Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο έμπειρος βαδίζει μπροστά μόνο όταν κλείνει με διακόσια στάδια και 14 χιλιοστά κενό?? Τότε όσοι κλείνουν μόνο ρελιαστά είναι για λιθοβολισμό??? Νομίζω ότι αδικείς πολλούς.

Οχι κανεναν δεν θελω να αδικησω, κανεναν και τιποτα δεν υποτιμω.....ουτε το μυρμηγκι............ Σεβομαι ΟΛΟΥΣ
τους ιδιογομωτες......ασχετα εαν κλεινουν πεντασταδιακα ή με ρελιαστρα χειρος. Διακρινω ενα ''χλευασμο'' για
το πεντασταδιακο κλεισιμο.....απο τα γραφομενα σου.....δεν με ενοχλει.....εχω φιλους που κλεινουν ρελιαστα
και κατω απο τα 60 χιλιοστα ( τα κοντα ) ασφαλως και θα τα γνωριζεις. Παντα τα σεταπ που δινω εχουν
σαν ''αρχη'' την ασφαλεια μας.....αυτο προεχει.....με πυρομαχικα εχουμε να κανουμε.....το πρωτο λαθος στα
πυρομαχικα ειναι το τελευταιο......εγω για ασφαλεια μιλαω....και οχι για λιθοβολισμο!!!! Η γνωμη μου ειναι
και θα ειναι , οτι εμπειρος δεν μενει ''στασιμος''.....συνεχιζει να βαδιζει εμπρος......

Καλησπέρα! Για να μου πει κάποιος φίλος, πόσο επικίνδυνο είναι το παρακάτω γέμισμα! Μπαρούτι Tecna 2.25 χ 36 γραμ. Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει καμιά κάνη? και πόσο μπορεί να είναι το όριο για τα 36 γραμ σκάγια!. Ρωτάω γιατί έφτειαξα με την παραπάνω δοσολογία και μου είπε φίλος από το σάιτ ότι έιναι πολύ επικίνδυνο! και όχι τίποτα άλλο, αλλά έριξα και μερικά!.

Δεν την δουλευω την Τεκνα.....ξερω ομως απο φιλους οτι γεμιζουν 1,90-1,95 - 37-38 -56,5 -57- γραμμαρια σε Ν3.
Τωρα το 2,25χ36....σκεψου λιγο.....τι μπουρλοτο ειναι.....σε τι υψος το ρελιασες ?? Δωσε εαν θελεις ολο το
σεταπ.....πως το στηνεις.??

Το 1.90 36γρ με 688 είναι στα 800bar υπολόγιζε οπότε τα 1000+ τα έχεις με 2.25 αν την κάψεις σωστά, αν της δόσεις ελαφρι ρελι πιθανόν να γεμίσεις την κάννη ακαυτη. Εγώ την γεμίζω στα 2.00γρ αλλά με 686. Lb6 τροποποιημένο ή Drago20 στα 57.5.
Όσοι το δοκίμασαν παράπονο δεν μου είπαν

Δεν την δουλευω την Τεκνα.....ξερω ομως απο φιλους οτι γεμιζουν 1,90-1,95 - 37-38 -56,5 -57- γραμμαρια σε Ν3.
Τωρα το 2,25χ36....σκεψου λιγο.....τι μπουρλοτο ειναι.....σε τι υψος το ρελιασες ?? Δωσε εαν θελεις ολο το
σεταπ.....πως το στηνεις.??
Φίλος μου τα έφτιαξε! Αύριο που θα πάμε για κυνήγι θα τον ρωτήσω και θα σου πώ λεπτομέρειες!. Όμως δεν μου είπατε! είναι επικίνδυνα? μην χάσω κανα χέρι και ξέρω και εγώ και τίποτα άλλο!.

Φίλος μου τα έφτιαξε! Αύριο που θα πάμε για κυνήγι θα τον ρωτήσω και θα σου πώ λεπτομέρειες!. Όμως δεν μου είπατε! είναι επικίνδυνα? μην χάσω κανα χέρι και ξέρω και εγώ και τίποτα άλλο!.

Η γνωμη μου ειναι να μην το ξανα βαλεις στο ολπο σου.....ωστε να μεινεις αρτιμελης.....

Σε τι μήκος κάλυκα είναι η συνταγή;

Τι εννοείς με τον όρο καλό φυσίγγι; Αναλυτικά θα ήθελα. Με τιμές κ βλητικα στοιχεία
Όπως γραφω και στο πόστ:
το ερώτημα αυτό συνηθίζω να απαντώ: Αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο όπλο σου.

Πάμε στις τιμές: ΚΑΤΑΝΟΜΗ ---->Αυτό που σου εκπληρώνει τις τιμές του πίνακα όταν έχεις το ανάλογο τσοκάρισμα

Attachments

• Percentages of Chokes.jpg
    Percentages of Chokes.jpg
    122 KB · Προβολές: 49
Τι εννοείς με τον όρο καλό φυσίγγι; Αναλυτικά θα ήθελα. Με τιμές κ βλητικα στοιχεία
Πάμε στην ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ: Αυτό που ΔΕΝ υπερβαίνει τις τιμές του Πίνακα και ιδιαίτερα αυτό που σου δίνει μόλις το 75% των αναγραφομένων τιμών

Attachments

• ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΟΠΛΩΝ.jpg
    ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΟΠΛΩΝ.jpg
    71,9 KB · Προβολές: 35
Last edited by a moderator:

Πάμε στα σκάγια: Επινικελωμένα σκάγια με 2-3% αντιμόνιο αν επιδιώκεις τραυματικό σοκ και ταχύτητα 390 m/sec (+/- 5 m/sec). Εναλλακτικά 5% αντιμόνιο και ταχύτητα > 420 m/sec αν επιδιώκεις προσβολή ζωτικών σημείων και μεγαλύτερη διάτρηση

Last edited by a moderator:

Πάμε στη βυσμάτωση: Αυτή που όταν την ολισθαίνεις από θαλάμη προς τσοκάρισμα με μια βέργα, σου δίνει αίσθηση πιστονίου και δεν σε παιδεύει στην ώθηση. Σε οποιοδήποτε σημείο απο τον κώνο και μετά, δεν επιτρέπει να περάσει νερό προς το στόμιο, δηλαδή εφάπτεται των τοιχωμάτων της κάννης. (Εδώ το πόσο εφάπτεται θέλει κάποια εμπειρία, ωστόσο το βύσμα με το μεγαλύτερο ζόρι, είναι το χειρότερο)

Πάμε σε πυρίτιδα: Αυτή που συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά (θέλεις μετρήσεις βλητικού σταθμού με καμπύλη καύσεως και μέτρηση πιέσεων, σε συνδυασμό με διαφορετικές θερμοκρασίες και πολλά φυσίγγια)

Attachments

• 406243471.jpg
    406243471.jpg
    43,7 KB · Προβολές: 13
Πάμε στο καψύλιο: Αυτο που σου εξασφαλίζει τη καλύτερη καύση (χωρίς κατάλοιπα σε κάννη) με τις μικρότερες πιέσεις

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το καλό φυσίγγι για σένα θα είναι ανεπαρκές για μενα και αντίστροφα. Κάθε κάννη παντρεύεται αρμονικά με κάποια φυσίγγια και αντιπαθεί κάποια άλλα. Κάποιες κάννες είναι πιο δεκτικές σε περισσότερα φυσίγγια και κάποιες άλλες είναι ιδιότροπες και ταιριάζουν με ελάχιστα φυσίγγια. Κάποιες αρέσκονται σε βαρύτερες γομώσεις, κάποιες προτιμούν ελαφριές γομώσεις.

Status
Not open for further replies.
Back