουτε θελλω να αποδ. κατη σε κανεναν. Εχω φηλους και συγκ. στην μηκρημας κοιν . που τους ξερω και με ξερουν. Για μενα η ιδιογ. ειναι κατι που το μηρ. απλοχερα. ΑΝ κατι δεν μου αρεσει μεσα απο το οραιο περιτηλ. ειναιο κριψηνησμος τα ψψψψ, στο αυτι, μην μας ακουσουν. Καταληπα αλων εποχων.ΚΡΙΜΑ μια ζωη φοβ. μην μαθουν τις σηνταγες του δρουιδη.ΣΗΓΑ ΤΑ ΩΑ. ΣΗΝΑΔΕΛΦΗΚΟΤΗΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ..fiurius.

Ειμαστε στο 2016 οχι στη δεκαετια του 50-60 ο κοσμος εχει στραφει στην ιδιογομοση οχι απο αναγκη για ποιο φτηνα φυσιγγια αλλα για θεμα ποιοτητας,πρεπει ολοι μας να ξυπνησουμε και να γραφουμε ανοιχτα πλεον καποια πραγματα και να μην εχουμε αυτον τον βλακωδη κρυψηνισμο που κατεχουν οι ποιο παλιες γεννιες ειτε προκειτε για ιδιογομοση ειτε για θεματα βλητικης ειτε για κηνηγι.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ετος 2016 ο κοσμος το εχει τουμπανο και εσεις κρυφο καμαρι

Status
Not open for further replies.
Back