Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι αυτή που θέλω.
Έχω 8βολο 11/0 με 460. 9βολο με 450 κ σήμερα η sp8 μου έδωσε κ 10βολο με 11/0 στα 450
Από 11/0 κλείσαμε(Πότε μην λες ποτέ βέβαια .sarcastic. )
Κ σε 8βολο 13/0 βάζωσε κ στα 10βολο 13/0 την στείνω με δικό μου σετ απ στα 440.
Τι άποψη να έχω.sex hard.
Γιαννη..... 13/0 σκληρα και τελος.....αυτο καταλαβα σημερα......ειτε 8βολο ειτε 10βολο.....αναλογα ποιο παει καλητερα το ντουφεκι μας....

Αν και δεν σου κρηβω αυτο που με εκανε και χαμογελασα περισσοτερο σημερα ηταν το 12βολο που ερηξα εγω......

Γιαννη..... 13/0 σκληρα και τελος.....αυτο καταλαβα σημερα......ειτε 8βολο ειτε 10βολο.....αναλογα ποιο παει καλητερα το ντουφεκι μας....

Αν και δεν σου κρηβω αυτο που με εκανε και χαμογελασα περισσοτερο σημερα ηταν το 12βολο που ερηξα εγω......
Το 10βολο 6+4 εννοείς; 12βολο δεν θυμάμαι

Πρεπει να εισαι δικηγορος στο επαγγελμα, γιατι ο αποπροσανατολισμος ειναι το φαι σου. Ομως μονο με πειστηρια πειθετε καθε νοημων.Για το θεμα του Απριλη στη ζωη μου εμαθα να μην κρυβομαι πισω απο μια οδοντογλυφιδα.Εξαλλου εχει αμεση σχεση η αναφορα σου στον Απριλη με την κουβεντα που κανουμε!!!!!!!!!!!Βρες κατι πιο πνευματωδες εαν τοσο πολυ θελεις αντιπαραθεση.
Είσαι λαθροθήρας και οι λαθροθήρες σαν εσένα δεν φιλοξενούνται στο φόρουμ. Ότι και να μας αναφέρεις ως δικαιολογία ή πρόφαση αντί του πραγματικού λόγου ή σκοπού που δηλώνεις αναιρείται.

Φιλε Νικο αφου εισαι καλυμενος,ολα ενταξει,δεν υπαρχει λογος να ψαχνεσε.Εγω ειχα καποια θεματα με τους νοτιαδες και την πολυ υγρασια,με πολλα αιματα, οχι στεγνα σκοτωματα και ακαριαιες καταβολες,Γιαυτο το εψαχνα,κανοντας αλχημειες,βρηκα αυτο που ηθελα και ηρεμησα.Το εγραψα στο φορουμ γιατι ισως καποιος συναδελφος εχει τα ιδια προβληματα με μενα και ισως ηθελε να δοκιμασει κατι αλλο που δεν ειναι και καθολου επικινδυνο.ΠΟΛΥΣΤΑΔΙΑΚΑ κλεινω τρια χρονια εχοντας προσαρμοσει τα σταδια σε μια MEC 650.Δεν κλεινω 56,5mm τα φυσιγγια μου αλλα 57,5εως 59mm.Ειμαι της γνωμης οτι το ρελλι δεν πρεπει να ξεπερνα σε βαθος το 1,5mm.Γιαυτο εχω φτιαξει ενα στροφειο 1Χ1 C@P γιατι ειμαι της γνωμης οτι ενα σεταπ π.χ 1.70Χ33 ΡΕΛΙΑΣΜΕΝΟ στα 58mm ειναι πολυ πιο σταθερο στις καιρικες μεταβολες απο το 1,65Χ33 πιεσμενο στο 56,5.Στο κρυο θα υστερει ενω στη ζεστη θα σπαει δοντια.Αυτα που σου γραφω ειναι η δικη μου αντιληψη, που μπορει ασφαλως να ειναι και λαθος.Μεχρι τωρα κλεινω με 11,5 εως 12mm κενο.Δεν εχω ασχοληθει μεχρι τωρα να κλεισω στα 14mm γιατι χωρις προσβαση σε βλητικο σταθμο ισως μπλεξω τα πραγματα και γινουν ολα ενα κουβαρι στο μυαλο μου και χασω τον μπουσουλα!!!!!!!!Θα μου πεις βεβαια αυτα που γεμιζω ως τωρα αν τα εχω μετρηση ποτε.Φυσικα οχι,αλλα μεχρι εδω που εχω φτασει εχω καταληξει καπου μεσα απο το κυνηγι και προς στιγμη δεν ψαχνομαι.Φιλικα και χωρις ΕΙΡΩΝΙΑ <Το ΤΟΝΙΖΩ>γιατι παρεξηγηθηκα απο το Νικολα,ΣΠΥΡΟΣ

Καλη σου μερα Σπυρο. Ξεκιναω απο το ''τελος''. Πολλα μας ενωνουν ......και τιποτα δεν εχουμε να χωρισουμε.....
καλο ειναι να μην υπαρχουν αντιπαραθεσεις.....δεν κανουμε διαγωνισμο γνωσεων.....απλα ανταλλασσουμε αποψεις..
για γινουμε οσο το δυνατον καλυτεροι ιδιογομωτες ακομα και μεσα απο τα λαθη μας....απο αυτα
μαθαινουμε. Παω παρα κατω....το 1,65-70χ33 το εκλεινα σε δυο σταδια....σε πεντασταδιακο κλεινω την Α1
CX2000 - 1,55X31 -GT21-N8,5-8* 68,5 - 56,5 -- CX2000 - 1,60X32 - DRAGO20-N8,5-8* - 68,5 - 56,5 -
και CX2000 - 1,60X32 - Ηλιοπουλος 22- Ν8,5 -8* 68,5 - 57,3 και τα τρεια σεταπ στο δικο οπλο με αυλο 18,3
κεντανε. Ρελιαζω με I2S ολα οσα ειναι σε αστερι 6* ή 8* και με IOD τα ρελιαστα με τζαμακι κ.τ.λ.
Η γνωμη μου ειναι οτι το I2S σου ειναι απαραιτητο για τα 13- 14 χιλιοστα κενου χωρου.....θα το δεις
και μονος σου. Ευχομαι με το καλο ....να παραλαβεις την πεντασταδιακη μηχανη σου.....ενα σου λεω...
προκειται για πολυ σοβαρο ΕΡΓΑΛΕΙΟ.......ο Καββαδιας....παλι ΑΓΓΕΛΟ εφτιαξε!!!! ;) :)

Καλη σου μερα Σπυρο. Ξεκιναω απο το ''τελος''. Πολλα μας ενωνουν ......και τιποτα δεν εχουμε να χωρισουμε.....
καλο ειναι να μην υπαρχουν αντιπαραθεσεις.....δεν κανουμε διαγωνισμο γνωσεων.....απλα ανταλλασσουμε αποψεις..
για γινουμε οσο το δυνατον καλυτεροι ιδιογομωτες ακομα και μεσα απο τα λαθη μας....απο αυτα
μαθαινουμε. Παω παρα κατω....το 1,65-70χ33 το εκλεινα σε δυο σταδια....σε πεντασταδιακο κλεινω την Α1
CX2000 - 1,55X31 -GT21-N8,5-8* 68,5 - 56,5 -- CX2000 - 1,60X32 - DRAGO20-N8,5-8* - 68,5 - 56,5 -
και CX2000 - 1,60X32 - Ηλιοπουλος 22- Ν8,5 -8* 68,5 - 57,3 και τα τρεια σεταπ στο δικο οπλο με αυλο 18,3
κεντανε. Ρελιαζω με I2S ολα οσα ειναι σε αστερι 6* ή 8* και με IOD τα ρελιαστα με τζαμακι κ.τ.λ.
Η γνωμη μου ειναι οτι το I2S σου ειναι απαραιτητο για τα 13- 14 χιλιοστα κενου χωρου.....θα το δεις
και μονος σου. Ευχομαι με το καλο ....να παραλαβεις την πεντασταδιακη μηχανη σου.....ενα σου λεω...
προκειται για πολυ σοβαρο ΕΡΓΑΛΕΙΟ.......ο Καββαδιας....παλι ΑΓΓΕΛΟ εφτιαξε!!!! ;) :)
Τα σετ απ με Drago k gt έχεις δοκιμάσει να τραμπαρεις τους συγκετροτηρες;

Είσαι λαθροθήρας και οι λαθροθήρες σαν εσένα δεν φιλοξενούνται στο φόρουμ. Ότι και να μας αναφέρεις ως δικαιολογία ή πρόφαση αντί του πραγματικού λόγου ή σκοπού που δηλώνεις αναιρείται.
Εκανα λαθος ,δεν εισαι δικηγορος αλλα ιεροεξεταστης.

πιστευω οτι δεν ειναι ο μοναδηκος , κακος βεβεα ,εχει ομως τα αρχ...... να το λεει ενω αλλοι κρυβοντε πισω απο το δακτηλο τους , αφηστε τον ανθρωπο να μας πει κατι νεο , γιατι φενετε οτι εχει γνωση και εμπειρια 45 χρονων , μην τον διωξετε

Κύριε Σπύρο νομίζω πως κάναμε κακή αρχή. Εδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε τους ανθρώπους αλλά για να ανταλλάσουμε γνώμες και εμπειρίες. Οποιαδήποτε μορφή λαθροθηρίας δεν είναι αποδεκτή. Αν μπορείτε σας παρακαλώ συνεχίστε στο φόρουμ με το να μοιραστείτε τις γνώσεις σας διαφορετικά θα πρέπει σαν διαχείριση να προστατέψουμε τα μέλη, το φόρουμ αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Φιλικά και με καλή διάθεση.
πιστευω οτι δεν ειναι ο μοναδηκος , κακος βεβεα ,εχει ομως τα αρχ...... να το λεει ενω αλλοι κρυβοντε πισω απο το δακτηλο τους , αφηστε τον ανθρωπο να μας πει κατι νεο , γιατι φενετε οτι εχει γνωση και εμπειρια 45 χρονων , μην τον διωξετε
Κύριε Νίκο είστε ο τελευταίος που θα κάνει υποδείξεις στην διαχείριση.

Οι γνωσεις ειναι γνωσεις και ειναι σεβαστες και επιθυμητες, οι παρανομες πρακτικες ειναι ομως κατακριτεες απο ολους πιστευω. Το εθιμοτυπικο ή η προσωπικη αποψη περι δικαιου δεν υπερισχυει του νομου

Τα σετ απ με Drago k gt έχεις δοκιμάσει να τραμπαρεις τους συγκετροτηρες;

Ναι Γιαννη......το ξερεις οτι την ''ψαχνω'' πολυ. Ολα τα σεταπ που εγραψα ειναι δοκιμασμενα στον κυνηγοτοπο
και σε στοχο. Και ετσι οπως τα αναφερω και με ''τραμπα'' βυσματα δουλευουν αψογα. Σε στοχο ολα
εδωσαν στα 30 μετρα με 3*μαμα τσοκ 85 -88% συγκεντρωση......μεχρι τα 40 μετρα τσιχλα δεν γλυτωνει
φιλε......μακρια απο υγρασια ομως . Πανω απο 75-80% υγρασια αρχιζουν τα ''προβληματα''.

Αυτος ειναι οτι θελει να ειναι.
Εσυ θες και εισαι λαθροθηρας χτυπωντας την καρδια της αναπαραγωγης του τρυγονιου τον απριλιο.
Δεν με νοιαζει νοιαζει το εθιμικο δικαιο.
Με ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ που κατι τετοιοι σαν εσενα αμαυρωνουν τον κυνηγετικο κοσμο την στιγμη που αλλοι σεβονται τη νομοθεσια.
Επειδη εσυ προκειμενου να τσιμπησεις κανενα νεο σετ απ, κανεις γαργαρα δε θα κανουμε και οι υπολοιποι.

Να παρει θεση η διαχειριση.
Σακατευουν ολοι οι νηστικοι τα τρυγονια τον Απριλη,και μας το λενε στα μουτρα μας δημοσια.
Αισχος

Για το θεμα του Απριλη στη ζωη μου εμαθα να μην κρυβομαι πισω απο μια οδοντογλυφιδα.
Βγες δημόσια πέσε τότε ότι κυνηγάς τον Απρίλη και όλοι οι άλλοι είναι μαλακες.... είσαι ελληναρας φίλε... η κουταμάρα είναι περασμένη στο Dna πλέον δεν φεύγει ούτε σε 300 χρόνια....

Η μιξη πυριτιδων ειναι κατι πολυ παλιο κ απο την εποχη της μαυρης(μελανης) πυριτιδας..
Ας δουμε τι εγραφε το 1969 ο Συνοδινος..
Βεβαιως κ δεν εχουν σχεση με το σημερα..
Απλως εχω ορεξη κ σας το "αντιγραφω" γιατι βρισκω κ ενδιαφερων την διαδρομη σε εποχες κ χρονια που δεν τα ζησαμε..

Οσο αφορα την τασιν κυνηγων τινων να υποστηριζουν κ να χρησιμοποιουν μιγματα πυριτιδων,ως πχ μελανων μετα μελανων διαφορου μεγεθους κοκκων.δλδ λεπτοκοκκου μετα χονδροκοκκου,διαφορων ειδων ακαπνων πυριτιδων κυνηγετικων η μη,μεταξυ των,ως κ ακαπνων μετα μελανων,η ενισχυσεως του παντος ειδος καψυλιου δια λεπτοκοκκου μελανης πυριτιδος.
Και αυτη η σκεψις κ ενεργεια ειναι οχι μονον βλητικως ατυχης αλλα εν πολλοις επικυνδινος.

Και το χειροτερον ειναι οτι οι περισσοτεροι εξ οσων προερχονται εις τοιαυτας αναμιξεις.αγνοουν κ τι καμνουν αλλα κ γιατι καμνουν τας αναμιξεις αυτας κ μονον σας λεγουν οταν τους ερωτατε,"για καλυτερα"! ! !

Προ πολλων ετων 20ετιας ειχα γνωρισει θηλειαν λατριν της θεας "Αρτεμιδος" κ δη ενθουσιωδη κ κατα παντα συναγωνιζομενην τους αρρενας συναδελφους της,οταν την ερωτησα πως γεμιζει τα φυσιγγια της μου ειπε "αναμιγνυω ασπρη κ μαυρη πυριτιδα κ καμνω θαυμασιες ντουφεκιες!!!

Της υπεδειξα εννοειται τον κινδυνον τον οποιο διετρεχε κ ευχηθην να με ηκουσε,διοτι εκτοτε δεν εμαθα περι αυτης.

Ειναι βεβαια γνωστον ιδια εις τους εναπομειναντες εισετι παλαιους κυνηγους,οτι την παλαιαν εποχην της μελανης πυριτιδος,αλλοι ανεμιγνυον διαφορων διαμετρων κοκκους η ετοποθετουσαν το μειγμα του εντος ξηρας υδροκολοκυθας,την οποια ετοποθετουν πλησιον εστιας ωστε εκ της μακρας παραμονης εις τοιαυτην θερμην γειτνιασιν,υφιστατο αυτη απωλεια της επιβεβλημενης φυσικης περιεκτηκοτητος της εις υγρασιαν,κ ως εκ τουτου απεβαινεν πολλακις "ρηχτικη" εαν μαλιστα αναμιχθη με λιαν λεπτοκοκκων τοιαυτην,με τας παρατηρουμενα τοτε συχνας θραυσεις καννων κ τα λυπηρα των αποτελεσματα.

Δεον να εχων παντοτεν υποψιν μας οτι η ταχυτης καταφλεξεως μια πυριτιδας κ η εκ ταυτης αναπτυξις των πιεσεν,ειναι συναρτησις οχι μονο
των συστασεων της αλλα κ του μεγεθους των κοκκων κ η κατασκευη κ μορφωποιησις εκαστης τουτων,εχει μελετηθει να αρμοζη εις την σειρας των συνηθων διαμετρηματων των κυνηγετικων οπλων.
Σημερον μαλιστα ωρισμεναι πυριτιδες ακαπνοι εννοειται,κατασκευαζονται εις διαφορα Νο αντιστοιχουντα δι ωρισμενα διαμετρηματα κ ειδη γομωσεων πχ standard η magnum.
Συνεπως δια τους χρησιμοποιουντας ακομη μελανην πυριτιδα κ εχωντας την κακη συνηθεια της αναμιξεως διαφορων ειδων,παρεχομεν την σαφη πληροφοριαν οτι τουτο ειναι ου μονον ατυχες βλητικως αλλα κυριως επικινδυνον.
To αυτο αφορα κ δια τας ακαπνους κυνηγετικας πυριτιδας.εκαστη τουτων αποτελει ιδιαν ατομικοτητα ως ειπομεν αποτελει δλδ εν συστημα συγκεντρωμενης ενεργειας,ητις αποδιδεται πληρως κ ακινδυνως εφοσον θα την χειρισθη κανεις ως ο κατασκευαστης οικος οριζει.

Αλλα ακομη η αναμιξις αυτη των διαφορων πυριτιδων μεταξυ των,εχει ως επακολουθημα το να μην γνωριζωμεν ποιο βαρος πραγματι πρεπει να χρησιμοποιησωμεν,αλλα και θεωρητικως εαν το γνωριζωμεν παλι δεν θα ητο δυνατον κ δεν ειναι δυνατον να επιτυχομεν ομοιομορφιαν αναμιξεων των διαφορων ιδων πυριτιδων μεταξυ των,κ συνεπως ομοιομορφιαν γομωσεων.και παντα ταυτα ανεξαρτητως του επικυνδινου ως προειπομεν.

Πασα ετερα χρησιμοποιησις διαφορος της κανονικης χρησεως,αυτοτελους μολονοτι χρησιμοποιησεως εκαστης πυριτιδος κ εις βαρη οριζομενα υπο των περιεχωμενων επι των κυτιων
ενδειξεως ως πχ αναμιξεις ακαπνου νιτροκυτταρινουχου μετα ετερας η νιτροκυτταρινουχου μετα νιτρογλυκερινουχου,η παντοειδης τοιατη αναμιξις η αναμιξις ακαπνων πυριτιδων μετα μελανης,ως κ η ενισχυσις του ευνασματος του καψυλιου δια μελανης πυριτιδος αγουν οχι μονο εις σφαλερους υπολογισμους κ βλητικα αποτελεσματα απροσδοκητως ανεπιτυχη,
αλλα κυριως μια επικυνδινος αγουσα,εις ατυχηματα απροβλεπτου εκτασεως κ πρεπει απαραιτητος να αποφευγονται κ να μην εφαρμοζονται.
Αν χρησμοποιησωμεν λοιπον πασα κυνηγετικην της αρεσκειας του εκαστος πυριτιδα, ωσαυτος αυτοτελη και κεχωρισμενως κ συμφωνως με τας υποδειξεις του κατασευαστικου οικου,ο οποιος με το επιτελειον των επιστημονων του την εξονυχιστικος μελετησει κ μονον τοτε την θετει εις την καταναλωσις.

Βρε παιδια σχεδον σε ολη την Ελλαδα διαβαζουμε και μαθαινουμε χιλια δυο....τα ζουμε .....βλεπουμε
κυνηγους κερτερι το σουρουπο στην μπεκατσα.....βλεπουμε αλλους με καραμουζες και κασετοφωνα....
εχω δει ''λαγα''.....να κυνηγαει με το αυτ/το....ας σταματησει αυτο το ''κακο'' και η οργη....δεν παιρνω
την ''θεση'' του Σπυρου.....αλλα το εμπεδωσαμε.....φτανει..... ας ασχοληθουμε με ιδιογομωση .

Βρε παιδια σχεδον σε ολη την Ελλαδα διαβαζουμε και μαθαινουμε χιλια δυο....τα ζουμε .....βλεπουμε
κυνηγους κερτερι το σουρουπο στην μπεκατσα.....βλεπουμε αλλους με καραμουζες και κασετοφωνα....
εχω δει ''λαγα''.....να κυνηγαει με το αυτ/το....ας σταματησει αυτο το ''κακο'' και η οργη....δεν παιρνω
την ''θεση'' του Σπυρου.....αλλα το εμπεδωσαμε.....φτανει..... ας ασχοληθουμε με ιδιογομωση .
Όλοι τα έχουμε δει και τα ζήσει αυτά νικο μου... αλλά δεν είναι και ωραίο να βγαίνουμε να λέμε ΔΗΜΟΣΙΑ σε να μέσω που το διαβάζουν πολλοί και παραμονεύουν να του κάνουν ζημιά, όπως το φορουμ, επειδή υπάρχουν ανεγκέφαλοι που τα κάνουν... διαβάζουν και άλλοι που δεν φαίνονται είναι κρίμα να αμαυρώνεται το φορούν, γιατί ένας που διαβάζει δεν θα βγει να πει κάποιος είπε πως κυνηγάει τρυγόνια των Απρίλη, αλλά θα πει πως εκεί μέσα κουβεντιάζουν και λένε πως κυνηγάνε των Απρίλη... η τρίχα γίνεται τριχιά και μπαίνουν όλοι μέσα στο τσουβάλι...
Η ιδιογωμοση δε παθαίνει τίποτα.. αυτά όμως πρέπει να λύνονται....

Όλοι τα έχουμε δει και τα ζήσει αυτά νικο μου... αλλά δεν είναι και ωραίο να βγαίνουμε να λέμε ΔΗΜΟΣΙΑ σε να μέσω που το διαβάζουν πολλοί και παραμονεύουν να του κάνουν ζημιά, όπως το φορουμ, επειδή υπάρχουν ανεγκέφαλοι που τα κάνουν... διαβάζουν και άλλοι που δεν φαίνονται είναι κρίμα να αμαυρώνεται το φορούν, γιατί ένας που διαβάζει δεν θα βγει να πει κάποιος είπε πως κυνηγάει τρυγόνια των Απρίλη, αλλά θα πει πως εκεί μέσα κουβεντιάζουν και λένε πως κυνηγάνε των Απρίλη... η τρίχα γίνεται τριχιά και μπαίνουν όλοι μέσα στο τσουβάλι...
Η ιδιογωμοση δε παθαίνει τίποτα.. αυτά όμως πρέπει να λύνονται....

Γιωργο μου σεβομαι ολες τις αποψεις.....ακου ομως και την δικη μου. Υπαρχουν εθιμα που ουτε η ΧΟΥΝΤΑ δεν
μπορεσε να κοψει....εδω στην Σαμο τις οβιδες του Πασχα....στην Χιο τον ρουκετοπολεμο κ.α.πολλα.... Πιστευω
οτι εαν ειμουν απο εκει....( Ζακυνθο ) και μεγαλωμενος εκει ....το ιδιο θα εκανα. Το ειπε και μπραβο του
( για μενα ) απο το μασαγε τα λογια του. Αυτο δεν σημαινει οτι συμφωνω.....ηθελα να ηξερα τι κανουν συλλογοι
με την ΣΦΑΓΗ που γινεται στο Μαροκο.....ολοι ΜΟΥΓΚΑ...........Δεν λεω τιποτε αλλο μονο αυτο.
Ο Αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω.

Νικο συμφωνω σε ολα..

Το ειπε και μπραβο του
( για μενα ) απο το μασαγε τα λογια του.
Αλλο να το πεις σε μια συζητηση εκτος φορουμ κ αλλο εδω που εκτος απο κυνηγους ενδεχομενος να μας διαβαζουν κ αλλοι που ψαχνουν να βρουν κατι για να μας κρεμασουν..
Αν κ ειμαι σιγουρος οτι ο Σπυρος δεν το ειπε για να προκαλεσει κλπ,απλως δεν σκεφτηκε καν τα παραπανω μιας κ το θεωρησε κατι το φυσιολογικο για τον τοπο του........

Status
Not open for further replies.
Back