Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και κατι αλλο που θελω να αναφερω παντα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι για να γινεις μαστορας πρεπει απο παιδακι να εισαι μαθητης διπλα σε δασκαλο για να μαθεις κατι καλα και αν εισαι ικανος φυσικα μπορεις και να το εξελιξεις!!!!Δεν γινετε να μαθεις να οδηγεις εξηντα ετων και να θελεις να κανεις το δασκαλο της οδηγησης μετα απο ενα χρονο.Ειναι αδυνατο αυτο, και εαν δεν το καταλαβαινεις αυτο τοτε αθελλα σου γινεσαι επικυνδινος!!!!!!Πρεπει να εχουμε το γνωθει σαυτον!!!!!
Καποτε ενας πολυ γνωστος προπονητης κ σκοπευτης ειχε ρωτησει ποιο ειναι το πιο σπουδαιο για εναν κορυφαιο σκοπευτη ; το ταλεντο η η σκληρη δουλεια ; ειχα απαντησει τοτε το ταλεντο .Ημουν πολυ λαθος γιατι ολοι με επιμονη κ σκληρη δουλεια μπορει να γινουν κορυφαιοι

Και κατι αλλο που θελω να αναφερω παντα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι για να γινεις μαστορας πρεπει απο παιδακι να εισαι μαθητης διπλα σε δασκαλο για να μαθεις κατι καλα και αν εισαι ικανος φυσικα μπορεις και να το εξελιξεις!!!!Δεν γινετε να μαθεις να οδηγεις εξηντα ετων και να θελεις να κανεις το δασκαλο της οδηγησης μετα απο ενα χρονο.Ειναι αδυνατο αυτο, και εαν δεν το καταλαβαινεις αυτο τοτε αθελλα σου γινεσαι επικυνδινος!!!!!!Πρεπει να εχουμε το γνωθει σαυτον!!!!!
Πεστα Χρυσοστομε, γιατί θα τρελαθούμε τέλειος. Η ποιο ωραια απάντηση.

Καποτε ενας πολυ γνωστος προπονητης κ σκοπευτης ειχε ρωτησει ποιο ειναι το πιο σπουδαιο για εναν κορυφαιο σκοπευτη ; το ταλεντο η η σκληρη δουλεια ; ειχα απαντησει τοτε το ταλεντο .Ημουν πολυ λαθος γιατι ολοι με επιμονη κ σκληρη δουλεια μπορει να γινουν κορυφαιοι
Φιλε πραγματικα το ταλεντο δεν φτανει!!Αληθεια ποσα ταλεντα εχουν παει στραφι στην Ελλαδα απο λαθος χειρισμους!!!! Μονο με σκληρη δουλεια,υπομονη και επιμονη προοδευεις!!!!!!!Και η προσπαθεια ανταμοιβετε σε βαθος χρονου και οχι βραδυωμα-ξημερωμα!!!!!!

Last edited:
Φιλαράκι έχουν τρυπιτσα .vert funny. .sarcastic..yelling.
Αμεσος και εσει τρυπα.σκοπημα την αφησε.να περνη αερα το σεταπ
Σκοπιμα την αφησα....τσιμπαει κρυο η μελαχρινη καλονη με τις κοκκινες
ανταυγειες και σφιγγει η φουστα της....

Καλημερα Σπυρο. Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Το τι κανουν οι εταιρειες δεν το γνωριζω δλδ εαν κοβουν
καλυκες η οχι. Αυτο που γνωριζω ειναι οτι τα φυσιγγια των ιδιογομωτων ειναι πολυ ανωτερα του εμποριου.
Πολλοι φιλοι και συναδελφοι ψαχνονται να ταιριαξουν ενα φυσιγγιο στο οπλο που να μην τους ''πουλαει''
η στον βορια η στον νοτια με ζεστη η με κρυο.....Αυτο γινεται οχι μονο απο το σεταπ του φυσιγγιου.......αλλα
και το οτι καλυκες δεν εχουν συγκεκριμενο υψος....οποτε καθε φυσιγγιο στο ιδιο σεταπ εχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΑ ......με οτι αυτο συνεπαγεται. Και θα στο τεκμηριωσω. Παρε οποια πυριτιδα εχεις....βγαλε ενα
σεταπ οποιο θελεις. Παρε δυο καλυκες ο ενας στα 68,5 και ο αλλος στα 69 . Να ειναι διαφανοι για μπορεις
να δεις το πατημα του αμορτισερ του βυσματος. κλεισε το ιδιο σεταπ και ρελιασε και τους δυο καλυκες
στο ιδιο υψος.....και μετα κοιτα το πατημα του αμορτισερ στο καθε ενα....και τι διαφορές εχουν ( ειναι εμφανεις )
και θα καταλαβεις για ποιον λογο οι καλυκες πρεπει να εχουν συγκεκριμενο υψος.
Για να σε βοηθησω....εστησα με Α1 -1,70Χ31- ΤΖΙΟΒΑΝΙ 22 - Ν7 - στα 57,5 και τους δυο καλυκες.
Εαν θελεις δοκιμασε....και θα δεις.....απλα πραγματα φιλε!!!
Το οτι ο καθε ενας μας μπορει να κλεινει οπως γουσταρει ειναι δικαιωμα του.....απο την ''αλλη'' εισπρατει
και την αποδοση των φυσιγγιων του....... ;) :)
ΥΓ. Το σεταπ ειναι λαθος σαν δοσολογια....το σωστο ειναι 1,70χ34 με ντρακο 14 -στα 56,5 το αναφερω για
να μην το στησει καποιος συναδελφος .
Νικο καλησπερα,εγω αυτο που ξερω,γεμιζοντας πολλα χρονια με τα εργαλεια μου,ειναι οτι εαν ρυθμισω για να κλεισω 68,5mm καλυκα και αντι αυτου βαλω 69 mm τοτε θα τσακισω τις πτυχες του αστεριου!!!!θα πρεπει να σηκωσω την κωνικη και ισως και το μαχαιρι για να κλεισω σωστα!!Αρα αναφερεσε σε δυο διαφορετικα πραγματα.Τα σεταπ που αναφερεις παρεπιπτοντως,τα γεμιζω χρονια και ειναι και τα δυο πολυ καλα!!!!!Το πρωτο το γεμιζω Α1 1,70χ32 giovani 22 Ν9 η Ν10 σε 68,5 mm και ρελιαζω στα 57,2 με Τ2!!! Το δευτερο σεταπ το γεμιζω με Α1 1,75χ34 Ν7 η Ν7,5 με θωδη 20ρη σπεσιαλ!!!! σε 69mm και ρελιαζω στα 58,3 με Τ1Χ1!!!!! Βαθος ρελιου 1,3mm.Kαι τα δυο σεταπ ειναι εξαιρετικα για τη δουλεια που προοριζονται και οχι μονο!!!!!!Ενδεκαδα που κερδιζει δεν την αλλαζεις ποτε!!!!!Πειραματα με 14αρη συγκεντωτηρα στα 34 γραμμαρια σε 70ρη καλυκα να μου λειπουν!!!!!βεβαια οπως εσυ ειπες, περι ορεξεως κολοκυθοπιττα!!!!!αρα ας κανει ο καθενας οτι θελει συμφωνα με τις γνωσεις του,εχοντας παντα σαν γνωμονα προτιστως την ασφαλεια μας.Αυτα για την ωρα!!!την καλησπερα μου!!!!!

Νικο καλησπερα,εγω αυτο που ξερω,γεμιζοντας πολλα χρονια με τα εργαλεια μου,ειναι οτι εαν ρυθμισω για να κλεισω 68,5mm καλυκα και αντι αυτου βαλω 69 mm τοτε θα τσακισω τις πτυχες του αστεριου!!!!θα πρεπει να σηκωσω την κωνικη και ισως και το μαχαιρι για να κλεισω σωστα!!Αρα αναφερεσε σε δυο διαφορετικα πραγματα.Τα σεταπ που αναφερεις παρεπιπτοντως,τα γεμιζω χρονια και ειναι και τα δυο πολυ καλα!!!!!Το πρωτο το γεμιζω Α1 1,70χ32 giovani 22 Ν9 η Ν10 σε 68,5 mm και ρελιαζω στα 57,2 με Τ2!!! Το δευτερο σεταπ το γεμιζω με Α1 1,75χ34 Ν7 η Ν7,5 με θωδη 20ρη σπεσιαλ!!!! σε 69mm και ρελιαζω στα 58,3 με Τ1Χ1!!!!! Βαθος ρελιου 1,3mm.Kαι τα δυο σεταπ ειναι εξαιρετικα για τη δουλεια που προοριζονται και οχι μονο!!!!!!Ενδεκαδα που κερδιζει δεν την αλλαζεις ποτε!!!!!Πειραματα με 14αρη συγκεντωτηρα στα 34 γραμμαρια σε 70ρη καλυκα να μου λειπουν!!!!!βεβαια οπως εσυ ειπες, περι ορεξεως κολοκυθοπιττα!!!!!αρα ας κανει ο καθενας οτι θελει συμφωνα με τις γνωσεις του,εχοντας παντα σαν γνωμονα προτιστως την ασφαλεια μας.Αυτα για την ωρα!!!την καλησπερα μου!!!!!

Καλημερα Σπυρο. Προφανως αναφερεσαι σε κλεισιμο δυο σταδιων για να λες οτι θα τσακισουν οι πτυχες..
πραγμα που για μενα αποτελει μακρινο παρελθον. Σου εδωσα ΜΙΑ δοσολογια 1,70χ31 να την κλεισεις σε
δυο καλυκες με διαφορετικο υψος ο ενας 68,5 και ο αλλος 69....τωρα εαν το εκανες και εκλεινες πεντασταδιακα
θα εβλεπες δυο πραγματα. 1ον οτι δεν τσακιζουν οι πτυχες και 2ον οτι το αμορτισερ του βυσματος στον
καλυκα με 69 χιλιοστα δεν θα ηταν σωστα πατημενο με οτι αυτο συνεπαγεται. Τωρα ο καθε ενας κλεινει οπως
γουσταρει και αγαπα....ειναι δικαιωμα του.... και συμφωνα με τις γνωσεις και τα εργαλεια του..... εχει και
το αποτελεσμα των φισιγγιων του. Κρατα την Ενδεκαδα σου εφοσον σε ικανοποιει και μην πειραματιζεσαι
με 14αρια βυσματα. Υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει να ''ψαχνονται'' και αλλοι να μενουν κολλημενοι
σε αυτο που ξερουν....κανενα προβλημα....αλλωστε το ''καλο'' και το ''ωραιο'' ειναι υποκειμενικο.....η καθε
μανα λεει οτι το παιδι της ειναι το ομορφοτερο και το καλυτερο ολων. Αυτα προς το παρον. Την καλημερα μου!!

Πεντασταδιακα δεν εχω δοκιμασει ακομα να κλεισω, γιατι θελει αλλα εργαλεια, και δεν ειμαι σε θεση να δωσω τετοια ποσα. Δε μπορω ομως ουτε να κατακρινω, ουτε να υποστηριξω κατι που δεν εχω δοκιμασει, εναντι εκεινου που φτιαχνω. Συμφωνω οτι καποιοι ψαχνονται και εξελισσονται, και καποιοι αρεσκονται στη διαδικασια αυτη καθ'αυτη, τιποτα απο τα δυο δεν ειναι κατακριτεο, αρκει να μην το κανουμε σεχτα και να κυρησσουμε την μοναδικη αληθεια.

Στα της ιδιογομωσης, μια χαρα φυσιγγια βγαζεις και με τα 2 σταδια, μια χαρα φυσιγγια βγαζεις, συμφωνα με τα λεγομενα, και με τα 5. Απο κει και περα, το χερι σου τα υποστηριζει, το οπλο και το κοντακι σου ειναι σωστο, οι τεχνικες σου ειναι αυτες που πρεπει;

Οπως εχω ξαναπει, θα μπορουσα να κανω ολα μου τα κυνηγια με φυσιγγια με ρελιαστο κλεισιμο. Μια χαρα βρισκεις τροπους να το καρπωνεσαι το θηραμα και με το πολυσταδιακο και με τα 2 σταδια και με ρελιαστα. Αρκει να εμπιστευτεις τα φυσιγγια σου και να τους δωσεις τις ευκαιριες που πρεπει ωστε να μαθεις τη συμπεριφορα τους

Καλημερα Σπυρο. Προφανως αναφερεσαι σε κλεισιμο δυο σταδιων για να λες οτι θα τσακισουν οι πτυχες..
πραγμα που για μενα αποτελει μακρινο παρελθον. Σου εδωσα ΜΙΑ δοσολογια 1,70χ31 να την κλεισεις σε
δυο καλυκες με διαφορετικο υψος ο ενας 68,5 και ο αλλος 69....τωρα εαν το εκανες και εκλεινες πεντασταδιακα
θα εβλεπες δυο πραγματα. 1ον οτι δεν τσακιζουν οι πτυχες και 2ον οτι το αμορτισερ του βυσματος στον
καλυκα με 69 χιλιοστα δεν θα ηταν σωστα πατημενο με οτι αυτο συνεπαγεται. Τωρα ο καθε ενας κλεινει οπως
γουσταρει και αγαπα....ειναι δικαιωμα του.... και συμφωνα με τις γνωσεις και τα εργαλεια του..... εχει και
το αποτελεσμα των φισιγγιων του. Κρατα την Ενδεκαδα σου εφοσον σε ικανοποιει και μην πειραματιζεσαι
με 14αρια βυσματα. Υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει να ''ψαχνονται'' και αλλοι να μενουν κολλημενοι
σε αυτο που ξερουν....κανενα προβλημα....αλλωστε το ''καλο'' και το ''ωραιο'' ειναι υποκειμενικο.....η καθε
μανα λεει οτι το παιδι της ειναι το ομορφοτερο και το καλυτερο ολων. Αυτα προς το παρον. Την καλημερα μου!!
Καλημερα Νικο,Οταν σου γραφω για κωνικη,θεωρησα οτι θα καταλαβεις πως δε αναφερομαι σε κλεισιμο δυο σταδιων!!!!!!αυτο ειναι του νηπιαγωγειου για οσους κλεινουν πολυσταδιακα!!!Εαν διαβασεις και προηγουμενο ποσταρισμα του ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚ, ΕΞΗΓΕΙ οτι εαν σε μια ρυθμισμενη μηχανη πολυσταδιακου κλεισιματος σε καλυκα 68,5 προσπαθησεις να κλεισεις ψηλοτερο καλυκα,τοτε οι πτυχες του αστεριου στο κεντρο θα παραμορφωθουν,αυτο ειναι νομος στο πολυσταδιακο!!!!!!Καλο ειναι να ψαχνεσαι,δεν εχω καμια αντιρρηση σαυτο,αλλα τα αχαρτοχραφητα μονοπατια θελουν πολυ μεγαλη προσοχη, γιατι οποιος νυχτα περπατει, λασπες και σκ...τα πατει!!!!!Οσο για την αναφορα σου στην κουκουβαγια,γιατι αυτη λεει οτι τα παιδια της ειναι τα πιο ομορφα στο κοσμο,εχω να σου πω οτι εσυ εχεις εμμονες με το 56,5 και προσπαθεις να το επιβαλεις!!!Εγω ποτε δεν υποστηριξα πως ειμαι ο γκουρου της ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗΣ!!!!!!Φιλικα ΣΠΥΡΟΣ.

Πεντασταδιακα δεν εχω δοκιμασει ακομα να κλεισω, γιατι θελει αλλα εργαλεια, και δεν ειμαι σε θεση να δωσω τετοια ποσα. Δε μπορω ομως ουτε να κατακρινω, ουτε να υποστηριξω κατι που δεν εχω δοκιμασει, εναντι εκεινου που φτιαχνω. Συμφωνω οτι καποιοι ψαχνονται και εξελισσονται, και καποιοι αρεσκονται στη διαδικασια αυτη καθ'αυτη, τιποτα απο τα δυο δεν ειναι κατακριτεο, αρκει να μην το κανουμε σεχτα και να κυρησσουμε την μοναδικη αληθεια.

Στα της ιδιογομωσης, μια χαρα φυσιγγια βγαζεις και με τα 2 σταδια, μια χαρα φυσιγγια βγαζεις, συμφωνα με τα λεγομενα, και με τα 5. Απο κει και περα, το χερι σου τα υποστηριζει, το οπλο και το κοντακι σου ειναι σωστο, οι τεχνικες σου ειναι αυτες που πρεπει;

Οπως εχω ξαναπει, θα μπορουσα να κανω ολα μου τα κυνηγια με φυσιγγια με ρελιαστο κλεισιμο. Μια χαρα βρισκεις τροπους να το καρπωνεσαι το θηραμα και με το πολυσταδιακο και με τα 2 σταδια και με ρελιαστα. Αρκει να εμπιστευτεις τα φυσιγγια σου και να τους δωσεις τις ευκαιριες που πρεπει ωστε να μαθεις τη συμπεριφορα τους
Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις .Το πεντασταδιακό υπερέχει κάπως στις διβασικές και δή στην TECNA όπου την ''υποχρεώνει '' να τα δώσει όλα !!

Δεν μπορω να εχω προσωπικη γνωμη, οποτε βασιζομαι στα λογια οσων το χρησιμοποιουν.
Η καλύτερη οδός συμπερασμάτων είναι να κλείσεις Tecna 1.90 x36 χάραγμα -πάτημα -ρέλιασμα με κενό 11 χιλ καί το ίδιο σε πεντασταδιακό με κενό 12-13 χιλ .Το αποτέλεσμα της 2ης δεν διαφέρει από πανάκριβα φυσίγγια εμπορικά σε V καί δύναμη κρούσης .

Ολα ειναι θεμα μαγηρεματος.πολησταδιακο και μη.ειπαρχουν σεταπ τα οπια ανερουν το ενα κλησιμο και το αλο.βγαζης εξησου καλα φησηγια ειτε πολησταδιακο ειτε 2 σταδια.
Με 2 στάδια Γιάννη λιγάκι δύσκολο με Tecna και το γνωρίζεις .

Βικτωρα καλημερα,συμφωνω απολυτα μαζι σου,κλεινοντας με δυο σταδια,εαν ξερεις πως να το κανεις, φτιαχνεις εξαιρετικα φυσιγγια!!!!!!οπως πολυ σωστα αναφερεις,το ΜΑΤΙ και το ΧΕΡΙ τα υποστηριζει!!!!!!

Γιαννη καλημερα,συμφωνω μαζι σου,αλλα πες μου σε παρακαλω,επειδη δεν εχω δοκιμασει με ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ειναι και αυτος ετσι σκληρος??
Μετρια σκληροτητα.αλα απο εφαρμογη αστα.μπενη πολη δησκολα στο μπαφηλα και το πλαστηκοτου παπα πολη σκληρο.αποτελεμα ληγο τσημπημενα μπαρ και ολοκληροτηκη βιεα καυση μπαρουτης με νορμαλ θαλαμο καυσης λογο νορμαλ αμορτησερ.το κακο ειναι οτη βγενη μονο σε 22 οποτε 36 γρ σε tecna

Μετρια σκληροτητα.αλα απο εφαρμογη αστα.μπενη πολη δησκολα στο μπαφηλα και το πλαστηκοτου παπα πολη σκληρο.αποτελεμα ληγο τσημπημενα μπαρ και ολοκληροτηκη βιεα καυση μπαρουτης με νορμαλ θαλαμο καυσης λογο νορμαλ αμορτησερ.το κακο ειναι οτη βγενη μονο σε 22 οποτε 36 γρ σε tecna
Φιλε ευχαριστω για την απαντηση,να υποθεσω οτι το καψουλι ειναι παντα 688 η παει και με 616????

Status
Not open for further replies.
Back