Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έτσι είναι, κάθε σχολή ιδιογόμωσης (επαναγόμωσης για τους αμερικανούς) έχει τα μυστικά της και τους κανόνες της. Το φυσίγγι της εικόνας δείχνει ερμητικού κλεισίματος. Οι πιέσεις αν είναι εντός προδιαγραφών, δεν ενοχλούν και ο μόνος λόγος που κάποιες συσκευασίες γράφουν πιέσεις, είναι για να δείξουν ότι τα φυσίγγια υπέστησαν έλεγχο.
Κλεισμένο σε οπουδήποτε progressive αμερικανική μηχανή με παραπάνω από δύο στάδια κλεισίματος το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αυτό έχει κάμει χειλακι οπότε σίγουρα έχει πιεστεί και η πυρίτιδα αρκετά.

Αν θέλω να στήσω ενα φυσίγγι στα 35 γραμμαρια μπορώ να βάλω την mb32 και να κλεισω με 3 στάδια η να πάω σε mb 36?
Λογικά πας στην ΜΒ 36. ΑΛΛΑ το ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί ειναι: Ποιό πτηνό δεν σκοτώνεται με 32γρ και θέλει 35γρ ?

Λογικά πας στην ΜΒ 36. ΑΛΛΑ το ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί ειναι: Ποιό πτηνό δεν σκοτώνεται με 32γρ και θέλει 35γρ ?
Η ερώτηση είναι γενική για να καταλάβω πως μπορώ να χειριστώ την εν λόγω πιρύτιδα,Όσο για τα γραμμάρια που αναφέρω παραπάνω σκέφτομαι για καποιο σεταπ με μπαφερ οπου λογικά θα ειναι 33.5 σκαγια και 1.5 μπαφερ και κατι τελευταιο για φασσα και παπί θα πηγαινα με 35 και 36 γραμμάρια .

Η ερώτηση είναι γενική για να καταλάβω πως μπορώ να χειριστώ την εν λόγω πιρύτιδα,Όσο για τα γραμμάρια που αναφέρω παραπάνω σκέφτομαι για καποιο σεταπ με μπαφερ οπου λογικά θα ειναι 33.5 σκαγια και 1.5 μπαφερ και κατι τελευταιο για φασσα και παπί θα πηγαινα με 35 και 36 γραμμάρια .
Για 32-33γρ είναι καλή, μετα θα την βγάλεις εκτός εαυτού :-) διότι και το μπάφερ μετράει στο βάρος. Η φάσσα με 32γρ πέφτει εύκολα, αν σκεφτείς τα Alphamax ELEY που συνιστούν 28-32γρ . Το μεγάλο παπί με 33γρ επίσης πέφτει ξερό με 5αρια και 4αρια στα ψηλωμένα πρωινά
(Lambro καφέ).

Βαλτην με 686 η616 1.80 με 185

Πείτε μου κ εμένα να μαθαίνω ρε παιδιά...
Γιατί τόση προσοχή στο 686..;;
Επειδή ανεβασε φορτιο κατά την γνώμη του θέλει πιο αργό καψουλι Κώστα. Η δική μου γνώμη είναι παντού 2000 η Mb 32. Δουλεύει άνετα στα 35 γρ κ χωρίς κανένα θέμα. Σε πολύ κρύο 688

Εμενα το 686 στο 1,80 και 1,85 στην ΜΒ32 και 36 σε Ν5 μου εδωσε ζωντανα πουλια ( φασσες ) αιματα και
ακαυστη πυτιτιδα......με CX2000 ολα αυτα εγιναν παρελθον. Σε αυτες τις δοσολογιες παντα βαζω cx2000.
Στην ΜΒ36 σε σεταπ για κρυο στα 2 χ36+1,5- Ν5 βαζω 686.

32 εως 35 γραμ δινει η ιδια η εταιρια την ΜΒ32. Προσωπικη εμπειρια απο τοσο ψηλα δεν εχω, και η μονη φορα που εχω ριξει συνταγη με 686 ειναι σε χαρτινο ρελιαστο. Αλλοιως μονο με 2000, και δεν εχω δει ποτε καταλοιπα

Επειδή ανεβασε φορτιο κατά την γνώμη του θέλει πιο αργό καψουλι Κώστα. Η δική μου γνώμη είναι παντού 2000 η Mb 32. Δουλεύει άνετα στα 35 γρ κ χωρίς κανένα θέμα. Σε πολύ κρύο 688
Ακριβως αυτο που αναφερει ο Δημητρης....Δεν βρισκω το λογο να φορτωνουμε τοσο πολυ τις πυριτιδες και να ταλαιπωρουμε τα οπλακια μας...Τα 35 ειναι ταβανι για την mb*32 και θελουν προσοχη.
Εγω αν ηθελα 35γρ θα γεμισα την 36αρα στο 1,85χ35 με 410 αρχικη και 700bar maximum.

Μπορει, αλλα και παλι η ιδια η εταιρια τη συστηνει για γομωσεις στα 35 γρ. Δε σου λεω να ανεβεις παραπανω, αλλα ολες οι πυριτιδες εχουν ενα μικρο ευρος πανω-κατω απο τις εργοστασιακες συνταγες, που ομως δεν στο συστηνει η εταιρια, ή δεν εχει ασχοληθει ωστε να το δουλεψει. Πχ, η F2x28 μπορει ανετα να ανεβει στα 30 γρ, και χωρις ιδιαιτερα προβληματα ως προς το τι φυσιγγι θα βγαλεις.

Έκλεισα μερικά φυσιγγάκια με Mb32 ,τα Νο9 στο 1.68 με Ζm-21 στα 57.5mm 32γρ με 6αστερο κλεισιμο και τα Νο6 στο 1.78 με Ζm-21 στα 57.7mm 34γρ με 8αρι κλεισιμο.
View attachment 4703

Εκτιμω οτι θα θες λιγο πατημα παραπανω για να σου δουλεψουν σωστα, ειδικα το 32αρι με z2m21... Ειδικα με τους z2m και τους Giovanni θελει πατημα η Μβ...

Status
Not open for further replies.
Back