Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιωργο αυτη την αντιδραση ειχα και γω οταν ενας ξαδερφος μου εριξε σε ενα ζωο στα 35-40 μετρα και του ανοιξε ολοκληρη τρυπα στα πλευρα και του αλεσε τα σωθικα
Εμ με lb6 τι θα κανουνε παντος αυτα κανουν περισοτερη ζημια και απο μονοβολο φιλε ρε μπας και τα εχεις δεμενα μεταξυ τους με κανα συμα ρε και μας δουλευεις

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ποιό φυσίγγι είναι καλό;

Στο ερώτημα αυτό συνηθίζω να απαντώ: Αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο όπλο σου.

Ωστόσο μετά από πολλά χρόνια, παρατήρησα ότι τα καλά φυσίγγια για μένα, είχαν ένα ιδιότυπο γνώρισμα: Ξεδίπλωναν ευκολότερα. Είχαν ρηχό ρέλιασμα.

Έκανα κάποτε (ίσως και 2 δεκαετίες πριν στις ΗΠΑ) ένα πείραμα: Έκοψα τον κάλυκα στο ύψος του χαλκού, έβγαλα τη πυρίτιδα και κράτησα το βύσμα και τα σκάγια εντός του υπολοίπου κλειστού (ρελιασμένου) κάλυκα. Στη συνέχεια με δυναμόμετρο (εφοδιασμένο με μνήμη) τοποθετώντας το υπόλοιπο φυσίγγι σε 20αρι αν θυμάμαι σωλήνα ώστε να εφάπτεται το ρέλιασμα στα χείλη του, έσπρωξα βίαια το βύσμα μέχρι να ανοίξει το ρέλιασμα, έτσι ώστε να λάβω το μέγιστο της δύναμης που απαιτήθηκε για να ανοίξει κάθε φυσίγγι.

Τελικά οι υποψίες μου ήταν σωστές: Τα φυσίγγια που άνοιγαν με μικρότερη δύναμη, έδιναν τις καλύτερες τουφεκιές, τη χαμηλότερη αίσθηση ανάκρουσης, τη καλύτερη καύση.

Πριν λίγα χρόνια ένας πολύ έμπειρος ιδιογομωτής, μου έδωσε αρκετά φυσίγγια διάφορετικά μεταξύ τους, περιγράφοντας μου το καθένα και την ιστορία του. ΟΛΑ είχαν ΧΑΜΗΛΟ ρέλιασμα, ανεξάρτητα αν ήταν αστερι/τάπα.

ΤΥΧΑΙΟ ???

Attachments

• images (2).jpg
    images (2).jpg
    14,4 KB · Προβολές: 41
ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ποιό φυσίγγι είναι καλό;

Στο ερώτημα αυτό συνηθίζω να απαντώ: Αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο όπλο σου.

Ωστόσο μετά από πολλά χρόνια, παρατήρησα ότι τα καλά φυσίγγια για μένα, είχαν ένα ιδιότυπο γνώρισμα: Ξεδίπλωναν ευκολότερα. Είχαν ρηχό ρέλιασμα.

Έκανα κάποτε (ίσως και 2 δεκαετίες πριν στις ΗΠΑ) ένα πείραμα: Έκοψα τον κάλυκα στο ύψος του χαλκού, έβγαλα τη πυρίτιδα και κράτησα το βύσμα και τα σκάγια εντός του υπολοίπου κλειστού (ρελιασμένου) κάλυκα. Στη συνέχεια με δυναμόμετρο (εφοδιασμένο με μνήμη) τοποθετώντας το υπόλοιπο φυσίγγι σε 20αρι αν θυμάμαι σωλήνα ώστε να εφάπτεται το ρέλιασμα στα χείλη του, έσπρωξα βίαια το βύσμα μέχρι να ανοίξει το ρέλιασμα, έτσι ώστε να λάβω το μέγιστο της δύναμης που απαιτήθηκε για να ανοίξει κάθε φυσίγγι.

Τελικά οι υποψίες μου ήταν σωστές: Τα φυσίγγια που άνοιγαν με μικρότερη δύναμη, έδιναν τις καλύτερες τουφεκιές, τη χαμηλότερη αίσθηση ανάκρουσης, τη καλύτερη καύση.

Πριν λίγα χρόνια ένας πολύ έμπειρος ιδιογομωτής, μου έδωσε αρκετά φυσίγγια διάφορετικά μεταξύ τους, περιγράφοντας μου το καθένα και την ιστορία του. ΟΛΑ είχαν ΧΑΜΗΛΟ ρέλιασμα, ανεξάρτητα αν ήταν αστερι/τάπα.

ΤΥΧΑΙΟ ???
Τι εννοείς με τον όρο καλό φυσίγγι; Αναλυτικά θα ήθελα. Με τιμές κ βλητικα στοιχεία

Εμ με lb6 τι θα κανουνε παντος αυτα κανουν περισοτερη ζημια και απο μονοβολο φιλε ρε μπας και τα εχεις δεμενα μεταξυ τους με κανα συμα ρε και μας δουλευεις
Οχι Τολη αν και σαν πατεντα υπαρχει αλλα εχει πολυ αμφιβολα αποτελεσματα..σαν δραμια ειναι πολυ συγκεντρωτικα και αν ταιριαξουν στο οπλο σου κανουν παππαδες..μονο τα πολυ μεγαλα ζωα πανω απο τα 40-50 μετρα δεν νιωθουν ευκολα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Πριν λίγα χρόνια ένας πολύ έμπειρος ιδιογομωτής, μου έδωσε αρκετά φυσίγγια διάφορετικά μεταξύ τους, περιγράφοντας μου το καθένα και την ιστορία του. ΟΛΑ είχαν ΧΑΜΗΛΟ ρέλιασμα, ανεξάρτητα αν ήταν αστερι/τάπα.ΤΥΧΑΙΟ ???
..και τι εννοείς με τον όρο χαμηλό ρέλιασμα?

..και τι εννοείς με τον όρο χαμηλό ρέλιασμα?
Έχω φίλο πολύ έμπειρο ιδιογομωτη που έχει αυτή την άποψη δηλαδή τα φυσίγγια που φτιάχνει τα γεμίζει τσιμπημενα προς τα πάνω αρκετά με πυρίτιδα αλλά με πολύ ελαφρύ αστεροειδες κλείσιμο και ελάχιστο ρελι .....έχω δοκιμάσει κάποια και όντως είναι καλά απλά με ξενίζουν οι συνταγές του .......που λόγω απειρίας δεν θα τολμούσα να γεμίσω....... Για να δώσω ένα παράδειγμα γεμίζει c7 σε 5 νο για φασα 1-85x34 αλλά λίγο ρελι και ύψος ρελιασμενου κάλυκα κοντά στα 59 χιλιοστά!

Last edited:
Καλησπέρα! Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω σιγά σιγά κι εγώ Την ιδιογομωση, πριν λίγες μέρες ετοιμαζόμουν να πάρω την a5s lc τελικά λόγο ενός απροόπτου συμβάντος ξεχνάω την αγορά της για 2-3 μήνες τουλάχιστον! Στο θέμα λοιπόν έχω μια ρελιαστρα χειρός την ποιο απλή πόυ υπάρχει στο εμπόριο ήταν του παππού μου με αυτή μπορώ να ξεκινήσω να γεμίζω μερικά φυσίγγια ώστε να αποκτήσω κάποιες γνώσεις ή να μην ασχοληθώ καν?

Καιρος να δωσω θεση και στο φυσιγγι που με γεννησε και με μεγαλωσε σαν ιδιογομωτη και ακομα μου μαθαινει πολλα..8βολο λοιπον παραγγελια του πατερα μου που κοντευει να ξεμεινει
View attachment 4513
View attachment 4514
Μερακλης!

Έχω φίλο πολύ έμπειρο ιδιογομωτη που έχει αυτή την άποψη δηλαδή τα φυσίγγια που φτιάχνει τα γεμίζει τσιμπημενα προς τα πάνω αρκετά με πυρίτιδα αλλά με πολύ ελαφρύ αστεροειδες κλείσιμο και ελάχιστο ρελι .....έχω δοκιμάσει κάποια και όντως είναι καλά απλά με ξενίζουν οι συνταγές του .......που λόγω απειρίας δεν θα τολμούσα να γεμίσω....... Για να δώσω ένα παράδειγμα γεμίζει c7 σε 5 νο για φασα 1-85x34 αλλά λίγο ρελι και ύψος ρελιασμενου κάλυκα κοντά στα 59 χιλιοστά!

Αυτο δεν το θεωρω εμπειρια.....δλδ να φορτωνει 1,85χ34 και ρελιαζει στα 59. Το ''κλασικο'' φυσεκι ειναι
1,75χ34 στα 57 με 5ρια.....τωρα ο καθε ενας γεμιζει οπως θελει....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!!!!
ΥΓ. Ο εμπειρος βαδιζει μπροστα....δεν μενει ''σταθερος''.....παντα φιλικα......

Αυτά με την πολύ μπαρουτη και το λίγο πάτημα τα έχουμε κάνει λίγο πολύ όλοι,και εγώ το έχω δοκιμάσει,και με εκπληκτικά αποτελέσματα, το ελαφρύ πάτημα είναι μόνο και μόνο για να μην ανέβουν τα Bar στο θεό, όσο για το πεντασταδιακο κλείσιμο,ναι καλό είναι και όπως λέει και ο φίλος ο Νίκος προχωράμε μπροστά, όχι ότι δεν μπορεί ένας με μια απλή ρελιαστρα να φτιάξει το τέλειο φυσίγγι του, όλες είναι μηχανές και όλες φτιάχνουν φυσίγγια, εγώ για παράδειγμα στο όπλο μου και στο μυαλό μου έχω φτιάξει το τέλειο φυσίγγι με την πιο φτηνή μπαρουτη,ναι πεντασταδιακο, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΌ

Καλησπέρα! Για να μου πει κάποιος φίλος, πόσο επικίνδυνο είναι το παρακάτω γέμισμα! Μπαρούτι Tecna 2.25 χ 36 γραμ. Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει καμιά κάνη? και πόσο μπορεί να είναι το όριο για τα 36 γραμ σκάγια!. Ρωτάω γιατί έφτειαξα με την παραπάνω δοσολογία και μου είπε φίλος από το σάιτ ότι έιναι πολύ επικίνδυνο! και όχι τίποτα άλλο, αλλά έριξα και μερικά!.

Καλησπέρα! Για να μου πει κάποιος φίλος, πόσο επικίνδυνο είναι το παρακάτω γέμισμα! Μπαρούτι Tecna 2.25 χ 36 γραμ. Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει καμιά κάνη? και πόσο μπορεί να είναι το όριο για τα 36 γραμ σκάγια!. Ρωτάω γιατί έφτειαξα με την παραπάνω δοσολογία και μου είπε φίλος από το σάιτ ότι έιναι πολύ επικίνδυνο! και όχι τίποτα άλλο, αλλά έριξα και μερικά!.
Τι νουμερο σκάγια?

Status
Not open for further replies.
Back